Ga naar inhoud

Keno_be

Members
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Keno_be

  1. 31 minuten geleden zei Marjoleink:

    Heb je deze lijst al gezien? Misschien heb je er iets aan als je naar een konijnkundige dierenarts wilt. 

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/lijst-met-konijnkundige-dierenartsen

     

    Ok bedankt, ik zal het bekijken!

     

    Net contact gehad met een andere dierenarts, die hetzelfde zegt: te oud konijn om nog te onderzoeken, zeker omdat we visueel niks verkeerd zien aan de ogen. Ze kunnen wel onderzoeken ofdat het katarakt is, maar daar is niks aan te doen zegt de arts.

  2. Ons konijntje zit ondertussen al 6 maanden binnen en hij heeft altijd perfect rondgelopen in de nieuwe omgeving tot een week geleden dus.

    Ik heb gisteren zijn gedrag eens bestudeerd, hij ziet weliswaar nog, maar heel beperkt denk ik. Soms loopt hij tegen obstakels, soms ziet hij het op het laatste nippertje.

    En hij loopt altijd met de muur mee.

     

    We hebben onze dierenarts hierover gesproken en die ziet het niet zitten om hem te onderzoeken aangezien zijn leeftijd + het feit dat we visueel niks mis zien aan zijn ogen is het moeilijk om een diagnose te stellen zegt ze...

     

    Denk dat we misschien beter een andere dierenarts zoeken die wat meer gespecialiseerd is in konijnen.

     

     

  3. Ons dwergkonijntje (ram 10,5 jaar) is 6 maanden geleden gecastreerd geweest omdat hij een groot gezwel had op zijn teelballen. 
     

    Operatie was goed verlopen, maar de laatste maanden speelt hij niet meer en loopt amper rond. Deels waarschijnlijk door de hormonen die nu minder zijn door de castratie.

     

    Sinds een paar weken merken we nu dat hij precies niet goed mee ziet. Paar dagen geleden heb ik hem tegen een tafelpoot zien lopen. 
     

    Hij zit ook dikwijls gewoon naar een muur gericht als hij neerzit.

     

    Al denk ik niet dat hij volledig blind is.


    Bijkomende info: helaas is ons konijntje altijd alleen geweest. Hij heeft altijd buiten geleefd (kon vrij rondlopen) en kon altijd binnen in huis als we thuis waren. Sinds de operatie (het was toen winter) en gezien zijn leeftijd hebben we echter beslist om hem permanent binnen te zetten. (Hij kan ook nog vrij rondlopen). Vlak na zijn operatie is hij wel nog een lange tijd actief geweest binnen.

     

    Hebben jullie tips voor onze ouwe rakker terug wat actiever te maken?

    Hoe gaan we om met een blind konijn?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .