Ga naar inhoud

Clyde

Members
  • Aantal items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Clyde

  1. Dit topic mag gesloten worden. Ik heb een ander forum gevonden.
  2. Daar was ik weer :) De baby's zijn nu tien dagen oud en doen het alle vijf gelukkig heel erg goed. Moeder past ook goed op ze. Ik heb gelezen dat de oogjes nu zo'n beetje open gaan en dat de kleintje met twee weken uit het nest gaan en rondlopen / springen. Hoe doen jullie dat met beweging voor de moeder? Ik zet nu het hok open zodat de moeder naar buiten kan om haar benen te strekken en gras te eten. Ze heeft dit ook echt nodig merk ik maar ze heeft een behoorlijk stuk (ongeveer 25 m2) tot haar beschikking en dat is voor de kleintjes veel te groot. Kan ik om het hok een kleinere ruimte afzetten voor de baby's? En hoe hoog moet die dan zijn zodat moeder eruit kan en de baby's erin blijven. En het geslacht is nu nog niet te bepalen uiteraard dus daar moet ik nog even mee wachten maar is het mogelijk om zelf ook één of twee te houden als dat vrouwtjes zijn? Of zouden mannetjes ook kunnen? Of is het beter om geen konijnen uit eigen nest aan te houden?
  3. Bedankt voor jullie reacties! Ik ben van plan om een goed huis voor ze te zoeken. Een paar collega's van mij hebben al aangeven wel belangstelling te hebben en die hebben ook al ervaring met konijnen. En anders is er op mijn werk mogelijk ook wel ruimte voor ze. Mocht dat niet lukken dan is de opvang nog een laatste optie. Die kosten maken me niet uit, ze moeten een fijn plekje krijgen dat vind ik belangrijk. En ik had ook gelezen dat het voor konijnen beter is om als man en vrouw gekoppeld te worden en niet met hetzelfde geslacht. Dat is dan inderdaad een geluk bij een ongeluk maar ik vind het vooral jammer dat ik dit niet gehoord heb van de mensen waar ik de konijnen van gekregen heb. Als ze mij hadden verteld dat het beter was om niet hetzelfde geslacht te kiezen dan had ik dat ook zeker niet gedaan (en dit kunnen voorkomen omdat ik gewaarschuwd was). Ik ga me nog even verder inlezen op dit forum 🙂 Mocht ik nog vragen hebben dan laat ik dat weten!
  4. Goedemorgen, Mijn situatie is een klassiek geval. Ik heb twee 'vrouwtjes' gekregen van een leerling van mij. (Deze 'vrouwtjes' waren door de dierenwinkel gecontroleerd op geslacht.) Na een paar weken kreeg ik het vermoeden dat één van de twee geen vrouwtje was gezien het gedrag (sproeien, kinwrijven) maar op fora las ik dat dit ook gedrag is wat bij een vrouwtje voor kan komen. Uiteindelijk zag ik bij één van de twee konijnen twee balletjes en heb ik ze meteen uit elkaar gezet. Bij de dierenarts bleek Bonnie inderdaad een Boris te zijn. Meteen een afspraak gemaakt om hem te laten castreren (dat is inmiddels twee weken geleden gebeurd). Op aanraden van de dierenarts moet hij minimaal vijf weken apart zitten van het vrouwtje. Ik heb ook besproken om het vrouwtje wanneer ze 1 jaar is te laten steriliseren omdat dit beter is voor haar gezondheid en omdat ik wil dat ze nooit meer de mogelijkheid heeft om een nestje te krijgen. Het apart zetten bleek te laat te zijn en afgelopen vrijdag is het vrouwtje bevallen van vijf baby's. Gelukkig had ik me voor de zekerheid al wel goed ingelezen maar het was toch echt wel even een schok. Na twee dagen heb ik de buikjes gecontroleerd en die zagen er goed uit. Moeder doet het ook super (ondanks dat ze nog veel te jong is) dus ik laat het nest met rust en zorg dat zij goed kan eten en drinken. Om de dag film ik met de telefoon van boven het nest als moeder in de tuin rondloopt. Op die manier kan ik ze in de gaten houden zonder aan het nest te hoeven zitten. In mijn agenda staan alle eikpunten van de kleintjes dus ik hoop dat het lukt om ze zo gezond groot te krijgen maar ik zit nog wel met een paar vragen: - Het gaat hier om een inteeltnestje (broer en zus) zijn er dingen waar ik nog extra rekening mee moet houden qua afwijkingen o.i.d.? - Het mannetje zit nu apart vanwege zijn castratie. Wanneer kan het ze het beste weer koppelen? Ik lees zowel dat het kan als de kleintjes vier weken oud zijn maar ook dat het beter is om te wachten tot het nest leeg is. Wat is wijsheid? Mochten er nog andere zaken zijn waar ik rekening mee moet houden dan hoor ik dat graag.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .