Ga naar inhoud

PapaKonijn

Members
 • Aantal items

  11
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

19 Goed

Over PapaKonijn

 • Titel
  Groentje

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Sorry dat ik het topic kaap. Ik ben van plan om de ren voor onze konijnen aan te passen en dit is precies wat ik in gedachten had. Ben alleen niet heel handig. Heb je wat tips? Ik kan er ook even een apart topic van maken.
 2. Wij hebben ongeveer een maand geleden onze konijntjes ook in Hillegom gehaald. Netjes gevaccineerd en gecasteered zoals mammafelina ook al zei. Er staat middenin onze tuin een boom, waardoor we de grond daar niet goed tegen graven kunnen beschermen. Daarom hebben we voor een apart hok en ren gekozen, die verbonden zijn met een buis over dat stuk grond, Als we erbij zijn mogen ze ook in een groot deel van de tuin en kunnen ze ook buitenom van het hok naar de dichte ren. de eerste weken gebruikte Snuitje de buis ook als vluchtplekje, maar daar is hij na een week of twee mee
 3. Dank, we gaat het proberen. En ook andere groentes, misschien dat ze de kruiden wel lekker vindt.
 4. Een van onze konijnen eet nauwelijks groenvoer. Witlof, andijvie, komkommer. Snuitje eet alles op, terwijl Fluffy eromheen loopt. Hoe krijgen we haar zover dat ze toch wat groenvoer? Is het een idee om bij het voeren de ren even in tweeën te delen, zodat ze rustig de tijd krijgt? Ze eet wel vrolijk van wilgenblaadjes en wilgenkatjes die van de boom zijn gevallen, dat dan weer wel.
 5. Nou, ik heb het plekje maar meteen geregeld. Ik we moeten ook maar alvast gaan nadenken wie we vragen als we een dagje weg zijn. Geen idee of er buren met konijnen zijn, helaas.
 6. Opvang lijkt me dus geen overbodige luxe, als ik jullie zo hoor. Dan ga ik daar achteraan. Dat is wel heel handig inderdaad. Ik heb een opvang in de buurt gevonden, die nog niet in het lijstje staat: http://petzcare.nl/. Mocht iemand deze opvang kennen, dan hoor ik het graag. Ik ben ook een beetje verrast over de oplossing om konijnen vrienden met konijnen te laten logeren. Geeft dat geen bonje tussen de thuiskonijnen en de gastjes?
 7. Misschien ben ik er wat vroeg mee: de zomervakantie. Ik zag op de poll dat veel mensen familie of vrienden regelen om op te letten. Ik vraag me vooral af wat ik van hen verwacht als het heel heet wordt. Is een keer per dag water en voedsel aanvullen voldoende, of moet je dan veel vaker controleren? Een opvang lijkt me dan handiger, maar misschien zie ik het veel te ingewikkeld. Het zijn buitenkonijnen. De tuin heeft behoorlijk wat schaduw, maar bij 30+ graden kan de schaduw ook heet worden.
 8. Nou, dit zijn ze dan. De grijze is Fluffy en de zwarte heet Snuitje.
 9. Bedankt allemaal. We zitten om beurten rustig in de ren met een boek of tablet. De foto's houden jullie nog van me tegoed.
 10. Hoi! Sinds drie weken huppelen er twee konijntjes bij ons in de tuin. Dochterlief wilde al heel lang en heel graag huisdieren en na veel puzzelen en nadenken zijn het twee konijntjes geworden. We hebben ons van tevoren heel goed ingelezen, zeker ook op deze mooie website en dit leuke forum. Waarvoor nu al dank! De praktijk blijkt toch altijd weerbarstiger en ik blijf met veel vragen zitten. Hopelijk kunnen jullie ons daarmee helpen. Fluffy (voedster) en Snuitje (ram) zijn net een jaar en allebei geholpen. Ze zijn heel lief met z'n tweeën en zitten vaak lekker tegen elkaar aangekrop
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .