Ga naar inhoud

PapaKonijn

Members
 • Aantal items

  17
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

PapaKonijn's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

19

Community reputatie

 1. Fluffy en Snuitje hebben besloten dat ze geen toiletbak nodig hebben. Ze keutelen en plassen in de ren op een vaste plek (de hele achterzijde). We zetten de toiletbak daar netjes neer, naast het hooi. Ze slepen de bak steeds weg en gaan dan vrolijk door om op de grond te keutelen. Iemand een idee? De toiletbak vast zetten is niet zo handig, want dat maakt zo moeilijk schoon.
 2. Onder het dak komt de graafbak en het hooi, dan wordt het niet nat. Het is schuin zodat het water weg kan lopen. Dat gaan we in eerste instantie ook doen. Twee oogjes erin en klaar. Een kijken of dat voldoende is
 3. Goed gezien @Lienappelsien, ik heb me inderdaad door zijn ren laten inspireren. Het schuine dak was een idee van een vriend van me die heeft geholpen met het ontwerp en het bouwen van het frame. Zo'n extra plankje is een goed idee. Een dubbele deur is het nu te laat voor. Ik ga sowieso eerst een kijken hoe de ren bevalt en daarna kijken welk idee het beste bij onze sitautie past.
 4. Toch maar alvast een foto, dan maakt de vraag duidelijker. Het dak kan open, maar dat is vooral bedoeld voor het schoonmaken, niet voor dagelijks gebruik.
 5. Mijn zelfgebouwde ren is bijna af. De konijnen, maar vooral de dochter staat te popelen om het in gebruik te nemen. Ik heb alleen nog een praktisch probleem. Hoe zorgen jullie ervoor dat als je de deur van je ren open doet, de konijnen niet naar buiten sprinten? Nu staat er nog een hek om de oude ren heen, maar de nieuwe ren is groter, waardoor daar geen ruimte meer voor is. (Foto's volgen als de ren klaar is en op z'n plaats staat 🙂)
 6. Dank je! Meten en tekenen heb ik al gedaan en uitgaan van de hoogte van het gaas had ik ook al bedacht. Misschien wel verstandig om het gaas alvast te bestellen. Ze verkopen het als 100cm, maar je zult net zien dat het in de praktijk 101cm is. Zit je daar met je mooi op maat gezaagde stukken hout. Goed idee om een doe-het-zelfzaak te vinden die op maat zaagt. Mijn favoriete zaak zaagt alleen planken, geen latten, maar goed om te weten dat er zaken zijn die het wel doen. Hoe heb je het gaas bevestigd? Met krammen? En de hoeklatjes, zit dat dan precies op het randje? De noppen zijn echt een goed idee. Daar zou ik zelf nooit op zijn gekomen. En gisteren vroeg mijn dochter nog waarom er stukjes plastic aan de onderkant van het hok zitten. Geen idee, zij papa 😆
 7. Sorry dat ik het topic kaap. Ik ben van plan om de ren voor onze konijnen aan te passen en dit is precies wat ik in gedachten had. Ben alleen niet heel handig. Heb je wat tips? Ik kan er ook even een apart topic van maken.
 8. Wij hebben ongeveer een maand geleden onze konijntjes ook in Hillegom gehaald. Netjes gevaccineerd en gecasteered zoals mammafelina ook al zei. Er staat middenin onze tuin een boom, waardoor we de grond daar niet goed tegen graven kunnen beschermen. Daarom hebben we voor een apart hok en ren gekozen, die verbonden zijn met een buis over dat stuk grond, Als we erbij zijn mogen ze ook in een groot deel van de tuin en kunnen ze ook buitenom van het hok naar de dichte ren. de eerste weken gebruikte Snuitje de buis ook als vluchtplekje, maar daar is hij na een week of twee mee gestopt.
 9. Dank, we gaat het proberen. En ook andere groentes, misschien dat ze de kruiden wel lekker vindt.
 10. Een van onze konijnen eet nauwelijks groenvoer. Witlof, andijvie, komkommer. Snuitje eet alles op, terwijl Fluffy eromheen loopt. Hoe krijgen we haar zover dat ze toch wat groenvoer? Is het een idee om bij het voeren de ren even in tweeën te delen, zodat ze rustig de tijd krijgt? Ze eet wel vrolijk van wilgenblaadjes en wilgenkatjes die van de boom zijn gevallen, dat dan weer wel.
 11. Nou, ik heb het plekje maar meteen geregeld. Ik we moeten ook maar alvast gaan nadenken wie we vragen als we een dagje weg zijn. Geen idee of er buren met konijnen zijn, helaas.
 12. Opvang lijkt me dus geen overbodige luxe, als ik jullie zo hoor. Dan ga ik daar achteraan. Dat is wel heel handig inderdaad. Ik heb een opvang in de buurt gevonden, die nog niet in het lijstje staat: http://petzcare.nl/. Mocht iemand deze opvang kennen, dan hoor ik het graag. Ik ben ook een beetje verrast over de oplossing om konijnen vrienden met konijnen te laten logeren. Geeft dat geen bonje tussen de thuiskonijnen en de gastjes?
 13. Misschien ben ik er wat vroeg mee: de zomervakantie. Ik zag op de poll dat veel mensen familie of vrienden regelen om op te letten. Ik vraag me vooral af wat ik van hen verwacht als het heel heet wordt. Is een keer per dag water en voedsel aanvullen voldoende, of moet je dan veel vaker controleren? Een opvang lijkt me dan handiger, maar misschien zie ik het veel te ingewikkeld. Het zijn buitenkonijnen. De tuin heeft behoorlijk wat schaduw, maar bij 30+ graden kan de schaduw ook heet worden.
 14. Nou, dit zijn ze dan. De grijze is Fluffy en de zwarte heet Snuitje.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .