Ga naar inhoud

Pleunjanssen

Members
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Pleunjanssen

  1. 6 hours ago zei Lienappelsien:

    Ik zou alleen seniorvoer geven (bijvoorbeeld van Science Selective) als het echt een oud konijn is qua gedrag en kwaaltjes. Ik heb zelf een konijn van 9 jaar of ouder (8 jaar geleden als dumper binnengekomen in de opvang) en die geef ik nog steeds de gewone Science Selective. 

     

    Voor de grootste kans van slagen voor een maatje voor je konijn kan je het beste naar een goede konijnenopvang gaan. Daar zitten heel veel (allemaal gecastreerde) rammen en de vrijwilligers helpen je om een passend vriendje voor Saar uit te kiezen. Mocht het met de ene ram niet gaan, dan proberen ze het met de volgende, enz., totdat er een match is met een ram. Ook kan je bij veel goede konijnenopvangen je konijn op koppelvakantie brengen. Het konijn blijft dan vaak een week of een aantal dagen in de opvang waar de vrijwilligers de koppeling voor je doen. Je kan zelf aangeven welke konijnen je leuk vindt. Zodra het koppeltje een beetje stabiel is mogen ze mee naar huis. Dit scheelt een hoop stress voor jou en voor de konijnen en het geeft de grootste kans op een geslaagd koppel. Een tip 🙂 

    Hier vind je een lijst met adressen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst

    Bedankt ja klopt willen het ook bij een opvang doen maar kunnen helaas geen koppelvakantie doen ivm ze erg gehecht is aan onze tuin en onze kippen

  2. 41 minuten geleden zei happy211:

    Tenzij je een groot konijn hebt (5kg of zwaarder), is 7 jaar nog niet oud. Kleine tot middelgrote konijnen kunnen wel 10 jaar of ouder worden.  

    Senior voer geeft extra ondersteuning en dat kan nodig zijn als ze ouderdomskwaaltjes krijgen, zoals een slechtere vacht waardoor het meer energie kost om warm te blijven. Als jouw konijn van 6/7 verder gewoon gezond is, dan is senior voer niet nodig.

     

    Ik hoop dat de koppeling lukt, dan kan Saar nog 4 fijne jaren of zelfs langer met een maatje doorbrengen.

    Oké dan ga ik gewoon door met het voeren van biks en nu ook even lijnzaadbrokjes. 
    ja we hopen dat ze ook weer leuk aan een nieuw konijn gekoppeld kan worden. 

  3. Hey iedereen,

    even een vraagje mijn konijn Saar komt uit het asiel en weten niet precies hoe oud ze is maar ze is al meer als 4,5 jaar bij ons.

    Wij hebben een schatting gemaakt van 6/7 jaar. Moet ik dan senioren voer geven? Welk senioren voer dan? Hoe oud vinden jullie een senior konijn?

     

    Graag hoor ik jullie antwoorden op mij vragen.


    (Saars vriendje is overleden drie weken geleden en na de vakantie gaan we een vriendje zoeken als dat niet lukt houden we haar mis alleen maar dat is echt de laatste oplossing ze heeft namelijk een erg pittig karakter). Hier geen commentaar over graag

     

    groetjes 

     

  4. Hey even een vraagje heb twee hele lieve konijnen Saar (hangoorkonijn) en Siem (teddy). Allen hebben ze de laatste weken een nieuw iets. Dat is steeds het water bakje omgooien. Dat is nog niet het ergste punt maar ze zitten ook steeds te graven. Elke dag kan ik het hok schoon maken omdat allen nat is door het om gevallen water bakje + alles ligt door elkaar van het graven wat kan ik doen? Ze rennen ook nog ik hun ren en daar zit een zandbak in dus zouden ook daar in kunnen graven.

     

    Weten jullie wat het kan zijn? Hebben ze misschien honger of verveling ( kan haast niet maar je weet meer nooit).

     

    hopelijk weten jullie iets wat ik kan doen en kunnen jullie mij hier mee helpen vind het zonde op alles steeds weg te gooien.

     

    groetjes Pleun 

    • Vind ik leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .