Ga naar inhoud

CJ Robben

Members
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door CJ Robben

  1. Gisteren liep ik zoals elke ochtend de konijnenschuur binnen om ze te voeren, en zag een roodborstje rondvliegen in de schuur. Ik dacht eerst dat het roodborstje daar vastzat, maar nadat ik uit de schuur was gestapt vloog het roodborstje snel de schuur uit. Ik keek rond in de schuur en zag dat het roodborstje hier een nest aan het maken is.

     

    Mijn partner en ik willen het liever laten zitten en het nest niet verplaatsen. We hebben een gat in de schuur gemaakt zodat het roodborstje ook 's nachts het nest kan bereiken als de deur van de schuur gesloten is.

     

    Mijn enige zorg is dat roodborstjes bekend staan als territoriaal. Is het gevaarlijk voor mijn konijnen om het nest hier te verlaten? Ik wil niet dat de roodborstjes mijn konijnen aanva

    Spoiler

     

    llen als de jonge vogels geboren zijn.

  2. Ons konijn Momo (gecastreerde ram) leeft binnen en op de momenten dat wij thuis zijn mag hij de hele woonkamer door. De laatste tijd krabt/graaft hij erg veel op de grond. Ik heb gelezen dat dit kan komen doordat hij eenzaam is. Ik heb drie andere konijnen die buiten leven. 1 hiervan (gesteriliseerde voedster) valt iets minder goed in de groep en we zitten erover na te denken haar te koppelen aan Momo. Het is nu erg koud buiten en ik denk dat haar naar binnen brengen nu een te groot temperatuursverschil is. Vanaf wanneer zou dit ongeveer kunnen? Zijn er eventueel andere oplossingen?

     

    Wat context: Afgelopen jaar aan het einde van de zomer hebben we Momo overgenomen van een andere eigenaar. Hij is een binnenkonijn en werd 24/7 in een caviahokje gehouden en kreeg vrijwel geen aandacht. Ik vond dit erg sneu om te zien, dus we besloten hem over te nemen. Wij hebben 3 konijnen buiten en dit werd de vierde. We maakten direct een afspraak om hem te laten castreren, maar voordat dit zover was en alle hormonen uit zijn lijf waren, was het te koud buiten om hem te koppelen aan de rest. Daarom zit hij nu binnen. Aankomend voorjaar is het sowieso de bedoeling dat hij aan de rest wordt gekoppeld en buiten gaat leven. Hieronder een foto van Momo zijn huidige ren. 

    Screenshot_20230126_105612_Gallery.jpg

    • Vind ik leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .