Ga naar inhoud

CJ Robben

Members
 • Aantal items

  5
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

CJ Robben's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

1

Community reputatie

 1. We zijn in de toekomst van plan de konijnengroep verder uit te breiden, mocht er dan eentje buiten de boot vallen wordt dat hiermee opgelost. Is het zo dat de koppeling niet lukt, hebben we een ander adres waar ze heen zou kunnen.
 2. Een tijd geleden hebben wij een nieuw konijn erbij gekregen. Inmiddels is ze genezen van haar sterilisatie en willen we haar koppelen aan ons bestaande konijnenkoppel. De nieuwe is ongeveer 7 a 8 maanden oud. Ons koppel is volwassen en bestaat uit een ex ram en gesteriliseerde voedster. We gaan dit op neutraal terrein doen en zijn ze van plan hier een aantal dagen neer te zetten. Heeft iemand ervaring met het koppelen van een tweetal konijnen aan een derde? Ik weet dat twee om twee meer wordt geadviseerd, eerst de ene koppelen aan een nieuwe en dan twee aan twee koppelen, maar dat is geen optie. Ik hoor het graag, tips zijn welkom!
 3. Hi! Meet Bram, Pinda en Jadie. Bram (zwart witte in tunnel) is een exram die een groot deel van zijn leven op een kinderboerderij heeft geleefd. Hij zat daar in een stapelhok van een vierkante meter groot. Toen de eigenaar hem niet meer mooi genoeg vond als fokram mocht hij naar de slacht.. Ik als vrijwilliger was het daar niet mee eens en hij woont nu bij mij. Ik heb hem laten koppelen aan gesteriliseerde voedster Jadie (wit zwarte) bij opvang konijnenparadijs. Inmiddels werk ik niet meer bij de kinderboerderij door de manier waarop ze met de dieren omgaan. Voordat ik weg ging besloot ik Pinda (bruin) nog een fijn huisje te geven. Ze is 8 maanden oud en is een week geleden gesteriliseerd. Als het genezen van de operatie zonder problemen verloopt hopen we haar in het volgende jaar te koppelen aan Bram en Jadie. 🥰
 4. Bedankt voor de reacties. Ik heb informatie ingewonnen bij stichting konijnenbelang inderdaad. Wegens de verzendtijd van de melkpoeder die ze leveren heb ik ze eerst konijnenmelk van de dierenwinkel gegeven van beaphar (hiervoor nog ORS). De kinderboerderij draait op donaties. Aangezien deze niet erg veel worden gegeven, wordt er jaarlijks met de konijnen gefokt voor de verkoop. Ook worden de konijnen allemaal alleen gehouden, wat ergs sneu is. Er zijn gesprekken geweest over een konijnenverblijf waar de voedsters samen in zouden kunnen zitten, maar ik zie niet voor me dat dit door de eigenaar op korte termijn wordt gerealiseerd..
 5. Ik doe vrijwilligerswerk op een kinderboerderij. Hier zijn een groot deel van de konijnen drachtig. Een nieuwe vrijwilligster heeft maandag het hok schoon gemaakt van een konijn dat snel zou bevallen. Het hele nest is daarmee weggehaald. De volgende ochtend zag een andere vrijwilligster dat er 6 konijntjes waren geboren. Ze lagen op het stro en waren ijskoud. Ze probeerden nog een nest te maken maar tevergeefs, de moeder had ze al afgestoten. Toen ik hiervan op de hoogte werd gebracht besloot ik ze op te halen en met de hand op te voeden. Helaas was dit al later op de dag waardoor de konijntjes lang buiten lagen en erg zwak waren. 1 was dan ook al overleden. Die avond zijn er nog 2 overleden. De dagen daarop heb ik alles geprobeerd om ze te laten overleden, maar toch zijn er gisteravond nog 2 overleden. Ze dronken minder dan wat ze moesten en 1 van de 2 was in 1 nacht bijna 10 gram afgevallen. Ik ben er kapot van, maar helaas waren ze gewoon te zwak. Er is nog 1 konijntje over die nu 5 dagen oud is en 54 gram weegt. Hij is sinds de geboorte niks aangekomen. Hij hoort nu per voedbeurt 6 ml te drinken, maar wilt niet meer dan 1,2 drinken. Ik maak me grote zorgen om het leven van het beestje en vraag me af wat ik het beste kan doen. Kan iemand mij hier advies over geven?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .