Ga naar inhoud

Tesj

Members
  • Items

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Tesj

  1. Voor de paarden heb ik Oerbalans, een kruidenbrok,  en nu vroeg ik me af of dit ook geschikt is als extraatje voor mijn konijnen om ze bijv. in de snackbal te doen. De pellets hebben daar een prima formaat voor. Ik hoor graag wat jullie analyseren.

    Dit is de volledige samenstelling:

    SAMENSTELLING

    Gedroogde kruiden (o.a. brandnetel, rozemarijnbladeren, zoethoutwortel, cichoreiwortel, mariadistelzaad), grasmeel, calciumnatriumfosfaat, kalkwier (maerl), natriumchloride, magnesiumoxide, wortels, mononatriumfosfaat, zeewier (gedroogd), appelpulp (gedroogd), gist.

    TOEVOEGINGEN PER KG

    Nutritionele toevoegingsmiddelen: Sporenelementen: zink (3b603) 2.000 mg, zink (3b609) 3.000 mg, koper (3b409) 700 mg, ijzer (3b103) 600 mg, mangaan (3b502) 300 mg, jodium (3b202) 10 mg, kobalt (3b304) 10 mg, selenium (3b801) 20 mg, selenium (3b811) 10 mg. Vitaminen: A (3a672a) 400.000 IE, D3 (3a671) 40.000 IE, E 3.000 mg, B1 48 mg, B2 144 mg, B6/pyridoxinehydrochloride 64 mg, foliumzuur 24 mg, B12 800 μg, niacinamide 480 mg, calcium-D-pantothenaat 240 mg, biotine 3.000 μg.

    Analytische bestanddelen: Ruw eiwit 8%, ruw vet 4%, ruwe celstof 7%, ruwe as 42%, zoutzuur onoplosbare as 6%, calcium 9%, fosfor 4%, natrium 4%, magnesium 2,6%, suiker 2,5%, zetmeel 3%.

  2. Ik zie in de lijst van veilige groentes Paksoi staan en bij Chinese kool een sterretje. Weet iemand wat het verschil is? Op internet lees ik dat ze familie zijn van elkaar en dat ze beide de specifieke koolsmaak missen. Moet ik met Chinese kool voorzichtiger zijn dan de paksoi?

  3. Wie heeft een idee wat er kan zijn?

    mijn konijn wordt mager. Ze eet prima brokjes, groente en kruiden maar volgens mij wel echt minder hooi. Dit is wat lastig in te schatten met twee konijnen en twee voerplaatsen. Ze is vrolijk, keutelt prima, drinkt normaal en is enthousiast als ik er aan kom. Ze krijgen selective brokjes, hooi uit de grote baal. Ze hebben dag en nacht toegang tot een ren van ruim 4 vierkante meter en een overdekt deel met nachthok van bijna 2 vierkante meter. Ik kan alleen maar bedenken dat er haakjes kunnen zitten, maar eten ze dan geen hooi en wel brok en groente? Hoor graag jullie ervaring/idee.

  4. De leeftijd van de voedster is onbekend, ze zijn ergens met een groep in slechte omstandigheden weggehaald en ik heb haar uit de opvang sinds februari . Toen is ze ook gekoppeld an dit mannetje. De ren is  iets meer dan 2 bij 2 meter en boven hebben ze ruim 2,50 bij 0,70. Ze kunnen overal zelf komen dag en nacht ( volledig in dik gaas ook bovenop).

     

  5. Mijn voedster laat heel duidelijk territoriaal gedrag zien in hun eigen verblijf. Als zij beneden in de ren zit en het rammetje komt er aan, kan ze hem ineens de hele ren door jagen. Echt een paar rondjes achter hem aan. Ze kan echter ook op andere momenten rustig bij hem liggen. Het wordt nooit vechten, heel af en toe een klein plukje haar.

    ik merk wel dat het rammetje daardoor altijd erg op z’n hoede rond loopt. Zo van: je weet maar nooit of ze weer uit haar slof schiet. Ik vind dit zo sneu voor hem, hij is heel zachtaardig en ergens echt heel gek met haar. Is dit natuurlijk gedrag en kijk ik er met te veel menselijke emotie naar, of kan ik hier nog wat in betekenen?

    ps. Ze wisselen niet van verblijf en zitten hier permanent in. Wel hebben ze een beneden en boven gedeelte.

     

  6. Ik heb bij beide koppels de ruiven boven de toiletbakken hangen. Als ik dan bij het verschonen kijk hoeveel hooi ze hebben verspild en in de toiletbak ligt...... best zonde!

    Ze zitten dan zelfs een stukje hoger 🤣.

    Op zich kan het me niet zo heel veel schelen want ik voer ze van een grote baal van de boer voor 5,- euro per baal.

    Het is meer dat ik het zonde vind.

    Voer ik ze dan toch teveel? Minder durf ik dan eigenlijk niet omdat ik bang ben dan ze dan ook toch minder hooi gaan eten....

    Hebben jullie nog tips om dit tegen te gaan?

    Er zijn hier vast mensen die veel duurder hooi moeten voeren en dan kan ik me voorstellen dat je niet op zoveel verspilling zit te wachten.

    Heel graag tips. 😊

     

  7. Ik zie ineens bij een van mij konijnen kale plekjes op beide oren. ( zie foto) het zijn op beide oren precies dezelfde plekjes. Het lijkt erop dat het precies de plek is waar ze zelf bij kan als ze met haar pootjes haar oor pakt om te poetsen, dit weet ik niet zeker.  Heb in haar oren gekeken en daar zie ik niks bijzonders, rustig en mooi roze. Hoorde ook van iemand dat ze in de rui periode vaker aan hun oor knabbelen door jeuk van de rui. Ik heb geen idee wat hiervan de hand kan zijn, Iemand een idee of tip?

     

    7B48BE85-E62C-443D-85E4-0BEEE8F00436.jpeg

    1B794D75-4286-4BAA-B5AA-C3B3DD551139.jpeg

  8. Weer eens een vraagje:

    In de lijst met veilige groentes staat mais, en dan alleen de bladeren en stengels. Nu vroeg ik me af of daarmee de het blad om de kolf bedoeld wordt of dat ze echt alleen het blad mogen wat aan de plant zelf groeit....

    Ik kook nog wel eens met mais en heb dan zo'n maiskolf waar nog blad omheen zit, als ze het mogen is het toch zonde als ik dat steeds weggooi 🙂

  9. De voedster is gecastreerd inderdaad. Het jagen is vooral heel erg als ze denkt dat er voer komt.( Als ze mij ziet aankomenden dan vooral rond voertijd...... ). Probeer bewust al daarom wat te schuiven met de voertijd en ook geregeld heen te gaan zonder iets te geven. Tot op heden heeft dat nog geen resultaat.

  10. Dank je voor je reactie!

    De ram eet gelukkig goed. en ze eten ook dan wel weer samen uit de ruif. Ze jaagt ook vaak als er eten aankomt, dan is het 't ergst en gaan ze wel wat rondjes. Als er dan eten is stopt het.

    Verder jaagt ze tussendoor ook wel wat. 

    Door de momenten tussendoor waarbij ze samen eten, slapen etc. hoop ik dan ook maar dat het hormonaal is. Deden die vorige twee van jou dat tussendoor ook nog of kan ik dat toch wel als teken zien dat ze het ook nog wel leuk hebben samen?

  11. Ben wel benieuwd naar jullie ervaringen. Ik heb twee koppels waarvan eentje sinds eind februari samen is. Een jong mannetje (een jaar) en een vrouwtje waarvan de leeftijd onbekend is. In het ene koppel is het echt super rustig maar in dit nieuwe koppel minder. Zij jaagt veel achter hem aan. Soms met wat plukjes haar uit z'n kont (geen wondjes ofzo echt alleen haar). Hij kan dan zo paniekerig wegrennen wat haar weer uitlokt lijkt het wel. Vaak kiezen ze er dan voor om even apart te zitten. Daarna zie ik ze ook wel weer samen slapen en eten. Ik vind hem met dat jagen alleen zo sneu kijken en bang wegrennen..... Wat hoort er nu gewoon bij en is echt konijnen-gedrag (zeker in de lente) en wat is gedrag waar ik me zorgen over moet maken, zeker bij zo'n " vers" koppel? Ik vind die scheidslijn zo moeilijk te vinden, dus hoor graag jullie ervaringen.

  12. Hier ook met eentje van de vier. Soms zomaar grote paniek. En soms ook als ik denk ojee, dat wordt schrikken is er ook niet aan de hand. 

    Ik praat werkelijk altijd tegen ze als ik aan kom lopen. En ik heb een speciaal maniertje van fluiten wat ze feilloos kennen. Zo kondig ik mezelf of beweging altijd aan. (dit ook gewend van mijn paard en ondertussen een tweede natuur geworden met alle andere dieren hier 🙂 )

    Dit werkt eigenlijk altijd heel goed. En op het moment dat er toch paniek is, praat ik of fluit ik eventjes en is de angst zo weer doorbroken want dan wil ie weten wat ik heb of doe.

  13. Ik ben ook helemaal overgestapt naar hooi van de boer ( eerlijk gezegd: van mijn paard 🤣). Vond het ook gedoe zo’n enorme baal, maar ze eten er zoooo veel beter van. Ik heb nu, vind ik zelf,  een superhandige oplossing: de opvouwbare tuinafvalzak van de Aldi. Hier past een baal in, neemt weinig ruimte in en geen gesmeer met hooi in de schuur en ook in de auto tijdens vervoer. Ik ben er heel blij mee en geen zorgen meer over hooi eten, want het verschil in goed hooi eten is echt groot!
    ( ik wilde een foto bijvoegen maar die is blijkbaar al te “groot”...... geen idee hoe ik het dan moet doen 😬

    • Vind ik leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .