Ga naar inhoud

Tesj

Members
 • Aantal items

  15
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

6 Neutraal

Over Tesj

 • Titel
  Groentje

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Hier twee koppels en alle vier de vaccinatie gehad. In mijn ogen hoort het erbij en moet je er goed over nadenken voor je aan een dier begint wat sowieso bij de basiskosten hoort.
 2. Ik zie ineens bij een van mij konijnen kale plekjes op beide oren. ( zie foto) het zijn op beide oren precies dezelfde plekjes. Het lijkt erop dat het precies de plek is waar ze zelf bij kan als ze met haar pootjes haar oor pakt om te poetsen, dit weet ik niet zeker. Heb in haar oren gekeken en daar zie ik niks bijzonders, rustig en mooi roze. Hoorde ook van iemand dat ze in de rui periode vaker aan hun oor knabbelen door jeuk van de rui. Ik heb geen idee wat hiervan de hand kan zijn, Iemand een idee of tip?
 3. Weer eens een vraagje: In de lijst met veilige groentes staat mais, en dan alleen de bladeren en stengels. Nu vroeg ik me af of daarmee de het blad om de kolf bedoeld wordt of dat ze echt alleen het blad mogen wat aan de plant zelf groeit.... Ik kook nog wel eens met mais en heb dan zo'n maiskolf waar nog blad omheen zit, als ze het mogen is het toch zonde als ik dat steeds weggooi 🙂
 4. De voedster is gecastreerd inderdaad. Het jagen is vooral heel erg als ze denkt dat er voer komt.( Als ze mij ziet aankomenden dan vooral rond voertijd...... ). Probeer bewust al daarom wat te schuiven met de voertijd en ook geregeld heen te gaan zonder iets te geven. Tot op heden heeft dat nog geen resultaat.
 5. Dank je voor je reactie! De ram eet gelukkig goed. en ze eten ook dan wel weer samen uit de ruif. Ze jaagt ook vaak als er eten aankomt, dan is het 't ergst en gaan ze wel wat rondjes. Als er dan eten is stopt het. Verder jaagt ze tussendoor ook wel wat. Door de momenten tussendoor waarbij ze samen eten, slapen etc. hoop ik dan ook maar dat het hormonaal is. Deden die vorige twee van jou dat tussendoor ook nog of kan ik dat toch wel als teken zien dat ze het ook nog wel leuk hebben samen?
 6. Ben wel benieuwd naar jullie ervaringen. Ik heb twee koppels waarvan eentje sinds eind februari samen is. Een jong mannetje (een jaar) en een vrouwtje waarvan de leeftijd onbekend is. In het ene koppel is het echt super rustig maar in dit nieuwe koppel minder. Zij jaagt veel achter hem aan. Soms met wat plukjes haar uit z'n kont (geen wondjes ofzo echt alleen haar). Hij kan dan zo paniekerig wegrennen wat haar weer uitlokt lijkt het wel. Vaak kiezen ze er dan voor om even apart te zitten. Daarna zie ik ze ook wel weer samen slapen en eten. Ik vind hem met dat jagen alleen zo sneu kijken en ban
 7. Ik heb in mijn beide rennen van steen een tunnel .dat zijn eigenlijk van die stenen plantenbakken, maar dan op de zijkant. Dikke grijze vierkante bakken zonder bodem zeg maar. De konijnen kunnen er doorheen en ik zit erop als ik bij ze in de ren ben. Ik vind ze heel handig.
 8. Hier ook met eentje van de vier. Soms zomaar grote paniek. En soms ook als ik denk ojee, dat wordt schrikken is er ook niet aan de hand. Ik praat werkelijk altijd tegen ze als ik aan kom lopen. En ik heb een speciaal maniertje van fluiten wat ze feilloos kennen. Zo kondig ik mezelf of beweging altijd aan. (dit ook gewend van mijn paard en ondertussen een tweede natuur geworden met alle andere dieren hier 🙂 ) Dit werkt eigenlijk altijd heel goed. En op het moment dat er toch paniek is, praat ik of fluit ik eventjes en is de angst zo weer doorbroken want dan wil ie weten wat ik heb of
 9. Ben benieuwd of jullie ook de hoeveelheid vers groenvoer wegen en zo ja, hoeveel groenvoer voor jullie konijnen goed werkt zodat ze ook goed hooi blijven eten, goede keutels houden etc. En dan is het natuurlijk ook nog zo dat het per gewicht van het konijn verschilt. Hoeveel groenvoer per kg geven jullie per dag is dus eigenlijk de vraag 😃.
 10. Tesj

  Hooi-staking

  Via tips hier in het forum de oplossing gevonden! 😃 dus hierbij de foto van die tuinzak die ik gebruik.
 11. Tesj

  Hooi-staking

  Ik ben ook helemaal overgestapt naar hooi van de boer ( eerlijk gezegd: van mijn paard 🤣). Vond het ook gedoe zo’n enorme baal, maar ze eten er zoooo veel beter van. Ik heb nu, vind ik zelf, een superhandige oplossing: de opvouwbare tuinafvalzak van de Aldi. Hier past een baal in, neemt weinig ruimte in en geen gesmeer met hooi in de schuur en ook in de auto tijdens vervoer. Ik ben er heel blij mee en geen zorgen meer over hooi eten, want het verschil in goed hooi eten is echt groot! ( ik wilde een foto bijvoegen maar die is blijkbaar al te “groot”...... geen idee hoe ik het dan moet doen 😬
 12. Heel graag hoor ik hier de verschillende ervaringen met deze twee producten. Waarom de ene juist wel of niet? Zelf is me het prijsverschil opgevallen, dat maakt me extra nieuwsgierig naar het verschil.
 13. Die tegels hebben wij ook gebruikt. Wij hebben ze omgekeerd 😀. De achterkant bij ons is gladder, iets meer zoals een stoeptegel.
 14. Op dit moment zijn we druk bezig met het bouwen van en nieuw verblijf voor onze twee koppels. Wat ik graag wil weten is het volgende: Op het forum lees ik dat soms de geur van konijnen bij de buren al verstorend gedrag kan veroorzaken in een koppel, hoe werkt dat dan bij meerdere koppels in een tuin, maar wel apart gehuisvest? Wennen die dan toch op een bepaalde manier aan elkaar zonder in elkaars verblijf te zijn? Mijn vraag gaat ook over de twee rennen die we bouwen. Is het erg als de rennen naast elkaar zijn, maar wel zo dat ze elkaar niet kunnen " verwonden/aanraken? Of loop
 15. Tesj

  Hoihoi

  Hallo ik ben Tesj. Ale een poos een "mee-lezer" en enorm fan van deze site 🙂 Toch ook zelf wat vragen en daarom nu even een voorstel-berichtje: Pas gelden helaas afscheid moeten nemen van onze " bejaardensoos" en al heel gauw kriebelde het enorm, want wat is het saai een tuin zonder dat gehuppel als je dat al jaren gewend bent! Nu wonen hier weer twee koppels en wat ben ik blij met ze. Beide koppels bestaan uit een geholpen ram en voedster. Het ene koppel komt uit de opvang en het andere koppel werd afgestaan/aangeboden omdat "de kinderen er niet meer naar omkeken" (grrr).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .