Ga naar inhoud

Kaatjedeee

Members
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Kaatjedeee

  1. @BaasjevanBrownie Super fijn, dankjewel! 

     

    De huizen van de kleintjes maak ik me weinig zorgen over. Een van de jonkies zal samen met een cavia onderdeel worden van het leven in een grote kippen ren op een boerderij, een broer en zus krijgen samen een privé ren met hok bij familie van ons, een van de andere jonkies wordt een binnen konijn met een heel appartement om in rond te hupsen en de laatste van het stel komt in een dubbel hok met aan vastgemaakte ren terecht. Ze komen dus goed terecht. 

     

    Het rammetje is al lang voor de geboorte van de jonkies gecastreerd, dus daar zit al minstens 8 weken weken tussen. Dat gaat dus ook goed komen. Ik ben nu aan het kijken voor fijne rennen die aan het hok verbonden kunnen worden, maar dat is nog even een klusje op zich. 

     

    Nog maals bedankt voor alle tips! 

  2. Hi allemaal, 

     

    Ik was deze post echt compleet vergeten... Daarom wil ik wat antwoorden geven op punten hier. 

    Nogmaals: Vanaf het moment dat we hem kregen hebben we Snuffie direct laten castreren. Dit hadden we bewust gedaan omdat we ze samen wilden houden. Voor een antiknaagstrip ga ik zeker kijken, dankjewel. De leefruimte is inderdaad een probleem geweest; Omdat we van de vorige eigenaren wisten dat beide beestjes niet gecastreerd waren (die dachten dat het 2 mannetjes waren, vonden uiteindelijk 2 dode jongen in het hok en dachten dat het nog steeds een goed idee was om ze bij elkaar te houden. Over deze kwestie heb ik eerder al is een forum topic gewijd), hebben we ze vanaf dag 1 meteen apart gehouden; eentje op de beneden verdieping, de ander op de bovenverdieping. Door dat nestje heeft dit allemaal wat langer geduurd natuurlijk. 
     

    De jonkies zijn allemaal toegezegd aan goede huizen; geen zorgen daarover! Hier heb ik heel bewust achteraan gezeten omdat ik niet wil dat een van de jonkies in een huis eindigt waar we de papa en mama vandaan hebben gehaald. Veel van de nieuwe huizen vragen bij mij juist om extra voorlichting. 

     

    Voor een extra ren ga ik kijken. Volgende week maandag gaan we beginnen met het herkoppelen, dus ik denk dat het veel zal schelen. 

     

    Nogmaals bedankt voor alle tips! 

  3. Hoi allemaal, 

     

    Dat was ik helemaal kwijt... Dankjewel! Ik vrees dat mijn tentamenbrein mij wat dingen heeft doen vergeten, haha. 
    En ja geen zorgen, vanaf het moment dat we de ram gekregen hebben is hij meteen gecastreerd. Dat is in ieder geval verholpen. Het idee was dat hij slechts tijdelijk van onderen zou zitten, maar dat is nu inderdaad langer geworden. Voor een extra ren ga ik het nodige research is doen. Bedankt. 

     

     

     

  4. Hoi Allemaal, 

     

    Ik heb zo'n villa hok voor mijn koppeltje konijnen. Op het moment zitten de ram en de voedster nog gescheiden van elkaar omdat de voedster jonkies heeft, die gaan als het goed is volgende week de deur uit. Nu heb ik wel een probleem betreffende de ram; Hij knaagt zijn complete deel van het hok kapot. Hij heeft van ons allerlei knaagspeelgoed gehad, maar waarom zou ie dat gebruiken als ie ook aan de plastic randen van het hok kan knagen right? Ik weet dat in sommige gevallen de ram een "maatje" nodig heeft om dit gedrag te stoppen, maar dat is nu nog niet aan de orde natuurlijk omdat zijn "maatje" met de kinderen zit...

     

    Hebben jullie tips? 

  5. Lieve allemaal, 

     

    Ik heb een probleem betreffende mijn nederlandse dwerg Snuffie, een rammetje. Hij zit op het moment in de onderste verdieping van het villa hok, omdat boven hem zijn vriendinnetje Stamper zit met een onverwacht nestje. Beide konijnen hebben van mij een flinke hoeveelheid knaagspeelgoed gekregen, waar Stamper enthousiast gebruik van maakt. Snuffie heeft helaas maar interesse in één bepaald ding kapot knagen: De overhellende plastic randen van het hok waar onderandere de steunbalken een deel van zijn waar de eerste verdieping bak op rust (slik!). Iemand suggesties/ideeën hoe ik dit gedrag kan afleren? 

     

    Alvast dankjewel! 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .