Ga naar inhoud

GrijsjeenFloortje

Members
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door GrijsjeenFloortje

  1. @Evee Ja zou wel kunnen. Maar we weten ook niet of mijn andere konijntje EC had. Dat was de diagnose die de dierenarts eerst had gesteld maar ze is uiteindelijk overleden aan hartfalen. Dus is het niet helemaal zeker of hij dus EC zou hebben. Hij heet verder wel goed en heeft geen scheve kopstand. We houden er uiteraard wel nog rekening mee dat het idd EC zou kunnen zijn. Dankjewel vr je antwoord iig

  2. Heel herkenbaar... Ik maak mij ook om het minste ongerust! Gewoon even in de gaten houden en dan ben je er zeker op tijd bij. Zijn de kleine keutels donker gekleurd? Mijn konijntje heeft wel eens een darmopstopping gehad en toen waren het heel erg donkere keutels.

    Veel succes nog 🙂

  3. Ec zou normaal gezien niet kunnen... Zo'n 2 maandjes geleden is mijn ander konijntje overleden en toen dacht men ook dat het Ec was, daar hebben we toen beide konijntjes voor behandeld dus lijkt me raar dan. Zou wel kunnen dat het een abces is, maar ik las ergens wel iets over dat zo een 'oorsmeerbol' heel typerend is voor konijnen. We hebben nu idd een konijn gespecialiseerde dierenarts raadgepleegd en nu hopen op een antwoord...

  4. Hey allemaal! Alweer een ziek konijntje hier 😞 Grijsje is de laatste tijd wat suf.. normaal loopt hij meteen aan en springt hij graag op een blokje. Sinds ongeveer een week doet hij dat niet meer en valt hij soms omver wat er heel beangstigend uitziet. Hij loopt ook tegen dingen aan. Ik weet niet of het er veel mee te maken heeft, maar hij heeft heel erg veel oorsmeer in 1 oortje wat we al zo'n 1 à 2 maanden eruit halen en zo een product in doen. Vorige week zat er ook een soort wit pus in. Hij heeft ook een 'oorsmeerbol' onder zijn oortje, hiervoor zijn we al naar de dierenarts gegaan en die zei toen gwn dat we het wekelijks moeten schoonmaken. Maar dat blijkt nu niet zo veel effect te hebben.

    Weten jullie wat dit is en wat we hieraan kunnen doen? 

    Alvast bedankt 

    Fleur en Grijsje :)

     

     

     

  5. Hey! Ik denk dat je ze idd gewoon voldoende uitdagingen moet geven. Bij mij helpen zelfgemaakte speeltjes wel. Eten verstoppen of hoog ophangen geeft hen ook weer even net die aanmoediging om te bewegen. Ik leer zelf mijn konijntje ook trucjes aan zoals bijvoorbeeld op de achterste pootjes staan of achter mij aanlopen... Konijnen zijn vooral 's avonds en 's ochtends actief, dus misschien moet je het dan eens proberen? 

    • Mee eens! 1
  6. Op 25-2-2021 at 18:21 zei JokeC:

    Nee joh, wat erg! Sterkte met het verlies van Floortje. 😢 Hoe kwam je erachter dat het hartfalen is geweest? 

    Ze hadden bij de dierenarts een foto gemaakt een paar dagen voordat ze overleden was... Ze hadden ons dan gebeld, maar met het verkeerde telefoonnummer dus wisten wij dit niet. Was heel erg stom uiteraard, maar we hadden er ook niets aan kunnen doen behalve misschien haar leven een beetje rekken, maar dan zou ze ook niet pijnvrij geweest zijn 🙁 Uiteindelijk heeft ze nu zelf de keuze gemaakt om te stoppen met vechten en hoeveel pijn dat ook doet, nu hoeft zij geen pijn meer te hebben.

    • Verdrietig 1
  7. Floortje is een buitenkonijntje. We zijn ook een beetje aan het twijfelen om haar binnen te nemen, maar dachten dat dit misschien extra stress geeft? Buiten zit ze met een mannetje samen en ik denk dat ze dat wel fijner vindt, maar ik weet niet zo goed wat het beste is ?

  8. Hey, ik heb al een beetje gelezen... Ze krijgt inderdaad ook metacam. 

    Ze is echt totaal niet zichzelf, normaal is ze heel levendig en nu zit ze bijna alleen maar stil en als ze loopt, loopt ze heel raar. Ze eet wel, maar met moeite. We geven uiteraard nog lang niet op, maar het is echt verschrikkelijk om haar zo te zien ! Dankjewel voor je antwoord 🙂

  9. Hey !

    Mijn konijntje (Floortje) is al enkele dagen ziek... Waarschijnlijk EC, maar ook de dierenarts wist het niet echt zeker. We geven haar nu panacur. Ik zou eens willen vragen of iemand dit ook al heeft meegemaakt en weet vanaf wanneer je verbetering ziet? Ik zou haar zo graag weer beter zien 🙂

    alvast bedankt 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .