Ga naar inhoud

MoseyFlapjacks

Members
  • Items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door MoseyFlapjacks

  1. Hi allemaal! 
    ik heb een teddy widder konijntje van 2 jaar wat opeens last heeft van doorgroeiende snijtanden aan de bovenkant. Ik ben naar de dierenarts geweest, en nu blijkt dat z’n onderste snijtanden er niet meer zijn (er is een röntgenfoto gemaakt). Heel gek, ze zaten er eerst echt. Maar goed, daarom slijten z’n bovenste tanden dus niet meer. 
    Inmiddels al 130 euro uitgegeven aan de foto en het slijpen van z’n tandjes. Maar ja, dit blijft dus een terugkerend probleem. Ik heb een offerte gekregen voor het verwijderen van de snijtanden: nog eens 380 euro. Phoe. Is dat niet absurd duur? Dat kan ik gewoon niet uitgeven. Heeft iemand tips voor een goedkopere dierenarts of wellicht andere ideeën? Omgeving Amsterdam. 
     

    Bedankt voor het meedenken!☺️

  2. Hi allemaal,

     

    Ik wilde net mijn konijn's nageltjes knippen dus ik pak 'm op (hij is erg schuw dus ik pak hem vrijwel nooit op, enkel als het echt moet) maar ik schrik me dood van hoe lang zijn tanden opeens zijn! Hij is al 2 jaar en nog nooit eerder last van gehad, ook heb ik nooit iets aan hem gemerkt. Hij eet gewoon, zijn ontlasting is de laatste paar dagen wel wat plakkeriger dan normaal maar ik dacht dat hij wellicht gewoon te veel groente had gegeten. Hoe kan dit nou opeens ontstaan? Ik ga morgenochtend meteen de dierenarts bellen...

  3. Hi allemaal,

    Ik heb een konijntje met een gebit wat niet goed slijt door scheefstand, hierdoor had ze haakjes aan haar tanden die er toen weer zijn afgeslepen. Sindsdien geef ik haar Trovet brokken, doordat deze brokken zo hard zijn gaat het sindsdien gelukkig alweer 1 jaar goed en probleemloos. Nu vind ik die brokken erg slecht leverbaar, ik moet vaak zoeken om het te vinden en het is vaker gebeurd dat ik ergens bestel en het toch niet leverbaar is. Vandaar mijn vraag; weet iemand een alternatief van Trovet qua harde brok? Bedankt! 

  4. Hallo,

    sinds woensdagavond eet mijn konijntje (8 maanden) niet meer. Vrouwtje, niet gecastreerd. Ik ben donderdagochtend naar de dierenarts gegaan waar werd geconstateerd dat ze kleine haakjes aan haar kiezen heeft. Ik heb haar gisteren de hele dag gedwangvoerd (5 keer), ze heeft pijnstillers gekregen in een injectie en ik heb cisaral drops meegekregen voor haar maag/darmen.  Vandaag is kiesje afgeslepen maar ze eet nog steeds niet en beweegt ook nog weinig. Ze zit voornamelijk in een hoekje, dwangvoeren gaat wel en lijkt alsof ze het best lekker vindt maar verder wil ze niet eten. Door het dwangvoeren zijn er wel (kleine) keutels. Ik heb verder van alles geprobeerd, banaan, allerlei groenten etc. Zou het echt door haar kies komen dat ze niet meer at? Aangezien ze dus nog steeds niet wil eten.. 

  5. Hallo allemaal,

     

    Ik heb 2 konijntjes van nog geen 6 maanden. Het rammetje is inmiddels gecastreerd, het voedstertje is niet gesterileerd omdat het toch een ingrijpende operatie is. Echter, opeens sproeit het voedstertje constant met urine, ze rijdt vaak op het rammetje en ze lijkt ook erg "not amused". In haar kooi stampt ze plotseling heel vaak en maakt er een boos bromgeluid bij. Iemand enig idee waar dat laatste door kan komen? Er is geen enkele aanleiding voor qua, het is niet als reactie op omgevingsgeluiden waar ik me bewust van ben.

    Ze lopen vrijwel de hele dag los, alleen 's nachts zitten ze in hun (ruime) opvang. Kan iemand dit gedrag verklaren en me eventueel vertellen of er een kans is dat het sproeien weg gaat? Of is daarvoor een sterilisatie toch nodig? Bedankt! 

  6. 18 minuten geleden zei Evee:

    In dit artikel staat uitleg over schoonmaken en ontsmetten:

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/schoonmaken-van-een-konijnenhok

     

    Bij alle ontsmettingsmiddelen die je gebruikt moet je wel opletten dat je echt heel goed naspoelt.

     

    In welke regio woon je? Dan zet ik er een melding van op deze lijst, zodat andere konijnenbaasjes ook extra alert zijn.

     

    Bedankt voor het artikel! Ik ga het doornemen en instructies volgen. Ik woon in Amstelveen. Er zitten hier heel veel wilde konijnen midden in woonwijken, tussen de huizen op grasveldjes. Ik denk dat daardoor de kans hier hoger is om dit virus naar binnen mee te nemen. 

  7. Hallo,

    Gisteren zijn plotseling alle 3 mijn binnenkonijnen doodgegaan, ik vermoed dus dat ze het rhdv virus hadden. Ik ben momenteel nog erg verdrietig, maar ik denk dat ik tzt wel nieuwe konijntjes wil halen. Nu begrijp ik dat dit virus maanden kan overleven op oppervlakten. Hun verblijven ben ik aan het ontsmetten met bleek, nu is het zo dat mijn konijnen altijd losliepen in de woonkamer. Als ik hier een nieuw konijntje wil laten lopen, hebben jullie tips hoe ik het huis kan ontsmetten? Moet ik bijvoorbeeld de grond dweilen met bleekwater? Bedankt. 

  8. Ik had de 3 liefste konijnen en ze zijn vandaag allemaal doodgegaan. Vanmorgen lag er 1 dood in het verblijf al maar ze voelde nog warm. De andere was vrij lusteloos en daarmee naar de dierenarts geracet. Hij constateerde koorts en dat de maag best leeg was.. heeft medicijnen gegeven tegen koorts en pijn en iets om darmen op gang te brengen. Onderweg in de auto naar huis is hij doodgegaan..

    Toen kwam ik thuis, de derde er inmiddels ook slecht aan toe en is zojuist ook doodgegaan. Het waren binnen konijnen, ik begrijp het echt niet. Er was niets aan de hand vannacht laat en ben pas om 1:00 gaan slapen. Ze hebben nog bleekselderij gegeten en er was echt niets aan ze te merken. Mijn hart is gebroken momenteel. 

    • Verdrietig 2
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .