Ga naar inhoud

tessiebessie

Members
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door tessiebessie

  1. Update over Pippi: 

     

    Ik heb contact opgenomen met de dierenarts waar ik altijd naar toe ga met de konijnen en daar word dit gezegd: “In principe halen we alleen de eierstokken weg. Het is namelijk niet nodig om heel de baarmoeder te verwijderen, tenzij we daar aanleiding tot zien, als de baarmoeder bijvoorbeeld verdikt is.”

     

    Ook word dit gezegd na dat ik vraag naar ziektes die kunnen ontstaan in de baarmoeder na dat alleen de eierstokken zijn verwijderd: “De oorzaak van veel baarmoederproblemen komen rechtstreeks van de hormonen uit de eierstokken.”

     

    Ik heb besloten om een afspraak te maken bij deze dierenarts. Ik hoop dat Pippi er zo snel mogelijk terecht kan!! 

    • Vind ik leuk 1
  2. Ik heb op dit moment twee konijnen (Pippi & Pluisje). Pluisje is al een tijdje geleden gecastreerd maar Pippi heb ik nooit laten steriliseren. Moet ik Pippi nu nog laten steriliseren? Ik ben me ervan bewust dat ze dan minder kans maakt om later in haar leven bepaalde ziektes (enz.) te krijgen, maar ik maak me gewoon hele erge zorgen over wat er allemaal fout kan gaan tijdens de operatie!

     

    Ook haalt de dierenarts waar ik altijd naar toe ga met de konijnen alleen de eierstokken weg bij een sterilisatie, heeft het steriliseren dan nog veel nut? 

     

    Pippi is nu trouwens +/- 1,5 jaar oud! Heeft dat ook invloed op de operatie? Ik ben erg aan het twijfelen over wat ik moet doen, ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!

  3. Wij hebben 2 konijnen Pippi (vrouw) & Pluisje (man)... Pluisje is vandaag precies 11 dagen geleden gecastreerd. Vandaag zijn de hechtingen er uit gehaald (een half uurtje geleden). Wij hebben net Pluisje (voor het eerst in 11 dagen) weer bij Pippi gezet & het gaat niet zo goed... Pippi gaat eerst ruiken (of iets) aan de "achterkant" van Pluisje en daarna gaat ze (denk ik, zo ziet het eruit) bijten & vervolgens gaan ze vechten.... Kan iemand mij vertellen waarom ze dat doen en wat ik er aan kan doen?

  4. Ik heb 2 konijntjes van 9 weekjes oud, we gaan een van de konijntjes castreren zodra dat kan maar mijn vraag is: voordat ik hem ga laten castreren moet ik hem apart zetten van het andere konijntje, kan ik hem dan in een andere kooi zetten in dezelfde kamer (zodat ze elkaar nog steeds kunnen zien maar dan niet kunnen spelen met elkaar) of moet ik ze echt apart van elkaar zetten zodat ze elkaar niet kunnen zien? 

  5. Ik heb sinds 2 weken twee nederlandse dwerg hangoor konijntjes in huis wonen, en sinds een paar dagen zit een van de konijntjes in een houding waarvan ik niet weet waarom hij zo zit... zou iemand mij kunnen helpen? Hij zit “normaal” alleen hij heeft zijn oortjes heel plat naar achteren liggen. (De foto is van de camera op hun kamer) Zou iemand mij kunnen vertellen wat dat kan betekenen? Alvast bedankt!

    471A0037-9BE6-4C8E-A49E-7E53DE8434F8.jpeg

  6. Ik heb 2 weken geleden twee konijnen gekocht en sinds een paar dagen doen ze iets “aparts” en ik snap niet waarom... kunnen jullie me daarmee helpen? Meestal is er niks aan de hand maar een paar keer per dag gaan ze in een keer met hun hoofdje schudden an dan springen ze in een keer en daarna rennen ze heel snel en dat doen ze dan de hele tijd voor een kwartier lang en vervolgens gaan ze weer verder met hun leven alsof er niks aan de hand is..... moet ik me zorgen maken? 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .