Ga naar inhoud

tessiebessie

Members
 • Aantal items

  17
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Noord-Brabant
 • Namen van de konijnen:
  Pippi & Pluisje
 • Huisdieren
  twee konijnen, twee hamsters en een kat

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

tessiebessie's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

4

Community reputatie

 1. Ik heb zelf de Tiphede van €14,99 van de IKEA voor in de ‘konijnenkamer’… totaal geen spijt van! Het is een redelijk groot laagpolig vloerkleed en mijn konijnen hebben er nog steeds niet met hun tandjes aangezeten! Echt een goede aankoop! In de afbeelding zie je het vloerkleed liggen…!
 2. Hallo, ik ben niet nieuw op dit forum maar ik heb mijzelf nooit echt voorgesteld! Mijn naam is Tess, ik ben 17 jaar oud en ik houd heel erg van dieren vandaar dat ik vijf hele lieve huisdiertjes heb! Mijn twee lieve nederlandse hangoor dwerg konijnen zijn oktober of november 2020 geboren en ik heb ze sinds eind december 2020! Pippi is het lieve bruin met witte vrouwtje en pluisje is het lieve witte gecastreerde mannetje! Het gaat nu heel erg goed met Pippi en Pluisje! Je kan al mijn huisdieren (dus ook Pippi en Pluisje) volgen op Instagram onder de naam @bunnies.hamsters.and.cat
 3. BELANGRIJK: Ik ben geen konijnen fokker!! Het was niet de bedoeling dat mijn lieve konijntjes een nestje zouden krijgen!! Wij hebben het rammetje NET te laat gecastreerd. Het zou me heel erg helpen als dit topic er niet zomaar afgehaald zou worden want ik wil een goed nieuw thuis zoeken voor de twee lieve konijntjes!
 4. Hey! Mijn lieve konijntje Pippi is 8 weekjes geleden bevallen van 6 kleine lieve nederlandse hangoor dwergkonijntjes! Wij kunnen niet voor 8 konijntjes in totaal zorgen dus wij moeten helaas de 6 baby konijntjes aan andere lieve mensen verkopen... Er zijn al 4 konijntjes "gereserveerd" door andere mensen dus we hebben nog 2 lieve konijntjes over die recht hebben op een leuk lief gezin! Het zijn witte konijntjes en de ene is een ram en de andere is een voedster! Heb je interesse stuur mij dan een berichtje op Instagram: @tessvanalphen
 5. Wij hebben 2 konijnen Pippi (vrouw) & Pluisje (man)... Pluisje is vandaag precies 11 dagen geleden gecastreerd. Vandaag zijn de hechtingen er uit gehaald (een half uurtje geleden). Wij hebben net Pluisje (voor het eerst in 11 dagen) weer bij Pippi gezet & het gaat niet zo goed... Pippi gaat eerst ruiken (of iets) aan de "achterkant" van Pluisje en daarna gaat ze (denk ik, zo ziet het eruit) bijten & vervolgens gaan ze vechten.... Kan iemand mij vertellen waarom ze dat doen en wat ik er aan kan doen?
 6. Hey hallo, ik ben er weer... de laatste keer dat ik hier was had ik gevragen wat er mis is met konijnen fokken, door jullie antwoorden snap ik nu ook wat daar mis mee is... Nu even iets anders, mijn 2 konijntjes zijn op dit moment ongeveer 4,5 maanden oud & 1 van de konijnen (het vrouwtje) begon 1-2 week geleden met heel veel graven. Ik weet niet of het kan dat ze nu al zwanger is want toen wij de dierenarts belde om een afspraak te maken voor de castratie van het mannetjes konijn toen zeiden hun dat ze pas vruchtbaar zijn na 5 maanden ofzo.... denken jullie dat mijn konijn zwanger is?
 7. Ik heb op dit moment 2 jonge konijntjes van 9 weekjes oud (ongeveer). Een mannetje en een vrouwtje. Binnenkort komen daar nog 2 vrouwtjes konijnen bij...... hebben jullie tips hoe ik ze het beste aan elkaar kan laten wennen?
 8. Ik heb 2 konijntjes van 9 weekjes oud, we gaan een van de konijntjes castreren zodra dat kan maar mijn vraag is: voordat ik hem ga laten castreren moet ik hem apart zetten van het andere konijntje, kan ik hem dan in een andere kooi zetten in dezelfde kamer (zodat ze elkaar nog steeds kunnen zien maar dan niet kunnen spelen met elkaar) of moet ik ze echt apart van elkaar zetten zodat ze elkaar niet kunnen zien?
 9. Een paar vraagjes: vanaf hoeveel weken kan ik mijn konijntje laten castreren? En vanaf hoeveel weken moet ik ze apart zetten (tot dat hij gecastreerd kan worden)? En de laatste vraag: hoelang moeten ze apart blijven NA de operatie?
 10. Bedankt voor de nuttige antwoorden, ik heb daarom ook besloten om het toch niet te doen... maar uit een van de reacties heb ik begrepen dat er een kans is dat ze elkaar niet meer leuk kunnen vinden na de castratie van het mannetje, waarom is dat dan?
 11. Ik zou graag van mijn 2 konijntjes een nestje willen en dat ik van dat nestje dat 2 vrouwtjes konijnen houdt.... kan het dan wel?
 12. Ik heb op dit moment 2 konijnen: Pippi (vrouwtje) en Pluisje (mannetje). In de toekomst wil ik daar nog 2 vrouwtjes konijnen bij omdat ik op internet had gelezen dat twee mannetjes konijnen bij elkaar geen “verstandige” keuze is. Maar kunnen 3 vrouwtjes konijnen en 1 mannetjes konijn wel bij elkaar?
 13. Oh oke! Dankjewel! Ik maakte me een beetje zorgen omdat ik nog niet heel veel ervaring heb met konijnen..... 🙂
 14. Ik heb sinds 2 weken twee nederlandse dwerg hangoor konijntjes in huis wonen, en sinds een paar dagen zit een van de konijntjes in een houding waarvan ik niet weet waarom hij zo zit... zou iemand mij kunnen helpen? Hij zit “normaal” alleen hij heeft zijn oortjes heel plat naar achteren liggen. (De foto is van de camera op hun kamer) Zou iemand mij kunnen vertellen wat dat kan betekenen? Alvast bedankt!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .