Ga naar inhoud

Marry99

Members
  • Items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Marry99

  1. Hi, mijn ene konijn drinkt erg netjes gewoon met zn kopje schuin en de andere konijn die blijft maar aan zijn drinkfles trekken als hij drinkt. Ook beweegt hij zn kopje niet die houdt hij helemaal recht, ik heb wel eens een bakje drinken gebruikt maar die werd of omgegooid omdat ze dat leuk vonden of ze dachten dat ze daar hun behoeftes in konden doen. Wat kan dat zijn dat hij alleen maar aan zijn fles trekt? Jullie enige ideeen wat het zou zijn of dat ik het kan verhelpen. De fles hangt erg strak nu en is nog steeds.

  2. Ja begin januari al erg snel, laat ze meteen tegenlijk helpen was beter. Heb al alles gehaald lekker warm dekentje waar ze op mogen liggen.

    -als ik de konijnen smiddags al mag ophalen hoe zijn ze dan eraan toe ongeveer

    - zijn ze na 2 dagen al wa beter en fitter of nog veel zorg nodig 

    -kunnen ze meteen al eten en drinken zelf en lopen? 
    sorry voor de vele vragen😅 vind dat zo zielig en vooral als ik iedereen om me heen hoor dat het vaak fout gaat

  3. Ja denk het ook ach komt goed vast, ik hoop het gewoon wil ze alleen maar een fijn leven geven😂 en verwend zijn ze hoor daar licht het niet aan. Ik wist niet dat dat niet kon 2 rammetjes. Nu ook zijn ze samen aan een wilgen mandje knabbelen dusja ga het sowieso in de gaten houden dat ze inderdaad niet gaan vechten slim. Hoor tot nu toe nog alleen maar de drinkfles snachts en ooit geknaag.

  4. 1 uur geleden zei Marcovka:

    Volgens mij zijn ze met 9 maanden toch al wel in de pubertijd. Weet je zeker dat ze niet vechten?

     

    Wij hadden voorheen twee voedsters, gekocht in de dierenwinkel (ik weet nu dat ik dat niet moet doen, maar toen nog niet).

    Ze waren ca 6 weken. Het waren ook dikke vriendinnetjes, altijd samen, leek wel een Siamese tweeling. Ik kon me ook niet voorstellen dat die ooit gingen vechten. Maar rond 5 maanden sloeg het om en konden ze niet meer bij elkaar in het hok. Dat was echt niet prettig om te zien. Een konijn was ook dominant, en het andere konijn was echt heel erg bang. Ik kon het hartje gewoon horen op twee meter afstand. Ze zaten toen nog binnen. 's nachts deden we ze in een aparte kooi. Als wij erbij waren konden ze in een ren, maar dat was steeds opletten. Ik wil er niet aan denken wat er zou zijn gebeurd als we ze gewoon in een kooi zouden laten.

     

    Rond 8 maanden hebben we ze buiten gedaan (was toen voorjaar) in een groot hok met veel grotere ren (ca. 10 m2) met veel loopplankjes en schuilplaatsen. En daar ging het prima. Het werden weer dikke vriendinnen, altijd samen. Af en toe renden ze achter elkaar of vlogen mekaar aan, maar ze konden aan elkaar ontsnappen. Na een paar rondjes werden ze moe en gaven ze het op. Maar geen heftige gevechten meer. Later is er nog een rammetje bijgekomen, maar ze zijn meer geinteresseerd in elkaar dan in dat rammetje.

     

    Nu weet ik dat voedsters geen rammen zijn, maar misschien is heel veel ruimte een oplossing. De meeste mensen hebben die ruimte niet.

     

     

    Dankjewel voor je reactie, maar nee tot nu toe gelukkig niet moest vandaag nog naar de dierenarts voor te checken voot de castratie, heb 2 apparte vervoersboxen, maar ging niet goed heb ik ze samen gedaan in een grote was meteen perfect en lagen ze te slapen met zn 2e.

    ( begon zelf ook aan 2 rammen zonder dat ik wist dat het niet kon ). Maar daarom tot nu toe gaat het super en heb een grote hok voor ze met verdiepingen en schuilruimtes gemaakt. En als ik opsta mogen ze los door heel het huis tot dat ik naar bed ga, dan gaan hun ook hun hokken in en doen ze ook heel goed hoor als ik licht uit doe gaan ze samen naar nachthok slapen tot smorgens 08:00 en dan weten ze dat het etens tijd is😊

  5. Oh dat is minder als ik zie hoe lief en aanhankelijk ze zijn vooral naar elkaar. Heb ze snachts in een heel groot hok 3 verdiepingen en als ik wakker ben altijd los door heel het huis zodat ze elkaar niet te vaak hoeven te zien, maar ze gaan telkens naar elkaar toe wassen, liggen en samen ontdeugende dingetjes doen ( knagen aan mijn tapijt of laminaat ) 😂 ben ik nog aan afleren. Maar als iedereen zegt dat ze alsnog gaan vechten ik zie het totaal niet voor me, zal ik dan nog wel achterkomen jammer genoeg.

  6. 5 uur geleden zei Bambi&Fendi:

    Altijd goed om een baasje te hebben die zich goed wil voorbereiden 😉.

    Een paar belangrijke punten op een rij:

    - Zorg dat ze binnen zijn, omdat ze na een castratie moeite met temperatuurregeling kunnen hebben

    - Zorg voor een zachte ondergrond (stro kan in de wond prikken)

    - Je kan de loopruimte wat kleiner maken en zorgen dat ze nergens op kunnen springen zodat de wond niet open gaat

    - Zorg dat je dwangvoeding/pijnstilling meekrijgt. Dit hoeft niet altijd nodig te zijn, maar voor de zekerheid handig om in huis te hebben. Als je konijn 24 uur niet eet kan dat gevaarlijk zijn, dus moet je tegen die tijd dwangvoeding geven als ze zelf nog niets op hebben. Probeer ze gewoon lekker te verwennen met hun favoriete groenten/snoepjes om ze weer zelf aan het eten te krijgen.

     

    En of ze samen kunnen daarna... Ik zou persoonlijk de ruimte waarin ze leven door 2en delen door een dun hekje, zodat ze elkaar nog wel kunnen zien en ruiken, maar wel even apart kunnen herstellen. Als het dan met beiden weer beter gaat, kan je ze altijd weer bij elkaar laten. Als ze dan gaan vechten, is het verstandig om weer uit elkaar te halen en opnieuw te koppelen op neutraal terrein. Maar ja, met twee rammen is dat wel lastig en een kleine slagingskans. Maar als ze zulke dikke maatjes zijn als jij beschrijft, hoop ik dat dat goed gaat.

    Houd ons op de hoogte 🙂

    Ik ga jullie op de hoogte houden maar nog een vraagje, is er dan zoon grote kans dat ze gaan vechten of is dat meestal niet😅 anders ga ik dat toch niet doen

  7. 26 minuten geleden zei JokeC:

    Wat een ukkies, zijn ze al volwassen? Het staat heel duidelijk beschreven bij de informatieve artikelen op BunnyBunch, daar heb je vast al heel veel aan: 

     

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/castratie-en-sterilisatie-bij-konijnen

     

    En natuurlijk kun je ook hier altijd vragen stellen!  

    Dankje voor je reactie,

    Ze zijn nu bijna 9 maand dus bijna 😅 ze zijn verder gezond en goed en lekker speels en ontdeugend, maar door dat ik 2 mannetjes heb gekocht ( uiteraard dom van me ) wil ik ze casteren zodat ze niet gaan vechten, om dot moment zijn ze enorm

    gehecht aan elkaar en kunnen ze niet meer zonder elkaar dus geen idee of ze wel echt gaan vechten.

  8. Hoihoi,

    Ik ga over 1 maandje mijn 2 rammetjes konijntjes van ongeveer 1 kilo laten castreren, alleen mijn vraag is hoe gaat dat, kan ik mijn konijntjes erna samen laten in hun kooi. Wat moet ik ervoor aanschaffen voor extra dingetjes, wat moet ik zelf doen, moeten ze ander eten of drinken of hoe zit het helemaal. Wil graag voorbereid zijn dus alle reacties zijn welkom😊

  9. 1 minuut geleden zei Evee:

    Ik weet niet of het broertjes zijn, als dat zo is, dan was het wel echt een "toverballen-nestje".  Het zou qua bouw op zich wel kunnen. 

    Het blijven denk ik wel kleine konijntjes, maar geen echte dwergjes, die hebben nog net wat kleinere oortjes namelijk. Niet dat dat ze minder leuk maakt. Over het algemeen hebben de echte dwergjes ook sneller gezondheidsproblemen dan de "gewoon klein formaat" konijntjes. Dus wat dat betreft zou ik er zelf  eerder voordeel in zien 😉 

     

    Twee rammetjes is wel een beetje een gok, laat ze in ieder geval zo vroeg mogelijk castreren. En denk na over een plan B, wat als de karakters straks niet blijken te matchen en het flink vechten gaat worden? 

    Ja in februari laat ik ze casteren maar nu zijn ze helemaal aan elkar gehecht ze kunnen niet meer zonder elkaar, daarom dacht ik dat ze misschien niet gaan vechten😊

  10. 13 minuten geleden zei Evee:

    Het is van een foto heel lastig schatten, maar ik denk als ik de oren en verhoudingen zo zie dat ze nog wel een aardig stukje moeten groeien, dat ze toch wel rond de 1.8 kg / 2 kg gaan uitkomen. 

    Ik denk dat ze allebei rasloos zijn, mixjes, en dat maakt het best lastig om in te schatten hoeveel ze gaan wegen. Maar dan zouden ze op deze leeftijd toch nog wel wat zwaarder mogen zijn. 

     

    Als het echte dwergkonijntjes waren, had dit gewicht wel kunnen kloppen. Maar als ik ze zo zie, vermoed ik toch niet dat dit echt dwergkonijntjes zijn. 

    Oh oke ging er vanuit dat ik 2 dwergen had eigenlijk,  toen ineens iemand zei 2 hollanders en nu weet ik het niet had het er zo op verheugd enzo helemaal blij wouw 2 dwergen maar als ik het zo hoor zijn het dus geen broertjes van elkaar😅 heb er namelijk niet heel veel verstand van

  11. 53 minuten geleden zei happy211:

    Waarschijnlijk zijn dit gewoon rasloze konijntjes, die vanwege hun formaat (<2 kg) in de categorie dwerg vallen. Hollander is behalve een ras ook een aftekening, uiterlijk kenmerk, de typisch gekleurde vacht rond de oren. Ook black and tan gaat over het uiterijk, de zwarte vacht met bruine aftekeningen. 

     

    Als ik jou was zou ik bij een konijnkundige dierenarts navragen wat het uiteindelijke gewicht van de konijnen gaat worden. Stel dat ze nu 1 kg wegen, maar als ze volgroeid zijn ideaal gezien 1,8 kg, dan moet je dus de brokken afwegen op basis van de 1,8 kg. 

    Verder, omdat je nog geen groente bijvoerd maar alleen brok en hooi, kun je waarschijnlijk wel een hogere hoeveelheid brok geven, bijv. 15 gr per kg lichaamsgewicht. Maar dit kun je ook navragen als je bij de dierenarts het streefgewicht laat bepalen.

    Oke kun je op deze foto zien wat voor een het is of is het echt rasloos konijn allebei of een van de 2?

    D64810FC-CD73-46A4-99C3-4D3479226F74.jpeg

  12. 32 minuten geleden zei Evee:

    Ah ik zie nu je foto. Ze zijn nog maar 6 maanden, dus nog in de groei. Ook zie ik op de foto dat het geen raskonijnen zijn, er lijkt er maar één een beetje op een hollander van aftekening. Van de foto is het voor mij wel lastig in te schatten wat een ideaal gewicht voor deze konijntjes zou zijn. Een konijnkundige dierenarts kan je daar vaak wel mee adviseren (of een opvang, als ze daar vandaan komen).

    Ja 6 maand nu ik denk dat de witten een misschien een hollander is maar de zwarte niet nee. Ze wogen 1,5 week geleden 1 kilo ongeveer allebei vandaar dat ik twijfel en per konijn 20 gram per dag geef daarnaast veel hooi eten ze ook en savonds wat groenvoer enzo dat gaat verder prima naar mijn idee, maar wat voor konijn is het dan ongeveer dacht eerst dwergkonijn dat werd mij bij de opvang gezegd maar toen weer hollanders en nu weet ik er niks meer van. Ze leven binnen bij mij gewoon en mogen los maar volgens iemand waren ze te mager dus ik snap er niks meer van

  13. 9 uur geleden zei Bambi&Fendi:

    Als je merkt dat je konijnen het met een bepaald aantal gram voer beter doet, zou ik dat gewoon aanhouden.

    Zelf geef ik de mijne 's ochtends 40 gram en 's avonds 40 gram, dat lijkt veel vergelijken met wat jij geeft. Maar bij mij eten ze altijd de blindedarmkeutels op en laten ze nooit voer liggen en hebben ze t binnen een paar minuten op.

    Sciene selective is trouwens een goed merk 🙂

     

    Wat grappig dat ze komkommer zo lekker vinden, de mijne eten alles behalve komkommer! Je kan ze ook altijd andijvie geven, of rucola, paksoi, taugee... En zo nog een hele lijst 😉

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/groenten-fruit-kruiden-konijnen

    Als je op die link klikt kom je de hele lijst tegen!

    Veel succes met je konijnen! 🙂

     dankjewel voor de reactie, bij allebei voel je de ruggen wervels en alles dus de dierenarts zei te mager en veel meer geven moest 10 gram meer erbij doen, daar kon de konijn niet niet goed tegen hij liet de blindendarmkeutels liggen en bleef hele dag liggen en niks meer eten vond dat niks, ben nu toch in kleine stapjes verder gegaan tot aan 20kg per gewicht en dat verdeelt.

    is dat dan zo weinig voor 2 konijntjes van ongeveer een kilo? Ze krijgen appart bakje en het is afgewogen. En hoeveel groenvoer mogen ze dan savonds per keer, en die tauge mogen ze gewoon aantal van die steeltjes net als wij?

    hoor het graag

  14. Dankjewel voor de reacties, ik gebruik zelf science selective. Ik geef als ik op sta 10 gram aan allebei en dan hooi hooi en nog eens hooi de hele dag door en dan rond de avond uren vaak tegen 17:00 a 19:00 nog een keer 10 gram biks en dan later op de avond wat komkommer zijn ze dol op of andere groen.

    is dat zo een beetje goed want daar twijfel ik over. Ze wegen net een kilo is dat dan teveel 20 gram per dag?. De dierenarts zei pas dat ze wat aan de magere kant zijn, maar toen ik meer gaf aten ze de blindendarmkeutels niet op en deden ze enorm raar ben nu toch maar weer mijn oude ritme gaan volgen dan zijn ze veel energierijker

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .