Ga naar inhoud

Marcovka

Members
 • Items

  110
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Man
 • Provincie
  Limburg
 • Namen van de konijnen:
  Mica Milky
 • Huisdieren
  Konijn

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Marcovka's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

23

Reputatie

 1. Ik heb mijn konijnen toch buiten gelaten gisteren. Wel heel veel schaduw gecreeerd. Verder niets. Reden was dat ze maandag met 33/34 graden vaak precies op de plekjes gingen liggen waar zon was, ze lagen vaak tegen elkaar aan en hadden het blijkbaar nog niet warm genoeg om een paar keer op elkaar te zitten😁. Ik dacht dat ze dan een paar graden meer ook wel konden hebben als ik zorgde dat er nergens zon in het verblijf kwam. Ik was gisteren thuis gebleven en heb ze vaak gechecked. Als ik had gezien dat het niet goed ging kon ik altijd actie ondernemen. Af en toe hoorde ik binnen wat knaag- of andere geluiden, dus waren ze toch ergens mee bezig. Elke twee uur fris water gegeven, af en toe fris slablaadje. Zo zijn ze er goed doorheen gekomen. Ik heb niet het idee gehad dat ze erg veel stress hadden vd hitte. Ze bleven wel apart liggen. En 's avonds bij 30+ graden vertoonden ze eigenlijk hun normale gedrag. Ik was wel opgelucht. Ik ben blij dat ik die beslissing gemaakt heb en ze niet de stress bezorgd heb door ze in de kelder te zetten. Aan het begin vd middag toen ik buiten kwam en die ovenlucht voelde dacht ik 'oh mijn god wat heb ik gedaan', maar in de kooi waar ze zaten viel het toch wel mee (ik ben er even bij gaan zitten 😄). Gelukkig komt 40 graden niet zo vaak voor. En ik hoef me voortaan rond de 30 graden ook geen zorgen meer te maken...
 2. Hopelijk gebruiken ze het! Mijn ervaring met icepods is dat ze er niets mee doen. Ja aflikken als ie net uit de vriezer komt 😁
 3. Viel mij ook op toen ik met 34 graden in hun hok kwam, viel het met de warmte wel mee vond ik. Mijn konijnen hebben een heel groot hok (2 m hoog voor 2 dwergkonijnen..) met ren en overdekte zandbak. Het hok staat helaas wel tussen 11-4 uur in volle zon. Maar er is voldoende schaduw van het dak en ik zorg voor extra schaduw. Het hok heeft een soort zoldertje wat ik niet gebruik en waar lucht in zit, dat zorgt volgens mij voor isolatie. Maar ik durf 38 graden (vlgs voorspelling) niet aan. Achteraf maak ik me ook altijd meer zorgen dan nodig is. Maar ik ben wel verantwoordelijk voor ze... Zelf kunnen ze geen kant op of de weersvoorspelling in de gaten houden 😄
 4. Als het echt moet kan ik daar wel ruimte maken. Maar dan moet ik meubels gaan verhuizen. Dat zou ik wel doen als het vaak gebeurd. Dan laat ik ze gewoon een weekje in de woonkamer. Maar met zulke hitte is het daar niet echt een hele verbetering. Best drukkend warm, dan vind ik het buiten beter. Maar bij 40 graden is dat denk wel anders. De kelder is echt koel, dat is een hele verdieping onder het huis, dus echt onder de grond. Staat alleen vol met rommel.
 5. Koelplaten? Hoe groot zijn die? Wat ik al zei. Nu is het een noodoplossing. komt het vaker voor dan werk ik wel aan een betere oplossing. Ik denk dat ik 35 graden als limiet ga gebruiken. Daarboven laat ik ze niet buiten. En dat is al vrij hoog. Ik weet dat ze 34 aan kunnen. Dus een graadje meer kan wel. Maar als er iemand hier is die hier ervaring mee heeft en ik ze beter gewoon kan laten zitten dan hoor ik dat graag. Want dat ik het niet leuk vind ze naar binnen te doen is een understatement. Ik vind het verschrikkelijk! om ze in hun reismandje te lokken en ze dan opsluiten.
 6. Ik lok ze dan 's morgens in hun reismandjes met voer. Dan vervoer ik ze naar binnen en laat ze los in de binnenkooi. In de avond draag ik gewoon de hele binnenkooi naar buiten dan laat ik ze er weer uit. Als het zo bij 1 of een paar dagen per jaar blijft kan dit zo wel. Mocht het heel vaak gaan voorkomen dan ga ik daar wel een oplossing voor verzinnen. Misschien een veilig verblijf in de kelder bouwen. Vorig jaar kwam het helemaal niet voor. Dit jaar is dit de eerste keer. Ik vind het niet leuk om te doen, maar ze laten zitten in de hitte ook niet...
 7. Eerlijk gezegd denk ik dat een kleine binnenkooi voor een paar uur niet zo'n probleem is. Overdag slapen ze toch. Het verhuizen en de vreemde omgeving zelf is het meest stressvol.
 8. Nee gaat in de kelder niet. Die vloer is door de vorige bewoner voor van alles en nog wat gebruikt. Als ze daar ontsnappen is het ook een drama. Ik kan ze niet continu in de gaten houden.
 9. Ik heb geen keuze denk ik als het tegen de 40 graden wordt. Ik doe het ook liever niet. Maar het is een noodoplossing natuurlijk. Ik wil niet dat ze buiten hittestress oplopen en misschien overlijden. Ze hebben voorheen binnen gezeten, ik heb nog steeds twee ruime binnenkooien in opslag. Dus ik kan ze in een ruime binnenkooi doen, of ieder in een aparte, maar hoe dan ook dat is nog altijd erg klein in vergelijking met buiten. De ren die ze binnen hadden is nu onderdeel van de buitenkooi. De kelder is groot, maar niet echt geschikt voor een groot konijnenverblijf met ren. Maar wat ik al zei, het is een noodoplossing.
 10. Wil je dan de konijnen permanent met oordoppen op laten lopen, als het al mogelijk is? Dat moet je echt niet doen. Een konijn schrikt zich niet dood om een dicht slaande deur. Mijn vorige buren waren ook heel luidruchtig, vooral in de zomer zaten ze continu buiten met een hoop kabaal. Het is vervelend maar ze gaan er niet dood aan. En is minder stressvol dan niets horen voor een konijn. Gelukkig zijn die buren verhuisd, ik herinner me nog de dag dat ik een te koop bordje in de tuin zag 😁 In het begin moesten mijn konijnen heel erg wennen aan alle geluiden buiten, maar daar zijn ze nu aan gewend. Het enige waar ze nu nog bang van zijn is blaffende honden die dichtbij in straat lopen, laag overvliegende vliegtuigen en een buurman die plots kabaal begint te maken (werkzaamheden aan huis/tuin). Alleen vuurwerk of een carnavals- of andere stoet door de straat, dat is erg stressvol (nadeel van in Limburg wonen). De vorige keer dacht ik dat Mica een hartaanval ging krijgen, ze was in alle staten. Arm beestje. Ze rende als een gek door haar verblijf, met grote ogen, haar hartje ging te keer. Milky trekt zich dan altijd terug onder een wilgenbruggetje en zit het rustig uit. Maar ze overleven het wel. Mijn ervaring is dat het helpt dat ze terug hun kooi in kunnen rennen, waar ze zich veilig voelen. Liefst ook nog een paar holletjes waar ze in kunnen kruipen, of onder een wilgenbruggetje. Een keer was de kooideur dicht gewaaid, toen konden ze bij een onbekend geluid niet terug in hun kooi en was de paniek een stuk groter. Maar oordopjes zou ik zeker niet doen😶
 11. Denk je dat ze kunnen gaan vechten? Als dit een paar dagen paar jaar voorkomt, dan moeten ze maar even apart. Dan zet ik de twee kooien wel tegen elkaar.
 12. Ik vraag me eigenlijk af: als ik ze binnen zet. Wat is dan beter?: samen in een binnenkooi, maar dan zitten ze in een vreemde omgeving in een kleine kooi en kunnen ze gaan vechten? Of apart, maar dan hebben ze elkaar's steun niet in een vreemde omgeving? Wat is het beste als ik ze toch naar binnen doe? Het is een goed en stabiel koppeltje.
 13. Ik zit ook al een beetje te stressen over komende dinsdag (ik woon in Zuid Limburg). Mijn konijnen negeren icepods en koude flessen, ze zijn er bang van ofzo en gaan ergens anders liggen, dus dat heeft weinig zin. Ik kan niet de hele dag achter ze aan lopen om die icepod onder hun kontje te schuiven 😄 Ze hebben zelfs de neiging om in de zon te gaan liggen. Ik denk dat ze niet snappen dat het daardoor zo warm is 😁 Dus ik zorg gewoon dat overal schaduw is. Laatst toen het 33/34 graden was ging het wel redelijk goed, maar ik zag dat ze het zwaar hadden. Als het 37 graden wordt of misschien zelfs 39, dan kan dit te warm zijn. Ik denk dat ze dit wel aankunnen, maar ik wil het eigenlijk niet proberen. Als ik erachter kom dat het toch te warm is, dan is het al te laat. In de woonkamer is het redelijk drukkend dus helpt denk ik niet (en er is ook geen plek). Ik kan ze wel in een redelijk koele kelder zetten (ik heb een hele grote kelder). Verhuizen naar binnen is erg stressvol, maar buiten in de hitte is denk ik erger. Dus als de weersvoorspelling niet wat 'verbeterd' dan zet ik ze dinsdag overdag binnen in de kelder.
 14. Bedankt voor de reacties, hoe gaat een rontgenfoto in zijn werk bij konijnen? Want die blijft echt niet stil zitten. HIer een fotootje van haar een kwartiertje later, lag ze bij haar vriendje. Het is het rechtse konijn met zwarte oortje. Die plukjes haar zijn van haar vachtwisseling, dat was al.
 15. Marcovka

  Konijn gevallen

  Hallo, Mijn konijn is gisteren 'gevallen'. Ik heb een hok met een nachthok op ongeveer 80 cm hoogte. Dat deurtje op 80cm hoogte stond open maar de wind had die dicht geblazen. Het konijn dat binnen was ging waarschijnlijk rechtop tegen het deurtje staan met de pootjes naar voren en toen viel het deurtje open en viel ze recht naar beneden. Ik kwam net terug naar het hok lopen en dacht eerst dat ze eruit sprong, dat doet ze wel vaker. Het gebeurde heel snel en ik heb het niet goed gezien, maar ik herinner me dat ze op haar snuitje terecht kwam, en toen op haar rug lag. Ik schrok enorm en rende naar haar toe. Ze bleef even op haar zij liggen en had een vreemde blik in haar ogen. Ze bewoog haar voorpootjes een beetje voor haar neus alsof ze iets wegduwde. Ik was zo geschrokken. Maar toen ging ze op haar voetjes staan en liep de kooi in om aan hooi te knabbelen. Ik heb haar daarna goed in de gaten gehouden, of ze geen tekenen van pijn vertoonde (trekkende pootjes ofzo) maar ze gedroeg zich weer normaal, rende weer, at en dronk, begon weer te graven en knagen aan haar wilgenbruggetje, en knuffelen met haar vriendje. Dus ik denk dat ze gewoon heel erg geschrokken was en misschien even wat pijn had. Ik weet dat konijnen niet snel laten zien dat er iets mis met ze is. Dus mijn vraag is eigenlijk: hoe kun je aan een konijn zien dat ze pijn heeft? Als ze erge pijn heeft, bijvoorbeeld iets gebroken, dan kun je het volgens mij wel zien.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .