Ga naar inhoud

kimsie

Members
  • Items

    99
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door kimsie

  1. Hallo

     

    Eventjes geleden dat ik hier ben geweest.. Maaar, ik ben vandaag met Ellie naar de dierenarts geweest. Ze maakt altijd geluidjes als ze slaapt/dieper ademt en sinds een paar dagen echt een beetje een nat neusje en af en toe niezen. Dus we gaan haar behandelen voor snot. Mijn eigen DA was er niet helaas.. 

    Maar goed, ik Doxycycline meegekregen voor een week, eventueel te verlengen met tot 10 dagen.

     

    Nu ben ik me suf aan het googlen over wat ik daarnaast nog meer kan doen en zie hier vooral veel tips voor het verbeteren van de weerstand. Dus mocht iemand tips hebben?

     

    Ik zag dat dat ze gedroogde echinacea hebben bij de dille en kamille.

    Het is bedoeld als thee, maar zit volgens mij niks geks bij in en het is gewoon gedroogd denk ik. Zou ik dit kunnen geven?

    Wil ook nog wat kruiden enzo gaan bestellen maar dan kan ik daar in ieder geval alvast mee beginnen

  2. 4 uren geleden, happy211 zei:

    Zijn er specifieke momenten waarop hij het doet, zit er een patroon in? Bijvoorbeeld als je met eten aankomt?

     

    Nee echt random momenten eigenlijk!

     

    En dank jullie wel voor jullie reacties. Ben echt een beetje gerust gesteld en blijk toch weer een overbezorgde konijnenmoeder te zijn.. 🙈  Ik schrik altijd zo als hij het doet, vooral wanneer Ellie ook bij in de toilet bak zit dan houdt hij geen rekening met haar en knalt/rent hij ook gewoon over haar heen. Vandaar dat ik soms ook denk dat hij het niet onder controle heeft maar misschien is hij ook gewoon ontzettend onbenullig.. Haha 🙂

     

    En dat scheelt ook weer een tripje naar de dierenarts, pfiew.. Ben echt niet serieus genomen bij mijn vorige dierenarts en daardoor ben ik nu zo snel bang dat er weer iets ergs is zonder dat er misschien ook echt wat aan de hand is. Maar ja, denk dat jullie het er wel mee eens zijn dat je met konijnen liever te voorzichtig kunt zijn dan andersom.

  3. Dus.. 😞 De laatste tijd zie ik Alfie soms rondjes draaien. Heel snel, en alsof hij het niet echt onder controle heeft. Rondjes om zijn as heen, alsof hij zijn staart achterna gaat. Het duurt vaak niet langer dan 10-20 seconden en daarna is het ook alsof er niets aan de hand is.

     

    Toen ik nog bij mijn oude dierenarts zat heb ik dit wel eens genoemd en die zeiden dat dat niks was, en ben daar (zoals jullie vast wel begrijpen) weggegaan. Alleen nu is het mij vanavond toch weer opgevallen dat hij het weet deed na een lange tijd. Ik lees op het internet vooral veel EC maar hij heeft voor de rest echt 0 symptomen dus dit lijkt mij sterk.. Ik ga deze week sowieso de dierenarts bellen maar iemand die dit herkend? 

     

    Heb er een filmpje van kunnen maken, even kijken of ik die hier kan uploaden

  4. 1 uur geleden zei Marcovka:

    Ik hoop die van mij ook zo eens aan te treffen 😋

     

    Maar je moet echt oppassen denk ik op 4 hoog onder een plat dak. Dat had ik jaren geleden ook lange tijd en daar werd het met gemak 43 graden als ik naar bed ging, was niet af te koelen met ramen open of ventilators. Dat was niet te harden, gelukkig had ik toen nog geen konijnen. Collega's van me woonden ook in die flat en daar is het konijn tijdens de zomer overleden (en de goudvis ook).

     

    Heb je geen berging waar je ze tijdens een hittegolf in kunt zetten?

     

     Ja klopt.. We gaan vanavond een airco bestellen voor in de woonkamer waar ze staan en dat moet wel helpen. Ben gelukkig thuis dus kan ze goed in de gaten houden. Als het echt te gek wordt heb ik al bedacht om ze buiten op het balkon of in onze slaapkamer te zetten, al is dat beide wel een beetje krapjes. Maar die kant van het appartement is wel wat koeler. 

  5. Hier moest hij vorig jaar niks van de ice pods hebben. Nu zijn ze stiekem toch wel een beetje fijn.. 🤭

     

    Weet iemand hoe het zit met deuren tegen over elkaar open zetten? Wij wonen op 4 hoog en we hebben een plat dak. Het wordt hier dus echt ontzettend warm en de enige manier om die hitte eruit te krijgen is om de deuren tegenover elkaar open te zetten. Ben alleen bang dat ze dan toch op de tocht staan.. Maar tegelijk is de verkoeling dan ook wel weer fijn voor ze lijkt mij? 

    D8EDCB7F-9FC6-48F1-BE04-A58ECA3FC5AF.jpeg

    • Haha 6
  6. 7 minuten geleden zei Miekmoek:

    Eten jullie konijnen ook minder met dit warme weer? Brokjes duiken ze nog net zo verzot op als altijd, maar groente stormen ze niet meer op af, alles gaat wel helemaal op, maar duurt iets langer. En hooi eten ze ook minder, nog wel genoeg hoor, maar toch...

    Ja! De brokjes bleven zelfs staan en hebben ze steeds beetje bij beetje opgegeten.. 

     

    Het is ook echt super warm in ons appartement.. Bijna 27 graden binnen, oef..

  7. Hoi iedereen! Ik heb eindelijk een update. Ellie heeft gisteren een bloed onderzoek gehad en werd er urine onderzocht. Vanmiddag belde de dierenarts dat haar nieren en alles helemaal goed zijn en daar gelukkig niks mee aan de hand is. In haar urine zat was gruis en het eiwitgehalte was iets te hoog, maar ze zei dit ze dit wel liever zo zag dan te laag. Ook zei ze dat een beetje gruis altijd wel een beetje aanwezig is en het niet zorgwekkend hoog was.

    Daarnaast hebben ze een bewegende (zo zei ze het volgens mij?)bacterie gevonden in de urine wat hoogstwaarschijnlijk een blaasontsteking betekend dus daarvoor heb ik vanmiddag een antibioticakuurtje opgehaald voor 10 dagen. Daarna na 7 dagen moet ik weer urine brengen voor onderzoek om te kijken of het weg is. 

     

    We gaan dus niet behandelen voor EC, omdat ze dit niet vermoedde en de blaasontsteking een duidelijke verklaring is waarom ze haar plas soms liet lopen. Daarnaast heeft ze ook geen verdere symptomen, maar ik ga het er natuurlijk wel goed in de gaten houden! Maar ik ben erg blij en tevreden met wat er mij verteld en heel fijn dat ik wel meteen serieus genomen ben.. Inplaats van mijn andere dierenarts die het een beetje weg lachte. Zo zie je maar dat je altijd je eigen gevoel moet volgen. 🙂 

     

    Oh, en de dierenarts was helemaal verliefd op Ellie. Het bloedprikken ging gister wat moeizaam en ze zijn bijna een uur met haar bezig geweest. Maar ze bleef na die tijd (mocht niet mee naar binnen) zeggen hoe lief ze was en dat ze Ellie het liefst mee naar huis zou willen nemen. 🥰

    • Vind ik leuk 4
  8. Wat  een lieverds, gefeliciteerd met je nieuwe koppel! Zulke lieve koppies. 😍 En wat leuk dat je bij opvang Maaike bent geweest (dacht ik?), zag een tijdje geleden een video over haar opvang en wilde er eigenlijk ook heen maar helaas was het toch te ver reizen (met het ov).

     

    Kan niet wachten op meer foto's van je nieuwe koppel! Ik blijf kijken naar de foto, te lief 🥰

    • Vind ik leuk 1
  9. Ik zou het wel weer opbouwen en gewoon kijken hoe dat gaat. Ik durf niet te zeggen of je het weer helemaal opnieuw moet opbouwen (formaat postzegel), maar ik zou het gewoon voorzichtig een beetje uitproberen.

     

    In de opvang waar Ellie vandaan komt kregen de konijnen ook groenvoer maar niet elke dag, omdat ze niet alle dagen groenvoer hadden. Weet ook niet precies hoeveel ze kregen maar de konijnen daar zijn het wel allemaal gewend, ondanks ze het niet elke dag krijgen. Maar die kregen echt wel wat blaadjes witlof en andijvie als ze groentes kregen en daar zaten soms echt wel een paar dagen tussen. 

     

    Daarom denk ik persoonlijk niet dat je het helemaal opnieuw hoeft op te bouwen, maar je kent je konijnen zelf ook het beste en zou doen waar je je goed bij voelt!

  10. Heb het vermoeden dat het afvallen komt

    omdat Alfie toch wel vaak haar brokjes deels opeet.. Probeer ze apart te voeren 

    maar Ellie eet best langzaam en ze neemt echt haar tijd. Als Alfie het dan op heeft en weer naar Ellie toe wilt wordt ze daar altijd een beetje onrustig van waardoor ze haar brokjes laat staan.

    Ga haar nu toch iets meer brok geven, weet ook niet hoeveel ze in de opvang kreeg dus ja.

  11. Ja ik hoop inderdaad gewoon heel erg dat het een blaasprobleem is wat makkelijk behandeld kan worden..

     

    Tot zo ver het plasje opvangen avontuur.. Zo trof ik haar aan nog geen 10 minuten nadat ik haar in een leeg hok zonder bodembedekking heb gezet om een plasje op te vangen..

     

     

    78A038A1-EC05-4E03-831C-AFAB7456766D.jpeg

    23CFEDC3-352C-44CE-9D22-DA08B1D0ADAE.jpeg

    • Haha 7
  12. Ja ik ga haar inderdaad gewoon even apart zetten in een hok morgenvroeg zonder bodembedekking en heb een spuitje meegekregen om het plasje mee op te zuigen. 

     

    Ze was trouwens ook afgevallen, dus ik ga haar nu wat meer biks geven en echt beter in de gaten houden dat Alf haar eten niet opeet. 

     

    Ze zagen er wel heel lief uit met z'n tweeen in het reismandje. 🥰

    76C1F1D8-3CD1-4CDE-800C-3E8F58A71CC1.jpeg

    • Vind ik leuk 3
  13. Oke, ik ben echt net klaar bij de dierenarts en ze zijn beide helemaal goed nagekeken. Echt een hele fijne dierenarts, en ben heeeel blij dat ik heb gewisseld van DA. Alle dingetjes waar ik mee zat heeft ze goed naar gekeken

     

    Over Ellie, ze gaf het advies om het verder te onderzoeken en begon zelf ook al

    over het uitsluiten van E.C. Ik moet morgen terugkomen en dan gaan ze bloedprikken en dan moet ik een plasje opvangen. Mocht iemand nog tips hebben hoe ik dit het beste kan doen, dan zijn de tips heel erg welkom!

     

    Ik baal wel echt heel erg.. Eerst Alfie zijn gasbuikje laatst toen Ellie er net een dag was en nu dit.. 😞 Echt geldstress, blegh.. 

  14. Op 13-4-2021 at 16:48 zei Eefje:

    Laat even weten hoe die beviel! Kan ik dat ook doorgeven aan mijn vriendin. Hoe heet de praktijk?

     

    Hij staat al op de lijst hier op BB, de praktijk in Schuytgraaf! Alleen werkt de dierenarts die erbij staat op de lijst er dus niet meer, maar we zullen zien.. 

     

    5 hours ago zei JokeC:

    Heb je verder nog plasjes gezien op plekken waar dat niet hoort? Deze DA wekt een veel betere indruk gelukkig. Ik ga duimen voor Ellie. 🤞

     

    Nee gelukkig niet! Ze is voor de rest ook nog steeds helemaal goed in orde wat dan wel een geruststelling is maar laat de afspraak natuurlijk wel gewoon staan. 🙂 

     

    En bedankt voor alle berichtjes!

    • Vind ik leuk 1
  15. 7 minuten geleden zei Eefje:

    Ik heb een vriendin gevraagd, ze woont in Arnhem en is bij Elke geweest. Het is een dierenarts die in de Jumper zit die dus ook konijnen verkoopt. Ik vind dat niet zo betrouwbaar. @Evee ter info mbt de lijst. 

    En ja klopt! Ik heb deze inderdaad ook wel eens opgezocht en het is ook best dichtbij, alleen het feit dat het in een dierenwinkel is vind ik gewoon geen fijn gevoel.

  16. Ik heb eventjes gebeld naar een andere dierenarts net, die hier ook op de lijst staat. In Schuytgraaf (arnhem). De dierenarts die daarbij op de lijst stond werkt er helaas niet meer maar ik kreeg alsnog een veel fijner gevoel bij ze. Ze raadde me aan om even alle dingetjes ook op te schrijven waar ik mij zorgen om maak zodat alles even nagekeken kan worden. Ook zei ze dat ik ze het liefst beide mee kan nemen zodat ze steun hebben aan elkaar wat ook erg prettig voelt dat dat benoemd werd. Hij wordt dan ook eventjes nagekeken maar als het allemaal niks is dan is hij gewoon mee voor de "mental support", zoals ze het noemde.

     

    Heb wel pas om vrijdag een afspraak maar ben er wel echt blij om dat ik deze stap heb gezet. Ik weet niet of dit TMI is om te zeggen maar ik heb last van een angststoornis waardoor bellen/ergens heen gaan waar ik nog nooit ben geweest, het ov, etc allemaal erg spannend zijn en daardoor toch even een extra stapje zijn. Maar alles voor de konijnen kinders. Haha. 🥰

     

    Ga niet meer terug naar mijn vorige "alles maar aankijken" dierenarts. Ze lachte het maar een beetje weg, blagh.. Laatst met Alfie zijn traanoogje moest ik het ook maar aankijken, wat zo vreemd voelt. Straks heeft die haakjes op zijn kiezen of is er iets anders aan de hand.. Is toch eigenlijk belachelijk dat zo veel hier op BB meer kennis hebben van konijnrn ziektes en aandoeningen dan bepaalde DAen zelf? 

    • Vind ik leuk 4
  17. Ik ken helaas weinig mensen in Arnhem en niemand die kan rijden voor mij, dus ik moet alles met het OV doen. Ik ga even goed zoeken naar een dierenarts die wel

    konijnkundig is inderdaad want heb gewoon geen goed gevoel bij de huidige DA. Al de tweede keer dat ik het advies heb gekregen om het maar aan te kijken.

    Mochten mensen nog aanraders hebben voor een DA in Arnhem wat makkelijk is te bereiken met het OV dan zijn suggesties heel erg welkom!

  18. 10 minuten geleden zei Eefje:

    Ik zou me hier wel zorgen om maken. Als je het nog eens ziet zeker snel naar de dierenarts. Als het een incident is, tsja, dan blijft het ook raar. 

    Ja he? Ik heb de dierenarts wel gebeld en kreeg weer te horen waar ik al bang voor was: "kijk maar even aan"...

     

    Straks is het wel een blaasontsteking of zelfs de beginverschijnselen van E.C.. Ze zei ook letterlijk dat ze nu toch niks kunnen doen omdat haar kontje nu weer schoon is en er dan toch niets te zien valt. Zo frustrerend.. 

  19. Goedemiddag!

     

    Gisteravond was ik op mijn gemak even yoga aan het doen en toen rook ik opeens urine van de konijnen. Toen ik ging kijken zag ik dat de ren nat was en overal wat plasjes urine lag. Ik wist eerst niet zeker of dit het geval was, aangezien ik ook net groentes had gegeven en ik dacht misschien het water van de gewassen groente. Maaar toen ik het opveegde met een stuk keukenpapier was het wel licht geel en dus wel echt urine. Alfie opgetild, niks. Maar toen ik Ellie optilde zag ik dat ze een beetje een nat staartje/kontje had en heb het geprobeerd een beetje schoon te maken. Een kwartier/halfuur later vond ik weer wat plasjes in de ren en heb het weer opgeveegd. Daarna gebeurde het nog een keer en sindsdien niet meer gebeurt en een uur later was haar kontje ook weer schoon en droog.

     

    Ik weet ook gewoon niet zo goed wat ik er nu mee aanmoet.. Of het een 'ongelukje' is of dat er toch echt meer aan de hand is. Er ligt namelijk af en toe wel eens een plasje langs de bak, maar dan is het vaak wel op hooi wat en dan langs is gevallen en niet echt op de vloer zelf. En wat het lastig maakt is dat ik gewoon niet het gevoel

    heb dat mijn huidige dierenarts konijnkundig genoeg is en blegh.. 😞 Ik heb helaas geen rijbewijs wat het nogal lastig maakt. 

     

    Iemand die hier raad mee weet? Ze gedraagt zich niet anders maar ik weet dat dat niets hoeft te zeggen en maak mij echt onwijs veel zorgen..

  20. Konijnen houden totaal niet van oppakken. Het zijn prooidieren, dus wanneer ze worden opgepakt denken ze al snel dat ze in gevaar lopen. Probeer ze naar je toe te laten komen terwijl je op de grond zit of ligt. Wat ik hier veel heb gedaan is hun groentes (mits ze dit gewend zijn!!) uit de hand voeren. Oh, een dun plakje banaan doet ook echt wonderen. Plegen ze nog net geen moord voor. 🙂 

    Is ze gesteriliseerd? Zo nee, dan kan dit helpen met het zindelijk konijnen van je meisje. Daarnaast heeft het nog heel veel andere voordelen!

    Heeft je konijn een vriendje? Het kan goed zijn dat ze zich verveeld omdat ze zich alleen voelt en daardoor knaagt aan dingen. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .