Ga naar inhoud

marike80

Members
 • Aantal items

  34
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

marike80's Achievements

Lamprei

Lamprei (2/6)

13

Community reputatie

 1. Bij zooplus kon ik met de spaarpunten een hooiruif aanschaven, leuk maar nu vinden mijn konijnen het fantastisch om aan te knagen. Op zich geen probleem, maar ik twijfel of de houtsoort wel veilig is. Het is namelijk sparrenhout. Wat zouden jullie doen? Het gaat om deze: zooplus Hooiruif met Zitvlak
 2. Ze komt heel enthousiast op de brokken af en eet er ook wel van, maar niet als voor afgelopen vrijdag. Al is alles wel binnen een half uur weg, dus misschien maak ik me te druk. Verder eet ze goed.
 3. Ben vandaag (maandag ) gestopt met de medicatie. Ze is nog steeds levendig en eet goed, alleen is ze nog steeds niet zo van de brokken, ze eet er wel van. Dus het ziet ernaar uit dat alles weer helemaal goed komt! Bedankt voor jullie steun! Het is fijn om hier terecht te kunnen met alle vragen en twijfels.
 4. Als het me lukt om ze bij haar binnen te krijgen, waarschijnlijk wel.🙄 Ze is een stuk levendiger dan vanochtend, en eet eigenlijk alles, behalve haar brokjes( science selective). Zal morgen nog even bellen met de dierenarts over hoelang de medicijnen gegeven moeten worden. Maar alles ziet er nu een stuk beter uit als vanochtend, want je kon echt zien dat ze niet lekker was. Zo blij dat ik gegaan ben!
 5. Ze nam net heel gretig 3 paardenbloemblaadjes aan. ( eigen kweek) Vanochtend moest ze het niet.
 6. We zijn net weer thuis! Ze had een kleine verstopping , heb laxulon, metacam, en metocloral meegekregen. Ze begon meteen in de mand weer wat te eten. Merk dat ze nu erg dorst heeft, en ook weer meer beweegt. En tips blijven welkom!
 7. Al ploft ze nu dus prompt op haar zijde?
 8. marike80

  Maya eet niet!?

  Bij het geven van de brokken, bleef Maya in een hoekje liggen, en het maakt niet uit wat ik voor haar neerleg, ze moet niets. Heb om 15:45 een afspraak bij de dierenarts. Had laatst een doos bij ze in de kooi, denk dat ze daar teveel van binnengekregen heeft. Hebben jullie nog tips? Kan gewoon aan haar zien dat ze zich niet happy voelt.🤒
 9. Bedankt voor jullie reacties! Dit is de infopagina van mijn dierenarts: https://vankoptotstaart.nl/index.php/informatie/ingrepen/224-sterilisatie-van-de-voedster Heb Maya net gewogen , ze is net geen 3 kilo. Hoe is jullie ervaring met de wond. Ik bedoel hoe kan je voorkomen dat de konijn de hechtingen kapot maakt. Verder houd ik beide konijnen apart, en zal ik dus de ren opsplitsen in 2 delen. Dit tot de hechtingen eruit zijn. Zelf houd ik rekening met een bedrag van 250 euro. Wat overblijft is mooi meegenomen.
 10. Binnenkort zal ik Maya laten steriliseren, nu vraag ik me af wat het jullie gekost heeft?
 11. Ik heb in het verleden wel eens gedacht dat Mads blind zou kunnen zijn. Dit vooral omdat hij heftiger op geluid reageert dan Maya. Als ik hun eten of snoepjes in de ren doe, lijkt hij ze soms niet te zien, terwijl Maya er boven opduikt. Hij gebruikt dan echt zijn neus. ( en mist ze dan nog 🙄) Ze moeten binnenkort toch naar de dierenarts, dan kan ze dat meteen meenemen. De paniekaanvallen gebeuren gelukkig niet heel vaak, het is alleen dat ze zo heftig zijn. Denk dat kamille zo wie zo wel een goed idee is, misschien als thee? Heb 2 drinkbakjes, dus als ik er 1 vul met kamillethee, kunnen ze zelf kiezen.
 12. Zo nu en dan kan Mads een behoorlijke paniekaanval hebben, met als gevolg dat ie als een gek door de ren heen rent en zelfs het hek verplaatst door ertegen op te rennen/botsen. Vandaag deed ik het gordijn open, en tikte iets aan dat kennelijk erg eng klonk.( al gebeurd het wel vaker.) Dat was dus genoeg om Mads, totaal in paniek te krijgen, en al slippend en glijdend als een gek door de ren, overal tegenop te botsen. Als je hem dat probeert te benaderen om hem gerust te stellen, kun je niet eens in de buurt komen. En dat terwijl Maya toekijkt en zich afvraagt wat er nu weer gebeurt. Het vreemde is, het komt uit het niets en is ook zo weer over, alsof er een knop omgezet word. Mijn vraag is nu: Hebben jullie konijnen dat ook? En hoe stel ik hem gerust?
 13. Dit is de ren in mijn woonkamer, hij is ongeveer 3m lang en iets meer dan 2m breed. Gelukkig heb ik de ruimte.
 14. ja, die had ik dus voor mijn hamster!
 15. ok, bedankt. Twijfelde vooral over de stengel eigenlijk, had niet eens bedacht dat de wortels ook zouden kunnen. 😅
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .