Ga naar inhoud

Bjorn & Blomma Flufferson

Members
 • Aantal items

  36
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

16 Goed

Over Bjorn & Blomma Flufferson

 • Titel
  Lamprei

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Dank voor de tips! Ik ga dit eens proberen, want verder vinden ze de catcube wel onwijs leuk
 2. Hoe heb je dat gedaan @JokeC? Bij mij knaagt Bjorn ook de hele tijd aan dat randje, ik heb die ring om het aan andere catcubes te koppelen er al afgehaald, maar dan blijft er zo'n hard plastic opstaand randje over. Ik heb de catcube staan met de roosterachtige kanten aan de zijkant, en ze knagen vooral aan het opstaande randje van de ronde opening die dan dus op de bodem zit. Vroeg me af of ze dat doen omdat het met zo'n randje minder lekker ligt, maar kussens of handdoeken die ik op de bodem leg slopen ze ook direct..
 3. Wat je ook zou kunnen doen is over een deel van de ren een handdoek/laken/fleecekleed spannen. Dat geeft ze ook een beetje het gevoel dat ze ergens onder kunnen schuilen, maar neemt geen extra ruimte in de loopruimte in, itt een schuil huisje
 4. Wij hebben een opstelling waarbij ze eigenlijk 3 schuilplekjes hebben: de kattenbak, de cat cube en de wilgenbrug. Verder ligt er vooral kleiner speelgoed zoals wc rolletjes en knaaghoutjes, en ik zet de kattenbak zo neer dat ze er omheen kunnen lopen, en dan hebben ze aardig de ruimte om rond te sjezen.
 5. Fotobewijs dat twee flinke konijnen (2,5 en 3,5 kg) prima in 1 catcube passen:
 6. Wat ik wel eens doe als er van bijv. zo´n wilgentunnel alleen nog maar losse stokjes over zijn, is die bij elkaar pakken en vastbinden met een sisaltouwtje, dan vinden ze het vaak wel weer interessant. Heb het idee dat één zo´n dun los stokje op de grond gewoon niet lekker knaagt voor ze.
 7. Dank voor je reactie @Evee! Ik had inderdaad nog niet zo over het formaat nagedacht. Nu eten mijn konijnen truckladingen hooi, en zou ik dit er inderdaad meer als snack naast geven, maar misschien valt het wel met een tuinschaar in kleinere stukken te knippen ofzo. Als het verder wel gewoon veilig is en OK om af en toe als leuke snack te geven, ga ik dat misschien toch eens proberen. Zal laten weten als het een succes is 🙂
 8. Nee klopt, net als ook de andere tuincentra verkopen ze een hoop troep, slechte brokken etc. Maar ik kan bij Welkoop wel heel prettig 10kg zakken Science Selective kopen en thuis laten bezorgen.
 9. Hoi allemaal, Ik was op de website van Welkoop aan het kijken wat voor hooi ze daar verkopen, en kwam een product tegen dat voor paarden bedoeld is, maar waarvan ik me afvraag of konijnen het niet ook heel leuk en lekker vinden. Het heet Pavo Haychunks, en het zijn een soort samengeperste hooirolletjes. Beetje zelfde concept als van die hooi huisjes enzo denk ik, maar dan in rolletjes, volgens de omschrijving rolletjes ter grootte van een frisdrankblikje. Ik weet niet of de link werkt, maar hier vind je ze: Pavo HayChunks - Basisvoeding - Welkoop Er staat in de sp
 10. En bij IKEA hebben ze vaak kleine vloerkleden die ook in de wasmachine kunnen. Wij gebruiken kleden van 10 euro die volgens mij " Tiphede" heten, die gewoon op 40 graden gewassen kunnen.
 11. Je zou ipv fleece ook naar van die sneldrooghanddoeken kunnen kijken. Die hebben ze o.a. bij de Decathlon in allerlei maten. Het is wat dunner en veel gladder dan gewone handdoeken, dus misschien minder aantrekkelijk om aan te knagen en slepen. En kan me voorstellen dat er vanwege de gladdere structuur ook minder troep in blijft hangen.
 12. Ik heb er sinds een paar dagen ook 1 en het is nu al een groot succes! Bjorn en Blomma kunnen er zelfs samen in liggen, wat ze de hele tijd doen en er heeeel schattig uitziet. En het is ideaal dat het zulk stevig plastic is dat je goed kunt schoonmaken. Ik leg er ipv het kussentje een handdoek in. Ik had een slaap-cube met wat korting op bol.com gevonden, niet zo goedkoop als marktplaats maar wel gewoon thuis geleverd 🙂
 13. Doen konijnen trouwens aan "stressplassen" ? Ik heb wel het idee dat op ochtenden dat er echt heel veel plasjes buiten de bak gaan, Bjorn toch ergens van is geschrokken of een beetje gestresst is somehow. Maargoed op ochtenden dat er "gewoon" 2 plasjes liggen kan ik dan weer niets bijzonders ontdekken.
 14. Dank voor het meedenken! Het is inderdaad wel echt een mysterie. Laat ik in ieder geval maar blij zijn dat het de rest van de dag wel gewoon goed gaat. En hard hopen dat dit een puberaal trekje is dat vanzelf overgaat!
 15. Bjorn is van maart 2020 dus die is nu ongeveer 10 maanden, maar dit speelt eigenlijk als sinds hij bij ons woont, de afgelopen 5 maanden. Blomma is een maandje jonger, maar ik heb het idee dat zij wel altijd netjes op de bak plast.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .