Ga naar inhoud

Bobbie en Freddie

Members
 • Items

  17
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Contact Methodes

 • Website URL
  https://www.instagram.com/de_nijntweeling/

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid-Holland
 • Namen van de konijnen:
  Bobbie en Freddie
 • Huisdieren
  Konijn

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Bobbie en Freddie's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

18

Reputatie

 1. Bobbie is weer helemaal de oude! Uiteindelijk een week lang 3 tot 4 keer per dag moeten voeren en medicijnen herhalen. Vanaf zaterdag leek het alweer wat beter te gaan en vandaag sprint ze weer door de tuin en eet ze alles wat ik voor haar neus zet. Geduld beloond. Nog steeds dank voor al jullie advies.
 2. Misschien geldt dat voor mijn konijn ook. Wat voor infectie had ze? Bij mij denken ze aan een gasbuik, haar gebit is helemaal onderzocht. Maar ben al 4 dagen met de medicatie bezig en ze eet nog niet uit zichzelf, alleen af en toe beetje loof. Misschien heeft ze hetzelfde probleem..
 3. ja het leek hen nog niet nodig, ben drie keer met haar langs geweest nu. Is een nieuwe situatie voor mij en ik denk telkens misschien ben ik te gehaast en heeft de bun iets meer tijd nodig. Ben nu op dag 4 met de medicatie/voeding. Hoe snel zal zoiets moeten gaan? Er is wel iets verbetering maar ze moet uiteindelijk wel helemaal zelf gaan eten.
 4. Foto's zijn niet gemaakt volgens mij.. dat zal wel moeten als het deze week niet beter gaat. Dan zal ik dat doorzetten. Pijnstillers heb ik voor 2 maal daags. Ze lijkt nu best relax ondanks het warme weer. Dankje! hou jullie op de hoogte.
 5. alsnog onder narcose dat wat mogelijk met de kiesjes bijgewerkt gisteravond. Huidige status: het niezen/knorren lijkt nu weg, ze (Bobbie) biedt wat weerstand en is wel niewsgierig/snuffelen/knaagt aan hout en loof van een wortel/blaadjes eet ze wel uit zichzelf. Ook is ze weer lief voor der zusje. Maar ik mis nog wel de sprintjes en binkies. En ze eet nog steeds niet uit zichzelf het nodige als bix en hooi. Advies om dus door met medicatie te gaan en dwangvoeren. Dwangvoer eet ze wel op. Ik heb met haar te doen dat ik er telkens (4 x per dag) weer moet pakken want ze biedt wat weerstand, dus dat veroorzaakt ook weer stress. Het warme weer deze week helpt natuurlijk ook niet, daardoor zijn konijnen al minder actief en hongerig.. Nog even doorzetten met medicatie en dwangvoeden dus. Ik heb ook een cameraatje gekocht om ze wat beter in de gaten te houden. Kom op kleine Bobbie...
 6. ik kan vanmiddag weer even langs de dierenarts. Dank!
 7. Hoi hoi, ik blijk toch enthousiaster dan verwacht. Op zich ligt ze minder maar ze eet nog wel erg weinig. Ik zag er gister in de ochtend bix eten, ook was ze zeer actief maar daarna de gehele dag niet meer. Niet eten als echt een sprintje. Deze ochtend is ze ook best rustig. Ze at wel wat blaadjes die ik er heb gegeven maar hooi/bix nog niet en ook de snoepjes waar ze normaal op af komt rennen vind ze niet interessant. Gisteravond heb ik er opnieuw dwangvoeding gegeven (ze eet dit wel op) op advies van de dierenarts, toen merkte ik er raar knorrend geluid op, alleen als ze eet. Dat was daarvoor niet zo. Wellicht dat ik met de medicatie een beetje uitgeschoten ben in haar neus.. of is ze verkouden? Ik zag niets bijzonders. Zou haar geur in de weg zitten dat ze daarom niet eet? Een bijkomstigheid van de medicatie? Ik hou haar deze ochtend nog even in de gaten. Jullie ideetjes?
 8. Hoi Allen! Echt super dank voor alle reacties. GOED NIEUWS! Ze is weer lekker fit en ze at weer vandaag. Moet de medicatie komende twee dagen nog even afmaken maar ze is weer veel meer de oude. Waar het exact aan ligt dat ze nu beter is dan de eerste avond weet ik niet. Vrijdagvond kreeg ze medicatie die ze dagelijks moest, (gericht op de dikke darm) en zaterdagochtend toen ik terug naar de arts ging kreeg ze een prikje wat ook tegen de dunne darm zou helpen. Dus misschien hielp deze laatste net even meer/gaf dat extraatje. Ieder geval erg blij dat ze nu ook weer blij is! Ik neem al jullie tips mee. Dank!
 9. Yes klopt, vandaag 2 x gegeven. Ze dronk net wel water, en dat heb ik er al lang niet zien doen. Hopelijk stukje bij beetje beter!
 10. Dankje! Zojuist nog even wat groen aangeboden. Lijkt nu niet interessant.. ik hou het morgen nog even in de gaten met de adviezen van de arts (medicatie en dwangvoer) en hoop dat het dan beter wordt. Anders ga ik maandag weer terug voor een foto. Arme stakker.
 11. Dank! Haakjes is al gecheckt maar is niet van toepassing. Ze komt helemaal niet af op voer. Ik zal het lepeltje proberen.
 12. excuus, ik moet even ontdekken hoe ik moet reageren maar bij deze nogmaals even mijn reactie op die van jou:) Dank voor je snelle reactie! Er zijn geen foto's genomen, en verstopping leek er volgens mij niet op. Haar buik was niet hard, vooral een erg lege maag. Haar temperatuur was goed, geen koorts. Zowel gisteravond als vanochtend niet. Dus het is best een raadsel wat er aan de hand is.. Keutels doet ze ook niet. Tenminste, wat lastig in te schatten aangezien ze het hok met haar zusje deelt maar weinig verandering volgens mij. Ik ben nu 24 uur verder sinds de sympthomen dus hoop dat over 2 dagen beter gaat. Is een foto maken denk je aan te raden?
 13. Dank voor je snelle reactie! Er zijn geen foto's genomen, en verstopping leek er volgens mij niet op. Haar buik was niet hard, vooral een erg lege maag. Haar temperatuur was goed, geen koorts. Zowel gisteravond als vanochtend niet. Dus het is best een raadsel wat er aan de hand is.. Keutels doet ze ook niet. Tenminste, wat lastig in te schatten aangezien ze het hok met haar zusje deelt maar weinig verandering volgens mij. Ik ben nu 24 uur verder sinds de sympthomen dus hoop dat over 2 dagen beter gaat. Is een foto maken denk je aan te raden?
 14. Hoi! Dit is waarschijnlijk een bekend probleem/topic bij velen maar ieder zijn verhaal kan toch net iets anders zijn. ik ben net terug van een weekje vakantie en toen ik terug kwam merkte ik dat één van mijn konijntjes geen trek had (er is door kennissen goed voor gezorgd weet ik uit enthousiaste filmpjes en instructies, dus het is gewoon pech..) Maar kortom, er is iets! Ik ben gisteravond al snel direct naar de spoed gegaan en ze heeft een middeltje gekregen. Ook vanochtend ben ik terug gegaan aangezien ze nog steeds niet at. Ik heb nu diverse middeltjes voor haar darmen en moet haar bijvoeden. Ik ben vooral benieuwd of andere hier ervaring mee hebben? Hoe snel moet een konijn zich normaal gaan gedragen na deze middeltjes (o.a. pijnstiller, ontstekingsremmer, maagdarmleging, eetlust bevorderen) en bijvoeden? Het bijvoeden is overigens ook lastig.. want het komt grotendeels weer uit haar mond/slikt niet goed door. Ze eet nog steeds niet, zit liever in een hoekje.. komt dit goed!? of is er iets anders? of ben ik te onrustig en heeft het meer tijd nodig? Haakjes op haar kiezen (wat ook een oorzaak kan zijn) is uitgesloten, heeft ze eerder last van gehad. Haar konijnenzusje is ook bezorgd en zorgt goed voor haar/wast haar, maar merkt dat er iets is. Zo sneu... Betreft een buitenkonijn van 2.5 haar met veel ruimte. Hoor graag wat andere ervaringen zijn. Ik hoop dat de medicijnen snel aanslaan...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .