Ga naar inhoud

Hollander1

Members
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Hollander1

  1. Beste konijnenliefhebbers,

     

    Een korte update; we zijn nu bezig om Sella dwangvoeding te geven. Ze eet nog steeds nauwelijks en lijkt wel in shock; de oogjes staan dof en soms krijg je het gevoel dat ze een traumatische ervaring heeft gehad. Het is zo triest om te zien; van het levendige en actieve konijntje is niks meer over.

    Als het morgen nog steeds niet verbetert moeten we denk ik weer naar de dierenarts ...

  2. 22 uur geleden zei Nina en Hazel:

    Wat ontzettend verdrietig hoe het is verlopen en veel sterkte met het verlies! Ik duim dat het goedkomt met het andere konijn.

     

    Hebben jullie hierover contact opgenomen met de opvang? Wij maken al jaren gebruik van hun diensten. Ik weet daarom ook dat ze zeer veel ervaring hebben met konijnen en dat dierenwelzijn heel hoog bij hun staat. Ik ben daarom ook erg benieuwd hoe dit heeft kunnen gebeuren.  

    We hadden betaald om de nagels te laten knippen en dat is niet gebeurt; daarover hebben contact opgenomen maar helaas geen reactie gehad. Nu is dit een betrekkelijk klein detail hoor; we vechten op dit moment voor Sella haar leven ...

  3. 23 minuten geleden zei Francisca:

     

    Dat vind ik wel heel onpersoonlijk dat je via een SMS moet lezen dat je konijntje dood is. 

     

    Sterkte! Hopelijk redt je andere konijntje het wel.

    Dank je Francisca ! de mededeling was wel via de telefoon hoor. Ik weet inmiddels wel dat als Sella (het andere konijntje) nog een dag langer in de opvang was gebleven, dat ze ook was overleden. We hebben haar nog net kunnen redden en ze heeft het zo lang volgehouden omdat ze aan de stevige kant was waardoor ze wat reserve had ...

    • Vind ik leuk 1
  4. 5 uur geleden zei Mira11:

    @Evee bedoelt denk ik dat het met je overgebleven konijn heel snel achteruit kan gaan. Met zulke klachten moet je echt met spoed naar de dierenarts. Is dat inmiddels al gebeurd? Anders heb je een hele grote kans dat dit konijn het ook niet gaat redden. 

    Dank voor de tip Mira11 !

    • Vind ik leuk 1
  5. 1 uur geleden zei Nina en Hazel:

    Wat ontzettend verdrietig hoe het is verlopen en veel sterkte met het verlies! Ik duim dat het goedkomt met het andere konijn.

     

    Hebben jullie hierover contact opgenomen met de opvang? Wij maken al jaren gebruik van hun diensten. Ik weet daarom ook dat ze zeer veel ervaring hebben met konijnen en dat dierenwelzijn heel hoog bij hun staat. Ik ben daarom ook erg benieuwd hoe dit heeft kunnen gebeuren.  

    Zeker; de uitleg die we hebben gehad is dat Blacky dinsdag diarree kreeg; dat ze de verkeerde mensen hebben gebeld en dat ze daar pas achter kwamen toen die mensen naar de dierenopvang waren gekomen op woensdag en zeiden dat het hun konijn niet was. Vrijdag zijn ze naar de dierenarts gegaan en onderweg is Blacky overleden. Vrijdagavond kregen wij toen een SMS en een telefoontje dat Blacky dood was .....  

  6. 5 uur geleden zei pakyakker:

    Ach ja wat een toestand hoor. Ik heb het met je te doen. Ik word er zelf ook wel verdrietig van. Ik vind het al moeilijk als ik weg ben de zorg van mijn konijn aan iemand anders te geven. En dat er dan ook wat gebeurd als je hun afstaat aan iemand anders is echt vreselijk.

    Dank je; het is erg triest omdat een konijn zich niet kan verweren. Daarom waarschuw ik jullie voor deze opvang.

  7. 1 uur geleden zei Evee:

    Ik bedoel het konijntje dat nog leeft. Ben je daar al mee naar de dierenarts geweest?

    Ja, we zijn net terug; de analyse: ze was uitgedroogd; gasvorming in de buik; geen keutels maar diarree; ze woog 2,4 kg en nu (na de twee weken bij de konijnenopvang) 1,7 kg. De komende dagen zijn cruciaal; we hopen dat ze het red ...

  8. 49 minuten geleden zei Evee:

    Bij konijnen kan dat helaas heel snel gaan. Het zijn prooidieren die niet snel laten zien dat er iets mis is, dat maakt ze kwetsbaar. Als ze het dan wel laten zien, is het vaak iets wat al langere tijd sluimerde. En dat maakt dat zieke konijnen al heel snel een spoedgeval zijn waar je mee naar de dierenarts moet zo snel je kan. 

     

    Ben je inmiddels al bij de dierenarts geweest? Ben je er al achter wat er aan de hand is? Diarree door verkeerde voeding? Wormbesmetting? Iets anders? 

    We zijn de dag voordat we ze naar de opvang brachten naar de dierenarts geweest en Blacky was toen kerngezond. Er is dus iets gebeurt in de konijnenopvang; op dinsdag gaat het daar mis en pas op vrijdag (!) gaan ze naar de dierenarts ...... Mag iedereen zomaar een konijnenopvang beginnen ? Het gaat wel om dierenwelzijn.

  9. Beste konijnenliefhebbers,

     

    Ik doe dit niet graag maar ik wil niet dat nog meer konijnen het slachtoffer worden; daarom wil ik jullie waarschuwen voor konijnenopvang "Knabbeltuintje" en onze ervaring hiermee delen.

    We hadden twee lieve hangoor dwergkonijntjes die we daar hadden ondergebracht tijdens onze vakantie. Op dinsdag kreeg ons konijntje Blacky diaree door een darmbacterie (volgens de opvang).

    Ze hebben ons toen niks laten weten maar de verkeerde (!) mensen gebeld. Vervolgens werden we vrijdag (!) gebeld dat ons konijntje Blacky was overleden "op weg naar de dierenarts" wat uiteindelijk veel te laat was. Vanavond hebben we ons andere konijn opgehaald en ze was meer dood dan levend ..... Nu proberen we haar met verse sla op te peppen en wellicht moeten we nog naar de dierenarts als blijkt dat het ook misgaat met de darmen.

    Al met al een erg triest verhaal en geen enkel excuus van de opvang. Konijnen kunnen zich niet verdedigen dus vandaar dat ik jullie waarschuw .....

     

     

     

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .