Ga naar inhoud

ingeroos

Members
  • Items

    1
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profiel informatie

  • Provincie
    Groningen
  • Namen van de konijnen:
    Dumpertje, Diego, Maxime
  • Huisdieren
    Naast de nijntjes; caafjes Salto&Snickers en poes Lolly

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

ingeroos's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

Over mij

Mijn naam is Inge 42 jaar. Ik woon met mijn dieren in een rijtjeshuis met tuintje in Groningen. Als het aan mij lag had ik ook nog ezels kippen en geiten gehad en als er meer uren in een dag zaten ook varkens paarden koeien schaapjes... Nou ruimte geld en tijd stellen de grens bij 3 konijnen 2 caafjes en een kat. Ik hou van dieren dus dat bedoel ik, want ik ben zeer gelukkig met mijn huisgenoten. Ik zal ze voorstellen. 

 

Lolly 

Lolly is als kitten moeder en broers/zussen bij het asiel gedumpt 11 jaar geleden. Lolly is 2 keer eerder geplaatst geweest, maar terug gebracht. Ze plaste overal in huis. Ze heeft een heel zacht karakter. Het is nogal een stresskatje. Toen zij 3 was heb ik haar opgehaald. Mijn huis is rustig en er mogen "ongelukjes" gebeuren. In die tijd nam een vriendin van mij haar zwarte konijntje mee als ze kwam logeren. Lolly was weg van dat "kleine rare katje" zoals ze hem volgens mij zag. 

 

Dumpertje 

Dumpertje werdt april 2018 als jonge man gedumpt in de konijnen wei bij de kinderboerderij waar ik toen werkte. In die wei zaten 6 voedsters tussen de 2 en 5 jaar oud en een castraatje van 5. Het is maar dat hij jong was en een allemansvriend dat hij niet eens een schrammetje had! Hij heeft er bijna een dag in een hoekje gezeten totdat ik dienst had, het beestje daar wegplukte en melde dat ons zwarte konijn al een jaar eerder was overleden... Het kleine ding was niet echt bang. Hij begon mn hand af te lebberen... Op de boerderij konden we hem niet houden. Je wil het dumpen van dieren niet stimuleren. Jullie willen niet weten hoeveel konijnen er worden aangeboden aan de kinderboerderij. Daarnaast zou onze jonge man groot worden. Koppelen in een groep waar al een castraatje loopt... Enz enz

Dus zat hij tot nader besluit in een stal, als de boerderij gesloten was. Dit bijzondere vrolijke vriendelijke kereltje had in no time heel veel vrienden. Hij vond iedereen ook leuk en was (is) ook voor niemand bang. 

Inmiddels nam ik hem regelmatig mee naar huis voor een weekend. Ook Lolly vond hem leuk. Dus zo werd Dumpertje onze huisgenoot. 

 

Diego 

Dumpertje was gelukkig. Toch wist ik dat het gezonder voor hem zou zijn om er een soortgenootje bij te nemen. Ik was nog aan het informeren hoe dit goed aan te pakken toen Diego zich aan diende. Via via. Hij was de laatste van een stel. Castraatje. 2 jaar. We gingen het proberen. Klikte het niet meteen, dan kon hij gewoon mee terug. Diego is me er een. Hij wenst niet opgepakt te worden maar geaaid worden en gewassen worden vind hij heeeerlijk. Laat Dumpertje nou net een wasmachine in een konijnenlichaampje zijn... Nee vanaf moment 1 was het beslist. Diego bleef. Dumpertje heb ik overigens wel laten castreren na een dik half jaar... De hormonen maakten hem iets te lief voor Diego zeg maar. Daar kwam gedonder van. Diego was gewend aan katten dus dat was geen probleem. Diego heeft wel moeten wennen aan mij. Dat hij echt niet de hele tijd op zn hoede hoefde te zijn en werd opgepakt. 

 

Maxime 

Maxime komt ook van de kinderboerderij. Na een korte scheiding van de groep omdat ze een maatje gezelschap had gehouden in de laatste dagen, werd ze niet meer echt geaccepteerd. Ze werd wat opgejaagd, maar zonderde zich ook vooral zelf af. Hoe dan ook. Ze viel af en werd zwakker. Er moest iets gebeuren. Ik nam haar mee naar huis in de bench om aan te sterken. De jongens waren meteen weg van haar. Dumpertje probeerde haar door de tralies te wassen. Diego was ook veel in de buurt. Het duurde een paar dagen voordat Maxime de boel vertrouwde, maar toen was ze ook om. Lekker tukken en wassen en chillen doet ze graag met haar jongens. Holen graven en dozen mollen doet ze liever alleen. 

 

Salto Snickers 

Zijn komen logeren en gebleven. 

 

 

 

 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .