Spring naar bijdragen

EstherEl

Members
 • Aantal bijdragen

  20
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over EstherEl

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ja joh. Ik krijg zoveel tegenstrijdige adviezen dat ik konijnen belang heb gebeld. Maar serieus wat zij voorstelde werkte naast rust en alleen laten. Ik heb er een bijgevoerd met ORS dat zag de moeder en die ging direct over met voeden. Dat is mijn taak hahaha en ze duwde me weg. Ik heb nu de zekerheid ondanks het slepen dat ze in ieder geval weer hoe het moet. En de dierenarts had zeker ongelijk betreft om de 2 uur voeden.... En opsluiten bij baby's.... Nu afwachten maar wel met een volle buik!!!
 2. Kan iemand mij advies geven? Wel of niet bijvoeren. Dierenarts weet niet veel van zegt opsluiten bij het nest...ik vind dat niet verstandig want het is ene kleiner (nood)hok wat ze normaal gewend is
 3. Ze zien er wel vol uit door het buikje. Verder laat ik ze maar. Dat advies kreeg ik.
 4. Klopt. Ze heeft ze zelf vanuit het nest naar buiten gesleept. Een bleef achter. Lijkt op een nieuw gebouwd nestje met nestmateriaal wat ze gemaakt heeft buiten het hok. Dus hok(je) en ren eraan. Ze kunnen er zeker niet uit. Ik heb die achtergebleven terug gelegd bij het nest.maar ik ben bang dat ze dit door de stress doet
 5. Door alle stress (1e nestje) en omdat ze jong is denk ik dat ze daarom gesleept heeft met de konijnen. Wanneer kan ik ingrijpen? En kan dat wel? 1 jong moeten verplaatsen omdat ze er nog inlag. Uiteraard met hooi etc.
 6. Hebben jullie tips om een ren van 6 M2 van boven dicht te maken? Zeil?
 7. Ik weet het maar de mevrouw wil ze evt terug nemen en meezoeken. Die heeft een megagrote ren met apart voedsters en rammen. Echt een konijnenopvang bijna. Dit was een corona konijn in een studentenhuis. En echt een ongelukje omdat ze nog heel even in de tuin zat voordat ze naar de voedsterren ging.
 8. Oke ze was dus zwanger en vannacht na 3 weken hier bevallen. Ex Ram weggehaald... Nestje dichtgemaakt...maar het zijn er 8 of 9...ik wil het nest niet teveel verstoren...en het is een dwerg konijn. Moet ik mij zorgen gaan maken? Ik heb een net met een opening over het hok (ik had nl al een vermoeden omdat ze 'iets dikker' werd en heeeeel veel wilde eten ineens) in de ren gelegd zodat er een kleine opening is en de katten niet zo snel in kunne springen...wat kan ik nog meer doen?
 9. EstherEl

  Koppelen piepen

  Ik ben al gehecht hahaha volgens mij. In ieder geval mijn dochter van 5 wel...dus grote kans dat we haar (ook) moeten houden. Ik denk dat mijn man gek wordt van 3 koppels want 2 was al een opgave om ja tegen te zeggen;) uitgelegd dat 1 konijn geen konijn was en de fokker me verkeerde info had gegeven... Dom en naïef maar ja. Het zij zo
 10. EstherEl

  Koppelen piepen

  Ja ze zijn allemaal van dit voorjaar. De ram die gecastreerd is is de Vlaamse. Ze vond het doodeng en begon volgens mij te hyperventileren (niezen zelfs). Ik ken dat niet van konijnen namelijk. Ik heb haar van iemand met een hobbyren vol konijnen. Dus ze zou terug kunne maar dat wil ik liever niet. Ik kan me zeker voorstellen dat ze de Vlaamse zo groot vond. Ik zal het morgen nog eens proberen. adviseren jullie een open stuk tussen de rennen want ik heb het nu afgedekt met folie zodat ze elkaar niet zien. Trouwens vanmiddag ook heel even bij elkaar gezet. Dat vond ze minder eng maar ze liep wel weg. Toen ze los in de tuin mocht zocht E aandacht van de ongecastreerde ram... Miss is dat een betere match (geen Vlaamse ;).
 11. EstherEl

  Koppelen piepen

  Kortom ik vind koppelen eng omdat mijn rammen wel echt gingen vechten. Ik wil de ram en voedster in de badkamer koppelen. Soms lees ik dus ook dat een konijn eerst 2 weken alleen moet zitten. Tot rust komen.
 12. EstherEl

  Koppelen piepen

  Ze zitten nu alle drie apart in afwachting van koppelen trouwens
 13. EstherEl

  Koppelen piepen

  Ik ga haar niet wegdoen. Ik moet haar nog koppelen aan 1 van mijn rammen. Als het niet lukt dan zal ze terug gaan. Ik ben dus voor beiden rammen bezig om een een voedster te zoeken. Twee aparte verblijven,2 koppels. Ze hebben allemaal dezelfde leeftijd. In principe heeft de voedster die ik sinds gisteren heb dus 2 mogelijke kansen. Ze schrok vandaag erg van de Vlaamse maar mijn andere ram wordt aankomende week gecasteeerd. Daarna heeft ze ook daar een kans. Ik vind koppelen alleen O heftig als ze gaan vechten... En ze is ook pas net nieuw.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .