Spring naar bijdragen

EveD

Members
 • Aantal bijdragen

  5
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

15 Goed

Over EveD

 • Rang
  Groentje

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Limburg (België)
 • Namen van de konijnen:
  Chester
 • Huisdieren
  Franse Hangoor

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. In de herfst ligt Chester graag met zijn baasjes te chillen op de zetel, lekker knus tussen de dekentjes in 🐰🍂
 2. Hier zat ook een moeilijke hooi-eter. 2 weken geleden zijn we dan voor het eerst hooi gaan halen bij een lokale boer. Nu eet hij liever zijn hooi dan zijn brokjes en staat hij al tegen je enkels te duwen als je zijn hooibal bijvult. Omgekeerde wereld plots! Ik weet niet of het gelijkaardig is aan het hooi dat je had, maar misschien het proberen waard?
 3. Voor blauwe besjes doe ik alles, ook pootjes geven en flink wachten 👍🐰
 4. EveD

  Keuze van groenten

  Onze Franse Hangoor is een echt luxebeest en krijgt dagelijks een gevarieerde schotel groenvoer. Afhankelijk van het seizoen, wisselt de samenstelling ervan wat. Op dit moment is hij zijn schotel aan het eten van +- 200 gram (opgelet, het is een groot konijn! Hij weegt momenteel 4kg en groeit nog) met een paar blaadjes andijvie, wat witlof, paar blaadjes paksoi, 2 radijsjes, wat venkel, stukje broccoli, klein stukje wortel, stukje pastinaak, 1 aardbei, 4 blauwe besjes, 1 framboosje, munt, basilicum, peterselie en tijm. Ik moet eerlijk bekennen dat ik meer tijd steek in zijn ontbijt dan in ons eigen ontbijt! Op voorwaarde dat je het goed hebt opgebouwd (wij begonnen met een half blaadje witlof en bouwden stelselmatig) kan je volgens mij eindeloos variëren met groenten uit de veilige lijst, aangevuld met een klein beetje fruit en wat kruiden. Onze Fransoos staat alleszins elke ochtend te wachten op zijn kleurrijk bord 🙂
 5. Ik weet niet of je er na 2 weken nog wat mee bent, maar ik wil je ook even onze tips meegeven (wij moesten de medicatie 26 dagen geven, dus ik neem aan dat je wellicht nog wel even te gaan hebt)! Wij hadden in juni exact hetzelfde probleem. Onze Franse Hangoor ,Chester, van toen 3 maanden oud moest dezelfde medicatie nemen. De medicatie geven met een spuitje was echt geen optie (hoewel het zo simpel leek toen de dierenarts het voordeed...). Zelfs het wikkelen in de handdoek kon voor ons geen soelaas bieden, omdat hij zich gewoon een gat in de handdoek (en vervolgens in mijn hand eronder) beet om eruit te geraken. Een hele hoop stress tot gevolg en als we nog maar afkwamen met een handdoek schoot hij al ergens onderin. Omdat hij nog zo jong was en we net een vertrouwensband met hem hadden opgebouwd vonden we het ook super erg dat we die op die manier al teniet deden... Ik ben dus ook op zoek gegaan naar een alternatief. De eerste dagen heb ik de medicatie verwerkt in geprakte banaan. Echter, van zodra er een tikkeltje te veel medicatie in zat, had hij het snel in de smiezen en keek hij naar mij met zo 'n blik van "denk je nu echt dat ik achterlijk ben, mens?" en liet hij het gewoon staan. De medicatie heeft dan ook een sterke onaangename geur! De kunst is om de juiste verhoudingen te vinden 🙂. Als dat het geval was, smulde hij het hele goedje met plezier op (lekte het hele bordje uit!) en zat hij vaak te wachten op meer. Aangezien we echter hadden gelezen dat banaan toch niet zo goed was ivm suikers en te veel kalium, hebben we vervolgens geprobeerd om met witlof te werken. Onze ideale manier: 2 grote blaadjes witlof, waarbij je de blaadjes eigenlijk gebruikt als "kuipjes". In het grootste "kuipje" spuit je de medicatie (ook daar is het wel weer de kunst om de juiste verhoudingen te vinden - soms moet je het in 2 opsplitsen) en daar leg je vervolgens een heel aantal blaadjes munt of basilicum op om de geur/smaak extra te verdoezelen (die blaadjes sop je dan ook nog even goed in de medicatie). Tot slot dek je af met het tweede blaadje witlof. Vervolgens bied je hem de witlof aan, waarbij je de blaadjes stevig op mekaar gedrukt houdt, tot hij het volledig heeft opgegeten. Bij ons was dat een overweldigend succes en stond hij al snel elke ochtend te wachten op zijn kruidig witlofhapje 😀 Hopelijk ben je daar nog wat mee!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .