Ga naar inhoud

Sterrelotje

Members
  • Items

    58
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Sterrelotje

  1. Op 20-8-2021 at 14:27 zei Lienappelsien:

    De konijnen die ik heb gehad/heb waren altijd erg bang voor katten. Een kat kan een konijn ook dodelijk verwonden. Het blijven toch roof- en prooidieren. 

     

    Maar bij jullie kan er dus ook altijd een buurtkat bij de konijnen komen als de ren niet overdekt is. Ik durf dat niet meer en heb daarom de rennen overdekt.

    Ja snap ik dat je dat gedaan hebt. Hier hebben we sinds de tuin een nieuwe omheining heeft al 3 jaar geen kat meer in de tuin, dus die zorg was er niet meer (en ze lopen niet in de ren als wij allemaal van huis zijn, maar is bijna altijd wel iemand thuis). Als we hier zouden afdekken wordt hun leefgebied te klein, nu kunnen ze alle kanten op. Waarmee heb jij afgedekt? 
    (sorry late reactie, had deze gemist) 
     

  2. In onze familie is door overlijden een kater alleen komen te zitten. We willen heel graag een goed thuis voor hem vinden en overwegen hem eventueel zelf bij ons te nemen.
    Maar daarom even een vraag om advies, want onze twijfel zit vooral in onze konijnen. Ze lopen eigen altijd los in een grote ren in de tuin (niet mogelijk die af te dekken) en zitten ook geregeld bij de kinderen buiten de ren. 
     
    - Hebben jullie ervaring of katten en konijnen een combi is? 
    - Jagen katten op konijnen of vinden ze een konijn te groot? De kat is al wat ouder (10) maar joeg eerder wel op vogels en muizen.
    - Zijn konijnen bang voor een langslopende kat? We lazen dat ze een hartstilstand kunnen krijgen als ze zich bedreigd voelen...
     
    benieuwd naar jullie gedachten of ervaringen..
  3. 2 hours ago zei BaasjevanBrownie:

    Super zeg! Ik hoop dat het zo goed blijft gaan. Heb je dat weer gehad 😅

    nou, zeg dat! Ze liggen nu heerlijk languit tegen elkaar aan onder een houten bruggetje, dus helemaal blij, zij en ik. Superbedankt voor al jullie meedenken! Echt fijn om op elkaar terug te kunnen vallen met dit soort issues en dat hier zoveel kennis aanwezig is en gedeeld wordt.

    • Vind ik leuk 3
  4. Dank jullie wel! 🙂 Ben het toch gaan proberen doordat jullie dit ook weleens eerder deden en inderdaad, dat opstandige gedrag.

    Ze zijn nu drie kwartier samen en tot nu toe gaat het supergoed. Ze waren vooral bezig de nieuwe plek te ontdekken en liepen daarbij prima langs elkaar heen, niks geen gegrom oid. Zag er een beetje uit als 'jou hoef ik niet te bekijken, want die ken ik al'. Inmiddels ook hoop gelik beide kanten op en binkies, dus ik heb goede hoop dat het wel goed komt. Het oogt echt als een bekend duo dat weer bij elkaar komt. Enige puntje is dat het mannetje er een keer op wilde springen en dan loopt het vrouwtje weg, maar hoop dus dat hij zichzelf maar even inhoudt en dit niet tot spanning gaat leiden ;). Ze zitten nu in rust bij elkaar. Mooi om dat proces weer te zien.

    Heel blij mee, want ik was wel geschrokken toen ze elkaar vorige week zo fel aanvlogen, maar was dus echt naweeën van de operatie. Hopelijk blijft het zo vandaag, maar dit klinkt alvast goed 🙂

    • Vind ik leuk 3
  5. Op 3-6-2021 at 11:57 zei Evee:

    Als ze rustig zijn met tralies er tussen, zou je inderdaad in deze situatie split-cage kunnen proberen. Dan hebben ze toch nog een beetje contact. Maar dat moet natuurlijk geen frustratie worden, dus dat zou je dan even moeten bekijken. Als je wel frustratie opmerkt, dan zou ik ze helemaal uit elkaar doen.

     

    Afhankelijk van het herstel zou ik de herkoppeling ergens rond  1 week / 10 dagen / 2 weken proberen.

     

    Weet jij hoe je kan zien of ze voldoende hersteld is? Aangezien konijnen prooidieren zijn en vaak weinig laten merken..

    Ze lijkt nu al goed de oude (vorige week woensdagochtend geopereerd) en zit aan het hok te knagen dat ze er uit wil (ruimte in deze split-cage ren is natuurlijk beperkt). Ook gromt ze niet meer naar het mannetje en zit hij naast haar met het hek er tussen. Vraag me daarom af of ik het niet toch al moet proberen (op neutraal terrein).

  6. 8 hours ago zei Terrorknijntje:

    Ik geef mijn konijntjes Kasper faunafood. Hebben we meegekregen toen we ze ophaalden bij hun fokker en ander eten vreten ze niet haha xD

    Dit waren ons konijnen inderdaad ook gewend, maar geen 1 dierenwinkel had het hier. Online bestellen duurde toen overal te lang en dus andere zakken uit de winkel geprobeerd. Die weigerde ze allemaal, behalve de merkloze die we als laatste optie probeerden. 

  7. 12 hours ago zei Evee:

     

    Ik zou dan wel echt heel kritisch kijken naar wat er in zit. In sommige goedkope voeders zitten namelijk echt hele ongezonde dingen. Zo kan er bijvoorbeeld dierlijk vet in zitten, hele scheve calcium-fosfor verhoudingen, veel te weinig vezels, of andere voedingsstoffen die niet geschikt zijn voor konijnendarmen. Het hoeft niet slecht te zijn hoor, een goedkopere brok, maar in de praktijk is dat regelmatig wel het geval (helaas, want het zou fijn zijn als er een keer een betaalbare, goede budget brok bij komt!). 

    Hm dat wist ik niet, ons vorige konijn is er 12 op geworden dus ging er vanuit dat het wel goed was. Er staan geen ingrediënten op de zak. Misschien nu toch maar eens een nieuwe poging wagen dan met iets anders.

  8. Na hoe lang zouden jullie adviseren om ze weer samen te proberen? Een week na de operatie?

    En volledig scheiden of elkaar blijven zien?

    Op advies van de dierenarts die ik net belde, heb ik ze nu in een ren met een tussenschot, zodat ze elkaar kunnen zien. Hoop dat het vrouwtje op die manier wel de aanwezigheid weer gaat dulden (maar wil natuurlijk ook geen frustraties).

    Hiervoor was het al 15 maanden een heel hecht koppel die alles samen deed.

  9. 37 minuten geleden zei BaasjevanBrownie:

    Zoals je in bovenstaande topic kan zien is het bij mij ook niet van een leien dakje gegaan. Ik heb ze wel samen gehouden (dus je hoeft je niet schuldig te voelen dat het door het scheiden komt met voeren), maar de dag na de operatie ging mijn rammetje haar opjagen en bijten. Ze was te zwak om zich te verweren en zat angstig in een hoekje, waardoor ik ze helemaal heb gescheiden en haar een week apart heb laten herstellen. Daarna kon ik haar ook niet in de gezamenlijke ruimte erbij zetten, begon het gedonder weer. Dus echt weer op een neutraal gebied moeten herkoppelen. Daar hebben ze een week gezeten tot het weer koek en ei was en daarna zijn ze weer naar hun eigen hok/ ren teruggegaan. 

    Het is niet leuk om mee te maken en een heel gedoe, maar uiteindelijk bij mij gelukkig wel weer goed gekomen en bij jou vast ook. Heel veel succes!

    Heb het gelezen, want een proces! Wel heel fijn dat het weer goed gekomen is.

     

    • Vind ik leuk 1
  10. 3 hours ago zei Evee:

    Ik weet dat er veel mensen echt voorstander zijn van samen laten en als je een rustig koppel hebt wat al een tijdje samen is kun je het zeker samen proberen, maar zelf haal ik ze toch ook uit elkaar voor de eerste paar dagen / week na de castratie, indien nodig zelfs iets langer. Eerst even rustig herstellen, en als ze weer een beetje zichzelf zijn weer bij de partner. Het is ook best een ingreep, zo een buikoperatie. En je kan het je konijn niet allemaal vooraf uitleggen, wat er gaat gebeuren. Het is dus zeker niet ongebruikelijk, dit gedrag. 

    Wel fijn dit te lezen. Voelde me echt zo schuldig nu dat ik ze even uit elkaar had gehaald terwijl het bij de dierenarts prima samen ging. Tegelijk denk ik als ik haar nu zie, dat het gedrag waarschijnlijk toch ook wel ontstaan was dan. Ze wil echt even helemaal op zichzelf.

  11. Ons vrouwtje is vandaag gesteriliseerd. Alles is goed gegaan en ze mocht de hele dag haar maatje mee als steun.

    Toen ze thuis kwam was het belangrijk op eten en keutelen te letten. Ze bleef alles weigeren en het mannetje keutelde vrolijk rond. Omdat ik hierdoor niet goed meer kon zien wanneer het vrouwtje zou eten of keutels zou hebben, heb ik het mannetje even weggehaald (was me ook geadviseerd). Vervolgens met geduld het vrouwtje aan het eten gekregen. Toen zette ik daarnet het mannetje er weer bij, maar toen begon ze enorm te piepen en vloog hem aan (nog nooit gebeurd). Komt dit weer goed en is dit puur vanuit zwakheid/ pijn nu dat ze hem even niet duldt? Ik laat ze nu vannacht dus maar gescheiden, maar hoor graag jullie ervaringen. Heb er nu spijt van dat ik hem even weggehaald heb en aan de andere kant betwijfel ik of ik haar dan wel aan het eten had gekregen. 

  12. Hoi! Wij laten waarschijnlijk ons vrouwtjes-konijn steriliseren (heb alle info op de site hier al gelezen en een konijnkundige dierenarts gevonden). Reden is met name dat we het jammer vinden als ze al vroeg dood kan gaan, omdat het een heel hecht koppel is en ze gewoon heel leuk zijn allebei. En misschien dat ze iets rustiger wordt/ minder verdedigend. Als is dat laatste bijzaak, want het is een heel lief konijn verder.

     

    Was eigenlijk wel benieuwd: hoeveel hier laten ook hun vrouwtje steriliseren en wat zijn bij jullie de redenen/ afwegingen?

  13. Dank voor jullie reacties! Het is inderdaad niet erg, maar ik vroeg me af of het niet kwam doordat ze het minder naar hun zin hadden 😅 maar het zal de kou wel

    zijn dan ja. En ze kiezen er zelf voor om liever buiten dan in hun hok te zitten, dus blijkbaar trekken ze het dan prima als bolletje 😉

    • Vind ik leuk 1
  14. Liggen jullie konijnen veel languit?

    het valt mij op dat onze konijnen dat niet meer doen. Ze zitten altijd als twee ronde bolletjes tegen elkaar. In de zomer lagen ze wel languit in het gras in de ren en toen het mannetje na de operatie binnen was, lag hij languit in het binnenhok. Ik vroeg me nu af of ze (koude) stenen soms niet prettig vinden om op te liggen? Het hok staat op tegels en de buitenruimte ook (is ons terras). Of is het prima als ze niet liggen? 

  15. Hier lopen ze vrij op het terras en springen op de stoelen en bank en dan vanaf daar op de hoge tuintafel. Daar sjeesen ze steeds samen overheen 😄 ook balanceren op de smalle rugleuning doen ze graag. En ze springen op het hok en rennen dan over het dak of balanceren vanaf daar op het schuine randje van het raamkozijn. Het liefst zitten ze hoog😅

  16. Hoi, mijn konijnen zijn half zindelijk, maar ik dub erg waar ik die toiletbak nou moet laten. Het is een hok met veel ruimte onderin en een kleinere ruimte bovenin. Verder hebben we een ren er aan vast. In de ren doen ze niks, dus dat is al mooi. Nu gebruiken ze de toiletbak dus deels (staat beneden), maar poepen en plassen ook bovenin erg veel. Helaas blijf er te weinig ruimte over om lekker te leven als ik bovenin ook een bak zou zetten.

    Hebben jullie op 2 verdiepingen een bak? Of lopen ze dan echt naar beneden om hun behoefte te doen? Ook in winter als het beneden kouder is?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .