Ga naar inhoud

Sterrelotje

Members
 • Aantal items

  56
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Lotje en Knuf

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Sterrelotje's Achievements

Lamprei

Lamprei (2/6)

18

Community reputatie

 1. Het is me inmiddels wel duidelijk dat konijnenhokken kennelijk niet door konijnenhouders ontworpen worden 🙈
 2. Onze konijnen hebben een standaard konijnenhok waar ze droog kunnen zitten en een grote (niet overdekte) ren er omheen. Hooi eten en keutelen doen ze binnen. Nu gaan er behoorlijk wat keutels ed naast de toiletbakken, waardoor de hele bodem regelmatig schoongemaakt moet worden. Doordat het hok erg lang is en alleen aan de uiteinden deurtjes heeft, moet je het hok van z’n plaats tillen omdat de vloer goed te reinigen. Door dit tillen is het hok inmiddels stuk aan het gaan. Ik zoek dus een oplossing die wel werkt, een hok waarbij bijv de hele onderkant van voren open kan zodat je hem uit kan vegen. Of hebben jullie andere tips?
 3. Hier helpt schoonmaakazijn tegen de vlekken, daarmee houd ik ook de toiletbakken schoon en de vloer. Even laat intrekken en dan ruim naspoelen
 4. Ja snap ik dat je dat gedaan hebt. Hier hebben we sinds de tuin een nieuwe omheining heeft al 3 jaar geen kat meer in de tuin, dus die zorg was er niet meer (en ze lopen niet in de ren als wij allemaal van huis zijn, maar is bijna altijd wel iemand thuis). Als we hier zouden afdekken wordt hun leefgebied te klein, nu kunnen ze alle kanten op. Waarmee heb jij afgedekt? (sorry late reactie, had deze gemist)
 5. In onze familie is door overlijden een kater alleen komen te zitten. We willen heel graag een goed thuis voor hem vinden en overwegen hem eventueel zelf bij ons te nemen. Maar daarom even een vraag om advies, want onze twijfel zit vooral in onze konijnen. Ze lopen eigen altijd los in een grote ren in de tuin (niet mogelijk die af te dekken) en zitten ook geregeld bij de kinderen buiten de ren. - Hebben jullie ervaring of katten en konijnen een combi is? - Jagen katten op konijnen of vinden ze een konijn te groot? De kat is al wat ouder (10) maar joeg eerder wel op vogels en muizen. - Zijn konijnen bang voor een langslopende kat? We lazen dat ze een hartstilstand kunnen krijgen als ze zich bedreigd voelen... benieuwd naar jullie gedachten of ervaringen..
 6. nou, zeg dat! Ze liggen nu heerlijk languit tegen elkaar aan onder een houten bruggetje, dus helemaal blij, zij en ik. Superbedankt voor al jullie meedenken! Echt fijn om op elkaar terug te kunnen vallen met dit soort issues en dat hier zoveel kennis aanwezig is en gedeeld wordt.
 7. ja, dat ga ik doen inderdaad. Niks forceren 😉
 8. Dank jullie wel! 🙂 Ben het toch gaan proberen doordat jullie dit ook weleens eerder deden en inderdaad, dat opstandige gedrag. Ze zijn nu drie kwartier samen en tot nu toe gaat het supergoed. Ze waren vooral bezig de nieuwe plek te ontdekken en liepen daarbij prima langs elkaar heen, niks geen gegrom oid. Zag er een beetje uit als 'jou hoef ik niet te bekijken, want die ken ik al'. Inmiddels ook hoop gelik beide kanten op en binkies, dus ik heb goede hoop dat het wel goed komt. Het oogt echt als een bekend duo dat weer bij elkaar komt. Enige puntje is dat het mannetje er een keer op wilde springen en dan loopt het vrouwtje weg, maar hoop dus dat hij zichzelf maar even inhoudt en dit niet tot spanning gaat leiden ;). Ze zitten nu in rust bij elkaar. Mooi om dat proces weer te zien. Heel blij mee, want ik was wel geschrokken toen ze elkaar vorige week zo fel aanvlogen, maar was dus echt naweeën van de operatie. Hopelijk blijft het zo vandaag, maar dit klinkt alvast goed 🙂
 9. Ze zit hem nu ook te likken door de tralies heen en vervolgens weer aan de tralies te knagen.
 10. Weet jij hoe je kan zien of ze voldoende hersteld is? Aangezien konijnen prooidieren zijn en vaak weinig laten merken.. Ze lijkt nu al goed de oude (vorige week woensdagochtend geopereerd) en zit aan het hok te knagen dat ze er uit wil (ruimte in deze split-cage ren is natuurlijk beperkt). Ook gromt ze niet meer naar het mannetje en zit hij naast haar met het hek er tussen. Vraag me daarom af of ik het niet toch al moet proberen (op neutraal terrein).
 11. Hier overigens wel beperkt qua korrels. Ze eten veel hooi en veel groenvoer
 12. Dit waren ons konijnen inderdaad ook gewend, maar geen 1 dierenwinkel had het hier. Online bestellen duurde toen overal te lang en dus andere zakken uit de winkel geprobeerd. Die weigerde ze allemaal, behalve de merkloze die we als laatste optie probeerden.
 13. Hm dat wist ik niet, ons vorige konijn is er 12 op geworden dus ging er vanuit dat het wel goed was. Er staan geen ingrediënten op de zak. Misschien nu toch maar eens een nieuwe poging wagen dan met iets anders.
 14. Na hoe lang zouden jullie adviseren om ze weer samen te proberen? Een week na de operatie? En volledig scheiden of elkaar blijven zien? Op advies van de dierenarts die ik net belde, heb ik ze nu in een ren met een tussenschot, zodat ze elkaar kunnen zien. Hoop dat het vrouwtje op die manier wel de aanwezigheid weer gaat dulden (maar wil natuurlijk ook geen frustraties). Hiervoor was het al 15 maanden een heel hecht koppel die alles samen deed.
 15. Heb het gelezen, want een proces! Wel heel fijn dat het weer goed gekomen is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .