Spring naar bijdragen

Sterrelotje

Members
 • Aantal bijdragen

  35
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

5 Neutraal

Over Sterrelotje

 • Rang
  Lamprei

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dank voor jullie reacties! Het is inderdaad niet erg, maar ik vroeg me af of het niet kwam doordat ze het minder naar hun zin hadden ๐Ÿ˜… maar het zal de kou wel zijn dan ja. En ze kiezen er zelf voor om liever buiten dan in hun hok te zitten, dus blijkbaar trekken ze het dan prima als bolletje ๐Ÿ˜‰
 2. Sterrelotje

  Languit liggen

  Liggen jullie konijnen veel languit? het valt mij op dat onze konijnen dat niet meer doen. Ze zitten altijd als twee ronde bolletjes tegen elkaar. In de zomer lagen ze wel languit in het gras in de ren en toen het mannetje na de operatie binnen was, lag hij languit in het binnenhok. Ik vroeg me nu af of ze (koude) stenen soms niet prettig vinden om op te liggen? Het hok staat op tegels en de buitenruimte ook (is ons terras). Of is het prima als ze niet liggen?
 3. Hier lopen ze vrij op het terras en springen op de stoelen en bank en dan vanaf daar op de hoge tuintafel. Daar sjeesen ze steeds samen overheen ๐Ÿ˜„ ook balanceren op de smalle rugleuning doen ze graag. En ze springen op het hok en rennen dan over het dak of balanceren vanaf daar op het schuine randje van het raamkozijn. Het liefst zitten ze hoog๐Ÿ˜…
 4. En wat betreft regen via de onderkant, wij gaan het hok van de grond halen door een paar betontegels neer te leggen.
 5. Ik heb bij grootplezier plexiglas plaatjes in verschillende maten besteld. Ook omdat hooi en toiletbak doornat werden en bovenin geen ruimte is. Werkt supergoed! En je haalt ze ook zo weer weg.
 6. Het kan natuurlijk ook dat het extra opvalt doordat er zoโ€™n dikke bontjas-mannetje bij zit ๐Ÿค”
 7. Sterrelotje

  Mager vrouwtje?

  We hebben twee konijnen van 7 maanden. Het mannetje heeft een superlekkere dikke en zachte vacht, echt een knuffel en zit goed in zโ€™n vel. Het vrouwtje voelt dun, je voelt haar botjes. Haar vacht is ook ander soort haren lijkt het, voelt zachter en dunner. Het verschil is zo groot dat ik me afvraag of het vrouwtje wel ok is. En moet haar vacht niet al wat dikker worden voor de winter? Zijn vrouwtjes konijnen soms sowieso slanker? Ze eet heel goed verder en is gewoon een levendig konijn. Ben wel benieuwd naar jullie gedachten.
 8. Dank jullie wel! Wat leuk en handig om te weten. En fijn ook, want vond het zoโ€™n sneu idee om ze bij elke regenbui op te sluiten. Kunnen ze nu mooi hun vrijheid behouden ๐Ÿ˜„
 9. Hoi, ons buitenhok staat op tegels op het terras. Wanneer het regent, worden de tegels in het hok hierdoor ook wat nat. Voor de konijnen niet perse een probleem, want ze lopen buiten hun hok ook over de natte straat. Alleen in hun hok poept het mannetje ook deels naast de wc waardoor de keutels nat worden en het erg vies wordt. Ook hooi trekken ze liever allemaal uit hun ruif en wordt dan nat. Nu zag ik een winkel die een soort onderplank verkoopt om het hok van de grond te krijgen. Ook las ik een optie van extra betontegels onder het hok leggen. hHebben jullie het hok opgehoogd als het op stenen staat? Waarom wel/ niet? En zo ja, hoe?
 10. Sterrelotje

  Konijnen en regen?

  Hoi, onze konijnen lijken niet te snappen dat je ook kan schuilen als het regent. Of ze het niet willen of niet snappen dat er ook droge plekken bestaan of dat ze niet meer door de regen durven, geen idee. Ze gaan niet in hun hok, maar zoeken ook niet echt een andere droge plek. Met name het mannetje laat zich dan doornat regenen. Hij gaat dan bijv achter het hok zitten. Wel uit de wind, maar niet uit de regen. Kan dit kwaad met die kou? Mโ€™n dochter heeft ze net maar weer gevangen en afgedroogd voor de zekerheid, maar hoor graag of we ze gewoon hun gang kunnen laten gaan in de regen.
 11. Nou, dit was een zeer geslaagde koppeling denk ik (tot nu toe in ieder geval ๐Ÿ˜‰). Ze zitten nu in het uiteindelijk verblijf. Het hok met een ren er omheen, zodat ze elkaar nu nog wel genoeg tegen komen. Het zijn dikke maatjes. Elkaar wassen, samen eten etc. Als ze in rust zijn, zitten of liggen ze altijd naast elkaar, erg leuk! Alsof ze elkaar gemist hebben, twee happy konijnen volgens mij. En zelf ook opgelucht haha.
 12. Klopt wat je zegt, ze spelen ook eigenlijk bijna altijd op de plek waar ze loslopen met hen en dan is pakken onnodig. Inderdaad zo heerlijk als kids er gewoon bij kunnen gaan zitten omdat de konijnen de ruimte hebben! Het gaat hier nog steeds rustig. Rond 12 uur stopten ze met steeds in beweging zijn (maar er is ook nauwelijks gereden nog na mijn bericht). Ze zochten elkaar toen op om rustig te gaan zitten en nu nog steeds. Ze zijn nog aftastend maar gaan in rust niet apart zitten maar bij elkaar. Ook een stronk witlof en de hooiplek wordt vriendelijk gedeeld. Dus lijkt goed te verlopen allemaal. Zal ik ze hier een nachtje laten zitten tot ze elkaar ook wassen en zo of later vandaag het hok al proberen? Ik heb een hok dat dicht kan of open zodat ze vrijheid ook op kunnen zoeken in de ren er aan vast/ tuin.
 13. Nog een ander vraagje. Het zijn twee supertamme konijnen die het naast hun vrijheid ook prima vinden om door de kinderen gepakt en geknuffeld te worden. Ik heb al gezegd dat ze er even (aantal dagen?) niet bij mogen om ze samen de tijd te geven. Maar wat raden jullie aan?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .