Spring naar bijdragen

Kenijn

Members
 • Aantal bijdragen

  292
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

98 Uitstekend

Over Kenijn

 • Rang
  Keutelaar

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Het is heel stom dat goedkope jeans vaak in feite een soort wegwerpbroeken zijn. Als ik eenmaal een fijn model gevonden heb, koop ik er gewoon vier of vijf. Inmiddels loop ik al zo'n zeven jaar rond met dezelfde broek van Only. Bij sommige exemplaren is het kruis enorm vervaagd en dun geworden, die draag ik dus niet meer bij het fietsen. Maar door ze steeds af te wisselen, gaan ze in totaal wel heel lang mee. Zo heb ik ook wegwerponderbroeken van Zeeman. Zes jaar geleden begonnen met een stuk of 40, nu zijn er nog zo'n 15 over, die allemaal vol gaten zitten. Ik heb laatst nog gecorrespondeerd met Zeeman omdat ik nog een stapel van dit type wilde bestellen, maar helaas is het uit de handel gehaald. Dat vind ik wel heel erg naar. Het liefst had ik de rest van m'n leven altijd dezelfde kleding gedragen.
 2. Als je van kunst houdt, vind ik SeeAllThis en Museumtijdschrift heel leuk. Fijn om doorheen te bladeren, mooie plaatjes te kijken en kunstenaars te ontdekken. Maargoed, daar moet je dan natuurlijk maar net van houden. Opzij heeft vaak ook wel leuke artikelen. Een echt vrouwenblad, maar dan net wat verdiepender. Ook een aanrader: Filosofie Magazine. Zet aan tot nadenken over je leven en de maatschappij, vanuit verrassende invalshoeken. Er komen thema's voorbij die iedereen aangaan, maar het is niet, zoals opiniebladen, politiek geladen.
 3. Geheel offtopic: ik vind dat je twee beauties van konijntjes hebt. Ik hoop dat alles goed gaat en dat je na de kerstvakantie een gezond en gelukkig koppel hebt!
 4. Fijn dat er in elk geval niet gevochten wordt, en dat ze elkaar zelfs likken af en toe! Doen jullie de koppeling in een neutrale ruimte, waar de konijnen nog nooit eerder zijn geweest? En eten en drinken de beestjes allebei nog? Dan lijkt het me vooral een kwestie van afwachten hoe het zich verder gaat ontwikkelen; een koppeling schijnt soms vrij lang te kunnen duren. (Al ben ik zelf geen expert.) Sterilisatie schijnt dan weer te kunnen helpen om de voedster wat milder en minder hormonaal te maken, zodat ze niet meer knorrend rondom benen rent. Maar ook dat weet ik eigenlijk alleen omdat ik erover heb gelezen. Misschien is ze gewoon een beetje ontregeld en opgewonden door het hele koppelgebeuren? Veel succes ermee!
 5. Informeren is supergoed, en het is mooi dat mensen zoals jij op basis van die informatie een goede en diervriendelijke beslissing kunnen nemen! Opdringen vind ik het alleen wanneer de teneur is: adopteer uit de opvang of neem geen konijnen, want de andere manieren om aan konijnen te komen zijn fout. Dat heeft voor mij een iets te sterke morele lading, waardoor het net een stapje verder dan puur informeren gaat. Natuurlijk mag iemand er zo in staan en het opperen van Marktplaats als alternatieve mogelijkheid een kwestie vinden van "het opgeven om mensen juist te informeren". Maar dan is het in mijn ogen dus niet meer zozeer een kwestie van informeren (waarbij je informatie geeft maar de uiteindelijke afweging van de voor- en nadelen aan de ander overlaat), maar van activisme. Waar activisme uit dierenliefde voortkomt en een betere wereld nastreeft, heeft het absoluut mijn sympathie. Maar zelf geef ik de voorkeur aan een terughoudender toon en openheid voor meerdere mogelijkheden, waarbij goed en fout niet zo zwart-wit zijn.
 6. Haha, ik snap wat je met je mooie, beeldende vergelijking bedoelt, maar ik denk wel dat een alcoholistische, kettingrokende 106-jarige uitzonderlijker is dan een beschaafde konijnen(ver)koper op Marktplaats. Maargoed, daarover beschikken we allebei niet over wetenschappelijke statistieken. Ik ben het met je eens dat er veel dierenleed is en dat dat verschrikkelijk is. Maar tegelijk heb ik misschien net wat meer vertrouwen in gewone mensen als het om dieren bezitten gaat. Het lijkt mij persoonlijk geen onjuiste voorlichting om te zeggen dat een opvang moreel - en misschien ook paktisch - gezien de voorkeur geniet, maar dat Marktplaats ook een optie kan zijn als je met bepaalde risico's rekening houdt en het zorgvuldig aanpakt. Zelf zou ik dat als beginnend konijnenbaasje allemaal mee willen nemen in m'n overwegingen, om uiteindelijk zelf tot een - niet door anderen opgedrongen - besluit te komen.
 7. Klinkt veelbelovend! Ik ben heel benieuwd hoe jij je konijnen houdt, en wat je in het konijnenfilmpje allemaal gaat vertellen. 🙂
 8. Da's ook wel een goeie tip! Ik heb het meteen geprobeerd. Ze zitten nu allebei achter het tussenhekje hooi te eten. Gaat wel vreedzaam dus. Ik houd in de gaten of ze zich niet gefrustreerd gaan gedragen.
 9. Niet alle konijnen die via Marktplaats worden aangeschaft worden slecht en onverantwoordelijk behandeld door de koper en/of komen uiteindelijk in de opvang terecht. Het kán dus ook goed gaan. Maar inderdaad, er ontstaan heel veel schrijnende situaties door dit soort ongecontroleerde dierenhandel. Als geheel is het dus niet iets moois. Mijn eigen konijntjes komen van Marktplaats, en ik ben zielsgelukkig met ze. Vandaar dat mijn gevoelens tav Marktplaats niet onverdeeld negatief zijn. Maar ik heb ermee een hobbyfokster gesteund, en ik had ook konijnen uit de opvang kunnen halen (als ik er een vond die zich m.i. niet bemoeizuchtig opstelde). In die zin was dit voor andere konijnen dus geen ideale keuze. Maar voor mijzelf wel. En hopelijk voor mijn konijntjes ook (enigszins). Niet alle konijnen die je via Marktplaats koopt, komen trouwens rechtstreeks van een fokker. Er zijn ook mensen die hun dier weg doen i.v.m. gezondheidsproblemen of een verhuizing of baby, of omdat het beestje tegenviel. Dat zijn dieren die zonder Marktplaats in de opvang zouden belanden. En sommige mensen vragen zelfs een foto van het nieuwe verblijf en een maatje voor hun konijn. Toegegeven, zij vormen een minderheid.
 10. Bedankt voor jullie fijne reacties en tips! Ja, ze zijn in de puberteit (8 en 9 maanden oud), maar aangezien dit zo vlak na de sterilisatie gebeurde ga ik er maar even vanuit dat dat de reden is. Ik houd ze inderdaad een weekje apart en ga erna weer koppelen bij m'n ouders. Kan zo'n koppeling meestal in 1 dagje, of lijkt het jullie handiger om daar weer een halve week voor uit te trekken? M'n mannetje zit druk hooi te knabbelen in z'n toiletje, dat ziet er goed uit. Hij is best stressgevoelig, dat heb ik al eerder gemerkt, maar diarree heeft ie nog niet eerder gehad. Moet ik zijn vieze kontje nog schoonmaken met een vochtig doekje, of doet ie dat zelf wel?
 11. Bedankt voor je reactie. Dan houd ik ze een weekje apart en koppel ik ze daarna weer bij m'n ouders. M'n mannetje is duidelijk erg ontdaan. Hij heeft wel goed gegeten en gedronken, maar had net ineens diarree! Dat heb ik nog nooit gezien. Twee plasjes vloeibare poep op de grond. En z'n kontje is ook helemaal vies ervan. Ik vind het zo zielig. Het lijkt me dat dit echt door de stress komt. Gaat het meestal vanzelf weer over? Ik houd hem goed in de gaten en zal ook even de dierenarts bellen.
 12. Volgens mij lagen ze vastgebeten in elkaar op de grond te vechten. Voordat ik ter plaatse was hoorde ik veel gebonk. Er lagen grote plukken wit haar, ik denk van mijn mannetje (het vrouwtje heeft ook wat wit, maar vooral roodbruin). Gegil heb ik niet gehoord, en ik heb ook geen verwondingen gezien op hun lijfje.
 13. Klopt, Marktplaats is verre van ideaal! Het heeft in mijn ogen veel kanten, en het is maar net hoe je ermee omgaat, net als bijvoorbeeld een veel bekritiseerd (maar ook veel gebruikt) programma als Tinder. Daar zitten onbetrouwbare engerds op, maar ook eerlijke individuen. Voordeel is dat je het dicht bij huis kunt zoeken, en dat het aanbod groot is. Nadeel is inderdaad het risico op onbetrouwbare konijnenbaasjes en zieke konijnen (Marktplaats), of enge onserieuze mannen met snode plannen (Tinder). Je kunt de risico's enigszins verkleinen door je mensenkennis en gezond verstand in te zetten, vooraf te bellen, etc. Maar de risico's ban je nooit helemaal uit. Ook komen via Marktplaats veel hobbyfokkers makkelijk van hun konijnen af, zodat het platform de hobbyfok in stand houdt en impulsaankopen stimuleert. Veel van die beestjes belanden uiteindelijk helaas in de opvang. Anderzijds bespaart Marktplaats de opvang ook werk, doordat mensen die hun konijn kwijt willen rechtstreeks een nieuw baasje kunnen zoeken, ipv via de omweg van de opvang. Het heeft m.i. dus meerdere kanten. Het leek me zinnig om het toch te noemen, want opvangen stellen vaak bepaalde eisen, zoals dat het konijn officieel van de opvang blijft. Bij Marktplaats kun je het meer naar eigen inzicht aanpakken, wat voordelen heeft voor mensen die niet van opgelegde regels houden, maar ook de nadelen heeft van de vrije markt, waarvan het idd de vraag is of je dieren daaraan moet onderwerpen.
 14. Kenijn

  Gevecht na sterilisatie

  Hoi allen, ik schep graag op over m'n vredige koppeltje, dat al op de avond van de eerste koppeldag superlief was samen, en sinds een paar maanden onafscheidelijk lijkt. Zij is duidelijk dominant, en hij super volgzaam en onderdanig, en dat leek steeds prima te werken! Veel likken, tegen elkaar aan liggen, etc. Daarom liet ik het mannetje ook mee gaan naar de castratie van mijn voedster, als mental support. Thuis lagen ze lief tegen elkaar aan terwijl zij herstellende was. Alles helemaal prima! En m'n voedster herstelde voorspoedig. Maar zonet, tot mijn stomme verbazing, hoorde ik allemaal kabaal en vlogen ze vechtend de ren door!! Ik heb meteen het mannetje weg gepakt, daar kon ik het beste bij. Toen ik hem even later terug zette, vlogen ze elkaar meteen opnieuw aan! Ik wist niet wat ik zag. Het mannetje zit nu apart in zijn oude verblijf, de keuken (paneeltje in de deuropening). Heeft dit er mogelijk mee te maken dat de voedster nog verzwakt is van de castratie (zes dagen geleden), en dat de rolverdeling nu opnieuw wordt bepaald? Wanneer kan ik ze weer samen zetten? Moet dat dan weer via een koppeling op neutraal terrein? Kan dat dan op het neutrale terrein van de vorige koppeling 3,5 maand geleden, in een ren in de keuken van mijn ouders? Godzijdank lijkt de buikwond van mijn voedster niet open of aangetast oid. Bedankt voor jullie reacties!
 15. Zelf heb ik geluk gehad: ik heb jonge konijnen gekocht, een mannetje en een vrouwtje, en ze na de castratie van het mannetje aan elkaar gekoppeld. Ze zaten daarvoor dus een poosje alleen. De koppeling verliep voorspoedig en het is nu een superklef stel. Het kan dus wel goed gaan. Maar het blijft een risico. Je kunt waarschijnlijk het beste wachten tot het mannetje gecastreerd is, en twee weken erna op zoek gaan naar een geschikt vrouwtje. Dat kan zoals gezegd via de opvang, wat natuurlijk de meest sympathieke manier is. Maar je kunt ook zelf een speeddate organiseren tussen je eigen konijn en een vrouwtjeskonijn (minstens 16 weken oud) van Marktplaats, wat in feite ook één grote konijnenopvang is. Zelf een ren meenemen en dan kijken hoe het eerste contact tussen de beestjes verloopt, en afspreken dat je het nieuwe konijn kan terugbrengen als de koppeling toch niet blijkt te werken. Nadeel is natuurlijk dat je via Marktplaats niet weet met wie je te maken hebt, of de ander zijn beloftes nakomt en of het konijn van diegene echt gezond is. (Controleer altijd op vlooien, een goed gebit, een schoon kontje, enzo.)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .