Ga naar inhoud

Konijntje_Johan

Members
  • Items

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Konijntje_Johan

  1. Hoii, een van mijn konijnen heeft precies het zelfde. Ik zou wel even langs de DA gaan, dan weet je wat het is en zit je niet met spanning op je vakantie. Wij zijn er toen ook mee heen gegaan en het bleek een verlamming in zijn pootje te zijn. Hij heeft nu totaal geen gevoel meer in zijn voetje en daardoor wilt hij er ook niet op gaan staan. De DA vertelde dat hij verder nog wel een goede kwaliteit van leven heeft maar hij moet nu een soort van revalideren en leren leven met 3 pootjes. In het begin ging dit nog veel met vallen en op staan maar het gaat nu al stukken beter hij heeft al allemaal trucjes om zich zelf te wassen. 

  2. 26 minuten geleden zei A.F. Bergmans:

     

    dankjewel! Wat fijn dat hij het heeft overleefd en nog lekker levendig is!

    heeft hij nog klachten overgehouden na E.C.? Zoals scheef koppienof verlamming van een poot?

    Ik hoop ook echt dat mijne er bovenop komt en weer de oude word 😄

    Zijn koppie is weer helemaal recht en zijn oortjes zijn ook weer mooi recht ( er hing er een slap en hij had er geen controle meer over ) helaas heeft hij nu nog een verkrampt achter pootje en de dierenarts denkt dat dat misschien komt doordat hij ergens achter is blijven haken. Maar ze kon EC niet helemaal uitsluiten. Verder eet hij weer goed en keutelt hij ook weer als een tierelier haha.

     

    Mijn konijntje was 1,2 kg en woog op zijn slechtste moment nog maar 1 kg ( dwergkonijn 4,5/5 jaar ) nu groeit hij weer langzamerhand .

  3. Helaas hebben wij hier ook een konijn met EC. Wij hebben hem 2 maand fenbendrops gegeven en zijn nu net 3 dagen geleden gestopt. Nou kreeg hij ook allemaal problemen tijdens zijn EC behandeling ( er is nog een kies getrokken, oog ontstoken geweest en een verkrampt achterpoot ) maar hij is er nog en nog zo actief als ik weet niet wat. 

    Het is een ontzettend nare ziekte niet alleen voor het konijn maar ook om te zien als baasje. Ik hoop het allerbeste voor jouw konijn! 

     

    Wij hebben in die 2 maand tijd fenbendrops, metacam en dwangvoer gegeven. Het arme beestje kwam niet meer van ons af, hij zag de bui al weer hangen als wij er aan kwamen voor zijn medicijntjes 🤒 

  4. Ja we zijn gelijk weer begonnen met de Fenbendrops toen wij hem met zijn poot zagen slepen. Helaas heeft dat nog geen verbetering gegeven ( met vandaag zijn wij 8 dagen weer aan de Fenbendrops ).  Er was geen breuk te zien en de DA zegt dat het mogelijk een knelling van het zenuw is. Ze vermoed dat het niet aan de EC ligt omdat het maar 1 pootje is maar voor de zekerheid zegt ze dat we nog 3 week fenbendrops moeten geven om EC uit te sluiten. Het lijkt niet of hij er last van heeft ( nou weet ik dat dat lastig te zien is bij een konijn) maar hij staat er nog op en kan er wel op steunen. Alleen kan hij zich er niet meer mee wassen.  Hij eet goed en is nog actief in de ren en heel nieuwsgierig naar alles. 

     

    Het pootje is niet compleet verlamd van heup tot aan het hakje zit gewoon gevoel in maar het is echt het pootje die hij niet meer kan buigen of samen trekken. 

    11 minuten geleden zei Lienappelsien:

    UHet is ‘maar’ aan 1 achterpoot? 

     

    Is er een foto gemaakt, omdat je zegt dat alles in tact is?

     

    Verlamming aan de achterpoten komt ook vaak voor bij EC. En bij een konijn die EC heeft en net van de Fenbendrops af is en nu een verlamde achterpoot heeft... Dat is dan wel toevallig. Ik zou denk ik overleggen om te kijken of de poot weer opknapt als je toch weer even doorgaat met Fenbendrops. 

     

    Het lijkt me in ieder geval geen succes om het nu zo maar te laten. Zeker omdat de oorzaak niet bekend is. Een konijn krijgt niet zomaar een verlamming. En dat gaat dan ook weer tot andere problemen leiden.

     

  5. Hoii, 

     

    Wij hebben twee konijntjes Johan ( ex ram, licht bruin ) en nora ( voedster ottertje  ). Helaas is Johan al een lange tijd ziek. Hij heeft  nu 2 maand last van E.cuniculi en twee week geleden is er een kiesje bij hem getrokken. Nu gaat het al stukken beter met hem en wij zijn dan ook gestopt met de medicatie van EC ( na 1,5 maand aan de fenbendrops ). Helaas heeft Johan sinds vorige week een verlamd achterpootje. Hij sleept er wat mee en gebruikt het pootje amper. Wij zijn vandaag naar de dierenarts geweest om eventuele breukjes of wat dan ook uit te sluiten en alles is intact maar het pootje is helaas ligt verlamd. De DA zij dat zijn kwaliteit van leven nog prima is omdat hij er wel gewoon op kan steunen en dat hij er nu vooral aan moet gaan wennen dat hij amper tot geen gevoel meer in zijn pootje heeft.

    Nou vraag ik mij af of er iemand op dit forum ook een konijn heeft of gehad met een verlamd pootje en is er bij jullie nog vooruitgang gekomen? 

     

    Alvast bedankt!

  6. Hopen dat hij zich hier beter van gaat voelen!! Mijn konijnen vinden de pijnstilling ook erg lekker, gelukkig maar 😆.  In het begin deden wij eerst een beetje Fenbendrops en dan gevolgd met een kleine hoeveelheid pijnstilling zodat hij het wel wou op slikken en zo gingen wij door tot hij zijn dosering binnen had, want de fenbendrops is niet zijn favoriet. 

    • Vind ik leuk 1
  7. Ik ben van mening dat dieren dat zeker wel aanvoelen. Ik heb het dan vooral bij mijn katten die er ook aan komen rennen als ze mij horen snikken. Of als ik goed ziek ben en op de bank lig ( heb dan geen puf om naar boven te lopen ) dan ligt er zo een kat naast mij en die gaat ook pas weer van de bank af als ik opsta. Zo lief! Met mijn konijnen heb ik dat ook wel maar minder omdat het buiten konijnen zijn. Maar ik merk ook echt wel in hun gedrag iets anders als ik mijzelf niet ben. Wat zijn huisdieren ook geweldig😍

  8. 2 minuten geleden zei bunnyveer:


    Wat fijn om te zien dat hij er weer vrolijk bij zit. Ons konijn eet wel (tot nu toe ook best veel eigenlijk) en keutelt wel enigszins, maar het zijn alleen grote blinde darm keutels. Op dit moment ligt hij al een paar uurtjes plat en nu krijgen we hem ineens helemaal niet meer rechtop ookal proberen we hem zo goed mogelijk te ondersteunen. Toen we zojuist weer echt alle hoop verloren probeerden we een kant van zijn voorpoten te ondersteunen en toen bleef hij wel weer redelijk recht zitten en begon hij weer lekker te eten, maar zodra dat voorpootje wegschuift blijft hij ook weer plat liggen. Het blijft lastig om in te schatten wat nou verstandig is om allemaal te doen, en er zijn zo veel momenten waarop we echt alle hoop verliezen en het weer hebben over wanneer je voor inslapen zou kiezen. Wat een achtbaan aan emoties blijft het toch. 

    Ja echt vreselijk. Ik heb ook zo vaak zitten huilen omdat ik er bijna zeker van was dat hij het niet zou redden en elke ochtend was dan ook ontzettend spannend, want wat tref je aan?  Wij hebben s'avonds niets gedaan omdat wij hem zijn rust wouden geven. Ongetwijfeld heeft hij zitten tollen maar hij heeft dat dus toch zelf gered. Misschien kan je proberen je konijntje minder vaak te helpen ( hoe moeilijk dat ook is ) maar een konijn kan erg uitgeput raken van al het tollen en dan is liggen misschien wel even prettig.

    Je gaf al aan dat hij na 20 min zelf weer wat gaat proberen misschien te staan en misschien kan je proberen hem de volgende tol het zelf te doen? Hij of zij voelt zelf het beste aan wanneer hij weer energie heeft om op te gaan staan en het kan zijn dat hij zich gepusht voelt als hij steeds recht op gezet wordt ( ik ben geen expert echt niet! doe vooral waar jij het beste bij voelt, jij kent je konijntje het beste). Maar wij merkte dat Johan het liefst met rust gelaten wou worden als hij getold had en dat hij uiteindelijk zelf wat ging staan. 

     

    Hou wel in de gaten dat hij eet ook al zijn het kleine beetjes zolang zijn darmpjes maar niet stil komen te liggen. Sterkte voor de nacht ik zal het topic blijven volgen. 

     

     

  9. 1 uur geleden zei bunnyveer:


    wat een schatje is Johan! Fijn om te horen dat jullie ‘goeie’ ervaringen hebben met de behandeling voor deze nare ziekte. Ik ben blij dat wij flink op internet zoeken naar de ervaringen van anderen, want anders hadden we het advies van de dierenarts opgevolgd en op dit moment alle hoop waren verloren (ookal voelt het vaak nogsteeds zo). Het zien dat hij iets wil gaan doen (eten, lopen, wassen, keutelen?) maar niet weten wat en zodra we hem recht proberen te zetten het onmogelijk is om hem rechtop te zetten zelfs als we hem vasthouden, geeft altijd een moedeloos gevoel omdat je het idee hebt dat je opgeven enkele manier kan helpen.

    Het is een hele nare ziekte niet alleen om aan te zien maar natuurlijk ook voor het konijntje. Eet je konijn wel en keutelt hij nog gewoon door? Ik merkte bij Johan dat hij last van gas begon te krijgen omdat hij amper kon eten. En hebben jullie ook iets van pijn medicatie gekregen ? 

     

    Ja Johan is echt een lieverd wij hebben hem van mensen overgenomen en hij vertrouwde ons meteen. Ook met medicijnen geven geeft hij zich er gewoon aan over en heeft ons nog nooit gebeten of wat dan ook. Ik zal even een foto plaatsen van hoe hij er nu uit ziet.  Wel zit Johan nog tijdelijk apart om weer goed aan te sterken van deze nare ziekte. 

    WhatsApp Image 2020-06-25 at 21.04.40.jpeg

    WhatsApp Image 2020-06-25 at 21.06.10.jpeg

  10. Wat een ontzettend nare ziekte is het ook. Mijn konijn ( Johan )  heeft 2 maand geleden de diagnose EC gehad en wij zijn toen met spoed in het weekend naar de dierenarts geweest. Wij hebben toen ook fenbendrops mee gekregen, wat maag simulant en pijnstilling. Johan tolde ook ontzettend veel en hij kreeg last van epileptische aanvallen ( zelfs zo erg dat wij bij de eerste aanval dachten dat hij was overleden, heel naar om te zien). Wij konden er niet altijd bij zijn dus hij heeft vast vaak genoeg getold en is zelf weer recht gekomen. 

    Na ongeveer de eerste week van de medicatie zagen wij  pas verbetering. Zijn kopje was weer wat rechter en hij had geen last meer van  toevallen. Helaas is het zo naar bij deze ziekte dat het op het ene moment goed lijkt te gaan en dan een paar dagen later gaat hij weer achteruit. Wij hebben Johan ongeveer een maand moeten dwangvoeren omdat hij zo erg afviel en niet wou / kon eten maar dit bleek ook mede door een losse kies te komen. Johan is er nog steeds en is naast wat verlamming in zijn lichaam ( oortje slap, minder gevoel in zijn achterpoten en slap staartje ) er weer boven op gekomen.  Wij hebben bijna 1,5 maand medicatie moeten geven en we zijn nu bezig met afbouwen. 

     

    Wij hebben tegen elkaar gezegd dat zolang Johan nog wou vechten wij alles er aan zouden doen om hem beter te maken. Nou en vechten wou hij zeker hij heeft het niet opgegeven en kan nu weer genieten van zijn leven als konijn. 

     

    Ik wens je heel veel sterkte toe! 

     

     

    WhatsApp Image 2020-05-18 at 13.49.54.jpeg

     

    WhatsApp Image 2020-06-25 at 16.30.28.jpeg

  11. 8 minuten geleden zei Punky🐰:

    Ik zou niet weten waar hij niet fit zou voor moeten zijn. Eerst kreeg hij te veel biks en nu geef ik de juiste hoeveelheid biks. Denk ik toch. Voor de rest is er niks veranderd. Hij krijgt ook geen medicijnen ofzo. Dus ja...

    ik zou niet weten wat het zou kunnen zijn.

    Gelukkig. Het kan soms voorkomen dat een konijn ze laat liggen. Ik zou het gewoon even in de gaten houden of je konijn ze nog vaker laat liggen. Ik las wel dat je konijntje niest, dit kan ook een reden zijn dat hij niet fit is ( hoeft niet hoor ). 

     

    Wat een schattig konijntje trouwens ! 

  12. 4 minuten geleden zei Punky🐰:

    Ja, maar bdk kunnen inderdaad ook overdag gegeten worden maar ze worden in de nacht toch ‘gelost’? Ik snap het even niet meer.

    Hoi, 

     

    Het lijken indd erg veel op blinde darm keutels. Ik heb een tijd gehad dat mijn konijn ( voedster )  ze ook liet liggen en dit kwam omdat ze te veel biks kreeg. Nu wij dit hebben afgebouwd zie ik ze nooit meer liggen. Bij mijn andere konijn ( rammetje ) zie ik ze al een hele tijd elke dag liggen. De reden hiervoor is dat hij medicijnen krijgt en daarom ze niet wilt opeten. 

     

    Kan het zijn dat jouw konijntje niet helemaal fit is ? Ik weet dat het moeilijk te zien is aan een nijn of die zich tip en top voeld  maar dat kan een reden zijn dat hij zijn BDK niet op wilt eten. 

  13. Op 11-6-2020 at 11:03 zei Gaze:

    Dit klinkt wel heel herkenbaar! Het proces van tanden slijpen was in 5 minuten gedaan bij mij, ze gebruikte hiervoor gas omdat mijn konijn al wat ouder is. Ik zag niet gelijk verbetering kwa eten, maar voor mijn gevoel moest hij wennen aan het idee dat eten nu niet meer pijn zou doen. Na een aantal keer een brokje aangeboden te hebben pakte hij het steeds vaker aan en nu durft hij het weer gewoon te eten 🙂 Maar dat was echt niet meteen op de dag van de gebitsbehandeling, mijn dierenarts zei wel dat ik dezelfde dag nog verschil moest merken in eten. Maar het was pas een dag later dat hij uit zichzelf weer af en toe een brokje durfde te eten en heeft nog enkele dagen geduurd voordat hij weer zichzelf was kwa eten! Hoop dat het bij jou ook het probleem is en je konijntje hierna weer de oude is!

    Hij is gisteren door de DA bekeken en ze hebben een los zittende kies gevonden. De dierenarts durfde de kies er niet uit te trekken dus heeft ze hem weer bij laten komen. We zijn dus nog steeds niks verder gekomen. Gelukkig is hij goed uit de narcose gekomen maar ja eten wil hij nog steeds niet. Maandag maar naar een andere DA in de hoop dat hij het losse kiesje wilt trekken. Arm beest hij wordt er niet beter op 

    • Verward 1
  14. Hoii, 

     

    Ik zit toevallig even mee te lezen en ik herken veel van jullie bij mijn konijn. Hij is een aantal week terug erg ziek geweest en wij vermoeden dat hij in die tijd haakjes op zijn kiezen heeft gekregen. Nu is hij sinds een dag of twee gestopt met het eten van biks en ik maak mij toch wel veel zorgen. Morgen gaat hij heen voor een gebitsbehandeling. Nou hou ik mijn hart vast of hij hier door heen komt, hoe hebben jullie het gehele proces ervaren ? Zagen jullie gelijk al verbetering ? 

     

    Fijn om te horen dat het met jouw konijn al een stuk beter gaat! Wat kan het toch een hoop elende mee brengen. 

     

    Vr,

    Ilona 

  15. Hoi,

    Heeft je konijn ook last van plakpoep of haar door de keutels heen ? Soms als een konijn veel haar binnen krijgt (door het wassen en vast geplakte poep uit zijn vacht te trekken) kan het zijn dat zijn maagje niet al het haar kan verteren en het zich zo gaat ophopen. Het konijntje kan hier last van hebben en door de pijn niet meer gaan eten. 

     

    Ik heb een dwerg konijntje die op dit moment het zelfde heeft als jouw konijntje. Twee week geleden is E.cuniculi vast gesteld bij hem en hij is ook sterk vermagerd, arm ding. Hooi at hij altijd goed maar door de medicatie heeft hij er geen zin meer in. Ik hoop dat je konijn er goed uit komt ! Hou vol 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .