Spring naar bijdragen

Konijntje_Johan

Members
 • Aantal bijdragen

  23
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

5 Neutraal

Over Konijntje_Johan

 • Rang
  Groentje

Profiel informatie

 • Namen van de konijnen:
  Johan en Nora
 • Huisdieren
  Katten en konijnen

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ja hij heeft al heel wat meegemaakt 😄
 2. Ja we zijn gelijk weer begonnen met de Fenbendrops toen wij hem met zijn poot zagen slepen. Helaas heeft dat nog geen verbetering gegeven ( met vandaag zijn wij 8 dagen weer aan de Fenbendrops ). Er was geen breuk te zien en de DA zegt dat het mogelijk een knelling van het zenuw is. Ze vermoed dat het niet aan de EC ligt omdat het maar 1 pootje is maar voor de zekerheid zegt ze dat we nog 3 week fenbendrops moeten geven om EC uit te sluiten. Het lijkt niet of hij er last van heeft ( nou weet ik dat dat lastig te zien is bij een konijn) maar hij staat er nog op en kan er wel op steunen. Alleen kan hij zich er niet meer mee wassen. Hij eet goed en is nog actief in de ren en heel nieuwsgierig naar alles. Het pootje is niet compleet verlamd van heup tot aan het hakje zit gewoon gevoel in maar het is echt het pootje die hij niet meer kan buigen of samen trekken.
 3. Hoii, Wij hebben twee konijntjes Johan ( ex ram, licht bruin ) en nora ( voedster ottertje ). Helaas is Johan al een lange tijd ziek. Hij heeft nu 2 maand last van E.cuniculi en twee week geleden is er een kiesje bij hem getrokken. Nu gaat het al stukken beter met hem en wij zijn dan ook gestopt met de medicatie van EC ( na 1,5 maand aan de fenbendrops ). Helaas heeft Johan sinds vorige week een verlamd achterpootje. Hij sleept er wat mee en gebruikt het pootje amper. Wij zijn vandaag naar de dierenarts geweest om eventuele breukjes of wat dan ook uit te sluiten en alles is intact maar het pootje is helaas ligt verlamd. De DA zij dat zijn kwaliteit van leven nog prima is omdat hij er wel gewoon op kan steunen en dat hij er nu vooral aan moet gaan wennen dat hij amper tot geen gevoel meer in zijn pootje heeft. Nou vraag ik mij af of er iemand op dit forum ook een konijn heeft of gehad met een verlamd pootje en is er bij jullie nog vooruitgang gekomen? Alvast bedankt!
 4. Fijn om te horen dat het al ietsje beter gaat! EC is echt een hele nare ziekte voor zowel konijntje als baasje, ik wens jullie veel sterkte toe.
 5. Hopen dat hij zich hier beter van gaat voelen!! Mijn konijnen vinden de pijnstilling ook erg lekker, gelukkig maar 😆. In het begin deden wij eerst een beetje Fenbendrops en dan gevolgd met een kleine hoeveelheid pijnstilling zodat hij het wel wou op slikken en zo gingen wij door tot hij zijn dosering binnen had, want de fenbendrops is niet zijn favoriet.
 6. Konijntje_Johan

  Aanvoelen

  Ik ben van mening dat dieren dat zeker wel aanvoelen. Ik heb het dan vooral bij mijn katten die er ook aan komen rennen als ze mij horen snikken. Of als ik goed ziek ben en op de bank lig ( heb dan geen puf om naar boven te lopen ) dan ligt er zo een kat naast mij en die gaat ook pas weer van de bank af als ik opsta. Zo lief! Met mijn konijnen heb ik dat ook wel maar minder omdat het buiten konijnen zijn. Maar ik merk ook echt wel in hun gedrag iets anders als ik mijzelf niet ben. Wat zijn huisdieren ook geweldig😍
 7. Fijn dat het ietsje beter gaat ! Hoop zo dat hij er van opknapt. Hadden jullie ook pijnstilling in huis? Wij kregen toen Metacam Hond mee omdat dit pijnstilling en ontstekingsremmend was en hij vond het nog lekker ook.
 8. Misschien heb je deze al gelezen maar dacht ik stuur deze discussie even door
 9. Ja echt vreselijk. Ik heb ook zo vaak zitten huilen omdat ik er bijna zeker van was dat hij het niet zou redden en elke ochtend was dan ook ontzettend spannend, want wat tref je aan? Wij hebben s'avonds niets gedaan omdat wij hem zijn rust wouden geven. Ongetwijfeld heeft hij zitten tollen maar hij heeft dat dus toch zelf gered. Misschien kan je proberen je konijntje minder vaak te helpen ( hoe moeilijk dat ook is ) maar een konijn kan erg uitgeput raken van al het tollen en dan is liggen misschien wel even prettig. Je gaf al aan dat hij na 20 min zelf weer wat gaat proberen misschien te staan en misschien kan je proberen hem de volgende tol het zelf te doen? Hij of zij voelt zelf het beste aan wanneer hij weer energie heeft om op te gaan staan en het kan zijn dat hij zich gepusht voelt als hij steeds recht op gezet wordt ( ik ben geen expert echt niet! doe vooral waar jij het beste bij voelt, jij kent je konijntje het beste). Maar wij merkte dat Johan het liefst met rust gelaten wou worden als hij getold had en dat hij uiteindelijk zelf wat ging staan. Hou wel in de gaten dat hij eet ook al zijn het kleine beetjes zolang zijn darmpjes maar niet stil komen te liggen. Sterkte voor de nacht ik zal het topic blijven volgen.
 10. Het is een hele nare ziekte niet alleen om aan te zien maar natuurlijk ook voor het konijntje. Eet je konijn wel en keutelt hij nog gewoon door? Ik merkte bij Johan dat hij last van gas begon te krijgen omdat hij amper kon eten. En hebben jullie ook iets van pijn medicatie gekregen ? Ja Johan is echt een lieverd wij hebben hem van mensen overgenomen en hij vertrouwde ons meteen. Ook met medicijnen geven geeft hij zich er gewoon aan over en heeft ons nog nooit gebeten of wat dan ook. Ik zal even een foto plaatsen van hoe hij er nu uit ziet. Wel zit Johan nog tijdelijk apart om weer goed aan te sterken van deze nare ziekte.
 11. Wat een ontzettend nare ziekte is het ook. Mijn konijn ( Johan ) heeft 2 maand geleden de diagnose EC gehad en wij zijn toen met spoed in het weekend naar de dierenarts geweest. Wij hebben toen ook fenbendrops mee gekregen, wat maag simulant en pijnstilling. Johan tolde ook ontzettend veel en hij kreeg last van epileptische aanvallen ( zelfs zo erg dat wij bij de eerste aanval dachten dat hij was overleden, heel naar om te zien). Wij konden er niet altijd bij zijn dus hij heeft vast vaak genoeg getold en is zelf weer recht gekomen. Na ongeveer de eerste week van de medicatie zagen wij pas verbetering. Zijn kopje was weer wat rechter en hij had geen last meer van toevallen. Helaas is het zo naar bij deze ziekte dat het op het ene moment goed lijkt te gaan en dan een paar dagen later gaat hij weer achteruit. Wij hebben Johan ongeveer een maand moeten dwangvoeren omdat hij zo erg afviel en niet wou / kon eten maar dit bleek ook mede door een losse kies te komen. Johan is er nog steeds en is naast wat verlamming in zijn lichaam ( oortje slap, minder gevoel in zijn achterpoten en slap staartje ) er weer boven op gekomen. Wij hebben bijna 1,5 maand medicatie moeten geven en we zijn nu bezig met afbouwen. Wij hebben tegen elkaar gezegd dat zolang Johan nog wou vechten wij alles er aan zouden doen om hem beter te maken. Nou en vechten wou hij zeker hij heeft het niet opgegeven en kan nu weer genieten van zijn leven als konijn. Ik wens je heel veel sterkte toe!
 12. Het lijkt zeker allemaal erg mooi alleen laat ze hem niet eten, drinken of rusten. En aangezien het konijntje nog niet 100% is herstelt laat hij zich wegjagen. En ook mag hij niet meer naar boven dan jaagt ze hem van de trap af ( hok was helemaal schoongemaakt en dus compleet neutraal ). We gaan het nu over twee week weer proberen in de hoop dat hij helemaal weer fit is.
 13. Ja maar hij laat het wel gewoon toe het is niet dat hij weg rent. Maar goed helaas hebben wij ze weer apart moeten zetten omdat zij ineens zo apart gedrag vertoont. Alles lijkt goed te gaan als ik de punten lees van een geslaagde koppeling: keren elkaar de rug toe, rennen gewoon rond, zijn zich aan het wassen, etc. Maar ze blijft hem maar irriteren en hij heeft er op gegeven moment geen puf meer voor om steeds maar weg te rennen. Ze lopen ook zonder pardon zo elkaars hok in en de ander vindt het niet eens erg en ze laten ook geen rangorde gedrag meer zien. Ik vind het wel zo vreemd en we weten ook niet zo goed wat wij er mee aanmoeten ze hebben 3 jaar prima samen geleefd.
 14. Misschien wat aan de late kant haha. Maar hier doet een tunnel het ook goed. Ik heb ooit ergens een katten tunnel gekocht en ze vinden het maar wat interessant ( hij knispert en er hangen wat belletjes aan ). Ook een wc rol met hooi werkt bijna altijd wel goed.
 15. Bedankt voor je bericht! Ik geloof dat zij toch de dominante is van het stel ( het wisselt nog wel eens bij hun ) . Vandaag hebben ze niet op elkaar gereden dus dat was al een stap in de goedde richting denk ik. Wij hebben ze nu weer apart voor de nacht zodat hij kan eten en wat rust kan krijgen. We willen ze overdag wel samen in de ren zetten omdat ze anders beide zo ongelukkig in een hoekje gaan zitten en het in de ren verder prima gaat. Ik hoop dat het zo langzamerhand beter wordt en ze elkaar kunnen blijven zien.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .