Ga naar inhoud

22danielle22

Members
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door 22danielle22

  1. Hoi allemaal,

     

    Mijn konijnen zijn/waren echte veelvraten en kregen best wel veel groenvoer, maar zo'n 2 weken geleden vond ik ineens kleinere keutels. Ze hadden net een nieuw pak (ander soort) hooi en waarschijnlijk was dat het probleem, het hooi werd amper gegeten. Ik ben tijdelijk gestopt met groenvoer geven en heb verschillende soorten hooi gemengd en kruiden toegevoegd. Inmiddels eten ze weer goed hooi en hebben ze weer normale keutels.

     

    Gisteravond stond ik naast de kooi om ze een stronk witlof te geven, maar ik vroeg me ineens af of dat wel verstandig was. Wanneer moet je groenvoer weer echt opnieuw opbouwen (formaat postzegel) bij konijnen? En hoe zit dat bij groentes/kruiden die ze op bepaalde momenten vrij veel krijgen, dan weer een tijd niet en daarna weer wel?

  2. Ik heb gelukkig geen ervaring met gebroken poten, maar had deze zomer wel een konijn met hokrust. Mijn konijn was alleen nog geen 2 kilo en ongeveer 5 maanden dus ik weet niet in hoeverre dit te vergelijken is met jouw situatie.

     

    Na een sprongetje bleek er een botje verschoven te zijn in de hak (achterpoot) wat verholpen kon worden door een operatie bij een orthopedisch chirurg of het pootje laten amputeren. Ik heb contact opgenomen met een aantal andere dierenartsen en twee daarvan gaven aan dat hokrust een optie was om te proberen. Hierdoor zou het botje hopelijk (op de 'verkeerde' plek) vastgroeien maar wel zodat hij hier geen last van zou hebben. Mocht dit niet werken, kon ik later alsnog voor een operatie kiezen. Mijn konijn heeft toen een aantal weken pijnstillers gehad en in een kleinere ren gezeten zonder dingen waar hij in/op kon springen. Na een tijdje ben ik gestopt met de medicatie en heeft hij nog wat langer in een aangepast verblijf gezeten. Zijn pootje staat nu wel een beetje afwijkend, maar inmiddels rent hij de kamer weer door en springt hij graag op mijn meubels.

  3. De castratie is goed gedaan! Toen hij net thuis kwam at hij amper en dat viel me eigenlijk een beetje tegen, maar een paar uur later was het meeste eten uit het hok op. Hij eet alleen nog heel weinig hooi, dus ik heb zijn ruif gevuld met zijn favoriete kruidenhooi en hopelijk wordt er dan goed van gegeten.

     

    Mijn konijn heeft twee wc bakken. In zijn favoriete bak heb ik op de houtkorrels een handdoek gelegd voor meer comfort, maar nu gebruikt hij deze bak niet meer. Gisteravond lag meneer languit in de andere wc.

     

    • Vind ik leuk 1
  4. Hij wordt vanmiddag gecastreerd. Normaal gesproken zitten er al houtkorrels (met hooi erop) in het toiletje, maar dan laat ik nu dus het hooi weg. Ik neem aan dat hij het niet opeet, maar goede tip om daar extra op te letten nu er geen hooi op komt.

     

    Ik kan proberen het opstapje weer neer te zetten, had ik ook gedaan voor zijn pootje, maar hij gebruikte het niet en sleepte het naar de andere kant van de kooi.

  5. Hoi allemaal,

     

    Ik heb al een heleboel gevonden over castratie bij rammetjes, maar ik heb toch nog een paar vragen.

     

    - Mijn konijn heeft een tijdje in een kooi gezeten ivm zijn pootje, maar nadat hij zichzelf een paar keer bijna ophing aan de bovenkant van de kooi (het is zo'n standaard kooi met een plastic onderbak en tralies bovenin, hij wilde knagen aan de bovenkant van de tralies maar bleef vastzitten met zijn tanden) heb ik de ren maar weer aan de kooi gemaakt. Na een castratie is het natuurlijk niet handig als een konijn springt, maar zou hij wel zelf in en uit zijn kooi mogen 'springen' of moet ik hij weer helemaal op vlak terrein? Zo ja, voor hoelang ongeveer?

     

    - En op het forum had ik gevonden dat je geperste papierkorrels in de wc kan doen. Zouden houtkorrels ook kunnen of zijn die te hard?

     

    Alvast bedankt!

  6. Even een update van mij!

     

    Ik heb inmiddels ook contact gehad met Wilhelminapark en dierenziekenhuis Oldenzaal. Van Wilhelminapark kreeg ik verschillende opties: contact opnemen met Oldenzaal voor een operatie, konijn in laten slapen, pootje amputeren of met medicatie gelijkvloers houden en even afwachten.

     

    In Oldenzaal kunnen ze het botje op de goede plek zetten, kost ongeveer 500 euro en nog eens 150 euro voor het verwijderen van de fixatie na 8 weken. Dat klinkt al een stuk beter dan 1600 euro, maar is nog steeds veel geld...

     

    In Utrecht hadden ze gezegd dat ik hem ook een paar weken met pijnmedicatie gelijkvloers kan houden om te kijken of het dan aan elkaar gaat zitten zoals het nu is. Hierdoor kan hij zijn hak misschien niet optimaal te gebruiken, maar heeft hij er hopelijk geen pijn meer aan en kan hij zich goed redden. Als er na een paar weken geen verandering is, moet er natuurlijk alsnog iets gebeuren!

     

    Aangezien ik de komende twee weken nog voor klas sta en niet makkelijk 1,5 uur naar Oldenzaal kan rijden (+ik heb geen auto), ga ik even overleggen of ze in Oldenzaal ook denken dat de optie hierboven (van Wilhelminapark) kans van slagen heeft. Hij lijkt zich namelijk prima te redden zoals het nu is en deed vanmorgen voordat ik hem pijnstilling wilde geven zelfs een poging om uit de ren te ontsnappen.

     

    Zo lastig dit! 😞

  7. Ik heb mijn dierenarts gebeld en zij hebben contact gehad met SDU en daar hadden ze dus een behandeling voor 1600 euro. Ik heb dit ook naar Wilhelminapark gestuurd met nog een aantal vragen. Ik wacht het maar weer even af.

     

    Ondertussen is mijn konijn nog steeds erg vrolijk en alert en doet hij alles voor eten. Gisteren kreeg hij het zelfs voor elkaar om met 3 poten op mijn schoot te springen (misschien niet heel handig) en bijna mijn vingers op te eten uit gulzigheid toen ik op de grond zijn eten aan het regelen was.

     

    Ik wilde net regelen dat hij gecastreerd kon worden zodat hij weer samen kon met zijn vriendinnetje... Ik vrees dat dit nog even moet wachten! 😞

     

  8. Het botje is inderdaad uit de kom en de dierenarts vertelde net aan de telefoon dat het lastig is om weer vast/terug te zetten, maar het wel kan met een schroef en een spalk. Ze had contact gehad met een specialist in Utrecht dus ik vermoed inderdaad Wilhelminapark (ben ik vergeten te vragen, ik nam even snel de telefoon op tijdens het werken). Mijn eigen dierenarts had het nu over 1600 euro.

     

    Ik heb mijn vraag ook naar Wilhelminapark gestuurd en die gaven een aantal opties aan waaronder terugzetten en spalken, als dat niet werkt schroef+spalken (dat zou dan gedaan worden door een arts in Oldenzaal) of amputatie van de poot. Dit kost allemaal een paar honderd euro. Alternatief is inslapen of pijnstilling en een paar weken gelijkvloers houden om te kijken of het dan beter wordt.

     

    Er lijkt een verschil te zitten tussen wat mijn dierenarts telefonisch heeft verteld (een optie benoemd van 1600 euro) en wat ik in de mail terug heb gekregen van Wilhelminapark (meerdere opties en 'een paar honderd euro') dus ik denk dat ik nog even navraag ga doen.

     

  9. Die bedragen waren als indicatie van wat het zou kosten, maar ik hoop inderdaad dat het goedkoper uitvalt! Ik weet dat huisdieren geld kosten en wil mijn konijn echt niet zomaar opgeven, maar ik zag het doemscenario al voor me dat hij geopereerd wordt voor 2000 euro, het niet helemaal goed blijkt te zijn en nogmaals geopereerd moet worden voor zo'n zelfde bedrag.... Helaas is mijn bankrekening niet oneindig!

     

    Ik wacht morgen maar rustig af en stuur een mailtje naar Wilhelminapark. Het zou goed kunnen dat de arts zelf ook daarheen belt om te overleggen want ze had wel iets over Utrecht gezegd.

     

  10. Hoi allemaal,

     

    Gisterochtend liep mijn konijn (5 maanden)  door de woonkamer en toen ik hem riep, rende hij enthousiast mijn kant op. Onderweg maakte hij zoals altijd een paar binkies maar het laatste stukje liep hij ineens mank en gebruikte zijn achterpoot niet echt. Ik heb de dierenarts gebeld en in overleg met de assistente besloten om vandaag langs te komen. Hij at namelijk nog gewoon, bewoog zich op 3 poten door de ruimte en leek geen pijn te hebben (ik weet dat konijnen dit niet snel laten zien). Ook heb ik geen auto en moest ik anders een heel eind met een konijn door de regen lopen.

     

    Helaas ben ik net thuisgekomen met slecht nieuws: er zijn voor de zekerheid röntgenfoto's gemaakt waaruit is gebleken dat een botje bij de hak is verschoven. Hij gebruikt zijn poot nog wel een beetje, maar loopt er niet normaal mee. De dierenarts gaat morgen overleggen met collega's en bij orthopedisch chirurgen informeren wat de mogelijkheden zijn. Ze gaf als schatting voor de operatiekosten (door een orthopedisch chirurg) 1000 tot 2000 euro.

     

    Morgen krijg ik hopelijk meer informatie, maar heeft iemand hier ervaring mee? Of goede tips waar ik aan moet denken/om moet vragen? Ik ben eigenlijk wel een beetje geschrokken van de kosten voor de operatie...

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .