Spring naar bijdragen

Studentmetkonijn

Members
 • Aantal bijdragen

  19
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

8 Neutraal

Over Studentmetkonijn

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Verder gaat het prima! Hij likt haar, ze eten netjes uit dezelfde bak, ze dutten zelf tegen elkaar aan! Ze zijn nooit buiten elkaars gezichtsveld, het is super schattig 🙂 volgens mij wordt het ook echt minder. Het blijft alleen wel s nachts en s ochtends gebeuren.
 2. Hoi allemaal! Vorige week dinsdag heb ik een nieuw vriendinnetje voor mijn ram opgehaald. Hij probeert alleen constant haar te bestijgen. Hij is bijna zes weken geleden gecastreerd. Ik heb al eerder een konijn geadopteerd voor hem, en daarmee deed hij hetzelfde. Het vorige konijntje moest ik helaas terug brengen omdat ze agressief en territoriaal werd. Ik ben bang dat dit meisje zich onveilig gaat voelen. Ze is al een beetje minder sociaal. Moet ik mijn ram corrigeren? Of hoort dit bij koppelen en moet ik het laten gaan? Alvast bedankt!
 3. Dankjewel allemaal! Na heel veel verdriet is ze dinsdag teruggebracht naar het asiel. Ik heb toen inderdaad een andere voedster mee naar huis genomen. Het is een angora dwergje dit keer, die haar hele leven al binnen heeft gezeten. Ze is een knuffelbeer en ze is tot nu toe perfect voor ons. Ook voor mijn rammetje lijkt het beter: hij is een stuk rustiger. En ik heb nu al een klik met haar. Ik kan bijna niet geloven hoe goed het nu uitpakt! Het was een moeilijke beslissing, maar ik denk dat ik voor ons allemaal de juiste keuze heb gemaakt.
 4. Update: ik vind het heel erg om te zeggen, maar het beestje is gewoon niet gelukkig bij mij. Ze komt naar mij toe om me te bijten (ook buiten haar kooi) en is ontzettend territoriaal. Haar agressie wordt steeds erger. Ik heb mijn research gedaan en sterilisatie zou kunnen helpen, maar is geen garantie. Dan zou ik zes weken moeten wachten en stressen, terwijl ik en mijn mannetje steeds meer aan haar hechten. Bovendien wordt zij daar ook niet gelukkiger van. Het enigewat gegarandeerd zou helpen is meer ruimte, en dat heb ik niet. Ik heb besloten haar terug te brengen. Ze past beter in een groot buitenverblijf dan in mijn studentenkamer. Ik heb alles geprobeerd wat ik kan.
 5. Zou het kunnen zijn dat ze geirriteerd is omdat mijn ventje haar nog steeds probeert te bestijgen? Dat ze daarom gestresst is?
 6. Dankjewel allemaal! Mijn ram was heel schuw maar hij heeft me nooit aangevallen. Hij vertrouwt me na 6 maanden nu helemaal, dus als geduld alles is, heb ik dat er helemaal voor over. Is het wel okee om haar volgende week te laten neutraliseren? Of kan ik beter wachten, omdat ik haar ook medicatie moet geven etc.
 7. Maar het is niet hopeloos dus? Ik ging naar hen toe met de vraag om een konijntje te kiezen wat het leuk vond om geknuffeld te worden omdat mijn ram dat niet wil... doe ik iets verkeerds?
 8. Dat heb ik gedaan, ik zit door corona thuis, dus ik doe mijn best. Maar misschien heb ik haar te snel opgepakt...
 9. Ze komt in eerste instantie naar me toe en als ik dan mijn hand naar haar toe steek bijt ze of krabt ze. Net legde ik een kleedje terug wat ze weg had gegraven en toen beet ze me in mijn been, zachtjes.
 10. Hoi allemaal, Vorige week heb ik een vriendinnetje geadopteerd voor mijn ram. Alles ging daar goed, maar toen ik haar in de reismand wilde zetten beet ze me. Door de opvang werd mij verzekerd dat het aanvallen van haar door de stress van het oppakken en koppelen was en dat ze geen bijter was. Ze blijft alleen aanvallen en bijten, op (voor mij) ongeprovoceerde momenten. Soms gebeurt er dagen niks en dan valt ze aan als ik een vinger naar haar uitsteek om te kijken of ze geaaid wil worden (overigens laat ze aaien ook nog niet toe, maar dat is geen verrassing). Tegen mijn ram heeft ze nooit aggressief gedaan terwijl hij haar soms wel probeert te bestijgen en gedurende de dag is ze ontspannen en krijgt ze de ruimte. Ik word er wanhopig van en begin te geloven dat ze mij gewoon haat. Ze komt wel naar me toe en eet uit mijn hand en als ze "aanvalt" krast en bijt ze niet hard. Is ze misschien schijnzwanger? Ze wordt volgende week geneutraliseerd, moet ik daarop wachten en het nu laten rusten? Ik wil haar echt niet terug brengen, maar als ze agressief blijft naar mij weet ik niet wat ik anders moet doen. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.
 11. Heeft iemand een tip waar ik een onderbak los zou kunnen kopen?
 12. Hoi lieve mensen, Jullie hebben me al een hoop geholpen, dus hopelijk kunnen jullie mij nogmaals helpen. Ik zoek een bak die ik als toilet kan gebruiken. Het maakt me niet zoveel uit hoe dat eruit ziet, maar de afmetingen moeten ongeveer 75x50 cm zijn. Daarnaast wil 1 van mijn konijntjes alleen vanaf de grond eten, niet uit een hooiruif, maar ik wil het liefst geen hooi op de grond van de toiletbak hebben liggen... Dus als iemand een oplossing heeft, let me know! Alvast heel erg bedankt! Groetjes!
 13. Gaat hij dan niet buiten zijn bak toiletteren?
 14. Studentmetkonijn

  Hooiruif voor een divo

  Hoi lieve konijnenvrienden, We hebben een divo, ik herhaal, we hebben een divo. Mijn ventje wil zijn hooi niet uit een hangende hooiruif. Hij heeft nooit geleerd uit een hooiruif te eten en na een paar maanden is het duidelijk dat hij zich niet van plan is zich aan te passen. Hij eet alleen hooi van de grond van zijn plasbak, maar die is al niet zo heel groot en volgende week halen we eindelijk een vriendinnetje voor hem op. Dus, mijn vraag, heeft iemand hier een oplossing voor? Zou een staande hooiruif kunnen werken? Alvast bedankt! Edit: ik heb hem per ongeluk in een verkeerde topic gezet, kan iemand hem verplaatsen? Ik weet niet hoe dat moet....
 15. Yes, hij staat gepland voor castratie en ik haal een voedster uit het asiel, waarbij ik uiteraard overleg en let op karakter. Mijn ram zat in eerste instantie bij een andere ram, dus ik weet ook redelijk hoe hij zich gedraagt bij andere konijnen! Ik laat hem expres nu al "helpen", zodat hij tijd heeft te herstellen (en niet meer vruchtbaar is). Ondertussen zorg ik voor een beter huis voor 2 konijnen! Mijn plan voor de koppeling is dat ik de twee in een ren op het gras samen zet voor een dag/halve dag. Telt dat als neutraal gebied?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .