Ga naar inhoud

Dropje&Clyde

Members
  • Items

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Dropje&Clyde

  1. 5 uren geleden, Evee zei:

    Bij het groenvoermoment is het wel zo dat ze snel kiezen wat ze lekker vinden en dat dan meepakken om rustig te eten 😂

    Ja dat doen die van mij ook inderdaad. Espresso kan ook harder rennen dus als ze eenmaal een stukje wortel bijvoorbeeld heeft, dan laat ze die niet afpakken hahha.

    Maar steeds vaker breek ik het inderdaad in delen zodat de ander niet jaloers wordt dat de één het grootste stuk heeft, want er zijn genoeg stukjes.

     

    Het is voor mij wel een opluchting dat dit konijneigen is en dat het niet per se betekent dat dit de band tussen Espresso en Cannoli beschadigd.

  2. 3 uren geleden, Evee zei:

    Hoe lang zitten ze samen?

    Bedankt voor al jullie reacties! Ze zitten nu 1,5 maand samen, dus nog niet heel lang inderdaad.

     

    40 minuten geleden, Lappie2 zei:

    Hoe vaak per dag geef je eten? 

     

    De 2 jongens rennen alleen maar naar het eten als ik door omstandig heden niet op tijd ben. En dan jagen ze en lopen elkaar letterlijk onder de voeten.

     

    Normaal geef ik 3 keer per dag. En sinds ik dat doe komt er eerst 1 en daarna volgt de ander...of ze komen allebei niet en gaan pas later eten.

     

    Maar geef ik ze 2 keer...pfffff dan hebben ze schijnbaar zo.n honger dan ben ik zelfs niet veilig hihi.

    Dit zou het nog best eens kunnen wezen, dat ik ze meer verspreid over de dag voer. Ik voer niet op vaste tijden, omdat ik zelf geen vast rooster heb.

    Maar als ik het zo lees, verwacht je dat konijnen het beter doen als ik 3x daags op vaste tijden langs kom? Ik geef nu 2x en ik heb de laatste dagen dan ook tussendoor gras voor ze geplukt of appeltakjes, zodat ze wat langer bezig zijn met hun eten.

     

    Ik neem al jullie tips mee en hoop snel verbetering te zien, want dat happen maak ik me een beetje zorgen over.

  3. Bedankt voor je reactie! Ik wist niet dat dit konijn eigen was, interessant, deze ervaring heb ik eerder nog niet gehad. 🤔

    Het rondstrooien deed ik hiervoor inderdaad altijd, het voer rondstrooien, maar dan duurde het langer voordat ze het vonden en renden ze dus langer achter elkaar aan. Maar ik kan wel proberen de helft in de bak te doen en de helft strooien? Misschien dat dat inderdaad wat helpt

  4. Hallo Bunny Bunchers,

     

    Ik heb een koppel konijnen zitten (Espresso & Cannoli) die agressie naar elkaar vertonen wanneer ik aan kom lopen (dit betekent dat er voedsel aankomt).

    En ik vroeg me af of jullie tips hebben om dit te verminderen of te voorkomen. Even wat achtergrondinformatie:

    Espresso is mijn middelgrote voedster van bijna 4 jaar oud (niet gesteriliseerd) die eerst in een groepje van drie leefde (met Clyde & Agouti). Toen mijn twee voedsters Espresso en Agouti op een dag ruzie kregen, besloot ik ze na een paar mislukte koppelsessies te scheiden. Clyde en Agouti wonen nu met zijn tweeën als een gelukkig koppel samen.

    Espresso heb ik, nadat ze een tijdje alleen heeft gezeten, laten koppelen bij een konijnenopvang. Deze koppeling liep stuk om dezelfde reden dat het nu niet goed gaat tussen haar nieuwe maatje Cannoli. Het zijn eigenlijk twee redenen: ze is erg enthousiast als er eten gebracht wordt en sprint dan heel snel heen en weer. Cannoli reageerde daar aan het begin nieuwsgierig op, alsof hij zich afvroeg waar ze naartoe rende. Daarnaast is ze wat onzeker. Espresso mocht in het drietal vroeger altijd als laatste eten, omdat ze onderaan de rang stond. Nu is het geëscaleerd tot brommen naar Cannoli en Cannoli reageert ook brommend op haar. Af en toe wordt er zelfs gehapt, maar ik heb geen wondjes gevonden gelukkig.

    Beide maatjes die ze heeft gehad, waren aan het begin niet voedselagressief, maar zijn aangestoken door Espresso.

     

    De opvang gaf als tip om het biks in een grote voerbak te geven en dat werkte aan het begin. Ik gaf ze hiervoor ook wel biks in een voerbal.

    Het probleem is alleen dat ze vooral voedselagressie naar elkaar vertonen als ik naar de ren toeloop. Dus totdat ze het voedsel hebben gekregen en gevonden

    rennen ze boos achter elkaar aan. Als ze eenmaal eten, is de vrede teruggekeerd en de rest van de dag liggen ze bij elkaar, wassen ze elkaar en huppelen ze gezellig samen rond.

     

    Hebben jullie advies hoe ik hun voedselagressie kan verminderen? Want ik verwacht dat als ik Espresso opnieuw laat koppelen, dit probleem toch weer terug zal komen.

     

     

    Met wanhopige groet,

     

    Anne

  5. Hallo allemaal,

     

    Ik verzette mijn ren eerst altijd om de twee dagen wat me telkens een half uur kostte om te zorgen dat het ontsnappingsvrij was, maar Agouti (wildkleur konijn) bleef maar gaten graven, ook door mijn gaas heen. Daarnaast wilde ik dat ze meer ruimte hadden (ze hadden 8 m2). Daarom heb ik vandaag een vaste ren voor mijn twee houdinies (Clyde & Espresso) en mijn lieve graafkonijn (Agouti) gemaakt.

     

    ren.thumb.jpeg.e29fa0c5c3ab267984471d81a81e56fe.jpeg

     

    Dit is het totaal overzicht met Clyde vooraan :).

    1326881766_geheleren2.thumb.jpeg.c08743bed52dce2e39562514df0630bb.jpeg

     

    Ze krijgen nog zo'n stoffen of rieten tunnel erbij.

    1545580419_graafbak2.thumb.jpeg.9d7f94403edcf1a27c951f48be8904e1.jpeg

     

    En Agouti heeft de hele dag gegraven haha. Ze kon zich lekker uitleven. De bak is ongeveer 100 cm bij 50 cm en 60 cm diep. (Er ligt nu wel nog een extra rij tegels omheen om het modder van het gras af te houden).

    337284511_overdekteren.thumb.jpeg.59634c8041ae3db89dfcaae513aa57aa.jpeg

    En dan tenslotte het stukje overdekte ren van 3 m2 waar ze snachts veilig in kunnen verblijven.

     

    Het verblijf is in totaal 12 m2 voor mijn drie konijnen en krijgt de hele dag door schaduw van de omringende bomen. Op de grond ligt voileregaas waar ze niet doorheen kunnen graven en dat scheelt een hele hoop gaten! Ik geniet ervan om te zien hoe gelukkig Agouti is om te mogen graven in de diepe graafbak en Espresso en Clyde genieten van de ruimte! En ik geniet er natuurlijk ook enorm van hihi.

     

     

    Groetjes, Anne

  6. Vandaag was Clyde weer lekker gras aan het eten. Snoepjes hoefde hij niet veel van, maar het schijfje komkommer is opgegeten en hij zat aan het hooi. Wel wilde hij geaaid worden. Normaal kwam hij altijd met Dropje naar me toe rennen en als ik geen eten had rende hij weer weg. Nu kom ik de ren in, roep ik hem, biedt snoepje aan maar dat hoeft niet en wil geaaid worden. Hij is dus nog niet de oude en eet minder maar tot nu toe genoeg. Ben toch wat voorzichtig en kijk regelmatig of hij wel eet.

     

    Ben er nog niet over uit wat ik met Clyde ga doen, maar wel dat ik eerst de wormenkuur afmaak voordat er verandering komt. Behalve natuurlijk als het van tevoren slechter met hem gaat.

     

    Bedankt voor het meeleven!

  7. Heel erg bedankt voor alle lieve reacties. Geeft me toch wat troost. Clyde was de hele dag nog gewoon aan het eten, wassen en slapen, maar wilde wel vaker en langer geaaid worden dan normaal. Nu had ik Clyde net in zijn nachthok geroepen met wat brokjes en hij sprong er gelijk in (dit doe ik elke avond). Maar toen hij erin sprong, leek het alsof hij toen realiseerde dat hij alleen was. Ik kwam hem nog een schijfje komkommer brengen, maar dat wilds hij niet. De brokjes ook niet. Aaien wilde hij wel heel graag.

     

    Ik ga hem goed in de gaten houden dat hij wel blijft eten en anders heb ik nog wat dwangvoer liggen..

    • Verdrietig 1
  8. Helaas heb ik slecht nieuws.

    Dropje is vanmiddag om 4 uur overleden... Ze had veel pijn en ook al at ze lekkere dingen en al haar medicatie, ik zag haar achteruit gaan... Morgen ga ik haar begraven en Clyde blijf ik de wormenkuur geven. Ik hoop niet dat hij ze heeft. Beide hokken ga ik morgen met chloor schoonmaken en soppen en daarna moet Clyde weer naar buiten.

     

    Ik weet niet of hij al door heeft dat ze echt weg is (hoop het niet). Hij heeft al 2x eerder zn maatje verloren. Het is voor mij nog niet zeker of ik hem een nieuw maatje ga geven of dat ik voor hem een nieuw thuis ga zoeken. Omdat er al dus binnen 3 jaar nu 4 konijnen zijn overleden aan ziekte en 2 zijn ontsnapt (of gepakt door een marter of kat, dat was onduidelijk). 

     

    Heb dus al heel veel pech gehad en ik wil niet dat er iets slechts met Clyde of welk huisdier van ons dan ook gebeurd.

     

    • Verdrietig 5
  9. Hallo, bedankt voor je reactie.

    Vanochtend heeft Dropje weer al haar medicatie gehad en daarna heb ik haar verschillend voedsel aangeboden, voordat ik de dwangvoeding gaf. Ze zit nu aan een schijfje appel wat erg langzaam gaat maar ze eet zelf en dat is positief. Ik hoor nu ook gerommel in de darmen dus volgens mij komt het weer op gang. Maar de dwangvoeding wil ze nu even niet doorslikken na de appel dus ik probeer over een half uurtje weer. Gisteravond kwamen er een paar grote keutels uit en wat kleine. Dus er is verbetering, maar we zijn nog niet klaar.

     

    Ondertussen vindt Clyde het heel gezellig dat hij zoveel dekens en aandacht krijgt. Hij kan los rondlopen als hij dat.

  10. Oké beide konijnen zitten in een grote bak in mijn kamer. Ik heb het kontje van Fropje schoongemaakt met lauw water geweeky en vervolgens met een washandje schoongemaakt. Nu lijkt haar plasser wel iets roder geworden waarschijnlijk door het washandje. Ik ging er vooral omheen maar ben er zachtjes overheen gegaan omdat dat ook schoon moest. Kan de roodheid heel veel kwaad of heelt dat vanzelf weer? Ik heb er niet overheen gerost natuurlijk.

     

    Ze hebben genoeg hooi en er kwamen een paar mooie dikke keutels uit terwijl ik haar medicatie gaf maar het was niet veel en ze was ook aan het knarsetanden. 

     

    De da heeft nog een middel gegeven tegen gasvorming.

  11. Ze eet alle dwangvoeding zolang je haar aait maar niet van zichtzelf. Haar buik is idd boller dus ik zat ook al na te denken over een gasbuik of zoiets. De da is niet meer bereikbaar volgens mij maar ik zal een poging wagen.

     

    Ik heb de da gebeld en ze gaan de dierenarts vragen wat de beste aanpak is en bellen me dan weer terug. Ik heb gelezen dat je het konijn naar binnen moet halen bjj een gasbuik, klopt dat? Of is de garage met een deken beter vanwege het temperatuurverschil. 

     

    En wat kan de da er aan doen want ze krijgt al dwangvoeding, pijnstiller en darmstimulatie? 

     

    Ik hoop dat er iemand hier raadt mee weet.

  12. Hallo, een eerdere update dan gepland, maar ik ben toch erg bezorgd. Drooje eet nog steeds niks zelf en keutelt nauwelijks. Ze wast zichzelf nu ook niet en ik hoorde haar net knarsetanden en ben dus bang dat ze echt veel pijn heeft. Ze krijgt nog steeds alle voorgeschreven goedjes maar heeft geen honger. Ze is totaal niet actief behalve dat ze zich omdraaid of twee huppels verder gaat zitten om aan te geven dat ze niet opgepakt wil worden.

     

    Hoor ik nu al verbetering te zien of duurt het langer voordat de ontworming inwerkt? Sorry voor de lange berichten, maar het is zo sneu om te zien...

     

     

    Anne

  13. Haha had ik zon mooi uitgebreid bericht geplaatst maar kwam er toch nog verwarring. Dat tweede topic plaatsen was inderdaad verkeerd gegaan.

    Dropje leeft samen met haar maatje Clyde buiten waar ze ook een hok bij hebben. Maar als het swinters vriest dan plaats ik de konijnen snachts in het hok hoog van de grond met meer warmte, vooral nu Dropje aan de diarree zit en haar weerstand dus omlaag is.

    Ze leven niét samen met kippen en brood geven zeg ik ook altijd nee tegen maar af en toe wordt er dus toch door andere gezinsleden wat gegeven. Groente zijn ze aan gewend sinds het begin en ze hebben nog nooit diarree of plakpoep gehad. Zodra hun keutels zachter werden, kregen ze minder groente.

     

    Over wat er nou aan de hand was. Haar voortanden en oren check ik dagelijk dus daar lag het probleem niet. De da checkte de kiezen maar die waren prima, deed een mestonderzoek, gaf haar pijnstillers en darmstimulerend goedje. Vervolgens deed hij een mestonderzoek. Ik kreeg pijnstillers voor 2x 0,5 mL daags mee, darmstimuleerders voor 4x 0,5 mL daags en dwangvoeding omdat ze niet (goed) at voor 2 tot 4x 10 mL daags.

     

    Uit het mestonderzoek bleek ze erg last van wormen te hebben dus ik kreeg er een wormenkuur bij voor 1x 5 mL daags voor beide konijnen.

     

    Dropje is nog steeds niet levendig maar slikt wel alles door wat ik haar geef. Ik zal een update geven als de situatie veranderd 😁.

     

     

    Anne

     

  14. Hallo allemaal,

     

    Mijn voedster Dropje van rond de 2 jaar vond ik de laatste 3 dagen al wat anders. Minder actief en kwam savonds niet aanrennen als ik met biks kwam.. Ook vond ik haar wat dunner worden dus ik werd al bezorgd. Nu vandaag had ze diaree en erg dun ook! Ze leeft buiten samen met een gecastreerde ram en krijgt van mij alleen droog hooi en savonds biks. Maar mijn moedet gooit er baak groenvoer bij en brood. Ik had dat liever niet, maar ze zei dat het geen jwaad deed. Als het te veel was haalde ik het weer uit de ren maar ik ben niet hele dagen thuis. Nu heeft ze dus diaree en wordt dunner en minder actief!

     

    Ik heb erg veel pech gehad met konijnen dus ik ga morgenochtend gelijk naar de da (want nu is er niemand die me kan brengen). Ik heb een goede konijnkundige da gelukkig. Maar mijn vraag is wat jullie denken dat de oorzaak kan zijn en wat ik er aan kan doen? Ik durf eerlijk gezegd niet te slapen door mijn slechte ervaring met zieke konijnen...

     

    Dropje zit nu apart in een schoon droog hok op een tafel voor minder kou met alleen hooi en water. Toch ben ik bang dat ook dit fataal gaat aflopen. Ik zal een update geven na mijn da bezoek morgen. 

     

     

    Alvast bedankt voor de reacties!

     

    Anne

  15. Beste forumleden,

     

    Dropje de voedster zit nu sinds 10 dagen aan 10 gram brokjes (ze is 2,3 kilo)

    en voor de rest krijgt ze alleen hooi, gras en heel af en toe wat appelschillen.

    Ze zit nu op een goed gewicht en haar dikke buikje is nu een normale buik geworden.

    Clyde de ram is gelukkig niet afgevallen, moest ook niet, en is nog steeds op normaal gewicht.

    Ze krijgen van mij vanaf vandaag weer 10 gram per kilo dus dat is voor hen 40 gram in totaal.

     

    Ik dacht ik deel even dat het goed gaat met de nijntjes

    • Vind ik leuk 3
  16. Hallo forumleden,

     

    Ik heb twee hollanders waarvan eentje sinds ik haar heb gekocht al wat te dik was.

    Het is de voedster (Dropje) van 1,5 jaar en ze weegt iets meer dan twee kilo. Ze heeft een onderkin en buikvetjes.

    Ze is niet aangekomen, maar gewoon nooit afgevallen. Mijn konijnen hebben een ren van 4 bij 3 meter, een ton en een huisje als verrijking.

    Nu krijgen ze van mij onbeperkt gras en hooi en s'avonds met zijn tweeën 60 gram ongemengde biks.

    Hun hooi zit in een ruif en in een hol boomstammetje (wat ze geweldig vinden om uit te eten).

    Clyde is erg actief, maar Dropje houdt meer van eten, gewassen worden en dutten.

    Ik heb haar geprobeerd actiever te maken met bijvoorbeeld een bal waar het biks dan uitvalt, maar daar zijn ze beiden niet in geïnteresseerd.

     

    Nu is mijn vraag of jullie nog tips hebben om haar af te laten vallen.

     

    Groetjes, Anne

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .