Spring naar bijdragen

konijnenliefde3

Members
 • Aantal bijdragen

  15
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

9 Neutraal

Over konijnenliefde3

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Hoi, Ik wil nog graag mededelen dat de koppeling super verloopt! ze zitten met zijn drieën nog in de neutrale ruimte. Sinds vanochtend heb ik Sam (ram) niet meer zien rijden en achtervolgen. Ik hou ze voor de zekerheid tot en met vrijdag in de neutrale ruimte om er zeker van te zijn dat het helemaal stabiel is:) ik heb hieronder wat foto’s (&video) toegevoegd:
 2. Hoi, Intussen zitten mijn koppel (gecastreerde ram en voedster) en het nieuwe konijntje (voedster) 4 dagen samen. Ze wassen elkaar, liggen samen, eten samen.... alleen in de avond zitten ze nog soms achter elkaar om de dominantie te bepalen. (Overdag gebeurd dit dus niet). Zou het een mogelijkheid zijn om ze maandag aan het eind van de dag in het verblijf te plaatsen van mijn “oorspronkelijke” koppel? we hebben het verblijf met natuurazijn grondig schoongemaakt.
 3. Goedenavond, Al vaker gezegd, maar het gaat nog steeds super goed tussen deze drie 😄. Ze zitten nu samen in het droge gedeelte te eten:) Morgen gaan we het hok van Sam en Saar (grijs witte en bruine) met natuurazijn schoonmaken. Ik heb ze vandaag elkaar 2 keer zien achtervolgen. Om ze terug te doen op het “niet-neutrale” terrein (als je het zo moet noemen, want we gaan het helemaal schoonmaken), mogen ze elkaar dan helemaal niet meer achtervolgen? Of zou het morgen in de loop van de dag wel kunnen?
 4. Goeiemorgen allemaal, de koppeling gaat nog steeds (redelijk) goed:) Ze zitten nog steeds achter elkaar aan en rijden op elkaar. En ik heb nu ook twee keer gezien dat saartje (bruine) en lola (grijs witte) rondjes om zich geen gaan draaien. Heb gelezen dat dit betekend dat ze willen vechten, maar verder dan rondjes cirkelen gaat het niet. (heb ze ook gecheckt op wondjes, maar die hadden ze gelukkig niet) daarnaast wassen ze ze elkaar. Dus ik denk dat het wel goed komt.
 5. Van oud binnenhok gemaakt (ofc stevig:) ) hele voorkant geopend. Gaat steeds beter. Af en toe nog een achtervolging. De bruine heeft zowel haar oude als nieuwe maatje gewassen.
 6. We hebben er een net over zitten. Als schuilplek hebben we nu een huisje van plastic. De doos haal ik er dan uit.
 7. Bedankt voor je uitgebreide reactie😊 de zwarte is wat rustiger, maar zeker zichzelf wassen en heen en weer hoppelen. De grijs witte is het mannetje. De bruine is altijd de “baas” van het koppel geweest. Ja, ik denk ook zeker dat het nog eventjes tijd nodig heeft. Het grijs witte konijntje loopt namelijk nog een beetje achter en ik hoop dan in verloop van tijd dat hij zich wat verder kan aansluiten bij de groep. (Stel hij blijft na tijd nog achter, wil ik hem dit met zijn drieën niet aandoen). Door virus 3 weken vrij, dus kan heerlijk de tij er voor nemen🥳
 8. Stel de koppeling is niet geslaagd. En je wilt het tweetalkoppel weer samen plaatsen. Kan dit dan fout gaan? (heb dit niet ergens kunnen lezen)
 9. Beste allemaal, ben nu bezig met een koppeling van 3 konijnen. Twee voedsters en een gecastreerde ram. Bruine en wit grijs gevlekte waren koppel (5 jaar) en zwarte is er nieuw bij (3 jaar). op de volgende manier gaat het nu een tijdje. Wat zeggen jullie. De gevlekte blijft een beetje achter.
 10. konijnenliefde3

  3 konijnen koppelen

  Beste allemaal, ik heb twee hangoordwergjes van 5 jaar (gecastreerde ram en voedster). een vriendin van mij heeft/had ook twee hangoordwergen van 3 jaar (voedsters). Helaas is een vorige week overleden. nu willen we proberen om haar overgebleven vrouwtje te koppelen aan mijn konijnen. Ik weet dat ze op neutraal terrein gekoppeld moeten worden maar verder geen ervaring. Iemand tips? Hoe verloopt zo’n koppelproces? Alvast bedankt! (ik weet dat slagingskansen niet enorm zijn, maar toch willen we het proberen. We nemen alle tijd en als het toch niks wordt of eentje buiten de voot valt gaan we opzoek naar een andere manier)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .