Spring naar bijdragen

FlinnRider

Members
 • Aantal bijdragen

  13
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

6 Neutraal

Over FlinnRider

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. We zorgen er inderdaad voor dat ze voldoende ruimte hebben. Ik vind dat konijnen moeten kunnen rennen en springen. De groote is nu ongeveer 2,5m bij 1,5m per stel. En als ik een gekke bui heb maak ik het weer op de 1 of andere manier weer ruimer. We hebben dan ook al bijna geen leef ruimte meer hier in huis. Haha nee hoor, maar bedenken hoe het nog groter kan blijven we waarschijnlijk altijd doen.
 2. FlinnRider

  Dolle boel!

  Zodra ik ga beginnen met koppelen houdt ik jullie op de hoogte!
 3. Ik zal onze nina ook nog sturen. Alleen zit ik nu over het maximale mbs heen die ik mag posten
 4. Onze luna(de zwarte) en onze murphy(de wit gevlekte)
 5. Nou komt die! Dit zijn onze dex(bruine) en nova(grijze) (Ze zitten nooit stil ook niet voor een foto)
 6. Dank jullie wel. Het zijn verrassende diertjes. Saai is het in ieder geval nooit. Heel eerlijk gingen we hier wel redelijke makkelijk in zeg maar, oh konijntjes kunnen we wel hebben. Dat zijn niet zulke hele moeilijke huis dieren. Maar eigenlijk is het vanaf dag 1 een behoorlijk leer proces geweest. En ze verrassen ons nog iedere dag. Zo denk je een karakter aardig te kennen van je konijn en dan weet hij/zij je toch weer te verassen haha!
 7. FlinnRider

  Dolle boel!

  Hmmm. Zo had ik er nog niet naar gekeken. Het klinkt allemaal vrij logisch als ik jou verhaal zo lees Lienappelsien. Ik zal kijken of ik deze info toe kan passen bij onze nijntjes. En ik hoop dat ondanks dit koppelen nog mogelijk is. Bedankt voor je tijd 🙂
 8. Dat kun je wel zeggen ja. Is eigenlijk een beetje te veel van het goede. Haha. Maar ze zitten nu allemaal binnen.
 9. Het hallo. Wij zijn van plan om van 2 koppeltjes 1 grote koppel te maken (Dex en Nova te koppelen met vinny en Nina). Deze buurtjes zitten al een half jaar naast elkaar met de rennen naast elkaar. Verder hebben ze elkaar nog niet veel op neutraal terrein gezien. Zo zijn wij al wel eens met koppelen begonnen. En konden de heren elkaar goed accepteren en Nina accepteerde Dex en vinny tijdens de koppeling wel, Nova accepteerde Dex en vinny ook. Maar Nova en Nina zijn tot nog toe geen vriendinnetjes. Met als gevolg dat door tijd gebrek ik d koppeling heb moeten staken. zou dit nog lukken? Zo ja? Tips zijn welkom. Dex is een heel makkelijk en lief rammetje die heel rustig is en eigenlijk alleen maar vriendjes wilt maken. Hij is ook een konijntjes wat altijd gezelschap opzoekt en is eigenlijk overal wel snel op zijn gemak is en gaat dan op zn zij liggen. Vinny is heel makkelijk en vind letterlijk alles prima. Zo is vinny het makkelijkste konijn waar je alles bij doen mag (zelfs met zn poepertje is een bak water als hij een vies kontje heeft.) en verder zoekt hij niet meer dan normaal het contact met een ander konijn. Bijt niet en heb hem nog nooit zien knokken. nova is echt een doe het zelf er, ze gaat altijd lekker dr gang en stoort zich aan geen van alle konijnen. Alleen is ze wel een konijn wat voor zichzelf op komt. Ze is nooit een gevecht begonnen maar bijt wel van zich af. Verder is ze wat onzeker maar went snel aan dingen. nina daar integen is het minst makkelijk. Het is een konijn wat heel dominant kan doen. Maar is eigenlijk meer angstig dan dominant. Ze heeft ook al best wat meegemaakt zo is ze voor dat we haar kochten behoorlijk in dr lip gebeten. En is bij een andere koppeling in haar nek gebeten. Wij hebben het idee dat ze hier een beetje een trauma van over gehouden heeft. Zij is wel behoorlijk territoriaal. En dult geen konijn dat in de buurt van haar territorium komt. Zij begint vaak te happen en te krabben. Verder is ze voor ons lief en laat een hoop toe. Al schrikt ze wel snel. Om zo maar even wat info te geven over de karakters van onze konijnen. Ik zou ze graag met ze 4rtjes in 1 verblijf hebben als dat mogelijk is. Zodat hun een nog groter verblijf kunnen krijgen, en met zn viertjes los kunnen lopen in de huiskamer. Omdat als we 1 koppel los laten lopen er altijd geklier is via een territorium van een ander koppel. Ik vind dat zo zonde ze genieten van de ruimte van de woonkamer, maar omdat er mot blijft tussen de loslopende konijnen en de konijnen die dan in hun ren zitten, zo moeten we er altijd bij blijven en in de gaten houden, want we willen een DA bezoek voorkomen. maar goed, tips zijn welkom! Groetjes Flinn.
 10. Oh ik heb op het moment nog even geen foto’s, maar zal in de loop van de week wat foto’s plaatsen.
 11. FlinnRider

  De voorstel ronde!

  Het allemaal! ik ben nieuw op dit furom, nou ja nieuw ik heb zo nu en dan wat info hier en daar geleend voor het huisvesten van onze viervoetertjes. ik zal bij deze even korst vertellen hoe en wat. ik zelf ben samen met mijn vriendin sinds kort konijnen vannaat geworden, als kind had ik een konijnen wens maar verder dan een cavia kwam ik niet haha. Maar nu wij ons eigen huisje hebben is het er toch egt van gekomen. Zo hadden wij al plannen om konijnen te willen houden in ons nederig stulpje. Zo .. totaal om geplant gingen wij dus naar de dieren winkel en ja! Onze eerste 2 Nijntjes kregen een huisje ( 2 dwerg voedstertjes, zo wist de dieren winkel ons te vertellen. Met gegarandeerd koppel succes.) dit ging natuurlijk mis en begonnen deze dames al snel elkaar in de haren te vliegen. En besloten wij om voor de dames 2 stampertjes uit een opvang aan te schaffen. Want hè okal klikt het niet, een diertje doe je niet zo maar weg. Ah fijn de dagen vestreken en koppel de koppel de koppel. Zo waren we in het bezit van 2 snoezige koppeltjes! Inmiddels volwassen. Niet zo dwerg meer volgens ons de zijn al behoorlijk van gewicht. .. kuch. Inmiddels al wat wijzer over het houden van konijnen. Besloten we op en een koppeltje bij te halen. En zijn wij inmiddels trotse eigenaar van Luna, Murphy, Nina, vinny, Dex, en Nova. Groetjes!
 12. FlinnRider

  Dolle boel!

  Hai. Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Ik had een vraag en misschien kan iemand me hier wat info over geven. Ik heb hier in huis 3 koppels met nijntjes. En de bedoeling is dat ik in de loop van de tijd 2 koppels ga koppelen. Nou was mijn vraag: Alle 3 de koppels hebben hun eigen ren, hok, wc, bal etc etc. En de koppeltjes doen het prima. Maar zodra er 1 koppel los loopt bij ons in huis beginnen ze te knokken door de ren heen. Nou snap ik dat dit teretoriaal gedrag is. Maar er is ook kans dat bestaande koppels beginnen te knokken en achter elkaar aan te jagen. Zo moest ik gister zelf in grijpen bij een koppeltje konijnen die als zeker 2 jaar dikke maatjes zijn. Is er iemand die mij hier iets over kan uitleggen? Dit gedrag snap ik namelijk helemaal niet. Dank alvast.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .