Ga naar inhoud

Xde.b

Members
  • Items

    93
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Xde.b

  1. 2 uur geleden zei JokeC:

    Ze kunnen je soms zo aangenaam verrassen als ze van echt ellendig voelen in korte tijd veranderen in "niks aan de hand toch?". Beter zo dan andersom. 😎 Ik zou toch zijn balletjes laten verwijderen voor de zekerheid en om de deur open te zetten voor een konijnenliefje in zijn leven?

    Ja dat heeft hij ook een paar keer gedaan idd, stond zelfs een x bij de DA met het idee dat er ineens niks meer was 🤕😂 

    En ja het idee van een vriendinnetje erbij lijkt mij toch wel leuk, een vrouwtje met een mannetje gaan beter samen dan 2 mannetjes toch? 

  2. 2 uur geleden zei Evee:

    Fijn dat de haakjes verwijderd zijn!

     

    Hier ook geen ervaring met tumoren bij de ballen van een ram, ik laat alle rammetjes altijd castreren zodra ze er oud genoeg voor zijn, of adopteer gecastreerde rammen uit een opvang. Wat gaf de dierenarts er voor advies over? Castreren?

    Nouja de assistente die zei als eerst dat hij superlief en rustig is als konijn en qua zijn bal weten ze het niet zeker, hij heeft zo n vergrootte bal al best lang maar de vorige DA zei er niks over en deze DA zei dus dat het ook zacht was en niet hard dus kans op tumor is nog vrij laag maar kans is wel aanwezig

     

    Qua verloop kiesjes is het allemaal supergoed verlopen, ze zeiden dat hij bij t bijkomen onder de warmtelamp lag voor 1.5 á 2 uurtjes en daarna weer levendig rechtop zat, ze hadden m nog paardenbloemblad gegeven wat een van zn favo snackjes is en dat at hij ook direct zonder moeite op! Nu eet hij ook gewoon weer lekker groen en brokken, heb hem vokr de zekerheid even in zijn verblijf gezet om nog even te rusten 🙂

  3. Nou al zijn haakjes zijn verwijderd, 5 uur mogen we m ophalen.. wat betreft het afvallen denkt de dokter dat hij een tumor in 1 van zijn balletjes heeft, hij heeft daar ook even naar gekeken en het viel hem op dat de ene groter was dan de andere dus dat zou idd een optie zijn, iemand hier ervaring mee? Stress m enorm erg nu

  4. 6 uur geleden zei Ot&Sien:

     

    Stel dat ze zonder narcose "gewoon" in zijn bekkie gaan kijken en ze zien wél haken, dan wordt hij nog steeds niet meteen geholpen dus... Ik zou zelf dan overwegen om het te verplaatsen naar volgende week, wanneer het onder narcose kan met gelijk behandeling als dat nodig is.

    Als hij wel gewoon hooi en groente eet zal hij niet meteen verhongeren.

     

    Als je twijfelt of het aan het gebit ligt zou ik wel gewoon even gaan en helemaal na laten kijken (ook gewicht even checken).

    Ik moest toch heen ze konden de afspraak niet afzeggen maar ze hebben alles zonder narcose na kunnen kijken, zijn gebitje moest idd even bijgewerkt worden en ze hebben m ook gewogen. Woensdag moet ik hem brengen om 9 uur en mag ik hem rond 3 uur ophalen, ik hoefde voor deze afspraak ook helemaal niks te betalen zei hij..

    Hij weet alleen niet zeker of dit de reden ervan is en er niks anders achter zit omdat hij wel af valt maar we zien het vanzelf, nu mag hij gewoon hooi en kleine stukjes wortel eten en als het moet hem even bij voeden door dwangvoeding

    • Vind ik leuk 1
  5. 26 minuten geleden zei Francisca:

     

    Als jij pijn zou hebben bij het eten dan zou je ook liever de lekkere dingen alleen opeten toch? 😊 ik heb het hier met Coco ook. Brokjes zijn de eerste dingen die hij laat staan. Zodra ik zie dat hij zijn snoepjes en andijvie niet meer eet weet ik zeker dat het weer erg is. Maar meestal ben ik dat voor.

    Ja das heel logisch! Dat doet die van mij nu dus ook, brokken laten staan maar wortel en hooi gaan er nog gewoon in

  6. 26 minuten geleden zei Ot&Sien:

    Dat zou ik niet accepteren hoor. Alles in een keer!

    Ik heb later nog even nagevraagd en ze doen het morgen niet omdat zij morgen geen "operatie consult" doen? 😅🤔 ze kon mij wel inplannen voor het onderzoeken voor het gebit maar dat samen ho maar... waarschijnlijk zijn zij dan van plan zonder narcose na te kijken maar ik wil niet hetzelfde meemaken als wat jij had, dat je het zo niet kon zien.....

    Dit is wel de enige dierenarts die ik hier vertrouw want de andere die wou mij nieteens met spoed opnemen toen mijn nijn een gasaanval had en deze namen mij heel goed aan met tips en medicatie en behandeling zoals het hoort dus deze vetrouw ik ze ook meer toe met zijn andere medische probleempjes zegmaar... 

    Ik ga morgen nog eens goed met ze overleggen vooral als ze niks kunnen vinden want er is idd wel iets mis met hem

  7. 2 uur geleden zei Ot&Sien:

     

    Maar dan moet hij twee keer onder narcose... 🤔 Eerst om te kijken óf er haakjes zijn (bij Ot waren ze met een gewone gebitscheck dus echt niet te zien) en later misschien nogmaals om ze te verwijderen? Dat is toch niet logisch?

    Ja dat vroeg ik mij dus ook af, ik vroeg idd dus na "ik neem aan dat hij direct na het controleren word behandeld?" 

    En toen zeiden ze nee daarvoor moeten wij een nieuwe afspraak maken, waarschijnlijk volgende week pas! 😳

  8. Even een update!!:

     

    Ik heb de dierenarts gebeld en ze gaan hem morgen helemaal nakijken, vooral zijn gebitje dus

     

    Ik wist niet dat haakjes op kiezen er zo uit zouden zien ik dacht dat ze dan volledig stopten met eten en gewoon stil bleven zitten in een hoekje maar gelukkig heb ik goede tips en informatie gekregen van jullie, bedankt iedereen!!

     

    Na de dierenarts geef ik nog even een update, ze kunnen hem sowieso niet behandelen morgen (alleen kijken/controle)  maar als hij het wel heeft dan mag hij wel al heel snel behandeld worden

    • Vind ik leuk 1
  9. 5 minuten geleden zei Marjoleink:

    Het kan best dat het ene meer pijn doet met eten dan het andere.

    Hoe reageert hij als je zijn biks neerzet? Heeft hij wel belangstelling?

     

    Ja hij heeft altijd heel erg veel belangstelling voor alles, als hij een zak hoort openen dan springt hij al enthousiast omhoog omdat hij dan denkt dat hij iets krijgt... 

    Als ik zijn bak neerzet dan rent hij ook rondjes om het bakje heen tot ik het neerzet

  10. 10 minuten geleden zei Ot&Sien:

    Snoepjes en brood zou ik sowieso weglaten. Deze heeft hij niet nodig. Brood is zelfs erg slecht voor een konijn. Hooi hooi hooi, afgemeten hoeveelheid biks (hier krijgen ze ongeveer 10 gram per kg konijn) en groente zijn veel belangrijker. 

    Aaah okay bedankt voor de tips! At jou konijn dan ook gewoon andere dingetjes behalve zijn biks/brokken? Ik vind dat zo gek he het lijkt echt net alsof hij het express laat staan maar het zou idd iets met zijn gebit kunnen zijn, bedankt in ieder geval! Dan blijf ik nu alleen bij zijn hooi, brokken en groente 🙂

  11. heyy!

    Mijn konijn heeft als "main" voer de brokken van supreme science selective, daarnaast heeft hij 24/7 hooi, ik geef hem ook elke dag een paar bladen witlof en een paar (kleine) in stukjes gesneden wortel, ook krijgt hij soms een stukje brood (ook klein beetje maar)

     

    Nu heb ik een probleem, hij eet alleen de dingen die hij lekker vind, en helaas vallen daar zijn brokken niet onder 😅. Ik heb van alles al geprobeerd, ik heb geprobeerd zijn eten eruit te halen en het pas te geven als het "etenstijd" is (dus niet de hele dag zodat hij eruit kan eten als hij wil), ik heb geprobeerd zijn stukjes wortel en (suikervrije) snoepjes ertussen te verstoppen met de blaadjes witlof ernaast (maar dan plukt hij die wortel en snoepjes er gewoon superslim uit 😳) en ik heb zelfs geprobeerd hem een tijdje niks lekkers te geven om te kijken wat hij dan doet. 

     

    Na alles eet hij het nogsteeds nauwelijks, hij word dunner merk ik, hij zit nu ook in de rui en ik borstel hem elke dag meerdere keren en hij is niet ziek, het lijk serieus net alsof hij echt alleen de lekkere dingetjes eet want dat eet hij wel normaal, ook hooi eet hij normaal maar dit alles is niet genoeg en ik kan hem niet laten leven op extra suikers zoals wortel want hij is wel heel gevoelig voor gasbuik/suikers etc. 

     

    Heeft iemand tips? Zoals ik hierboven zei is hij dus ook erg gevoelig voor gasbuik/suikers etc. Dus vandaar dat ik supreme science selective heb, meerdere mensen raadden dat voor mij aan om dat probleem te voorkomen dus ik kan ook niet zomaar switchen lijkt mij

     

    Ik heb een foto toegevoegd van hoe hij er nu uitziet, je kan t misschien lastig zien maar je voelt wel al goed zijn botten. 

    20200902_210544.jpg

  12. 24 minuten geleden zei Mira11:

    Als je konijn hulp nodig heeft van een dierenarts is het wel belangrijk dat je gaat. Een konijn (mogelijk) laten sterven omdat je ouders er het niet mee eens zijn kan eigenlijk gewoon niet. 

    Ik snap heel erg goed dat je in een hele vervelende situatie zit. Als je thuis woont wil dat nog niet zeggen als je 18 bent dat je alles maar kan doen wat je wilt. Als je zelf geld verdiend met een bijbaantje wordt het natuurlijk anders. Dan kan het makkelijker. 

    Als je je konijn de zorg niet kunt geven die hij nodig heeft dan is het goed om over alternatieven na te denken. Hem naar een konijnenopvang brengen is wellicht ook een optie. Ik snap dat dit heel erg heftig is maar als je daar het leven van je konijn beter maakt/red is kan dat zeker een oplossing zijn. 

    Ik heb zelf 2 cavia's naar de opvang moeten brengen wegens gezondheidsklachten en ik vond het vreselijk. Ik kon ze niet meer de zorg en aandacht geven die ze nodig hadden. Nu zijn ze helemaal happy bij hun nieuwe eigenaresse. 

    Ja ik ben het er zeker ook mee eens alleen blijkbaar denken veel mensen dat ik zomaar tegen mijn ouders hun zin in kan gaan, ik heb serieus al discussies lang gehad met mijn ouders hierover en toen waren ze al boos genoeg!

     

    Een nieuwe eigenaar had ik idd ook al een paar keer voorgesteld maar dar wouden ze ook niet, ik heb zelfs mijn buren en oma voorgesteld als nieuw thuis maar de buren hebben er al teveel en mijn oma heeft een homd die doodsbenauwd is voor het konijntje. Naar "vreemde" mensen mag hij niet 😢 

  13. 5 minuten geleden zei Marjoleink:

    Ja, dat zei mijn moeder laatst ook😭. Alleen ben ik volwassen dus ik heb daar geen boodschap aan.

    Ik vind het een moeilijke situatie. Je ouders schieten serieus tekort, en je kunt ze blijkbaar niet overtuigen. Ik vind het wel raar dat ze niet willen dat je naar de dierenarts gaat als je het zelf betaalt. Volgens mij ben je oud genoeg om zelf te beslissen waar je je geld aan uitgeeft. Ik heb ook geen antwoorden voor je. Ik hoop dat het goedkomt met je konijn.

     

    Ja daarom, kijk ik ben idd wel officieel gezien volwassen maar ik kan niet echt helemaal tegen ze ingaan natuurlijk, heb het wel geprobeerd maar helaas.

     

    Ik snap sowieso niet dat mensen zo iets zeggen, het is gewoon een levend beestje e  ze kunnen pittig oud worden voot zo n klein ding, maarja nier iedereen heeft het ervooe over

  14. 33 minuten geleden zei Marjoleink:

    Ik snap jouw reactie wel, maar wat Christa en Huiself proberen te zeggen, is dat je nog steeds niet weet wat de onderliggende oorzaak is. Het is fijn dat je konijn weer aankomt, maar je weet niet of je konijn nu beter is. Het is goed om de komende tijd alert te blijven op signalen dat het weer niet goed gaat. 

     

    Ik snap ook wel dat je je aangevallen voelt, maar we maken ons hier allemaal zorgen om jouw konijn, en daarom nemen we de tijd en de moeite om  op jouw verhaal te reageren. In dat licht gezien zou ik persoonlijk niet op deze toon hebben gereageerd.

     

    Mag ik vragen waarom je ouders niet naar de dierenarts willen? Ik neem aan dat ze het ermee eens waren dat je een konijn nam? Je bent wettelijk verplicht om je huisdier de nodige medische zorg te geven. Ik weet niet of je ouders gevoelig zijn voor dat argument, of dat je het dan alleen maar erger maakt, maar aangezien jij minderjarig bent zijn je ouders verantwoordelijk. En als een dier ziek is kan dat inderdaad veel geld kosten. Ik ben de afgelopen 6 weken ook 700 euro kwijt geweest aan een konijn. Dat is soms even slikken, maar het hoort er wel bij.

    ik vraag idd juist om hulp maar als christa hier serieus 3x nutteloos gaat reageren dat het "zielig" is en ze t niet serieus neemt dan word ik gewoon heel erg boos want ik ben serieus zk radeloos dat ik op een forum om hulp vraag

     

    Mijn oma heeft t nijntje cadeau gegeven 7 jaar geleden en ze waren t er idd mee eens, mn moeder vind hem zelf geweldig alleen hun reden is serieus "het is MAAR een konijn" of "hij gaat toch zo dood" (ik heb al vaak aangegeven dag het een levend beessie is en dat ze wel 12 khnnen worden)

     

    Ik heb alles aangegeven meerdere keren en ven zelf ook serieus vaak naar de DA geweest (stiekem, want ze vinden het ook niet goed dat ik zelf heenga)

     

    Ze zijn totaal niet gevoelig voor alles wat ik ze voorzeg, ook niet sat ze plichtig zijn om ze zorg te geven, met andere woorden ik kan ook gewoon niks. Ookal is het spoed of s avonds laat, ik kan gewoon niet zomaar heen of ik moet echt stiekem alles inplannen wat heel lastig gaat aangezien ze constant thuis zijn, vandaar dat ik gewoon boos word op die soort opmerkingen van christa want hoe dom het ook klinkt ik kan gewoon niet 123 heen, ik heb alles al voorgesteld om te doen maarja

  15. 26 minuten geleden zei Christaaa:

    Tja, je kunt een beetje zielig lopen  doen, maar mijn advies is gewoon goed. Je konijn heeft 20% van zijn gewicht verloren en je spreekt zelf van “op sterven”. Dan hoort zo’n beestje naar een dierenarts te gaan. Natuurlijk hoort er andere zorg bij, zoals voeding optimaliseren. Maar als je de oorzaak niet aanpakt, los je niks op. 
    Je kunt zielig doen dat het niet jouw schuld is, maar als 18-jarige ben je toch echt volwassen. Wat de oorzaak ook is: als een dier geen medische zorg krijgt dan vind ik dat triest. Misschien is het nog wel een beter idee dat je een ander baasje voor het dier gaat zoeken, als de basiszorg leveren niet mogelijk is. 
    En als laatste overweging: geen geld voor de dierenarts, maar wel voor een keven lang dure brokjes? 

    Kind, ik doe niet zielig, ik probeer serieus hulp te zoeken voor mijn nijn en jij met je "oh zo slimme ideeen" bedenkt je niet dat ik gewoon helemaal niks kan. Ik heb m die dure brokken nog niet gekocht want, oh raad eens! Zoals ik am zei: heb ik geen geld genoeg. 

    Je kan wel zo moeilijk gaan doen tegen een 18 jarige maar daar word hij niet ineens beter van en t woord "zielig" helpt m ook niet want ik kan gewoon niks.

    Ik weet niet hoevaak ik dit nog aan jou moet uitleggen maar blijkbaar snapt een 18 jarige dat beter.

     

    Ook weggeven heb ik als idee voorgesteld maar ook dat willen ze niet, geen flauw idee waarom ik je dit vertel want waarschijnlijk geloof je dit toch allemaal niet en ga je weer 3x op mijn bericht nutteloze informatie rondgeven en zeggen dat het zielig is.

     

    Ik vraag om hulp niet om jou niets toevoegende reactie, dus aub bemoei jij je met je eigen beesten of doe es nuttig, bedankt. 

  16. 3 uur geleden zei Huiself:

    Eens met Christa. Het is mooi om er alles aan te doen om je konijn aan te laten komen, maar een bezoek aan de dierenarts moet daaraan vooraf gaan. Anders is het dweilen met de kraan open.

    ^ reactie hierboven

  17. 23 uur geleden zei Christaaa:

    Sorry, maar volgens mij slaat het nergens op dure brokjes te gaan geven om een konijn aan te laten komen, als je niet onderzoekt waarom het beestje uberhaupt zoveel afgevallen is. Ik weet nog steeds niet of ik dit nu allemaal serieus moet nemen, maar als dit allemaal echt waar is moet je konijn gewoon naar een dierenarts.

    Het is niet mijn plicht om jou te bewijzen dat mijn konijn echt ziek is geweest? Plus als je enige reactie commentaar en "ga naar de dierenarts" is dan kan je beter gewoon stil blijven want de rest probeert mij gewoon te helpen met wat ik heb, zoals ik al meerdere keren heb aangegeven willen mn ouders niet heen, kan ik zelf niet autorijden en moet uk alles zelf betalen en aangezien ik al superveel geld kwijt ben moet ik eerst ff wat geld opsparen. 

    Ik doe echt mijn stinkende best om dit beestje te helpen maar het gaat een beetje moeilijk als je ouders in regie zijn en jij zelf niet kan autorijden. Ik ben nog net 18.

     

    Trouwens de tips van eevee en eefje werken perfect, hij komt nu gewoon weer aan en eet met plezier, ik weet niet hoor maar hem laten aankomen lijkt mij ook een noodzaak aangezien ze ook kunnen sterven als ze zo mega dun zijn. 

  18. Op 9-7-2020 at 16:16 zei Huiself:

    Goede tips van @Eefje. De standaard kleine biks bevatten vaak niet de juiste voedingswaardes: Supreme Sience selective als basis en Dual care als tijdelijke aanvulling zou perfect zijn.

     

    Erwtenvlokken als snoepjes tussendoor zijn overigens ook een beetje dikmakers en mijn konijnen doen er een moord voor. Schijnt ook nog eens goed voor de darmhuishouding te zijn. Dus die kan ik zeker nog aanraden. Geef je hem ook groente zoals andijvie of witlof? Anders zou je dat ook langzaam kunnen opbouwen. Als je dat goed nat aan hem geeft dan helpt dat de darmen wat soepel en natter te houden.

    Wees wel voorzichtig met alle nieuwe voeding. Van iedere verandering kunnen de darmen ook weer van slag raken.

    Oooh! Erwtenvlokken heb ik nog nooit van gehoord voor konijntjes! Normaal gaf ik nooit witlof, alleen stukjes wortel of blaadjes van paardenbloem (normale paardenbloemen die op een groot veld staan niet die langs de zijkant van de weg etc) 

  19. Op 8-7-2020 at 13:24 zei Eefje:

    Die Burgess dual care is echt om even van bij te komen, je kunt dan half het voer wat je nu geeft en half Burgess doen. Beter is waarschijnlijk je huidige brok vervangen door Supreme science selective, trovet of een andere hoogwaardige brok en dat dan 50/50 met dual care. Die dual care vinden ze hier heel erg lekker. Vanwege die buikproblemen zou ik echt goede kwaliteit brokken gaan voeren, dat kan op termijn dierenartskosten schelen.

    Kan ik die duel care ook op normaal termijn geven? Niet alleen om er weer bovenop te komen? Misschien vind hij het wel heel lekker en kan ik het altijd 50/50 gaan geven! 

  20. 9 minuten geleden zei Eefje:

    Fijn dat hij in elk geval weer op gang is gekomen! In de bb webshop vind je brokjes van Burgess dual care, dat zou je kunnen voeren om hem wat bij te laten komen. Welke brok voer je nu? Denk dat het de moeite wel waard is om een hoogwaardige brok te gaan voeren als je dat nog niet deed, het loopt niet zo lekker in dat buikje 😢

    Nee klopt, heel gevoelig buikje! Ik geef hem nu biks, ik weet niet zo wel merk maar als jij deze aanraad zou ik m zeker kopen! Misschien vullen die ook nog beter, bedankt voor de tips!

  21. 16 uur geleden zei happy211:

    Ik snap dat je doet wat je kunt, heel veel succes!

     

    Maar ik zou als ik jou was wel echt op zoek gaan naar een andere dierenarts. Als je ze de hele dag niet kunt bereiken, dan heb je er eigenlijk niets aan. 

    Het advies van de assistente dat je nu hebt gesproken klinkt ook niet erg konijnkundig. Als het inderdaad een verstopping is, dan kan dwangvoeren het juist erger maken, want dat kan er dan aan de andere kant niet uit. Dat ze dat advies geven, en er niet op aandringen dat je langs moet komen omdat het een spoedgeval is, lijkt me niet konijnkundig. Tenzij je natuurlijk aangegeven hebt dat je niet in staat bent om langs te komen, dat maakt het anders. 

     

    Bij het wortelpapje moet je er wel op letten dat er geen suiker aan is toegevoegd.

    nee klopt, volgens mij is de enige konijnkundige de dierenarts zelf alleen die zit de hele dag stampvol en mag ik niet zomaar spreken, heel naar dit...

     

    Ik heb bij t wortelpapje alleen water toegevoegd, dat leek mij wel verstandig

  22. 31 minuten geleden zei Christaaa:

    Sorry, maar dit is niet serieus toch? Een konijn dat zo afgevallen is, is al langer ziek en dat er zo laat naar gekeken wordt is triest. Het klinkt ook niet als verstopping of in elk geval moet er meer zijn als hij zo afgevallen is. En vervolgens is de dierenarts niet bereikbaar? En de andere dierenarts wordt niet gebeld tot je aangewezen bent op de spoedlijn, die er ook niet is? Kom nou toch!

    We hadden het niet door omdat hij door zijn vacht heel dik en fluffy lijkt (vandaar de naam fluffy) als je zn haren plat strijkt zie je t pas, de spoedlijn gisteravond zei ook tegen ons dat verstopping kan omdat ze door de pijn niet gaan eten en daardoor afvallen...

     

    En ja ik kan je mijn belgeschiedenis wel laten maar ik heb toch echt meerdere keren overdag en s avonds gebeld, inclusief spoedlijn 😉 dit ging precies hetzelfde met zn gasbuik, ik ben zelfs paar keer naar de plaats zelf gegaan om te overleggen.

     

    Zoals ik al zei gaf de assistente gisteren aan dat ik m moest dwangvoeden en dat heb ik dus ook gedaan, vanochtend at hij weer uit zichzelf normaal

     

    Ik weet niet hoe je je bericht bedoeld maar hoe onverantwoordelijk het ook lijkt dat we er telaat achter zijn gekomen, konijntjes zijn moeilijk, ik kwam er idd telaat achter maar ik doe mijn harde best om hem beter te maken (en dat verloopt allemaal nog moeilijker aangezien mijn ouders nergens voor willen betalen of met hem naar de DA willen, in welke toestand hij ook zit), ik ben urenlang bij m gebleven ook toen hij zn gasbuik had. 

     

    Ik wik er nog aan toevoegen dat ik met hem bij de arts ben geweest een week terug die had alles gechecked en alles was prima, supergezond. Tot gebit aan toe

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .