Spring naar bijdragen

Chinchillasjl

Members
 • Aantal bijdragen

  5
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Chinchillasjl

 • Rang
  Groentje

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Knabbeltje
 • Huisdieren
  Chinchilla’s, konijn, vissen

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Chinchilla’s leven inderdaad heel lang ( minstens 10). Dat en het feit dat ze heel erg ondeugend en nieuwsgierig zijn is de reden dat ik ze gekocht heb. ( ik had hiervoor een hamster maar ik vind 3 jaar veel te kort als je echt van zo’n beestje gaat houden) Pas wel op ze hebben echt heel veel aandacht en geduld nodig. Als ze tam zijn, kan je ze wel veel dingen aanleren zoals: zelf terug de kooi in, high five en in mijn geval zelf naar boven toe als ze beneden los rondgelopen hebben. Ik kan echt veel te lang over deze geweldige dieren praten haha. Dus andere vragen zou ik ook graag beantwoorden.
 2. bedankt voor alle tips, ik ga me verdiepen in het lenen van een konijn. Mijn andere konijn is 2 jaar geleden overleden. Ik heb al wat langer gewacht met het vinden van een nieuw maatje, omdat mijn andere konijn heel dominant was en mijn konijn heeft kort daarna E. Cunculli gehad. Hij heeft 1 jaar over gedaan om weer volledig aan te sterken en bij teveel stress trekt hoofdje nog steeds sterk naar links. Mijn dilemma is dus altijd geweest of hij de stress van veel verandering wel aan zou kunnen. Nadat mijn nu Hollandse dwerghangoor is overleden, zou ik overwegen om twee Franse hangoren te adopteren. In deze soort heb ik me al veel verdiept. Bij het vinden van een eventueel maatje zou ik natuurlijk een konijn van dezelfde grootte adopteren. Ik ben wel bang dat er dan een patroon ontstaat waarin er steeds een groot verschil is tussen leeftijd. Ook heb ik nu meer dan een jaar 2 chinchilla’s die veel van mijn aandacht vragen. Chinchilla’s leven rond de 15/20 jaar.
 3. Chinchillasjl

  Oud konijn

  Mijn konijn (knabbeltje) wordt binnenkort 12 jaar en zijn vorige vriendinnetje is al een tijdje overleden. Nu vraag ik me af of het nog wel slim is om hem opnieuw te koppelen of dat het dan voor beide konijnen niets helpt door zijn leeftijd?
 4. Ik denk dat ik dan een hennepmat ga uitproberen. Zal nog laten weten hoe de chinchilla’s er op reageren.
 5. 😀Hey, Ik heb nu al net iets meer dan een jaar twee chinchilla’s, om ze te vermaken probeer ik wat vaker van kooi inhoud te veranderen😃. Deze keer wil ik waarschijnlijk een nieuwe bodembekking in de kooi doen (heb nu beukensnippers) . Weet iemand of een hennep-mat/ fleece deken geschikt is en of er ‘toiletjes’ zijn die niet van plastic gemaakt zijn? Ik sta altijd open voor andere suggesties😁. alvast bedankt🤗
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .