Spring naar bijdragen

Mandy93

Members
 • Aantal bijdragen

  13
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over Mandy93

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik ben naar een andere dierenarts geweest. Die gespecialiseerd is in konijnen. Zij zag dat ze op haar derde ooglid 3 gezwellen had zitten. Donderdag gaat mijn konijn onder narcose en worden de traanbuisjes doorgespoeld en gaat de dierenarts goed kijken naar de gezwellen. Voor nu heeft ze wel al pijnstilling gekregen, want de dierenarts gaf aan dat het toch wel erg pijn moet doen.
 2. Toen ik haar kreeg was het oogje nog niet zo erg. Het is daarna alleen maar erger geworden. Morgen ga ik met haar naar een andere dierenarts die gespecialiseerd is in konijnen
 3. De 2 foto's aan de rechterkant zijn van vandaag. De 3 foto's aan de andere kant zijn van een aantal weken geleden.
 4. Ze heeft net haar 3e gehad. Dus ze heeft nu 3 weken lang elke week 1 spuitje gehad. Maar nog geen verbetering.
 5. Hoi, Ik heb een konijntje uit een konijnen opvang. Toen ik haar kreeg, begin januari, had ze haar linkeroog wat ontstoken. Dit leek maar niet over te gaan. Dus hiermee naar de dierenarts geweest. Daar heeft ze verschillende zalfjes gehad. Maar niks lijkt te werken. Nu heeft ze ook korstjes rond haar neus. De dierenarts denkt aan konijnen syfilis. Dat is schijnbaar lastog om te testen omdat dit maar in heel weinig labratorias wordt gedaan. Maar ze wordt nu wel voor konijnen syfilis behandeld. Ze heeft net haar 3 spuitje gehad. Maar het lijkt nog niet te verbeteren. Haar gebit is in orde. Heeft er hier iemand ervaring mee?
 6. Ik heb een konijn dat rondom zijn oogjes helemaal kaal is. Daar hebben we nooit een oorzaak voor gevonden. Hij heeft ongeveer elke behandeling gehad, die er voor bestaat. Hij heeft nu zo'n 4 jaar geen haar meer rond zijn ogen. En lijkt er zelf helemaal geen last van te hebben.
 7. Sinds gisteren zoeken ze elkaar op. Faantje likt Ozzy op zijn hoofd. Ozzy wil nu op Faantje gaan rijden. Faantje rent dan de hele tijd weg. Maar Ozzy gaat er achteraan. Meestal is Faantje het op een gegeven moment zat, snauwt ze even naar Ozzy en legt vervolgens haar hoofd op dat van hem. Vaak gaat ze hem dan ook likken. Wat ik mij afvroeg is: wanneer kun je zien dat de rangorde bepaald is? Is dat nu al omdat Faantje Ozzy wast en Ozzy op Faantje probeert te rijden? Of doen ze dit dan niet meer? En hoe nu verder? Kunnen ze in hun permanente hok worden gezet? (dit is een nieuw hok waar ze allebei nog niet in zijn geweest) Wanneer is het duidelijk of ze vriendjes zijn? Wanneer kunnen ze allebei tegenlijk los in de woonkamer?
 8. Ruimte is ongeveer 1,5m x 1,5. Er staat een doosje in. Hier gaan ze ook regelmatig achter zitten.
 9. Ik heb ze nu sinds vanmorgen in de neutrale ruimte zitten. Ze zoeken elkaar nog niet echt op. En als dat wel gebeurd schrikken ze meestal van elkaar. Ze eten wel gewoon. Wassen zich en gaan ook languit liggen. Dus eigenlijk allemaal wel goede signalen. Alleen nog geen echte nieuwsgierigheid naar elkaar toe. Kan ik ze nu het beste in de neutrale ruimte laten?
 10. Ozzy rent af en toe een rondje buiten. Even graven en spelen en dan rent hij weer naar binnen.
 11. Ja, maar ik wil niet iets verkeerds doen waardoor ik het verpest. Door bijvoorbeeld te snel willen gaan. Dit is mijn eerste koppeling dus voor mij net zo spannend
 12. Het zijn allebei binnenkonijnen
 13. Hoi, Ik heb Nederlandse hangoor dwerg. Een gecastreerd rammetje van 4,5 jaar. Genaamd Ozzy. Hij is eigenlijk altijd alleen geweest. Nu vond ik het toch wel tijd worden voor een vriendinnetje. We zijn samen net Ozzy naar een konijnenopvang gegaan. Daar zat Faantje. Faantje is ook een Nederlandse hangoor dwerg en ze is 3,5 jaar. Faantje zat eerst samen met een ram en een voedster. Faantje was redelijk onderdanig. Die voedster heeft haar flink aangevallen. Ze heeft nog wat wondjes op haar rug. Faantje is hierdoor erg bang geworden voor andere konijntjes. Nu is Ozzy ook best wel bang aangelegd. Bij de konijnenopvang hebben we Ozzy en Faantje op neutraal terrein in een ren gezet. Hier gebeurde eigenlijk niks. Ze zaten allebei heel stil. Mevrouw van de opvang gaf aan dat het met veel geduld wel een goede koppeling kon worden. Dus we hebben Faantje mee naar huis genomen. Haar de eerste dag rustig laten wennen in haar eigen kooi. En in de avond de kooien naast elkaar gezet. De volgende dag heeft ze rustig het huis verkend en even met mij geknuffeld op de bank. Vandaag heb ik ze samen op de gang (neutrale ruimte) gezet. In het begin gebeurde er niet veel. Ozzy ging zich wassen of zat te eten. Even later ging Faantje dit ook doen. Faantje liep zelf naar Ozzy toe, snuffelde heel kort, schrok en rende weg. Terwijl Ozzy heel braaf zat en niet bewoog. Ozzy liep een aantal keer haar kant op maar ook hier schrok ze van. Uiteindelijk ging ze wel weer uit zichzelf naar Ozzy toe. Maar nu schrok Ozzy weer van haar. Ozzy liep in de tuin en Faantje liep net even binnen los. Toen sprong ze wel 2 keer het hok van Ozzy in. Hebben jullie nog tips om de koppeling te laten slagen? Want het zijn allebei bange konijntjes. Maar wel allebei heel lief. Alleen weten ze dat nog niet van elkaar. Mandy
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .