Spring naar bijdragen

Nijntjes33

Members
 • Aantal bijdragen

  3
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Nijntjes33

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. @Huiself bedankt voor je tips! Ik heb de wcbakken al op heel veel plekken gehad, maar ze blijven hun behoefte doen in het nachthok. Ik heb een groot kippenhok als nachthok en ze gebruiken hiervan de legkast als het ware als toilet. Ook als ik de toiletbakken ergens anders in het hok of de ren plaats, gebruiken ze deze gewoon niet meer en blijven ze hun behoefte in de legkast doen (het liefst op het hout, want de bodembedekking trekken ze nu dus weg). Ze hebben 2 hele ruime bakken, die ik elke dag verschoon (en regelmatig 2x per dag). Ze hebben nog zeker 1x1 meter nachthok over waar geen toiletbakken staan. Dit ligt ook iets lager dan de legkast.
 2. @Pablo&Lola Nee, het gekke is juist dat er helemaal niets veranderd is, alleen het gedrag.. Er lijkt geen onrust binnen de groep te zijn, ze eten gezellig samen en slapen ook lekker tegen elkaar aan. Ik zie (buiten het leeghalen van het nachthok) ook geen gedragsverandering. @Marjoleink De oudste is nu 2 en de jongsten zijn 1. Ik heb al toiletbakken met opstaande rand, maar ze gaan erin staan en met zoveel geweld graven dat ze ze toch bijna helemaal leeg krijgen haha. Bedankt voor de tip van de bodembedekking, dat ga ik sowieso aanpassen!
 3. Hallo allemaal, Ik heb een vraag, want ik weet het even niet meer. Ik heb 3 prachtige konijnen (Parelfeh) in een mooi groot buitenhok (3x4 meter incl. aangebouwde ren). De nijntjes hebben het (naar mijn idee) prima voor elkaar. Er is genoeg speelgoed (ik wissel regelmatig), hooiballen, sloopmateriaal, klimtoestellen e.d. en een groot nachthok. Nu hebben ze alleen uit het niets bepaald dat ze het niet meer eens zijn met de inrichting van het nachthok.. Het begon met het weghalen van de wc bakken, ze haalde vervolgens alle stro en zaagsel weg en gingen dan op het hout van het nachthok hun behoefte doen. Je kunt je wel bedenken wat een troep dat dagelijks geeft met 3 konijnen van dit formaat. Nu heb ik de bakken vastgezet, zodat ze deze niet kunnen verslepen, maar ze gooien ze alsnog leeg. Ook gooien ze de rest van het zaagsel en stro via het trappetje het nachthok uit. Ik heb al geprobeerd minder stro ed in het nachthok te leggen, maar ze blijven verbouwen. Wat kan ik nog proberen? Ze moeten met de kou natuurlijk wel een warm plekje hebben! Ik hoop dat jullie tips voor mij hebben! Liefs
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .