Ga naar inhoud

LoveNHD

Members
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door LoveNHD

  1. En het gaat weer slechter 😢 Eigenlijk is het zoals vanavond weer hetzelfde als het begin. En dat terwijl ze nog steeds 2x per dag panacur en metacam krijgt... Morgen maar de dierenarts bellen voor overleg, de injecties heeft ze al gehad dus vraag me serieus af welke opties er nog zijn... Jullie enig idee wat een nieuw plan zou kunnen worden?

  2. Vrijdag heb ik Pip op mogen halen & wauw wat hebben die injecties goed hun werk gedaan!! Ze kan weer op haar achterpoten staan en ze sleept niet hsmeer, het is nog niet als van ouds want ze zakt er soms nog beetje doorheen als ze ergens af hupst. Maar wauw wat een verbetering al!! Nu thuis door met de panacur en voor 2wk krijgt ze een pijnstiller/ontstekingsremmer extra erbij. Ik heb er goed vertrouwen in! Hopen dat er geen terugval komt! 

    • Vind ik leuk 2
  3. 6 uur geleden zei Lienappelsien:

    Hè wat vervelend.

     

    Ze is daar dan in ieder geval wel op een heel goede plek. Hopelijk kunnen ze haar er bovenop helpen.

     

    Ja dat zeker! Ik heb t geluk dat ik bij 1 vd beste konijnkundige dierenartsen in de buurt woon: de Wilhelminapark dierenkliniek 😊 Zij hebben er heel veel ervaring mee dus ik vertrouw hun voor 100%! 

  4. Dank voor je reactie! Er is geen foto gemaakt omdat ze haar de stress ervan nu niet willen aandoen, ivm als het EC is het wss erger wordt. Zij gaven aan dat bij 90% van de konijnen met deze klachten door EC komt, zeker omdat er niks gebeurd is qua vallen/gekke sprongen ofzo. 

     

    Dus vandaar dat ze deze behandeling eerst willen proberen om te zien of ze ermee vooruitgang boekt. Zo niet moet ze vrijdag in opname en gaan ze wel meer onderzoeken doen.

     

    Het kan komen doordat ze het nest te vroeg verlaten heeft (zonder ik het wist). Werd me verteld dat ze 8wk was, maar bij de check van de dierenarts gaf zij aan dat ze toen wss maar 5/6 weken was. Hierdoor heeft ze al een groeiachterstand en is ze dus ook aan de lichte kant, wellicht ook verminderde weerstand hierdoor waardoor EC kan toeslaan.

     

    Ze zit (gelukkig) nog niet samen met onze ram Coco, die zit buiten en Pip binnen. In het voorjaar gaan we ze koppelen en gaat Pip ook naar buiten, mocht nu alles goedkomen uiteraard. 

     

    Bedankt voor je tips! Ga het eens met de banaan proberen 🙂

  5. Mijn konijntje blijkt  e cuniculi te hebben, dit uit zich bij haar vooral in een half verlamd achterpootje. Ze eet, drinkt en keutelt gelukkig nog goed en is ook levendig. Ook is ze (nog) niet afgevallen. Ben vandaag bij de dierenarts geweest, daar heeft ze een vitamine B injectie gehad. Verder heb ik Panacur meegekregen en vanmiddag direct bij thuiskomst de 1e dosering gegeven, dat ging dus niet zo makkelijk. Ze is super tam en kan haar makkelijk bij me pakken zonder ze spartelt enzo, maar ze vertikte het echt haar bekkie open te doen 😓 Heeft iemand tips m.b.t. het geven van deze medicatie?

     

    Mochten we vrijdag nog geen verbetering zien in de kracht van haar achterpootje dan moeten we bellen & wordt ze daar opgenomen (dierenkliniek Wilhelminapark) en krijgt ze daar de Dexamethason injecties. Dit wilde ze niet direct geven i.v.m. haar leeftijd (12 weken) en haar lage gewicht (890 gram) en ze nog wel goed eet en levendig is. 

  6. Ik zou maar eens heeeeeel goed met je ouders gaan praten over die dierenarts. Mocht er echt iets aan de hand zijn en jullie doen daar niks aan is dat eigenlijk gewoon dierenmishandeling. Kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat je ouders je niet naar de dierenarts laten gaan, want een hondje die je krijgt kan nog veeeeeeeeeeel meer gaan kosten bij een dierenarts (en andere kosten). Dus als ze een hond kunnen betalen kunnen ze dat bezoekje ook vast betalen. 

     

    En zo niet: voor pluisje is het dan echt beter haar naar een opvang te brengen. Als ze bij jou blijft zonder geholpen te worden aan t geen waardoor ze geen hooi eet (iets met tanden/kiezen wellicht) kan het zijn dat ze dadelijk helemaal niet meer eet. En dan is de kans aanwezig dat Pluisje het niet haalt. Wat is dan erger, dat Pluisje niet bij jou is maar wel een goed leven krijgt of dat Pluisje er helemaal niet meer is? 

  7. Ik snap Marjoleink haar reactie wel... Als je niet eens met je konijnen naar een goede dierenarts zou mogen, waarom heb je dat beestje dan nog? Heb je dan echt liever dat ze bij jou blijft en lijdt of wellicht zelfs doodgaat dan dat je haar afstaat aan iemand die haar wel alles kan geven wat ze nodig heeft? Waar gaat het nu om, om de gezondheid en welzijn van je konijn of om je eigen hachje? 

     

    Gezien je al tientallen topics geopend hebt mbt allerlei verschillende "problemen" vraag ik me echt af waarom je haar niet wilt afstaan. 

     

    1. Je kan haar geen maatje geven

    2. Je kan haar niet voldoende standaard de ruimte geven

    3. Je geeft aan een agressie probleem, terwijl ik in die filmpjes 0.0 agressie zie

    4. Je kan/mag niet naar een goede dierenarts ondanks aanhoudende plakpoep en geen hooi eten

     

    Misschien even heel hard maar zo is het in mijn ogen wel! 

    • Vind ik leuk 5
  8. Denk dat ik het met breken even ga proberen ja! Bedenk me nu dat ze dr vlokkenmix ook eet & dat zijn ook grotere schijfjes dus denk dat dat wel moet lukken ja! 😊 Ga haar als ik thuis ben van werk even wegen en als ze dan weer iets is bijgekomen durf ik het wel aan een paar SS Junior brokjes ertussen te doen. Zou ook voor mij makkelijker zijn omdat ik nog heel veel junior heb liggen van ons andere konijn Coco nog (die inmiddels op adult zit) en van Kasper heb ik maar 1 zakje overgangsvoer, zonde als ik dat dan bij zou moeten kopen (zeker als het niet zo gezond is!).

     

    Dank weer!

     

  9. 1 minuut geleden zei Evee:

     

    Ik kan het toch niet laten hier even op te reageren: Kasper konijnenvoer is helaas niet prima, één van de slechtere voeders die er te koop is. Te weinig vezels, slechte calcium-fosfor verhoudingen, afhankelijk van de soort die je hebt kan het robenidine bevatten (anti coccidiose middel, begrijpbaar dat een fokker het geeft, maar niet echt goed voor de konijnen) en volgens mij bevatten alle konijnenvoeders van kasper dierlijk vet. 

     

    Maar ik snap ook dat overstappen nu een risico is, maar aan de andere kant is het risico op gasbuiken en darmklachten bij het kasper food vele male hoger dan bij bijv. een supreme junior of care+ junior. 

     

    Ik ben heel blij dat je dit zegt, want dit wist ik oprecht niet! Vraag me alleen af of de SS Junior niet veel te groot voor haar is? Die brokken zijn zo huge namelijk 😅 Of krijgt ze dat wel weg? Of zijn er wellicht andere goede brokken die qua formaat meer op die van Kasper lijken?

     

     

  10. 15 uur geleden zei Marjoleink:

    Ik denk dat ze aan SS junior misschien meer heeft dan aan het voer van de fokker (tenzij ze daar heel goed voer kreeg maar ik denk zomaar van niet). Misschien zou je nu al heel voorzichtig kunnen overstappen, in overleg met je dierenarts.

     

    Bij de fokker kreeg ze Kaspers brokken, zijn dus opzich prima. Dierenarts raadde aan eerst even bij haar eigen brokken te blijven tot ze wat reserves heeft, als ze nu diarree of gasbuikje krijgt dan is ze nog te kwetsbaar omdat ze geen reserves heeft nog.

  11. Ik had dr vanochtend nog eens gewogen & ze bleek in de nacht aangekomen te zijn! Ik had een snuggelsafe neergelegd en een bakje water neergezet naast de fles water. Dit lijkt enorm geholpen te hebben want ze woog vanavond 275 gram en gisteravond dus nog 210. Ik ben zoooo blij!! 😄 

     

    We bieden haar onbeperkt de biks aan die ze bij de fokker kreeg & onbeperkt hooi, met theelepeltje vlokkenmix. Als ze wat is aangesterkt langzaam over naar SS Junior biks. 

     

    Ik denk vooral dat de snuggelsafe haar echt helpt, want ze was vandaag niet van dat ding af te slaan! Ze lag er continu op of naast 🥰 ze had me ook nog even een hartaanval bezorg door op dr ruggetje te gaan liggen erbij haha! 

    IMG_20191127_130900__01__01.jpg

  12. Bedankt voor jullie reactie! Ik ben gisteren naar de dierenarts geweest (Wilhelmina park kliniek) & die gaf aan de hand van het gebit aan dat ze wss maar 5 weekjes is 😞 stuk jonger dus dan mij gezegd is. Moest nu elke dag wegen om in de gaten te houden & heb dr naar binnen gehaald (zat buiten). 

     

    Nu heb ik haar vandaag dus weer gewogen en is ze tov zondag 30 gram afgevallen 😭 nu weegt ze dus maar 210. Ze eet wel en keutelt goed en veel, drinkt ook prima zover ik zie. Had dit zo niet verwacht 😩 morgen maar weer de dierenarts bellen en even overleggen over evt melk bij te geven.. 

  13. Hoi ik ben nieuw hier en heb een vraagje! Ik heb een Nhd konijntje van 8 weken, die vind ik alleen vrij klein en heb dr eens gewogen zojuist: 238 gram. Ik kan nergens iets vinden van groeicurves, dus ik hoopte dat iemand me hier kon helpen met of dit normaal is!

     

    Ze eet en drinkt goed & ze keutelt echt veeeeeel haha! Keutels zien er ook goed uit en ze is verder ook levendig dus wat dat betreft maak ik me geen zorgen. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .