Ga naar inhoud

Newport

Members
  • Items

    72
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door Newport

  1. Bedankt voor de reacties! Ze heeft dit gedrag na de betreffende avond niet meer vertoond. Wel piept ze af en toe als mijn ram in de buurt is en duikt ze in één. Net alsof ze bang is. Het volgende moment wassen ze elkaar weer. Hij lijkt er ook weinig van te begrijpen. We gooien het maar op het zijn van een vrouw...

  2. Mijn voedster van vier maanden is sinds drie dagen niet meer zindelijk. Ze keutelt door het hele huis en blijft plassen op de bank. Mijn (gecastreerde) ram oogt al twee dagen vermoeid. Ik zag net dat mijn voedster op hem aan het rijden was, terwijl hij in eerste instantie de dominantste was van de twee. De koppeling ging twee maanden geleden overigens zonder slag of stoot en er zijn verder geen "problemen" geweest. Ik vermoed dat dit gedrag komt door haar hormonen. Wat kan ik nu het beste doen? Ik heb al bij de dierenarts geïnformeerd voor sterilisatie, maar in verband met het Corona virus en het feit dat ik afhankelijk ben van vervoer, kan dit niet binnen korte termijn. Moet ik het in de tussen tijd in de gaten blijven houden en kan ik haar hierin corrigeren? Wanneer haal ik ze eventueel uit elkaar als het uit de hand dreigt te lopen door de irritatie van mijn ram? Alvast bedankt voor het meedenken!

  3. Wat ook een beetje flauw is, is om met z'n allen één iemand af te lopen katten in een topic zonder dat jullie weten wat er aan de hand is. Mijn eerste bericht was een algemene reactie op de betreffende zin in de openingspost en deze kon ik na het plaatsen helaas niet meer aanpassen. Daarnaast heb ik de topicstarter direct na haar antwoord op mij in het topic een privé bericht geschreven, dat het om een miscommunicatie ging vanuit mijn kant, waar bij het absoluut niet mijn bedoeling was om wie dan ook te kwetsen en dat ik haar en haar konijnen, nog steeds, het beste wens. 

    • Vind ik leuk 1
  4. Op 12-7-2020 at 16:51 zei Konijntje_Johan:

    Zijn koppie is weer helemaal recht en zijn oortjes zijn ook weer mooi recht ( er hing er een slap en hij had er geen controle meer over ) helaas heeft hij nu nog een verkrampt achter pootje en de dierenarts denkt dat dat misschien komt doordat hij ergens achter is blijven haken. Maar ze kon EC niet helemaal uitsluiten. Verder eet hij weer goed en keutelt hij ook weer als een tierelier haha.

     

    Mijn konijntje was 1,2 kg en woog op zijn slechtste moment nog maar 1 kg ( dwergkonijn 4,5/5 jaar ) nu groeit hij weer langzamerhand .

     

    Wat fijn om te lezen dat het weer goed gaat met je konijn!

  5. Ik had een konijn met E. Cuniculi. Zijn hoofd begon steeds meer te kantelen tot het punt dat hij om begon te vallen. Na nog geen drie seconden spartelen kwam hij dan aweer overeind. Ik heb hem drie maanden lang, in overleg met de dierenarts, fenbendrops gegeven. Dit mocht niet baten. Ondanks dat hij at, dronk, keutelde en speelde, gaf dat de dierenarts aan dat hij alleen maar achteruit kon gaan als we helemaal zouden stoppen met het toedienen van, de situatie niet verbeterende, medicatie. Omdat ik hem de pijn wilde besparen, heb ik hem in laten slapen op twee jarige leeftijd. Ik mis hem nog elke dag, maar houden van is ook los laten. Ik wil een dier niet onnodig laten lijden. 

  6. 14 uur geleden zei Ot&Sien:

     

    Jouw reactie doet me behoorlijk veel pijn. Het is geen kwestie van "niet willen", zoals je zou kunnen weten als je mijn bericht wat beter had gelezen. 

    Ik ga er verder ook niet op in, je snapt in ieder geval totaal niet wat ik bedoel.

     

    Je moet niet schrijven dat je er niet op in gaat als je zelf de discussie aan gaat, mij woorden in de mond legt en je eigen conclusies trekt. 🤡  Ik wens je in ieder geval succes met de situatie.

    • Verward 1
  7. Om eerlijk te zijn, vind ik het nogal raar dat je schrijft bewust voor gezonde konijnen te hebben gekozen bij de opvang. Dat een dier op dat moment gezond is, betekent toch niet dat het nooit ziek kan worden? Net als wij, kunnen dieren, waaronder konijnen, nou eenmaal ziek worden. Als je om wat voor reden dan ook de rekening voor de dierenarts niet wilt of kan betalen, dan moet je je verantwoordelijkheid nemen en een ander tehuis voor ze zoeken. Ik ben twee jaar geleden ook zes keer met mijn voedster naar de dierenarts geweest, voordat er duidelijk werd dat de enige optie amputatie van haar poot was. Ik was tweeduizend euro kwijt in nog geen jaar en uiteindelijk heeft ze het niet gehaald. Zuur voor mijn portemonnee, maar nog zuurder voor een dier dat zo veel pijn en stress heeft ervaren. Als je denkt dat je een toekomstige rekening wel wil en kan betalen, dan raad ik je aan om maandelijks een bedrag te sparen en op een aparte spaarrekening te zetten. Ik heb mij destijds verdiept in een verzekering, maar daar zaten zo veel ogen en haken aan, dat ik denk dat sparen een beter alternatief is. 

  8. Bedankt voor het meedenken en de aanboden. Een oude vriendin van mij blijkt nu dierenartsassistente te zijn en zij wilt hem mee nemen naar het werk en er na weer terug brengen, waar ik erg blij mee ben! 

    • Vind ik leuk 2
  9. Mijn konijn is oud genoeg om gecastreerd te worden. Echter heb ik geen eigen vervoer en in verband met het virus, kan ik ook niet met iemand mee rijden. Ik heb al gekeken voor een dierentaxi of een dierenarts die de dieren ophaalt, maar ik kan niks vinden. Hebben jullie een idee? Ik vind het zo sneu als die nog langer zonder een soortgenoot moet. 

  10. Mijn excuses voor mijn late reactie. Ik ben wegens omstandigheden een tijd niet online geweest op dit forum.

     

    Ik heb in ieder geval besloten dat we hem laten castreren en koppelen aan een voedster. Ik wil de houten plinten gaan vervangen door platte kunststof plinten. De gaten in de muren zullen worden gestuct en dan hoop ik van harte dat ze er van af blijven nadat ik een paar honderd euro verder ben. 

  11. Zojuist zei Beb:

    Auww, dat is pijnlijk om te moeten kiezen. Je wilt natuurlijk je konijn niet kwijt, maar het is ook zielig om hem op te sluiten. Allebei zou ik het geen optie vinden dus ik zou ook opzoek gaan naar een oplossing. 

     

    Zo hoe ik het net las staat je konijn binnen. Je zou van een deel van je huurhuis een soort van ren maken, deze ruimte moet je dan wel aanpassen en daar zitten geloof ik allemaal regels aan. Dus ik zou een ren maken. Om het aangenaam te maken voor deze konijnen zou je een mat kunnen plaatsen, waar ze niet op uitglijden. Zou beschadigt je vloer ook niet. 

     

    Maar je kunt natuurlijk het beste zelf kijken naar een oplossing, voor elk dier is een ander iets beter. Dus kijk naar je konijn wat voor jullie de beste oplossing is. Er is altijd wel een oplossing. En anders zou je ook nog geen maatje kunnen nemen. Dit kan zielig zijn in sommige mensen zijn/haar ogen, maar dit konijn heeft nooit geleefd met een maatje, dus dat is hij ook niet gewent. 

     

    Suc6 met het kiezen!

     

    Helaas ontsnapt hij dus uit de ren of zijn de aanpassingen, welke wij zelf hebben gemaakt niet veilig. De ren is ook niet groot genoeg om te dienen als permanente huisvesting en de woning is niet groot genoeg om een heel stuk af te zetten voor hem.

     

    Hij heeft wel degelijk geleefd met een maatje. Enkel leefde hij bij de verkoper met zijn broer samen. Het is algemeen bekend dat twee rammen niet samen gaan als de hormonen op gaan spelen en wij wilden dit risico dan ook niet nemen, waardoor we alleen hem hebben meegenomen. 

  12. Ik heb, nu ongeveer een half jaar, een konijn. Een beter karakter kan ik mij niet wensen, maar ik zit met mijn handen in het haar. Het probleem is zo groot geworden dat ik overweeg om hem naar de opvang te brengen. 

     

    Het is een konijn, dus hij knaagt. Helaas heeft hij dusdanig aan mijn plinten en muren geknaagd, dat ik een hele nieuwe vloer kan laten leggen en de muren opnieuw kan laten stuken. 

     

    Ik heb al van alles geprobeerd om er voor te zorgen dat hij dit niet meer doet, in willekeurige volgorde: het aanbieden van wilgentakken, het aanbieden van knaagsteen, het aanbieden van meer en gevarieerder speelgoed, het gebruiken van anti bijt spray en het afschermen van de muur door middel van panelen en hoekbeschermers. 

     

    Hij heeft een kattenbak waarin hij zijn behoeften doet en zijn hooi eet. Hij loopt los door de woonkamer. Echter heb ik door dit probleem toch een ren gekocht, maar daar sprong hij uit.  Het had ook geen nut om deze af te dekken met doeken die met knijpers zijn vast gezet. In mijn vorig topic kreeg ik de tip om de bovenkant ook dicht te maken, maar toen sprong die omhoog en bleef die met zijn kop haken in het gat van het paneel, waardoor die zich bijna ophing. Hierom hebben we het maar weer weg gehaald.  

     

    Hij is binnenkort oud genoeg om te laten castreren en dan wilde wij hem laten koppelen, maar ik ben bang dat ze dan met zijn tweeën de boel op eten. Ik heb een huurhuis en ik ben chronisch ziek waardoor ik een uitkering ontvang. Op deze manier is het niet meer houdbaar. Ik heb er ook al aan gedacht om hem te verplaatsen naar het balkon, maar hier zouden dan vele dure aanpassingen aan worden gedaan en tevens is de ruimte aan de krappe kant voor een koppel. 

     

    De enige optie die ik nog voor ogen zie is om hem op te sluiten in een kooi, maar dat leven is verre van dierwaardig. Het alternatief zou dan ook zijn dat ik een nieuw tehuis voor hem moet zoeken. Ik hoop dit te voorkomen en ik wil bij deze dan ook een laatste oproep doen op dit forum voor het vinden van een oplossing...

     

     

  13. Op dit moment krijgt mijn konijn Supreme Science Selective Junior. Volgens de verpakking is dit te voeren tot twintig weken. Deze leeftijd heeft hij bereikt en de zak is bijna leeg. Ik wil graag overstappen van voer door zijn leeftijd en omdat ik het huidige merk toch wel erg prijzig vind. Ik heb de ingrediënten er bij gepakt en ik ben het momenteel aan het vergelijken met voer van andere merken. Aangezien dit zo'n klus is ben ik benieuwd of er leden zijn, welke hier meer vanaf weten dan ik en mij een merk aan kunnen raden.   

  14. 1 uur geleden zei Evee:

    Een afspraak bij de dierenarts maken en het na laten kijken. Voor nu zou ik niets doen, als je pijnstillers gaat geven heb je kans dat de dierenarts niet goed kan controleren wat er precies pijn doet, dus helaas zou ik daar even mee wachten tot je geweest bent. Beterschap!

     

    Ik ga hier niet mee naar de dierenarts, omdat mijn ervaring (helaas) is dat zij ons niet verder kunnen helpen. Mijn eerste konijn had deze symptomen namelijk met regelmaat. Ik ben zeker tien keer met haar bij maar liefst drie verschillende dierenartsen geweest in een jaar, waarvan er twee konijnkundig zouden zijn volgens de site. Ik kreeg te horen dat ze zelf haar poot zo hield. Ik kreeg naast mijn consult pijnstilling en ontstekingsremmers mee. Uiteindelijk hebben ze op aandringen toch foto's gemaakt waaruit nog geen duidelijkheid kwam.  De laatste dierenarts wilde zonder een diagnose haar poot laten amputeren voor ruim duizend euro zonder de nakosten. Ze is toen in het weekend overleden.  

  15. Ik kom net de woonkamer in en het viel mij op dat mijn konijn er niet vrolijk uit zag. Hij leek pijn te hebben. Ik heb hem opgetild om te bekijken en zijn linkerpoot lijkt wat verdikt te zijn. Ik heb ook voorzichtig gevoeld, maar ik voelde niks en ik kreeg ook geen reactie. Nog geen half uur later speelt hij met zijn voerbal en tunnel, maar hij gebruikt zijn poot niet tot nauwelijks. Ik heb video's gemaakt, maar ik weet niet hoe ik deze toe stuur. Weet iemand wat er mis is en wat ik op dit moment voor hem kan doen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .