Spring naar bijdragen

Newport

Members
 • Aantal bijdragen

  52
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  2

Newport last won the day on 28 December 2019

Newport had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

9 Neutraal

Over Newport

 • Rang
  Lamprei

Recente profielbezoeken

177 profielweergaven
 1. Waarom met tien weken als ik vragen mag? Mij is geleerd dat voedsters vruchtbaar worden als ze tussen de drie en vijf maanden oud zijn en rammen nog later zijn.
 2. Newport

  Grote kattenbak

  Mijn ram loopt los in de woonkamer en heeft een gesloten kattenbak. Hij is zindelijk. Mijn voedster loopt los in de slaapkamer en heeft een open kattenbak. Zij wordt op dit moment zindelijk gemaakt. Het gaat al erg goed op af en toe een keutel buiten de bak na. Mijn ram wordt volgende week gecastreerd en er na zullen ze gekoppeld worden en 's nachts allebei in de woonkamer verblijven. Overdag hebben ze ook toegang tot het balkon en de gang en de slaapkamer. Ik kwam gister tot de conclusie dat de gesloten kattenbak te klein is voor twee volwassen konijnen. Hierom ben ik op zoek naar een alternatief. Ik dacht zelf aan een grote kattenbak, maar ik kan het gewenste formaat niet zo snel vinden. Een kooi valt af. Ook vraag ik mij af of ze wel met z'n tweeën één kattenbak kunnen delen.
 3. Laat ik de filter ook maar eens testen. Bij deze mijn poging: *konijnenkeutel* *konijnenpluisje* Idioot *punkhaar-pluiskonijn* *hottentothaas* Aso *pluizige flappie* *vinnige voedster* *rioe-kioe konijn* *krulspinazie* *madeliefje* *bunnyflop* *bosvrucht* Sukkel *konijnendropjes* Klerelijer Lelijkerd Kreng En, tromgeroffel, het "leukste" voor het laatste en ik ben erg benieuwd of die wordt gefilterd: kech
 4. Mijn konijnen gebruiken een kattenbak. Hier zitten houten kattenbakkorrels in. Met een stoffer en blik, maak ik met de blik een scheiding van het vieze gedeelte en schep ik dit er uit. Met de stoffer haal ik de bovenste laag keutels weg, waardoor de korrels, waarop niet geplast is, als onderlaag kunnen dienen voor de schone korrels welke er weer in gaan. Ik doe dit al twee jaar op deze manier en ik vind het fijn werken. Ik schep elke dag, maar het kan ook wel om de dag.
 5. Een vriendin heeft aangeboden om voor mijn voedster te zorgen, voordat ze gekoppeld kan worden aan mijn ram. Ik moet de aandacht tussen hun op het moment verdelen en bij mijn vriendin zou ze meer in handen komen, maar heeft ze wel weer minder ruimte. Ze zou bij haar buiten leven en bij mij binnen en ze verhuisd dan drie keer in een korte tijd. Wat vinden jullie hiervan? Ik heb mijn ram niet meer bij haar gelaten en hij is gelukkig weer helemaal de oude.
 6. https://www.bunnybunch.nl/informatie/voedingsbehoefte-van-een-konijn
 7. Ik kan de voedster niet terug brengen. Er zit hier ook geen opvang in de buurt, dus dat is niet mogelijk. Anders had ik dat in eerste instantie al gedaan. Mocht het niet klikken dan zal ik inderdaad een nieuw tehuis voor haar gaan zoeken.
 8. Oh, dat wist ik niet. Mijn vorige koppel is namelijk ook op die leeftijd gekoppeld. Dan zal het helaas nog een hele tijd duren voordat ze van elkaar kunnen genieten.
 9. Bedankt voor de reacties. Ik vond het inderdaad ook een raar verhaal wat de fokker mij vertelde. Ik ben hier niet mee bekend en ik kon er ook niks over vinden op het internet. Ik wilde in eerste instantie ook wachten met het koppelen totdat mijn ram is gecastreerd, maar mijn vriendin gaf aan dat ik ze al aan elkaar kon laten wennen. Ik merk te veel frustratie bij mijn ram, waardoor ik ze niet meer bij elkaar laat, al dan niet met tralies er tussen. Ik zal ze koppelen op neutraal terrein waar ik bij ben om eventueel in te kunnen grijpen. De voedster is twee maanden oud, waardoor ik heb begrepen dat ze nog niet vruchtbaar is. Kan ik ze na de castratie van de ram al koppelen of moet ik even goed, de nog vruchtbare periode van de dan gecastreerde ram afwachten in verband met de hormonen en het daarbij behorende gedrag?
 10. Newport

  Een iets te enthousiaste ram

  Ik heb al een tijd een ram. Omdat ik merkte dat hij de behoefte had aan een soortgenoot, wilde ik hem laten castreren en dan koppelen aan een voedster. De voedster is vandaag, wat eerder dan verwacht, gekomen. Ik houd haar nu in mijn slaapkamer. Ik heb nog nooit een voedster gehad die nog niet geholpen is. Ze is net twee maanden en ik wil haar met een half jaar oud laten steriliseren om baarmoederpijn te voorkomen. Echter gaf de fokker aan, dat ze graag zou zien dat ik de castratie van mijn ram uitstel en haar één nest laat krijgen. Zij gaf aan dat dit beter is voor de gezondheid van de voedster. Ik heb meteen mijn vriendin gebeld die dierenartsassistente is en zij gaf aan dat dat niet klopt. De castratie gaat dan ook gewoon door en ze zullen gescheiden blijven totdat mijn ram niet meer vruchtbaar is. Mijn vriendin gaf wel aan dat ik ze alvast aan elkaar kon laten wennen. De voedster zit in een ren in de slaapkamer en de ram loopt los in huis. Ze hebben nu onder mijn toezicht kennis gemaakt met de tralies er tussen en dit ging goed. Echter, zoals aan het tijdstip van mijn bericht te zien is, slaat mijn ram compleet door. Hij houdt mij al de hele nacht wakker, omdat hij zo graag naar haar toe wilt. De afdrukken van zijn tanden zitten in de (net nieuwe) deuren en de muren er om heen. Hij is zindelijk, maar mijn hele woonkamer ligt inmiddels vol met keutels. Hij blijft maar stampen en luistert totaal niet meer naar mij. Ik denk dat dit aan de hormonen te wijten valt. Ik wil graag weten of ik ze morgen weer aan elkaar mag laten snuffelen of dat ik er voor moet zorgen dat ze geen contact kunnen maken en of dit invloed heeft op het toekomstige koppelproces. Alvast bedankt voor het meedenken.
 11. Newport

  Castratie

  Bedankt voor het meedenken en de aanboden. Een oude vriendin van mij blijkt nu dierenartsassistente te zijn en zij wilt hem mee nemen naar het werk en er na weer terug brengen, waar ik erg blij mee ben!
 12. Newport

  Castratie

  Mijn konijn is oud genoeg om gecastreerd te worden. Echter heb ik geen eigen vervoer en in verband met het virus, kan ik ook niet met iemand mee rijden. Ik heb al gekeken voor een dierentaxi of een dierenarts die de dieren ophaalt, maar ik kan niks vinden. Hebben jullie een idee? Ik vind het zo sneu als die nog langer zonder een soortgenoot moet.
 13. Mijn konijn verhaart sinds een week of twee. Elke dag liggen er door het hele huis witte plukken. Ik ben blij, voor hem en voor mij, als het voorbij is!
 14. Mijn excuses voor mijn late reactie. Ik ben wegens omstandigheden een tijd niet online geweest op dit forum. Ik heb in ieder geval besloten dat we hem laten castreren en koppelen aan een voedster. Ik wil de houten plinten gaan vervangen door platte kunststof plinten. De gaten in de muren zullen worden gestuct en dan hoop ik van harte dat ze er van af blijven nadat ik een paar honderd euro verder ben.
 15. Helaas ontsnapt hij dus uit de ren of zijn de aanpassingen, welke wij zelf hebben gemaakt niet veilig. De ren is ook niet groot genoeg om te dienen als permanente huisvesting en de woning is niet groot genoeg om een heel stuk af te zetten voor hem. Hij heeft wel degelijk geleefd met een maatje. Enkel leefde hij bij de verkoper met zijn broer samen. Het is algemeen bekend dat twee rammen niet samen gaan als de hormonen op gaan spelen en wij wilden dit risico dan ook niet nemen, waardoor we alleen hem hebben meegenomen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .