Spring naar bijdragen

Newport

Members
 • Aantal bijdragen

  63
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  2

Newport last won the day on 28 December 2019

Newport had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

12 Goed

Over Newport

 • Rang
  Lamprei

Recente profielbezoeken

239 profielweergaven
 1. Ik gebruik houten kattenbakkorrels. In mijn ervaring zorgt dat voor minder troep dan hennepvezel.
 2. Newport

  Dominant door hormonen

  Mijn voedster van vier maanden is sinds drie dagen niet meer zindelijk. Ze keutelt door het hele huis en blijft plassen op de bank. Mijn (gecastreerde) ram oogt al twee dagen vermoeid. Ik zag net dat mijn voedster op hem aan het rijden was, terwijl hij in eerste instantie de dominantste was van de twee. De koppeling ging twee maanden geleden overigens zonder slag of stoot en er zijn verder geen "problemen" geweest. Ik vermoed dat dit gedrag komt door haar hormonen. Wat kan ik nu het beste doen? Ik heb al bij de dierenarts geĆÆnformeerd voor sterilisatie, maar in verband met het Corona virus en het feit dat ik afhankelijk ben van vervoer, kan dit niet binnen korte termijn. Moet ik het in de tussen tijd in de gaten blijven houden en kan ik haar hierin corrigeren? Wanneer haal ik ze eventueel uit elkaar als het uit de hand dreigt te lopen door de irritatie van mijn ram? Alvast bedankt voor het meedenken!
 3. Bedankt voor het delen! Mijn voedster plast helaas op de bank. Ik ga eens kijken of dit lukt.
 4. Wat ook een beetje flauw is, is om met z'n allen ƩƩn iemand af te lopen katten in een topic zonder dat jullie weten wat er aan de hand is. Mijn eerste bericht was een algemene reactie op de betreffende zin in de openingspost en deze kon ik na het plaatsen helaas niet meer aanpassen. Daarnaast heb ik de topicstarter direct na haar antwoord op mij in het topic een privƩ bericht geschreven, dat het om een miscommunicatie ging vanuit mijn kant, waar bij het absoluut niet mijn bedoeling was om wie dan ook te kwetsen en dat ik haar en haar konijnen, nog steeds, het beste wens.
 5. Wat fijn om te lezen dat het weer goed gaat met je konijn!
 6. Ik had een konijn met E. Cuniculi. Zijn hoofd begon steeds meer te kantelen tot het punt dat hij om begon te vallen. Na nog geen drie seconden spartelen kwam hij dan aweer overeind. Ik heb hem drie maanden lang, in overleg met de dierenarts, fenbendrops gegeven. Dit mocht niet baten. Ondanks dat hij at, dronk, keutelde en speelde, gaf dat de dierenarts aan dat hij alleen maar achteruit kon gaan als we helemaal zouden stoppen met het toedienen van, de situatie niet verbeterende, medicatie. Omdat ik hem de pijn wilde besparen, heb ik hem in laten slapen op twee jarige leeftijd. Ik mis hem nog elke dag, maar houden van is ook los laten. Ik wil een dier niet onnodig laten lijden.
 7. Newport

  Bescherming voor de bank

  Ik heb inmiddels twee konijnen. Mijn ram, welke nu gecastreerd is, liep los in huis en is zindelijk, maar mijn voedster plast helaas op de bank. Aan het einde van de maand komt mijn nieuwe bankstel binnen, waar ik enorm hard voor heb gespaard, en ik ben eigenlijk op zoek naar een manier om deze te beschermen. Ik dacht aan waterdichte hoezen, maar ik kan ze niet vinden in de maten van een grote driezitsbank met lounge gedeelte. Ik wil de hoes er alleen op als ik niet thuis ben en 's nachts en in de tussen tijd blijf ik mijn voedster zindelijker proberen te maken. Tips om het plassen op de bank zelf af te leren zijn ook welkom. Verder doet ze (inmiddels) alles netjes in de kattenbak.
 8. Je moet niet schrijven dat je er niet op in gaat als je zelf de discussie aan gaat, mij woorden in de mond legt en je eigen conclusies trekt. šŸ¤” Ik wens je in ieder geval succes met de situatie.
 9. Om eerlijk te zijn, vind ik het nogal raar dat je schrijft bewust voor gezonde konijnen te hebben gekozen bij de opvang. Dat een dier op dat moment gezond is, betekent toch niet dat het nooit ziek kan worden? Net als wij, kunnen dieren, waaronder konijnen, nou eenmaal ziek worden. Als je om wat voor reden dan ook de rekening voor de dierenarts niet wilt of kan betalen, dan moet je je verantwoordelijkheid nemen en een ander tehuis voor ze zoeken. Ik ben twee jaar geleden ook zes keer met mijn voedster naar de dierenarts geweest, voordat er duidelijk werd dat de enige optie amputatie van haar poot was. Ik was tweeduizend euro kwijt in nog geen jaar en uiteindelijk heeft ze het niet gehaald. Zuur voor mijn portemonnee, maar nog zuurder voor een dier dat zo veel pijn en stress heeft ervaren. Als je denkt dat je een toekomstige rekening wel wil en kan betalen, dan raad ik je aan om maandelijks een bedrag te sparen en op een aparte spaarrekening te zetten. Ik heb mij destijds verdiept in een verzekering, maar daar zaten zo veel ogen en haken aan, dat ik denk dat sparen een beter alternatief is.
 10. Bedankt voor de reacties. Horren zijn geen optie. De deur staat het grootste gedeelte van de dag open, omdat ik rook en mijn konijnen ook veel op het balkon komen. Ik zal in ieder geval eens kijken naar de anti-myiasis spray en morgen van die vliegenstrips halen.
 11. Newport

  Vliegen in huis

  Het stikt hier in huis van de vliegen. Omdat deze gevaarlijk kunnen zijn van de gezondheid van mijn binnenkonijnen, wil ik er natuurlijk zo snel mogelijk van af. Hebben jullie tips?
 12. Waarom met tien weken als ik vragen mag? Mij is geleerd dat voedsters vruchtbaar worden als ze tussen de drie en vijf maanden oud zijn en rammen nog later zijn.
 13. Newport

  Grote kattenbak

  Mijn ram loopt los in de woonkamer en heeft een gesloten kattenbak. Hij is zindelijk. Mijn voedster loopt los in de slaapkamer en heeft een open kattenbak. Zij wordt op dit moment zindelijk gemaakt. Het gaat al erg goed op af en toe een keutel buiten de bak na. Mijn ram wordt volgende week gecastreerd en er na zullen ze gekoppeld worden en 's nachts allebei in de woonkamer verblijven. Overdag hebben ze ook toegang tot het balkon en de gang en de slaapkamer. Ik kwam gister tot de conclusie dat de gesloten kattenbak te klein is voor twee volwassen konijnen. Hierom ben ik op zoek naar een alternatief. Ik dacht zelf aan een grote kattenbak, maar ik kan het gewenste formaat niet zo snel vinden. Een kooi valt af. Ook vraag ik mij af of ze wel met z'n tweeƫn ƩƩn kattenbak kunnen delen.
 14. Laat ik de filter ook maar eens testen. Bij deze mijn poging: *konijnenkeutel* *konijnenpluisje* Idioot *punkhaar-pluiskonijn* *hottentothaas* Aso *pluizige flappie* *vinnige voedster* *rioe-kioe konijn* *krulspinazie* *madeliefje* *bunnyflop* *bosvrucht* Sukkel *konijnendropjes* Klerelijer Lelijkerd Kreng En, tromgeroffel, het "leukste" voor het laatste en ik ben erg benieuwd of die wordt gefilterd: kech
 15. Mijn konijnen gebruiken een kattenbak. Hier zitten houten kattenbakkorrels in. Met een stoffer en blik, maak ik met de blik een scheiding van het vieze gedeelte en schep ik dit er uit. Met de stoffer haal ik de bovenste laag keutels weg, waardoor de korrels, waarop niet geplast is, als onderlaag kunnen dienen voor de schone korrels welke er weer in gaan. Ik doe dit al twee jaar op deze manier en ik vind het fijn werken. Ik schep elke dag, maar het kan ook wel om de dag.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .