Spring naar bijdragen

CharlieKonijn

Members
 • Aantal bijdragen

  5
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over CharlieKonijn

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. De schuur is eigenlijk al super droog, had er voor de zekerheid een paar vochtvreters neer gezet en daar zit amper wat in terwijl die er al dagen staan. Een los kacheltje heb ik helaas niet... Ik denk zelf dat het hooi wat vochtig is geweest, daarom heb ik het ook maar meteen weg gegooid. Het kruidenhooi was sowieso wat vochtig en daar zaten ze een paar dagen later dus ook vrolijk in. Ik heb nu de nieuwe zak hooi helemaal aan de andere kant van het huis staan, maar dat is ook niet echt handig met bijvullen. Luchtdicht verpakken is dus helaas geen goed idee, jammer
 2. CharlieKonijn

  Stofluis

  Afgelopen zaterdag zagen we ineens piepkleine beestje lopen in de schuur. Na lang zoeken bleek het uit het hooi te komen. Stofluis! Nu had ik nog een zakje kruidenhooi in een andere ruimte staan, dus al het hooi uit de schuur maar gewoon weggegooid om er zo snel mogelijk vanaf te zijn. Bak waar het in zat goed schoongemaakt als ook de kast waar het in stond. Nu leek het al twee dagen stofluisvrij, maar net zie ik ze ook in het kruidenhooi lopen. Nog lang niet zoveel, maar dat zijn er snel weer heel veel natuurlijk. Nu moet ik zo toch naar de winkel dus koop maar weer nieuw hooi en gooi de oude maar weer weg, maar als ik dat iedere paar dagen moet doen wordt het wel een heel dure hobby. Wie heeft dit nog meer gehad? Hoe ben je er uiteindelijk vanaf gekomen? En hoe voorkom ik dat het nieuwe hooi ook weer besmet raakt? Dacht zelf een goed luchtdicht afsluitbare bak, maar ben bang dat het dan juist gaat broeien. Al komt het uit de winkel natuurlijk ook in een afgesloten zak.. Alle ideeën zijn meer dan welkom
 3. Ik wilde nog even een update geven hoe het nu uiteindelijk is afgelopen met de kleine keuteltjes. Een dag later waren haar keutels perfect, niets op aan te merken. En twee dagen later nog steeds niets aan de hand. Ik heb toen de ochtend van de afspraak eerst de dierenarts nogmaals gebeld of het wel nodig was langs te komen. Zij vond het niet nodig maar ik moest de keutels wel goed in de gaten blijven houden. Een week later kwam het lichtjes terug en ben toen gelijk gestart met een lijnzaadbrokje per dag. Sindsdien nog geen opvallende keutels gezien! Bedankt voor de tip dexenbobbi!
 4. CharlieKonijn

  Kleinere keutels

  Hoi allemaal, Ik zoek me suf op internet maar ik kom er niet lekker uit. Onze voedster van 3 maanden heeft regelmatig kleine keuteltjes. Het grootste deel van de keutels was heel mooi, maar af en toe zat er een kleintje tussen. Nu lijken het langzaam steeds meer kleintjes te worden. Ze zijn niet piepklein maar wel duidelijk kleiner, ook geen natte keutels. Verder eet en drinkt ze goed. Heel veel hooi, beetje brokken (Selective) en een beetje groente maar daar zijn we nog voorzichtig mee aan het opbouwen. Ook is ze levendig en nieuwsgierig en lijkt nergens last van te hebben. Toch zit het me niet lekker. Ik heb al een afspraak voor maandag staan bij de dierenarts om haar even voor de zekerheid na te laten kijken, maar ik hoop dat iemand hier hetzelfde heeft gehad en me gerust kan stellen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .