Spring naar bijdragen

Frankdefranse

Members
 • Aantal bijdragen

  30
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over Frankdefranse

 • Rang
  Lamprei

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dat klopt kolono! Dan zit het goed, dankjewel.
 2. Ik ben inderdaad nog nooit zo blij geweest met wormen hahaha! we gaan door met de panacur, cisaral en metocloral. Hij voelt zich alweer een stuk beter nadat we de cisaral en metocloral weer hebben opgehoogd. Echter ben ik een beetje gaan speuren. De dosering panacur: 0,23ml per dag. Lijkt weinig als ik andere topics lees! Hij krijgt dit wel 14 dagen lang. De suspensie heeft een sterkte van 200mg/ml Ik heb ook nog geen bd keutels gevonden.. De DA belde vandaag trouwens ook weer even hoe het gaat. Had ik echt niet verwacht van een kliniek in een grote stad. Prettige ervaring!
 3. Ze hebben wormeneitjes in zijn ontlasting gevonden. Hij heeft nu panacur voor 2 weken voorgeschreven gekregen. Ik ben in elk geval heel blij dat er iéts gevonden is en dat we dat aan kunnen gaan pakken.
 4. Jeetje wat heftig! Sterkte met je verlies 😞 gelukkig eet en drinkt Franklin nog erg goed en gaan we eerst kijken naar eventuele oorzaken. Tussendoor voelt hij zich vaak nog goed genoeg om rond te rennen en te vliegen, dus zulke ingrijpende maatregelen zijn gelukkig (nog) niet aan de orde.. volgens de DA is het een flinke bikkel met veel levenslust.
 5. Net opnieuw bij de DA geweest omdat ik hem weer achteruit zie gaan. Maagje nog vol gas. Kiezen en temp waren goed. Injectie pijnstilling gehad en de dosering sicaral en metocloral weer omhoog. Morgen inderdaad keutels langs brengen @Kolino... helaas had hij vanaf 17:00 nog niet gekeutelt en zijn ze nu, nu hij net wat heeft gekeutelt, dicht. Ik word er moe van😣 (mijn bankrekening ook)
 6. Ik geef sinds afgelopen nacht 3x daags 0,25ml cisaral en metacloral. Vanavond weer wat moeizamer. Dit soort keutels vind ik vaak nadat hij even wat minder heeft gepoept, of aan het begin van een reeks keutels. 2 a 3x zo groot als normale keutels en ovaal... het zijn er een aantal, de rest ziet er wel mooi uit. Al heeft hij sinds gister zo nu en dan wat vochtigere keutels, die wat meer ruiken..
 7. Goed om te weten voor de volgende keer Evee! Bedankt. Franklin keutelt sinds gisteren weer de hele dag en lijkt, behalve een volle buik omdat hij nu weer leeft voor eten, en een rommelgeluid hier en daar, nergens last van te hebben. Iom de dierenarts ga ik de medicatie nu langzaam afbouwen. Erg fijne dierenkliniek trouwens, dierenkliniek Rotterdam, locatie Kralingen. Goede nazorg aangezien de dierenarts vandaag contact op wilde nemen met mij, alleen was ik haar voor. Ze werken outreachend en zij neemt dus ook over een week weer telefonisch contact op met mij om te overleggen. Assistenten zijn vriendelijk en komen op mij ook kundig over. Laagdrempelig wat betreft het bellen voor advies.
 8. Ik wilde een fotootje als voorbeeld plaatsen maar die zijn te groot. Nu net in 2 uurtjes 200+ keutels (wel mooier uitziend), dat is toch bizar😦
 9. Ja hij eet de hele dag door! Ik voer hem ‘s ochtends en ‘s avonds, en helemaal toen hij zich zo slecht voelde deed hij de hele dag over zijn biks en at continue sprietjes hooi.. Maar hij eet vandaag zijn biks weer bijna in 1x op dus dat vind ik een heel goed teken! Ik kan bijna zeggen dat Franklin echt een hele goede dag heeft gehad! Weer een stuk actiever weer. maar zoals je zegt @Evee, er gaat genoeg in en er komt genoeg uit! Enkel de tijd en vormen van de keutels vind ik frappant, maar misschien gaat dat de komende dagen nog veranderen. Ik blijf iig nog tm maandag de cisaral en metoclorar geven zoals met de DA afgesproken in deze dosering en ga dinsdag met hem op consult. Zolang hij geen diarree heeft en zijn keutels nog gekkig zijn lijkt me dit geen kwaad kunnen.
 10. Je bent hier als consument geloof ik wel voor beschermd, in die zin dat het verkochte dier wordt gezien als ‘object’, zoals een computer bijvoorbeeld, en het object is kapot bij aankoop. Of je dit echt moet willen aanvechten weet ik niet.. Dat gaat je geloof ik ook wel wat kosten. Gelukkig zal het diertje bij jou wel in betere hand zijn. Hopelijk is het niets ernstigs en geen grote kostenplaatje voor jou.
 11. Super lief allemaal! Op het moment lijkt hij zich een stuk beter te voelen en minder “aanvallen” te hebben. De metacloral zorgde voor wat meer herrie in zijn buikje maar dat leek hij wel nodig te hebben. Met regelmaat lekker actief en ook weer ondeugend. De keutels komen nog steeds pas vanaf 19:00, en beginnen dan met vreemde vormen: klein, dubbel, puntig of gigantisch en wat ovaal. In de loop van de avond worden ze mooier rond. Gisterenavond heb ik hem ook minder hoeven te ‘activeren’ om het keutelkanon los te laten haha. Overdags betrap ik hem erop dat hij ook wat normale keutels direct uit zn achterste opeet, dus het ligt dan niet helemaal stil. Het blijft wel een vraagteken waarom hij overdags niet normaal keutelt. Ik moet de medicatie minimaal een week op deze dosis blijven geven. Erna neem ik hem sowieso mee op controle en eventueel voor zijn inentingen die hij deze week eigenlijk had moeten hebben. Dan kan ie nog even door de molen. ( ik ben vd week zelf gewoon even langsgelopen, da zit om de hoek, om stress te voorkomen ) Ik ben echt een stuk gerustgesteld, hij lijkt in elk geval niet meer in levensgevaar. Heel fijn dat ik kon ventileren en paniekeren op het forum ghehe. Ik hou jullie nog wel even op de hoogte van de voortgang.
 12. Weer iets meer goede momenten erbij, ‘s ochtends erg enthousiast groeten. Tandjes zijn vorige keer goed nagekeken. Ik ben net opnieuw langsgeweest en kreeg er metocloral bij omdat het er op lijkt dat de stimulans net niet voldoende is van enkel cisaral. Verder alles continueren en nog een weekje aankijken omdat ie verder tussen de krampjes door goed functioneert en eet en drinkt. Afwachten dan maar weer? 😞
 13. Nog steeds moeizaam en keutels pas vanaf 19:00. Dan moet ik hem echt stimuleren in beweging te blijven om de keutels te laten blijven komen. Ik word er een beetje moedeloos van. Ik lees veel over infacol, kan dit icm de cisaral wat meer verlichting geven?
 14. Goed om te weten, bedankt! Voor nu ben ik wat terughoudend met het groenvoer, ik wacht er wel even mee tot hij goed hersteld is. Voorlopig gaat eten en drinken goed en zelfstandig. Veel hooi. Wel alles met tussenpozen en tussendoor voelt ie zich nog rot. Keutelen begon vandaag weer pas om 18:00. Ik moet hem regelmatig ‘pushen’ om te bewegen en dan komt er een keutelfestijn. Hij poept dan ook goede ronde keutels, en een flinke hoeveelheid. Hierna opluchting en vandaag zelfs ondeugende streken. Wat ik wel heel typisch vind en op internet nergens teruglees: ik voel het gas (denk ik?) echt bewegen tijdens zo’n aanval. Hij gaat dan languit liggen en lijkt het fijn te vinden als ik mn hand op zn buikje houd. Ik voel dan bobbels soms wel ter grote van een knikker bewegen door zijn buik. Ik hoef daar niet voor te voelen, het is echt aan de oppervlakte. Best heftig! Herkennen jullie dit? Ik kan ze wel richting de achterkant begeleiden lijkt het. Hierna is er vaak opluchting en wordt ie weer wat actief en gaat iets eten. Maar het voelt super pijnlijk...
 15. Oh echt? Mijn voorkeur ging er wel naar uit maar die verkochten ze niet toen ik van de da kwam.. Wat maakt het verschil? Het feit dat het gewassen is of? Ik geef het natuurlijk niet direct vanuit de koeling, maar laat het op kamertemp komen en was het nog een keer voor ik her geef.. Het lijkt wat beter te gaan. Gisterenavond onwijs veel keutels, echt heuuuul veel. En hij is een stuk energieker. Nu sinds vanmorgen vroeg weer geen keutels maar ook minder krampjes en meer eetlust en energie. Wellicht is het een beetje zijn routine? Het is nu al 2 dagen dat zijn keutels pas vanaf 16:00 lijken te komen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .