Spring naar bijdragen

Frankdefranse

Members
 • Aantal bijdragen

  39
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over Frankdefranse

 • Rang
  Lamprei

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Bedankt voor de reacties. Hij heeft permanent zo’n 10 vierkante meter en als ik thuis ben meestal het hele huis, dus aan ruimte geen gebrek en niets anders dan normaal. Het gooien is iets minder, maar het graven blijft hij doen. Hij gaat dan ook met zijn tanden over de vloer of zn onderbak. Ik word er wakker van en vanmorgen lag de inhoud van zn toilet ook weer overal. Maar als ik het zo lees, zou het dus wel belediging of een sterk karakter kunnen zijn? Zou de pubertijd mee kunnen spelen? Als hij mij me in de huiskamer zit doet hij het niet. Een partner gaat er zeker komen! Even brainstormen over een neutrale ruimte omdat hij overal komt, maar ik zit er aan te denken 1 kamer tijdelijk voor hem af te sluiten om deze neutraal te maken. en dan nog een klein vraagje. Hij plast graag op de bank... in zijn verblijf is hij zinderlijk, maar op de bank of mijn bed is het altijd raak. Hoe snel na de castratie zou hier verandering in kunnen komen? De DA zei dat de meeste hormonen nu wel uit zijn systeem zouden moeten zijn..
 2. Frankdefranse

  Gefrustreerd na castratie?

  Hoi allemaal, 2 weken geleden is mijn ram van 6 maanden gecastreerd. Afgelopen week ben ik bij de dierenarts geweest ter controle, omdat hij toch een hechtinkje nodig had vanwege een flinke zak (ghehe), en alles was lichamelijk gezien goed. Gelukkig maar want hij heeft megacolon en is nogal gevoelig. Echter lijkt hij sinds 4 dagen flink gefrustreerd te zijn. Hij graaft en krabbelt soms bijna dwangmatig, gooit zijn bakjes om en schopt zijn toiletbak helemaal leeg. Soms wat knorrig en helemaal na de controle bij de dierenarts erg boos geweest op mij. Nu is hij nog wel erg knuffelig, het is een heel aanhankelijk konijn en zoekt me toch regelmatig op. Hij lijkt alerter, en was wat schrikachtig na de controle. Hij zit nog regelmatig rechtop en stampt vaker om geluiden dan voorheen. omdat hij zo druk is met dit alles, eet hij langzamer dan normaal. Nu hebben we een lang verleden met veeeeele gasaanvallen, en dit lijkt gelukkig niet het geval te zijn. Hij eet alles uiteindelijk wel op en vertoont geen tekenen van ongemak of pijn. kan dit gedrag te maken hebben met zijn hormoonhuishouding of de castratie? Of is hij door de trip naar de dierenarts gewoon diep beledigd? Ik vind het soms zo sneu dat hij zo kribbig is en dwangmatig aan het kratsen en gooien is. sorry voor het hele verhaal maar ik kon het op internet niet echt terugvinden!
 3. Dankjulliewel! Helaas begint hij sinds 2 dagen moeilijk te doen met het innemen van medicatie. Ik denk omdat hij de antibiotica vies vindt. Nu weigert hij de rest ook terwijl hij altijd op het brokkenpapje aanviel. Gaf het met banaan, dat werkte anderhalve dag. Nu maar in een stukje appel, werkt ook maar halfbakken. Heel frustrerend! Wil zo graag dat hij die kuur goed afmaakt! En aan ander voedsel is hij ook helemaal nog niet gewend en hij heeft om de zoveel dagen nog gasaanvallen dus dat risico vind ik helemaaaaaaal niet prettig. Vanwege werk lukt het niet vandaag, maar morgen maar even olvarit wortelhapjes scoren.
 4. @Kolino ik vond het wel erg vergelijkbaar! Als ik online op keutels van een megacolon konijn zocht, en heb echt vele pagina’s en fora afgezocht, dacht ik wel echt steeds: Ja! Dit zijn zijn keutels! Maar goed, de uitslag is binnen. Er is een overschot aan een bepaalde bacterie gevonden en ik ga vanavond starten met een ab-kuur voor een week! Na deze week langzaamaan de overige medicatie afbouwen. Laten we hopen dat dit het dan was. Wat een zorgen en kosten allemaal!!!🤯
 5. Beneden inderdaad nog een toiletje. Die van mij is in zijn eigen ruimte superzinderlijk, daar vind ik nog geen verloren keutel naast zijn bak. In de woonkamer poepte hij echter óveral. Tot ik nog een bak aanschafte en deze op zijn favoriete plasplek neerzette. Helaas is dit tegen de deur naar de gang aan, en als ik de deur dus open en dicht heb gehad en ik zijn toilet niet genoeg terugschuif dan plast ie er naast. Zelfs als het om een paar cm gaat.
 6. @Jamesthebunnybutler ik heb begrepen dat de vele varianten een beetje in te delen zijn in 2 soorten, nat en droog. Franklin heeft eigenlijk nooit diarree, maar juist hele grote misvormde keutels, en de bij de andere soort hebben konijntjes inderdaad juist diarree en natte flatsen. Hier wat foto’s van vandaag. Nu voor zijn doen echt geweldig goede keutels. Toch blijft er ook op een goede dag veel verschil in grootte. De langwerpige dubbele keutel zie ik veel liggen.
 7. Ik hoop inderdaad ook op een bacteriele infectie. Maar, even uitgegaan van het ergste, heeft de da wel benadrukt dat het controleerbaar is en goed te handelen is door in contact met elkaar te blijven en dat we dan wel een goed onderhoudsplan opzetten. Ach, we wachten het af😔 Ik zal even wat foto’s maken.
 8. Het kunnen nog twee dingen zijn. óf een bacterie, waarvoor we keutels op gaan sturen naar het lab, óf megacolon, wat zal blijken door al het andere uit te sluiten. Zou me niet verbazen, gezien de keutels. Ik was er al eerder op uit gekomen op internet. Dat zal betekenen dat hij levenslang op de medicatie zal blijven. Ik hoop straks of morgen de keutels op te kunnen laten sturen voor (nog meer) onderzoek...
 9. Vandaag opnieuw keutels ingeleverd voor onderzoek. De panacur kuur zit er nu op. Cisaral en metocloral krijgt hij nog. Helaas nog steeds vreemde keutels (klein, groot, langwerpig en stinkend), en zo nu en dan krampjes. Gelukkig functioneert hij verder wel goed (energiek, eten, drinken, plassen en poepen.) Wel heel rot dat er dus toch nog iets niet lekker lijkt te zitten. hij zit nogsteeds op ss junior en met natvoer ben ik nog niet begonnen omdat ik het idee heb dat hij nog regelmatig gas heeft. Zou ik moeten overstappen op adult? Hij is van 2 juni dus zou over 2 weken de 4 maanden aantikken. Of is dit nu te risicovol voor zijn gevoelige darmen? ik wacht het onderzoek van de da maar weer af...
 10. Dat klopt kolono! Dan zit het goed, dankjewel.
 11. Ik ben inderdaad nog nooit zo blij geweest met wormen hahaha! we gaan door met de panacur, cisaral en metocloral. Hij voelt zich alweer een stuk beter nadat we de cisaral en metocloral weer hebben opgehoogd. Echter ben ik een beetje gaan speuren. De dosering panacur: 0,23ml per dag. Lijkt weinig als ik andere topics lees! Hij krijgt dit wel 14 dagen lang. De suspensie heeft een sterkte van 200mg/ml Ik heb ook nog geen bd keutels gevonden.. De DA belde vandaag trouwens ook weer even hoe het gaat. Had ik echt niet verwacht van een kliniek in een grote stad. Prettige ervaring!
 12. Ze hebben wormeneitjes in zijn ontlasting gevonden. Hij heeft nu panacur voor 2 weken voorgeschreven gekregen. Ik ben in elk geval heel blij dat er iéts gevonden is en dat we dat aan kunnen gaan pakken.
 13. Jeetje wat heftig! Sterkte met je verlies 😞 gelukkig eet en drinkt Franklin nog erg goed en gaan we eerst kijken naar eventuele oorzaken. Tussendoor voelt hij zich vaak nog goed genoeg om rond te rennen en te vliegen, dus zulke ingrijpende maatregelen zijn gelukkig (nog) niet aan de orde.. volgens de DA is het een flinke bikkel met veel levenslust.
 14. Net opnieuw bij de DA geweest omdat ik hem weer achteruit zie gaan. Maagje nog vol gas. Kiezen en temp waren goed. Injectie pijnstilling gehad en de dosering sicaral en metocloral weer omhoog. Morgen inderdaad keutels langs brengen @Kolino... helaas had hij vanaf 17:00 nog niet gekeutelt en zijn ze nu, nu hij net wat heeft gekeutelt, dicht. Ik word er moe van😣 (mijn bankrekening ook)
 15. Ik geef sinds afgelopen nacht 3x daags 0,25ml cisaral en metacloral. Vanavond weer wat moeizamer. Dit soort keutels vind ik vaak nadat hij even wat minder heeft gepoept, of aan het begin van een reeks keutels. 2 a 3x zo groot als normale keutels en ovaal... het zijn er een aantal, de rest ziet er wel mooi uit. Al heeft hij sinds gister zo nu en dan wat vochtigere keutels, die wat meer ruiken..
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .