Ga naar inhoud

rosaliedv

Members
  • Items

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door rosaliedv

  1. Het bleek een heeele mega grote abces en tumor van de eierstokken te zijn. We hebben haar in laten slapen anders zou ze echt te veel lijden ook werd ze langzaam aan blind. 1 oog kon ze al bijna niks meer zien. Erg jammer van de kinderboerderij maar reken er op dat daar wat gaat veranderen.

    • Verdrietig 2
  2. 9 minuten geleden zei Konijnenliefhebber1993:

    Ik vind het knap dat een dierenarts dat zo door een telefoon kan zeggen, zonder het diertje gezien te hebben?

    Ik vind dit allemaal maar raar.

     

    En tja. Wat als het 300 euro kost? Ik heb voor mijn eigen konijn 700 of misschien wel meer betaald voor alleen een oogje. Maar dat is ze waard. En het feit " het is maar een konijn" maakt me eigenlijk heel kwaad

    Ik zeg niet het is maar een konijn dat doet de kinderboerderij juist daar word ik dus ook zo boos van.

  3. 7 minuten geleden zei rosaliedv:

    Mijn oom is dierenarts en is vandaag wezen kijken. Hij heeft de bult onderzocht en zei dat het een abces is. Hij heeft 3 sneetjes gemaakt maar de pus is te hard en klonterig geworden.. We gaan morgen naar onze eigen dierenarts kijken wat die er van zegt. We hopen dat het goed nieuws is maar ze heeft er veel last van aangezien ze het zelf ookal een paar keer open gemaakt heeft. Ik berijd me er lichtelijk op voor dat morgen haar laatste dag is. Ze komt van een kinderboerderij.. Ze zeggen daar dat konijnen dood gaan als ze ook maar 1 druppel water voelen.. ( ja die zorgt dus voor de konijnen en cavia’s ) Ze vinden het zonde om een dierenarts te bellen want ja het is maar een konijn. Dus wachten ze net zolang tot het beestje dood ligt in het hok om op de mest bult te gooien. Ik heb ze nu al 56789123 keer vervloekt in mijn hoofd...

     

    Mijn oom zei ook dat er een kans bestaat dat het beestje WEL geholpen kan worden. Door middel van een operatie onder narcose en zo de pus te verwijderen. Mijn moeder weet het niet zeker want ze vindt 300 euro bijvoorbeeld te veel voor de operatie. Heeft iemand hier ervaring mee en weet iemand wat ongeveer de kosten zijn?

  4. 14 minuten geleden zei Evee:

    Chemo snap ik dat je er niet voor kiest, dat zullen weinig mensen kiezen voor een dier. Je kan een dier alle ellende niet uitleggen. Maar als deze bult een tumor is, vrees ik dat je het punt dat je die optie zou hebben ook al voorbij bent. 

     

    Maar je weet op dit punt niet wat het is. Er is geen onderzoek gedaan, geen foto gemaakt niets. Ik snap het verloop van dit verhaal ook totaal niet. Lijkt mij dat je morgenochtend direct naar een goede konijnkundige dierenarts belt en er op staat dat je direct die dag nog langs mag komen voor onderzoek, in ieder geval duidelijkheid krijgen wat het is, wat je opties zijn, wat de bijbehorende risico's en kosten zijn, voor je het diertje ter dood veroordeeld.

    Anders snap ik niet waarom je een konijn gaat halen, als je geen verantwoordelijkheid en kosten wil of kan dragen op het moment dat het diertje iets mankeert. Dan help je hem toch van de regen in de drup?

    Mijn oom is dierenarts en is vandaag wezen kijken. Hij heeft de bult onderzocht en zei dat het een abces is. Hij heeft 3 sneetjes gemaakt maar de pus is te hard en klonterig geworden.. We gaan morgen naar onze eigen dierenarts kijken wat die er van zegt. We hopen dat het goed nieuws is maar ze heeft er veel last van aangezien ze het zelf ookal een paar keer open gemaakt heeft. Ik berijd me er lichtelijk op voor dat morgen haar laatste dag is. Ze komt van een kinderboerderij.. Ze zeggen daar dat konijnen dood gaan als ze ook maar 1 druppel water voelen.. ( ja die zorgt dus voor de konijnen en cavia’s ) Ze vinden het zonde om een dierenarts te bellen want ja het is maar een konijn. Dus wachten ze net zolang tot het beestje dood ligt in het hok om op de mest bult te gooien. Ik heb ze nu al 56789123 keer vervloekt in mijn hoofd...

     

  5. 6 minuten geleden zei Eefje:

    Maar je weet nieteens wat er aan de hand is? Dat lijkt me stap 1. Blijkt dat het niet goed behandeld kan worden, dan ga je toch pas over inslapen nadenken. Heel bijzonder dit.

     

    5 minuten geleden zei Ot&Sien:

     

    Maar dan moet je toch eerst weten wat er aan de hand is? Misschien is het wel goed te behandelen. 

    Nee dat klopt maar we gaan haar bijvoorbeeld niet laten opereren of bijvoorbeeld een Chemo kuur gaan we dan ook niet doen.

    • Verward 1
  6. 11 minuten geleden zei Eefje:

    Ik vind het heel bijzonder dat een dierenarts op basis van een foto zulke uitspraken doet zonder het dier gezien te hebben. Je gaat toch niet over inslapen praten zonder een dier zelfs maar gezien te hebben? Sorry maar dat slaat helemaal nergens op.

     

    8 minuten geleden zei Ot&Sien:

     

    Ik denk dat ik een andere dierenarts zou zoeken. Een dierenarts die je op basis van zo'n foto niet langs laat komen lijkt me absoluut niet geschikt en al helemaal niet konijnkundig.

    Wij hebben zelf gekozen dat als het niet verbeterd we haar in laten slapen.

  7. Ik heb gebeld (niet nu maar eerder maar ik moest werken. ) Ze zeiden dat het er uit ziet als een bloeduitstorting maar ze kunnen een tumor niet uitsluiten. We moeten haar elke dag wegen en kijken of de situatie veranderd. Word het minder gaat het de goede kant op en veranderd er niks gaan we haar waarschijnlijk in laten slapen.. We kijken het dus voor morgen en overmorgen aan en dan beslissen we wat we doen. In ieder geval heeft ze dan 2/3 mooie en fijne dagen gehad waarbij ze echt lekker even konijn kon zijn. We hopen dat het veranderd! Ze eet niet veel maar wel wat meer dan bij haar vorige eigenaar. Ik hou iedereen op de hoogte!

  8. Hallo!

    ik heb vandaag een mishandeld konijntje opgehaald. Maar ik zie dat haar buik wat gezwollen is en heel geïrriteerd. Wat is dit en wat moet ik doen??? Ook heeft ze vachtmijt kan het daarvan komen? Bij haar vorige huisje zat ze elke dag volop in de zon misschien dat ze daarvoor gevoelig is geworden?

    0E0813E0-2A5C-4A46-AE6C-9483885AE3EF.jpeg

  9. 8 minuten geleden zei Evee:

     

    Dit is echt geen goed advies. Als je een konijn wil dat je op je schoot kan knuffelen, dan raad ik je aan om voor een pluchen variant uit de speelgoedwinkel te gaan. Die voldoet dan precies aan je verwachtingen en daarmee doe je niemand kwaad. 

     

    Konijnen zijn prooidieren. Optillen geeft ze ontzettend veel angst. In de natuur is opgetild worden voor konijnen meestal een doodvonnis. Een konijn kan twee reacties hebben op optillen: spartelen met alles wat ze in zich hebben, of verstijven van angst. Vooral dat laatste word vaak gezien als "hij vind het wel fijn, want hij zit zo rustig". Optillen dus alleen als het nodig is, en niet voor je eigen menselijke plezier. Je geeft je konijn er een hoop onnodige stress mee. 

     

    Ga gewoon lekker bij je konijn in het verblijf zitten en laat ze zelf, zonder  dat je het forceert, ontdekken wie je bent en of ze je aandacht wel of niet leuk vinden. Als ze aan je aandacht gewend zijn, en dapper genoeg zijn om wat lekkers uit je hand aan te pakken, kun je echt veel leuke dingen met je konijn doen, echt op leuke manieren met ze bezig zijn, maar dan zonder de stress van het optillen. Veel fijner voor je konijn en net zo leuk! En als je ze samen houd met andere konijnen, kunnen ze samen op avontuur. Dat maakt dat ze veel meer durven, en lekker boevig, eigenwijs konijnengedrag kunnen laten zien. Daar kan ik als baasje altijd zo van genieten. 

     

     

    Heel goed verwoord! Wat ook vaak word gezegd en wat ik ook vaak doe is dat ik of bij ze in de ren gaan liggen zodat je even groot bent en dan moet je ze niet aanraken maar laat ze je gewoon is eventjes onderzoeken of dat ik er in ga zitten en ze maar zien of ze naar me toen komen of niet. Konijnen zijn prooidieren zoals Evee al zij en je moet ze geen angst maar juist vertrouwen geven.

  10. Zojuist zei Evee:

    Als het open wonden zijn zou ik niet het weekend afwachten, maar een dierenarts bellen die vandaag open is. En zeker dan is het gevaarlijk om zelf met smeersels en sokjes aan de gang te gaan. Het is belangrijk dat de wonden verzorgd worden en dat er medicijnen gegeven worden zodat er geen ontstekingen ontstaan, anders ben je verder van huis straks. Dan zou ik niet afwachten tot na het weekend want dan is het 4 & 5 mei en zijn dierenartsen vaak ook weer korter open, dan zit je straks tot 6 mei met deze situatie.

    Oke ga ik doen.

  11. Zojuist zei Evee:

    Is de huid nog wel dicht? Dus geen open wonden?

     

    Woon je in België dat de dierenartsen dicht zijn? Want in NL zijn ze gewoon open.

    Bij de rex is de huid open maar en ziet het er redelijk geïrriteerd uit. En bij mijn dwergje is alles nog dicht.

    Nee woon in NL maar bij ons heeft de dierenarts andere dagen waarop ze open zijn.

  12. Zojuist zei Evee:

    Ik zou er een dierenarts naar laten kijken. Zomaar zelf met zalf en sokjes beginnen kan het juist veel erger maken. En de sokjes geven zo te lezen stress, dus zou ik die zeker weglaten.

     

    In dit artikel staan veel tips, waaronder over bodembedekking die helpt het niet erger te maken enz.

     

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/Pododermatitis-zerehakjes-konijn

     

    Ga ik doen het punt is alleen dat de dierenarts pas dinsdag weer open is.. En ik wil gewoon echt niet dat het te laat is. Dus wil ik alles doen wat ik kan doen in de komende dagen.

  13. Hey hoi!

    Ik heb twee lieve konijntjes Boltje dat is een kleine rex ( gecastreerd mannetje ) en Blauwtje dat is een dwergje ( vrouwtje ). Laatst was ik is aan het kijken of ik mijn konijn Boltje kon laten knippen of scheren. Hij komt heel moeilijk de winter door maar dat is niet waarom ik deze discussie aanmaak. Ik kwam dus tegen dat konijnen ‘zere hakken’ kunnen krijgen/hebben en vooral dat rex konijnen daar gevoelig voor zijn. Ik snel de volgende dag kijken en ja Boltje had zijn hakjes kaal een zere wondjes er op. Nu hebben we zalf en baby sokjes ( tip van Agradi ) maar nu doet hij er alles aan om het er af te krijgen. De baby sokjes haalt hij er af en de zalf likt hij weg.. Toen vroeg ik mij dus af heeft mijn dwergje het ook? Dus ik snel kijken en ja hoor Blauwtje had het ook maar wel een beginnende versie er van. Ze hebben zeg maar de onderkant van zo’n twee verdiepings hok. En daar hebben we een soort binnen hok tegen aan gemaakt zodat ze meer ruimte hebben. Ze staan op zeil ( want dat is makkelijk schoon te maken ) met daarop dikke laag stro voor de winter en in de zomer op zaagsel. Ze mogen meestal elke dag naar buiten maar we zijn nu begonnen met gras in zaaien dus wordt dat lastig maar gaan ze sowieso drie keer in de week toch nog wel naar buiten maar dan op een andere plek. Ze zijn ook beide zindelijk en de voeten zijn niet nat. Ik weet niet meer zo goed wat te doen.. Weten jullie nog wat?

  14. Hey!

    ik heb al eerder een forum geplaatst over mijn konijn die veel schijnzwanger is, maar nu is ze al een hele poos erg agressief ook zit ze vaak te rijden op mijn gecastreerde ram.. Als je er aan komt en je wilt haar voer/hooi doen komt ze er aan ‘gevlogen’ met haar mond open en grijpt en krabt ze zo hard als ze kan aan je handt.. Ze is gewoon niet meer mee om te gaan, en gromt ook zodra je eraan komt. Ik weet echt niet meer wat te doen, we hebben al geprobeerd met handschoenen, vrolijk zijn met alles of juist niet en grenzen aan te geven maar helemaal niks werkt. Het is trouwens een voedster, van 7/8 maanden. Weet iemand wat te doen?

  15. Hey!

    ik heb 2 konijntjes een blauw ( grijs ) dwerg konijntje, voedster van ongeveer 4/5 maanden en een bruin klein Rex konijn, ram van ongeveer 3 jaar. Laatst ( 5 weken geleden ) is mijn dwerg konijntje bezig gegaan met een nestje helemaal mooi dus na 2 dagen vertrappelt. Ik had het toen opgeruimd er was geen enkel probleem maar nu is ze wéér een nestje aan het maken. Ik ben bang dat mijn kleine Rex niet goed gecastreerd is.. Ze heeft ook een tijdje bloed gehad in haar plas. Maar dat is nu ook weer gestopt. Ook als je haar soms aait knor/bromt ze en valt ze soms aan. Ook wilt ze bijna niks eten. Nu wil ze wel iets meer worden geaaid maar echt niet veel want dan grijpt/bijt ze gelijk. Weet iemand of dit een teken kan zijn van zwangerschap of hoort het bij schijnzwanger?

  16. Zojuist zei Domino:

    Oke dat is "positief" ik zeg niet dat dat het is, maar je kan zeker aan EC denken, en hoe eerder je daartegen de behandeling in zet, hoe beter de prognose is. Nogmaals ik kan vanaf hier niet zien dat dat het ook echt is, maar het lijkt er wel op. Het is een optie. 

    wat zijn syptomen van EC?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .