Ga naar inhoud

cecelapin

Members
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door cecelapin

  1. Ja dat soort dingen bedoel ik! Ik had het idee namelijk dat mijn dierenarts mij naar die ander toe wilde sturen, maar daar ken ik eigenlijk geen verhalen over. Terwijl ik wel altijd veel lees hier over Wilhelmina park.

     

     

  2. Hallo allemaal,

    Ik ben geen nieuw lid, maar ik kon met mijn oude account niet meer inloggen... en de optie wachtwoord vergeten lukte helaas ook niet. Ik heb echt al heel lang niet meer ingelogd dus dat zal het wel zijn...

     

    Ik heb even een vraagje voor jullie en ik hoop dat iemand me kan helpen een knoop door te hakken. Ik heb een konijn van 9 jaar oud, een Teddy die problemen met haar oog heeft. Mijn dierenarts heeft geprobeerd haar traanbuis te spoelen onder narcose. Dit is helaas niet gelukt. En nu hebben ze me doorverwezen naar een specialist. Ik heb twee namen gekregen. Wilhelmina park en Dierenkliniek hoofdstraat. Mijn eigen DA was eigenlijk vooral lovend over die laatste omdat dat echt een specialist zou zijn. Zelf lees ik echter altijd alleen maar goede verhalen onder de konijnen liefhebbers over Wilhelmina park en ook dat ze daar wat vriendelijker en beter in de nazorg zijn/informatie verstrekken etc. Ik vind het sowieso al lastig allemaal omdat ik met een ziek oud beestje 1 uur moet gaan reizen.. Dus advies is welkom!

     

  3. Mijn konijnen lopen inderdaad ook binnen los, ik kan ze in de keuken doen achter een hekje, maar eigenlijk kan ik ze ook gewoon los laten. Ze hebben dan ook geen kooi, alleen een toilet en hooiruif. Het is echt super gezellig om ze de hele dag om je heen te hebben. En je kunt ze heel goed leren dat ze met hun speelgoed moeten spelen en niet met je tafelpoten :) En vooral lekker heel veel tijd op de grond met ze doorbrengen, ze zijn ontzettend nieuwsgierig en kunnen net zo goed schooien als een hondje, dus ze komen echt wel naar je toe op een gegeven moment! Succes!

    • Vind ik leuk 2
  4. Hoi allemaal,

    Ik heb dit gepost op een engels talig forum maar daar werd me gelijk vanalles verweten etc. En kreeg ik toch een beetje een vervelend gevoel bij. Mensen kunnen zo lelijk doen op internet. Maar goed dat even terzijde..

    Ik heb twee teddy widders van 6 jaar, 1 moet sinds afgelopen weekend af en toe niezen, heeft een beetje een snotneusje (absoluut geen dik wit snot) en ze is ook echt niet ziek, eet gewoon etc. Toch van de week langs de dierenarts geweest (die op de konijnkundige lijst staat) en die heeft haar helemaal onderzocht. Temperatuur, longen, hart, kiezen, ogen etc! Niks raars gevonden, behalve een beetje een loopneusje voornamelijk aan 1 neusgat. Ik weet alles van pasteurella, dat konijnen eigenlijk niet verkouden kunnen worden zoals mensen, maar ze wel kou kunnen oplopen als ze bijv op de tocht zitten. Ze heeft dit een aantal jaren geleden gehad aan haar oogje, en is dus kennelijk wel een beetje gevoeliger voor veranderingen van het weer etc. Ook al zitten ze binnen. Mijn dierenarts heeft alles genoteerd en geeft aan dat het eigenlijk met 3/4 weken over zou moeten zijn. Maar.. dat ik kan bellen voor antibiotica als ik het niet helemaal vertrouw.

    Dus? Met het weekend wat er aan komt, wat adviseren jullie? Wel of geen antibiotica? Ik heb inmiddels ook een doos enchinea besteld.. gewoon de plant en niet de kinder tabletjes. Dit werd overigens ook op het andere forum helemaal afgekraakt (de tabletjes of druppels omdat het voor mensen is en niet konijnen) terwijl ik er hier toch wel positieve geluiden over heb gelezen... Ik hoor graag van jullie! Bedankt alvast!

  5. Hoi, ik heb mijn voedster vorige week woensdag laten helpen. Ik vond het ook een moeilijke beslissing maar ben toch blij dat ik het gedaan heb. Ze is er goed doorheen gekomen. Mocht haar al heel snel weer ophalen... Vooral de eerste dagen zijn ze echt wel ziek.. maar nu 5 dagen later hupst ze alweer rond hoor. Gewoon zorgen dat je lekkere groentjes in huis hebt en een hoop oude handdoeken om te gebruiken als bodembedekking. Ik zou haar idd even binnen houden de eerste dagen.

  6. Ik heb mijn voedster van 2 afgelopen woensdag laten sterilliseren. Ik mocht haar naar drie uurtjes alweer ophalen (bij de meeste konijnen duurt het echter wat langer maar ze was al weer goed op temperatuur). Vooral de eerste 2/3 dagen ben je druk met nazorg.. Heb haar niet hoeven dwangvoeren maar wel elke keer groente uit de hand laten eten en laten drinken uit een bakje. Zelf eten deed ze nog niet. S'nachts opgestaan om nog een keertje brokjes/water te geven.

    Lees je even goed in van te voren, dat je alles in huis hebt. Nu is het vijf dagen geleden en gaat het alweer goed met haar hoor. Maar moet zeggen dat het wel een opluchting is, want ik vond het ook een moeilijke beslissing.

    Als je 2 konijntjes hebt, zou ik ze idd samen laten helpen. Maakt voor de nazorg niks uit en ze kunnen lekker steun bij elkaar zoeken.

  7. Ik heb dr zojuist op mogen halen.. het is allemaal goed gegaan. Nu zorgen dat ze weer gaat eten natuurlijk. Volgens de dierenarts had ze al wel aan een paar sprietjes hooi zitten knabbelen. Ze heeft een injectie tegen de pijn gehad... Ik zou met Carprofen pas morgenochtend hoeven te beginnen. Klopt dit wel? Ik dacht altijd dat die injecties nooit zo lang werkte?

    Ik heb normaal al nooit bodembedekking in de kooi, maar is het nu handig om een handdoek in de toiletjes te leggen ipv hennepvezel? Ik neem aan dat dit de eerste dagen ook niet fijn is.

    Mijn ventje loopt nu los in de kamer, en heb hier even de gezamelijke kooi neergezet. Maf beest zit rondjes te rennen en binkies te maken (eindelijk de stoere vent in huis?) Lola zit in de keuken achter het hekje (waar normaal de kooi staat en ze de hele dag los lopen) op een dekentje. Heb ze dus nog maar even niet bij elkaar gezet, zodat ze even kan bijkomen. Leek me beter, het is echt een 'hoopje' nog.

    Mocht ik ze vanavond toch samen laten, moet ik dan ook in de kooi nog een handdoek doen? En het is zo'n kooi waar ze normaal zelf in/uit kan springen, maar dat lijkt me nu eigenlijk ook niet zo prettig... ?

  8. Okay thanks! Vanuit Charlie (mijn mannetje) verwacht ik eigenlijk niet zoveel problemen. Tis nogal een sulletje haha. Maar ik snap wel wat je bedoeld... toen Charlie ziek was, was Lola wel heel lief ging echt bij hem zitten. Maar ze vond het ook allemaal wel een beetje vreemd dat hij zoveel aandacht kreeg etc. dus werd wel jaloers op een gegeven moment.

    Nou spannend allemaal... het blijft lastig om de beslissing te nemen om in een gezond beest te gaan 'snijden'.

  9. Ja ik had volgende week al een vakantieweekje gepland ivm voorjaarsschoonmaak (goede afleiding), dus vandaar dat het nu opeens allemaal zo snel gaat. Ben blij dat ik lekker thuis bij dr ben en dat moet ook wel volgensmij. Geen probleem als ik s'nachts de wekker moet zetten.

    Ja even kijken dan maar hoe het gaat als ik haar mag ophalen.. maar mijn gevoel zegt ook wel dat ik ze het liefste gelijk weer bij elkaar wil zetten. Ze zijn altijd zo lief voor elkaar.

    Okay Olvarit dan alleen als back-up. Ik heb trouwens wat gruis opgespaard uit de SS zakken, dus dat kan goed worden gebruikt als dwangvoeding toch. Hier ooit eens gelezen als tip.

  10. Mijn dametje van 2 heeft weer ontzettende last van voorjaarskriebels. Ze heeft gisteren echt het hele huis ondergepiest en zit constant op haar ventje te rijden. Niet leuk meer dus. Vorig jaar heeft dit bijna de hele zomer geduurd.

    Ik heb vanochtend naar de dierenarts gebeld om een afspraak te maken voor het enten, maar uiteindelijk heb ik nu dus een afspraak gemaakt voor het sterilliseren. Mega zenuwachtig, omdat ik dit altijd een zeer enge ingreep vindt bij zulke kleine beestjes. Ze is ook nog maar 1 x schijnzwanger geweest, maar we gaan het nu dus toch doen. Ze is normaal heel erg zindelijk, dus dit wordt echt te erg (en het stinkt ook zo mega).

    Ik weet dat mijn konijntje niet nuchter mag zijn. De eierstokken en baarmoeder zullen verwijdert worden.

    Wel even een paar andere vragen. Mijn dierenarts (staat hier op KK lijst) zei dat ik een week later, als alles goed gaat, zou kunnen bellen voor een afspraak voor het inenten en dat ze dan gelijk even naar de hechtingen etc zou kunnen kijken. Is het wel verstandig om zo snel naar een operatie te enten? Ik ga er dan dus wel vanuit dat ze weer helemaal tip top in orde is, normaal eet en poept etc.

    Ik heb normaal geen bodembedekking in de kooi, alleen hennep in de toiletjes. Moet ik er nog een handoek bij in leggen of is dit niet nodig?

    Moet ik mijn konijntjes scheiden na de operatie? Of kan ik ze wel lekker weer bij elkaar laten. De kooi staat normaal gesproken in de keuken, waar ze de hele dag kunnen los lopen.

    Verder? Lekkere groentjes in huis halen? Ovarit misschien... moet ik nog aan andere dingen denken?

    In al mijn opwinding helemaal vergeten te vragen naar de kosten van de dierenarts.. (ach ja)

  11. Charlie maakt niet zoveel geluid, heel af en toe met oppakken als ie echt boos wordt.

    Lola daarentegen die kan gewoon echt grommen als ze haar tarwe aren niet snel genoeg krijgt.. en ze heeft momenteel beetje last van haar hormoontjes dus mocht haar kontje niet borstelen.. en dan zit ze gewoon echt te knorren ofzo! Heel appart geluid wel!

  12. Witlof, andijvie en boerenkool doen het hier goed. Peterselie vinden ze denk ik het lekkerst.

    En om te verwennen een stukje bananaan. Daar doen ze echt een moord voor. Mijn vriendin was laats op bezoek met haar baby, die ze een fruithapje aan het voeren was.. en die konijnen komen opeens op haar afgevlogen, op de achterpoten staan, en om haar benen heen rondjes rennen... (alsof ze nooit wat krijgen, om je dood te schamen)... en in dat hapje zat dus.. banaan! Gelukkig sprongen ze nog net niet opschoot om het bij de baby weg te grissen haha! :$

  13. Lola krijgt vanmiddag haar eerste prikje!

    Ja als er in de toekomst nog eentje weer last krijgt, kan ik de ander het beste gelijk preventief ook laten helpen volgensmij. Bizarre ook hoe snel die plekken zich uitbreiden en groter worden. Vorige week heb ik haar helemaal gecontroleerd en was er nog niks te zien.

  14. Hey hey, nog even een update. Charlie krijgt volgende week dus zijn tweede prikje. Helaas (het was te verwachten) heb ik bij Lola inmiddels ook weer wat plekjes ontdekt (nauwelijks te zien door die dikke teddy wintervacht). Zou ik kunnen wachten tot volgende week met een prikje voor Lola of is het, aangezien Charlie dus al zn 1e prik gehad heeft, beter om haar morgen al even te laten prikken?

  15. Charlie heeft net z'n eerste prikje gehad, volgensmij voelde hij er niks van. De rest van het onderzoek was vervelender ;) Hij zag er verder goed uit, en was zelfs wat aangekomen! Daar ben ik wel blij om, ze vond dan ook dat hij niet te mager was.

    Het tweede prikje krijgt hij over twee weken. Hoop dat het aanslaat!

  16. 12??? Wat veel zeg! Mmm ik weet het niet, ik zal het morgen nog even vragen. Maar kreeg nu een beetje het idee dat mijn dierenarts vond dat het na een aantal stronghold behandelingen toch wel over zou moeten zijn en het door iets anders dus elke keer terugkomt. Die lage weerstand waar jij het over hebt dat zal er ook wel mee te maken hebben, want ik vind hem vrij mager. Daarom vind ik het wel prettig als ze hem morgen even helemaal nakijken nog.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .