Spring naar bijdragen

LauraTom

Members
 • Aantal bijdragen

  9
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over LauraTom

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ze knabbelen al aan het hooi. Al zeker 3 dagen! Ook al aan gedroogde bloemen (die geef ik niet te veel). Ze spelen zelfs al met het knaaghout/karton wat in de kooi ligt. Een kleintje heeft zelfs al water uit het bakje gedronken (wat ik heb kunnen zien). Mam mag ook wel genoeg per dag eruit om weg te zijn van de kleintjes en er is een verhoging in de kooi waar mam op kan gaan liggen. De kleintjes kunnen daar (nog) niet op. Bedankt voor het antwoord. Nu weet ik in ieder geval dat het niet komt, omdat ze niet genoeg krijgen. Gr.
 2. Hallo, Kleintjes zijn nu 15 dagen oud. Beginnen door de kooi te rennen. Duwen zichzelf (buiten hun nestgebied) onder moeder om te gaan drinken. Moeder springt weg en wil dit niet. Is dit normaal dat de kleintjes dit willen of krijgen ze te weinig voeding? Of moeten ze gewoon leren dat ze op het voed-moment moeten wachten? Groetjes
 3. Ik heb 'n onverwacht nestje. Vandaag dag 6. En ineens ging Pebbles voeden waar ik bij was. Kooi staat in de keuken. Ik was best druk bezig met van alles in de keuken en wilde haar net eten gaan pakken en ineens ging ze voeden. Het heeft ongeveer 2 tot 3 minuten geduurd. Dit was de eerste keer dat ik dit zag. Nu is m'n vraag. Is dit een goed of een slecht teken? Voelt ze zich vertrouwd bij me? Of heb ik de hele dag vandaag misschien te veel lawaai gemaakt (poetsdag vandaag) dat ze zich steeds te onveilig heeft gevoeld om te gaan voeden en moest het maar met mij erbij? Gr.
 4. Oke dankjewel. Ze hebben allebei binnen zelfs meer dan een vierkante meter nu. Heb alleen dan nu geen plek meer nog meer aan te bouwen. Ik ga toch Puck naar buiten doen. Ik heb binnen dus wel genoeg leefruimte voor ze, maar dan kunnen ze niet rondlopen. En dat vind ik ook echt heel belangrijk. Buiten kan Puck dadelijk lopen (6 vierkante meter) en binnen kan Pebbels de benen strekken in de woonkamer. Ik merk dat Pebbels er graag uit wil en bij mij wil liggen. Ik vind het zielig om ze 8 weken op zo'n klein terrein te laten. Koppelen doe ik dan dadelijk op de badkamer als de kleintjes weg zijn. Pebbels mag pas vanaf 6 maanden gecastreerd worden vertelde de dierenarts. Dus dat is misschien een optie voor later. Ze vonden elkaar al vrij lief voor de bevalling en ook na de bevalling is het geen vechten geworden in woonkamer (alleen Pebbels heel erg dominant), dus ik hoop op een goede afloop wanneer de kleintjes dadelijk weg zijn. Het buitenhok maak ik helemaal schoon voordat ik ze samen erin zet. Zodat niet de geur van Puck er nog te overheersend is. Morgen de buitenren afmaken voor Puck (met regenafdak en alles) en dan maar es zien. Puck heeft nu ook een knuffel gekregen als "tijdelijk" maatje. Groetjes
 5. O ja en als de voedster heel erg veranderd is en ze blijft grommen op Puck dan kan ik ook nog proberen haar te laten helpen toch? Want ik wil het liefste Puck en Pebbles bij elkaar houden...
 6. Pffff shit man. Ik weet niet hoe ik dat allemaal moet realiseren. Ik heb sowieso in mijn woning niet genoeg ruimte om de kooien zo neer te zetten dat ze elkaar helemaal niet zien. Laat staan met die panelenren eraan vast. Dus ze zullen elkaar altijd van afstand zien en ruiken. Plus daarbij heb ik gelezen dat konijntjes echt hun beentjes moeten strekken in een wat grotere ruimte. Zou het een optie zijn de keuken af te zetten? Dan mag Pebbles in de keuken lopen als Puck in z'n kooi zit en Puck in de woonkamer als Pebbles in dr kooi zit? Ik kan de konijnen toch niet 8 weken niet laten lopen 😭. Bah ik vind het echt zielig... de gevolgen hiervan voor de konijntjes. Eigenlijk hadden ze nu al samen buiten moeten zitten. Of zal ik Puck toch maar al naar zijn buitenverblijf met ren doen en daar los laten lopen en Pebbles binnen in de woonkamer? Dan moet ik wel zorgen dat Puck nog genoeg aandacht krijgt, want die zit dan buiten alleen. Als ik dat laatste doe moet ik alleen een nieuw neutraal terrein zoeken voor de koppeling dadelijk.
 7. Ik ben al bij de DA geweest om het te laten checken meteen diezelfde dag. Littekens waren voelbaar. Die jongen heeft me ook nog de factuur gestuurd van de castratie. Dus als ik het goed begrijp maakt het niks uit dat ze van te voren al een koppeltje waren? En ze mogen wel in aparte verblijven in dezelfde ruimte slapen? Is dat dan genoeg om ze niet te laten vervreemden? Ik heb overigens het idee dat Pebbles het niet fijn vindt als de kooi van Puck zo kortbij haar staat dus dat heb ik weg gepakt. Ook ' snachts. Een staat in de keuken en de ander in de woonkamer (is wel open keuken). Puck moet natuurlijk wel nog z'n benen kunnen strekken in de woonkamer. En Pebbles ook. Dan komen ze elkaar wel tegen als de ander in hun kooi zit. Is dat dan erg? Dankjewel alvast.
 8. Hallo, Ik ben nieuw hier. Heb een voedster Pebbles en ram Puck geadopteerd bij mensen thuis. Puck was al gecastreerd. Echter is nu achteraf gebleken dat die jongen waarvan ik ze kocht niet door de dierenarts was ingelicht dat de konijntjes nog een geruime tijd na castratie niet bij elkaar mogen. Dus gisteren had ik onverwachts een nestje. De voedster en het nestje doen het goed, maar ik zit een beetje met volgende dilemma: Ram en voedster wel of niet al samen laten lopen in woonkamer (ze zitten sowieso in aparte kooien)? Ik heb het geprobeerd maar de voedster is erg dominant naar Puck. Ook wel een tikkeltje agressief. Gedrag voedster: grommen, Puck na rennen en in kontje bijten of duwen. Puck doet niks terug maar zoekt wel constant positieve aandacht van Pebbles. Al krijgt hij dit niet altijd, blijft proberen. Ik heb echter ook positieve dingen gezien net in de woonkamer. Ze durven elkaar kort te rug toe te keren. Pebbles duwt haar hoofd onder Puck zodat Puck haar likt en ze hebben ook heel eventjes naast mekaar gelegen. Echter ben ik heeeeel bang dat het escaleert en ze gaan vechten. En ik ben heel bang dat ze van elkaar ontvreemden. En ik ze niet meer gekoppeld krijg. Heeft iemand tips? Alle adviezen/tips zijn welkom.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .