Ga naar inhoud

Panny&Ivy

Members
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Panny&Ivy

  1. Bedankt voor de reacties! Ik ga een opvang contacten zodat ze inderdaad op koppelvakantie kunnen. Het gaat best goed samen (het andere koppel is mannetje en vrouwtje) alleen ze zijn voor nu erg bang omdat het derde konijn zich constant over enthousiast op die andere 2 stort (komt erg hard aanrennen). Als hij rustig is, liggen ze wel rustig naast elkaar zonder te vechten. Probleem is enkel dat zijn drukte nog erg overheerst waardoor die andere 2 zich constant rot schrikken.

  2.  

     

    Hi allemaal,

     

    Ik heb een rammetje van bijna een jaar oud en hij is net een maandje geleden gecastreerd. Normaal laat ik rammetjes castreren zodra het kan, maar deze ram was dus wel al ver voorbij de pubertijd helaas. Hij sproeit nog onwijs veel met urine en keutelt werkelijk overal. Ik heb huiskonijnen en hierdoor laat ik hem een stuk minder lopen, wat ik tegelijkertijd ook zielig vind. Echter, als hij heeft gelopen zit alles onder de keutels, zit er overal urine (op de kasten, deuren, muren) en hij sproeit ook heel vaak over mij heen. Ook lijkt hij wat chagerijniger geworden sinds de castratie, hij was heel aanhankelijk en lief en nu merk ik dat hij af en toe erg chagerijnig reageert en wat gestrest lijkt (ik vermoed dat dit ook door mijn andere 2 konijnen komt waarmee hij nog niet gekoppeld is - vanwege zijn (ik vermoed) hormonen is hij heel druk, staat zijn staart constant omhoog en worden mijn andere konijnen bang van hem. Hij rent contant heel hard op die andere 2 af wanneer ze gewoon ergens rustig liggen, die dan volledig geschrokken alle kanten opsprinten. Is dit allemaal normaal gedrag na castratie? Hoe lang kan dat sproeien en keutelen nog aanhouden?

    IMG_1783.JPG

  3. Bedankt voor de tips allemaal! Een speciale graafbak is een erg goed idee want ookal heeft ze alle ruimte om los te lopen, springt ze ook in de kooi om alles omver te graven dus gebrek aan ruimte is het niet; ze lijkt het vooral gewoon erg leuk te vinden.

  4. 12 uur geleden zei Christaaa:

    Een kooi is nooit groot genoeg om een konijn in op te sluiten. Ze laat gewoon normaal konijnengedrag zien en heeft gewoon veel energie. De hele nacht in een kooitje is dan niet te doen voor haar. Dit is gewoon geen dier om binnen in een kooitje te stoppen! (Geen enkel konijn trouwens)

    ik zou een ruime ren gaan maken waarin ze haar energie kwijt kan. En als dat niet kan, denk ik dat je beter een plek voor haar kunt zoeken waar ze wel lekker mag graven en rennen. Hier worden jullie allebei niet blij van. 

     

    Ik vind het jammer dat je zegt dat ik beter een andere plek voor haar kan zoeken. Ik heb inderdaad geen ruimte voor een grote ren in huis (ik heb geen tuin).

    Ik zorg goed voor ze, ze krijgen elke dag verse groente, en ze moet inderdaad in de nacht in haar (ruime) kooi maar overdag lopen ze meer dan 12 uur per dag vrij rond (ik werk vanuit huis). En ik begrijp dat het geen dier is om binnen in een kooi te stoppen, dat is dan ook niet zo het geval. 

  5. Hi allemaal,

    Mijn konijn graaft sinds kort non-stop in haar kooi. Als ik thuis ben lopen mijn beide konijnen meestal los maar soms springt Mosey in de kooi en begint ze alles omver te graven. Hierdoor is de kooi constant vies want het nette plashoekje wordt door de hele kooi verspreid, en ook hoor ik de hele nacht het gegraaf wat me wakker houdt of wakker maakt. Ik blijf stofzuigen want alle bodembedekking belandt constant naast de kooi. En wanneer ik ze ook in de kooi heb omdat ze gewoon even niet kunnen loslopen (ze hebben soms buien waarin ze constant aan alles knagen in huis) is dat constante gegraaf ook super vervelend. 

    Hoe komt dit? Het is een vrouwtje (niet gesteriliseerd) en kan ik hier iets tegen doen?

    Bedankt! 

  6. Hi allemaal,

     

    ik heb vorige week een konijntje opgehaald van 8 maanden oud. Ik heb haar gehaald omdat mijn andere konijn net zijn vriendje was verloren en nu dus erg eenzaam was. Het nieuwe konijn is echter heel bang. Ze zitten binnen en de kooi staat altijd open als ik thuis ben maar ze gaat er nooit uit. Hierdoor blijft mijn andere konijn nu ook de hele dag in de kooi zitten terwijl hij eerst erg actief was en het liefst de hele dag in huis rondliep. Hij krijgt nu dus ook bijna geen beweging meer. 

    Kan ik haar op de een of andere manier leren dat de omgeving veilig is om in rond te lopen? Als ik haar uit de kooi haal en die dicht doe, blijft ze gewoon voor de kooi zitten verlangend naar het moment dat ze er weer in kan. 

     

    Bedankt! 

  7. Nou.. het leek een stuk beter te gaan. Ze nieste niet meer, erg veel aan het eten en actief, ik heb haar vanmorgen gewogen en ze was aangekomen! Toen heb ik haar de tweede dosis Panacur gegeven voor het ontwormen. Ik kwam 's avonds thuis en zag dat ze toen enorme diarree had, ze at echter wel en gedroeg zich verder fit. De dierenarts had gezegd dat het een bijwerking kan zijn van de Panacur. Plotseling ging ze echter enorm achteruit, erg lage hartslag, ze lag alleen maar.. en toen is ze zojuist doodgegaan 😞 

    Om eerlijk te zijn had ik vanaf het moment dat ik merkte dat ze zo vermagerde al het idee dat het een zwak diertje was en achtte ik de kans aannemelijk dat ze wel eens snel zou kunnen komen te overlijden... Ik vind dit zo enorm zielig 😞 Ze was echt super lief, tam. 2 konijntjes verloren binnen 2 weken tijd.. Dit doet me ontzettend veel verdriet..

  8. De snotneus is gelukkig weg sinds ik back 2 nature bodembedekking gebruik. Het leek dus toch te maken te hebben met een allergie/stoffig zaagsel.

    Ik ben naar een konijnkundige dierenarts geweest en ik heb nu panacur gekregen voor het ontwormen. Ze hebben de keutels bekeken en die zagen er goed uit; ze hebben het niet onderzocht. Ze willen toch eerst proberen het op deze manier beter te krijgen omdat ze zich verder erg gezond gedraagt en hopen dat het ontwormen het beter maakt. 

  9. Ik ben naar de dierenarts geweest maar ze zeiden dat ik het nog even moest aankijken aangezien ze heel goed eet en het ook zou kunnen dat nu alles naar de groei gaat ipv dat ze dikker wordt. Qua niezen werd aangeraden een andere bodembedekking te proberen aangezien het lijkt op een allergie.

    Ik zet haar nu dagelijks op de weegschaal maar waar ze eergisteren 600 gram woog, is dat vandaag 580. Ik ga dus dinsdag weer langs de dierenarts om haar verder te laten onderzoeken.. 

  10. Hi allemaal,

     

    ik heb een nieuw klein konijntje gekocht bij een particuliere hobbyfokker. Echt een super lief konijntje, erg tam, nieuwsgierig en aanhankelijk.

    Ik maak me alleen een beetje zorgen omdat ze wel erg mager is. Volgens de fokker is ze 7 weken maar ik twijfel nu eigenlijk wel. Ze is ook erg klein.

    Ze eet en drinkt echt goed maar ik blijf haar botjes duidelijk voelen. Ook niest ze erg veel en heeft ze echt een snotneus.

     

    Moet ik langs de dierenarts gaan of het even aankijken zolang ze wel goed eet, drinkt en beweeglijk is?

     

    Bedankt!

     

     

    IMG_8196-min.JPG

  11. Als het e.cuniculi is, gaat ze vaak ook enorm veel drinken/veel plassen. Doe ze dat ook? Ook passen de verlamde achterpootjes wel erg goed bij het ziektebeeld van ec.

    Ik zou toch wel echt zsm naar een andere dierenarts gaan voor een second opinion want als het ec is, zou ik zsm de juiste medicijnen willen.. 

  12. Hi allemaal,

    tot mijn grote verdriet is mijn konijntje vannacht overleden aan (ik vermoed) e.cuniculi. Ze was net 2 geworden..Veel te jong.

    Ik begrijp echter helemaal niet wat er nou is gebeurd dus daarom ben ik op zoek naar andere mensen hun ervaringen. Had ik iets anders kunnen doen?

     

    Afgelopen dinsdagavond merkte ik dat ze wat lusteloos was en had ze een erg lichte head-tilt. Ze dronk en plaste ook extreem veel. Ik ben de volgende ochtend meteen naar de dierenarts gegaan en ik heb de volgende medicijnen gekregen;

    Panacur (fenbendazol)

    Carprofen

    Enrobactin

    Ik heb dit 2 keer per dag aan haar gegeven en daarnaast heb ik haar flink gedwangvoerd aangezien ze niet zelf wilde eten (dagelijkse aanbevolen hoeveelheid). Het leek alleen niets te helpen. Donderdagochtend had ze een hele erge snotneus, toen heb ik de dierenarts gebeld maar die zei dat de antibiotica zouden moeten helpen. De head-tilt ging wel weg, maar haar voorpootje raakte gisteren verlamd en ze werd urine-incontinent. Ze heeft gisterenmiddag nog flink gegeten dmv dwangvoeten maar ze weigerde gisterenavond het dwangvoer door te slikken en spuugde alles uit. Ze bewoog ook helemaal niet meer en zag er erg ongelukkig uit. Vannacht is ze in haar kooi overleden.

    Het was een binnenkonijntje dus ze was wel lekker warm binnen (ik las dat de kou ook gevaarlijk kan zijn).

     

    Heeft iemand enig idee hoe het nou kan dat ze alsnog is doodgegaan? Ondanks alle medicijnen en het dwangvoeten? Is het gewoon een erg slecht behandelbare ziekte of zou het wat anders zijn geweest?

     

    Bedankt alvast.

     

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .