Spring naar bijdragen

Panny&Ivy

Members
 • Aantal bijdragen

  20
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Panny&Ivy

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Oke dankjewel! Dat ga ik doen! Hij is gecheckt op wormen en ik heb een konijn gehad met EC wat echt duidelijk was...maar ik merk echt niets aan hem los van zijn blindedarmkeutels die hij niet opeet en overal aan laat plakken.
 2. Dankjewel! Hij geeft geen ec en geen wormen. Hij is ook niet te dik maar hij heeft een hele dikke vacht en staat laag op zn pootjes waardoor het zou kunnen dat hij er wat moeilijker bij kan. Ik zal proberen enkel hooi te voeren, het is wel lastig ook omdat ze samen zitten en mijn andere konijn nergens last van heeft. En qua groenvoer geef ik oa witlof, andijvie, bleekselderij, paksoi, peterselie of komkommer. Ik merk inderdaad wel dat hij meer brokjes eet dan hooi (mijn andere konijn eet wel meer hooi) dus ik zal beperken met brokjes en hopelijk helpt dat. Bedankt voor de tip!
 3. Ik geef ze overigens onbeperkt hooi en pellets van Selective (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid - niet meer dan dat) en elke dag afwisselend verse groenten.
 4. Hi allemaal, Ik heb een konijntje (hij is best klein en staat wat lager op zn pootjes) en hij heeft constant een enorm vies achterste. Mijn andere konijn heeft dit absoluut niet, ze hebben genoeg ruimte om te lopen en het verblijf is schoon. Desalniettemin is zijn achterste vaak echt heel erg vies, van z'n achterpoten tot z'n achterste. Er hangt soms echt een enorme brok ontlasting aan die ik met geen mogelijkheid weg krijg dus zet ik 'm toch af en toe in een badje om het los te weken en hem schoon te krijgen. Ook laat hij vaak echt vieze keuteltjes in huis (van die hele natte) waar hij dan vervolgens doorheen gaat lopen waardoor mijn hele huis onder de poep zit en wanneer ik er niet bij ben drogen die keutels op en kost het me aardig wat moeite alles weer schoon te krijgen. Mijn andere konijn heeft dit niet en maakt het huis nooit vies... Hebben jullie enig idee beide problemen worden veroorzaakt en wat ik hieraan kan doen? Bedankt. Groetjes,
 5. Bedankt voor de tips allemaal! Een speciale graafbak is een erg goed idee want ookal heeft ze alle ruimte om los te lopen, springt ze ook in de kooi om alles omver te graven dus gebrek aan ruimte is het niet; ze lijkt het vooral gewoon erg leuk te vinden.
 6. Ik vind het jammer dat je zegt dat ik beter een andere plek voor haar kan zoeken. Ik heb inderdaad geen ruimte voor een grote ren in huis (ik heb geen tuin). Ik zorg goed voor ze, ze krijgen elke dag verse groente, en ze moet inderdaad in de nacht in haar (ruime) kooi maar overdag lopen ze meer dan 12 uur per dag vrij rond (ik werk vanuit huis). En ik begrijp dat het geen dier is om binnen in een kooi te stoppen, dat is dan ook niet zo het geval.
 7. De kooi is groot genoeg, ja. Ook wanneer ze losloopt springt ze continu de kooi in om alles omver te graven. Dat idee van de bodembedekking beperken is wel een goed idee, ik ga dat proberen. Bedankt!
 8. Panny&Ivy

  Konijn graaft non stop

  Hi allemaal, Mijn konijn graaft sinds kort non-stop in haar kooi. Als ik thuis ben lopen mijn beide konijnen meestal los maar soms springt Mosey in de kooi en begint ze alles omver te graven. Hierdoor is de kooi constant vies want het nette plashoekje wordt door de hele kooi verspreid, en ook hoor ik de hele nacht het gegraaf wat me wakker houdt of wakker maakt. Ik blijf stofzuigen want alle bodembedekking belandt constant naast de kooi. En wanneer ik ze ook in de kooi heb omdat ze gewoon even niet kunnen loslopen (ze hebben soms buien waarin ze constant aan alles knagen in huis) is dat constante gegraaf ook super vervelend. Hoe komt dit? Het is een vrouwtje (niet gesteriliseerd) en kan ik hier iets tegen doen? Bedankt!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .