Spring naar bijdragen

Deveryna

Members
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Deveryna geplaatst

  1. Ik ben zelf geen voorstander van de ‘split cage’ methode, maar wou het toch proberen in dit geval aangezien koppelen in een neutrale ruimte geen optie was (het ene konijn viel het andere direct aan) en ze voordien wel overeen kwamen. De eerste dag probeerde hij continu het andere te bijten doorheen de tralies. Dit stopte ongeveer na twee dagen en ze lagen bij elkaar. Nu hebben we ze net samen gezet en voorlopig alles goed! Fingers crossed! Ik zou dus deze methode niet per definitie afschrijven, maar niet als eerste keuze voor een standaard koppeling.
  2. Ze zitten nu een drie dagen continu samen met een hek ertussen. Als we merken dat er gesnuffeld wordt aan het hek zonder agressie en er interesse is, kunnen we ze eens samen zetten
  3. Eerlijk advies is ook welkom;). Ja ze hebben net 6 weken apart gezeten, dus ze apart zetten heeft niet veel zin denk ik. Ze zijn momenteel ook niet meer agressief naar elkaar (met het hek weliswaar). Ik ga ze zo nog even laten wennen en samen laten eten ed. Als ik ze samen zet ga ik er eerst een vasthouden denk ik, gwn om de reactie te zien. Ovenhandschoenen zijn idd geen overbodige luxe;)
  4. Hoi, wij hebben een lastige situatie met ons ‘konijnenkoppel’. We hebben een 6 maanden geleden een jong vrouwtje geadopteerd voor onze gecastreerde ram. De twee werden beste vriendjes. Toen het vrouwtje last kreeg van haar hormonen, heeft ie het mannetje zodanig uitgedaagd en lastig gevallen dat ze uiteindelijk zijn gaan vechten met wel wat schade aan de oren bij beiden. Afspraak gemaakt met da voor sterilisatie en ze apart gezet. Bij de da bleek ons vrouwtje een mannetje te zijn...(de da van de opvang had zich vergist) nu zijn we een vier weken na de castratie terug ah koppelen. Het oudste konijn was enorm agressief naar de jonge ram en probeerde steeds te bijten doorheen de tralies. Op andere momenten ‘flopt’ hij dan weer en liggen ze naast elkaar aan de tralies. We zijn nu een paar dagen later en nu zijn ze zowat onverschillig geworden. Mijn vraag is: hoe moeten we weten wanneer we ze eens kunnen proberen bij elkaar te zetten? Volgens de da kunnen gecastreerde rammen soms heel goed bij elkaar indien het klikt, maar hier is wel wat voorgeschiedenis natuurlijk. Het jongste konijn doet niets, maar het oudste moet het vertrouwen terugkrijgen nu de hormonen bij het jongste weg zijn. Ik weet dat de kans heel klein is dat het lukt, maar ik wil het wel een kans geven voor zomaar een van beiden weg te doen. Hoe gaan we dus verder nu we twee onverschillige konijnen hebben met tralies tussen? (we gaan ze nog wel een week zo houden sowieso). Graag opbouwend advies, bedankt!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .