Spring naar bijdragen

Avalon

Members
 • Aantal bijdragen

  79
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  1

Avalon last won the day on 17 April

Avalon had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

30 Uitstekend

Over Avalon

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Marvel, Daisy, Roxy & Four

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Hoi! We hebben deze weken natuurlijk wat gekkig weer. Het ene moment is het weer zomers en het andere moment is het hartstikke koud. Ik merk dat mijn konijnen in de rui zitten en hun wintervacht wordt aangemaakt maar die hebben ze natuurlijk nog niet (helemaal).. Hoe voorkomen jullie dat je konijn het in deze tijd koud heeft? Stoppen jullie al stro in het nachthok? Ik merk dat ze meer tijd spenderen in hun nachthok. Ik vraag me daarom af of ze het niet gewoon koud hebben..
 2. Ik heb hem niet van te voren gezien. Enkel op foto's. Het is een dwergkonijntje van 4 jaar en hij is echt ontzettend poepig. De koppeling is een uur geleden gestart en verloopt heel voorspoedig! Al na een kwartier lagen ze samen en waren ze elkaar aan het wassen 🙂 er wordt wel nog af en toe gejaagd en op elkaar gereden maar het gaat gemoedelijk. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt! 🙂
 3. Rox heeft zondag een date! Particulier maar goede afspraken kunnen maken. Fingers crossed 🙂
 4. Het goede nieuws is dat er veel doorloop is bij alle konijnenopvangen in de buurt en veel konijntjes snel een thuis hebben. Het slechte nieuws is dat er in Noord Holland of bovenin Zuid Holland geen gecastreerde volwassen rammen beschikbaar zijn 😞 ik sta bij meerdere opvangen op de lijst om gebeld te worden als er een komt. Ook ben ik lid geworden van diverse Facebook pagina's Arme Roxy is mega gefrustreerd. Ze vertoont weer hetzelfde gedrag als toen ik haar kreeg. Stampen, knorren, baknijd en bijten. Niks van dit alles had ze met een maatje. Ik hoop zoooo snel iets te horen 😢
 5. Ik gebruik ook geen bodembedekking en in de WC'tjes heb ik kattenbak korrels van gerecyled papier. Werkt als een trein, ruikt niet, is niet stoffig en blijft niet in de langharige vacht hangen. Als ze eens in enthousiasme korrels uit de bak gooien zijn ze eenvoudig bij elkaar te vegen en terug te gooien. Hiervoor had ik hennepvezel en daarbij was dat een stuk lastiger 🙂
 6. Absoluut 🙂 Ik hoop wel echt dat Marvel en Daisy hun draai weer gaan vinden want dat is nog steeds heibel en hommeles😅
 7. Ik heb het in ieder geval geprobeerd.. hopelijk keert de rust tussen Marvel en Daisy snel terug.. Het idee aan een nieuw vriendje voelt voor mij echt vreselijk, zo snel na Four, maar Rox heeft het nodig dus daar ga ik voor 🙂
 8. Heel de middag bezig geweest met de grote hokverbouwing. De smalle kant van het hok van Roxy tegen de lange kant van Marvel en Daisy. Rox in haar hok gezet. Daisy kwam algauw kijken en Marvel hield zich afzijdig. Rox en Dais reageerden normaal op elkaar. Wel wat stress vanuit Dais maar Rox bleef vriendelijk. Uiteindelijk resulteerde het twee maal in een gigantische knokpartij tussen Marvel en Daisy met over de grobd rollen en overal plukken haar van Daisy. Ik weet dat ze ergens doorheen moeten met koppelen maar dit is het me niet waard. Ik heb het zo'n 45min gegeven en Rox weer bij ze vandaan gehaald. Ik ga opzoek naar een vriendje voor haar.
 9. Ik heb net het knaagdierencentrum gesproken. Zij raadde me aan om Roxy met haar ren tegen die van mijn andere twee te zetten als test en kijken hoe ze dat oppakken. De rennen zijn solide houten constructies, geen waaibomen rennetjes 🙂 maar wel verplaatsbaar. Vanuit daar eventueel toch koppelen als alles stap voor stap goed gaat. Ik moet wel echt in de gaten houden of er geen frustratie opspeelt. Ze zetten me wel op de lijst voor als er een volwassen ram binnenkomt :). Eens zien hoe ik de boel goed kan verbouwen..
 10. Ja dat is wel een gok.. als Roxy een timide konijn was had ik dat misschien nog durven proberen maar ze is behoorlijk pittig en hormonaal.. heb een bericht achter gelaten bij het knaagdierencentrum van de dierenbescherming met een verzoek tot telefonisch overleg. Een maatje met terugbreng mogelijkheid is misschien toch het beste. Of me dat zou 'lukken' is ook afhankelijk van hoe lang Rox nog mag blijven leven natuurlijk. Als ik dat konijntje nog 4 jaar mag hebben is een ander verhaal dan als Roxy over een maand overlijdt.. Ik heb zaterdag zelfs de dierenarts al gevraagd naar de vreselijkste optie. Of het niet beter was Rox ook in te laten slapen.. maar ze is een gezond konijn. Dat was voor mezelf al een no go maar de dierenarts gaf aan dat enkel te doen als ze straks echt zou wegkwijnen. Terecht natuurlijk.. ik vind het alleen een vreselijk idee dat ze dan op haar ongelukkigst zou moeten sterven.
 11. Dank jullie wel voor jullie reacties! Het is echt zo lastig.. Ik heb er nog over nagedacht opzoek te gaan naar een ram met een karakter die mogelijk (niet gegarandeerd natuurlijk) ook bij mijn andere konijnen past zodat die met de tijd evt wel met zijn 3en gekoppeld zouden kunnen worden. Lastige is dat je dan met 2 rammen en 1 voedster zit. Dollie, wat jij noemt loop ik ook tegenaan. Hoe ga ik ooit kunnen downsizen zonder een konijn tekort te doen.
 12. Avalon

  Advies toekomst senior voedster

  Hoi allemaal, Gisteren heb ik een van mijn konijnen moeten laten inslapen en ik zit met mijn handen in het haar over wat ik met zijn vriendin moet doen. Zij is een voedster van 9 jaar. Ook heb ik een koppeltje van 2 jaar. Ik wil het liefst geen nieuw konijn erbij en afbouwen naar 2, maar ik zie absoluut in dat één konijn eigenlijk géén konijn is. Ze is nu vol in de rouw en na 7 jaar alleen gezeten te hebben (ik heb haar opgevangen) wil ik haar dat ook niet weer aandoen.. Hoewel alle pijn nog te vers is, wil ik wel al aan haar toekomst denken. Alle opties waar ik op kom hebben echter een kanttekening die er voor zorgt dat het me tegenstaat. Wat ik tot dusver bedacht heb: - Toch een nieuw vriendje zoeken; Ik twijfel dan aan een seniorkonijn of juist een jonger konijn zodat ik eventueel de mogelijkheid heb die terug te brengen naar de opvang als mijn voedster overlijdt. Al voel ik me al schuldig bij alleen al dat idee.. Dat kan ik tegen die tijd waarschijnlijk niet over mijn hart verkrijgen. - Een ander huisje voor haar zoeken; Deze voedster is echt mijn grote lieveling en geadopteerd door een groot deel van mijn familie. Ze is ook gek op mij en ik wil haar absoluut niet kwijt. Zeker niet na alle jaren van verwaarlozing die ze heeft gekend en ook zeker vanwege haar leeftijd. Ik besef me dat mijn gevoel in deze egoistisch is. - Koppelen met mijn andere konijnen; Dit is een stabiel koppel en ik ben bang de orde daar te verstoren. Die voedster en ram zijn beiden gecastreerd, mijn senior voedster is dat niet. Dat uit zich in hormonaal gedrag. Zowel mijn senior voedster als de ram zijn behoorlijk dominant en ik voorzie daar problemen. Er is wel voldoende ruimte beschikbaar in deze (20m2, waarvan momenteel wel maar 3m2 overdekt. Daar is evt wat aan te doen) - Alleen houden; Wat natuurlijk eigenlijk geen optie is.. ze was zo gelukkig toen ze na al die jaren een vriendje had. Hij kwam pas 2 maanden nadat ik de voedster kreeg en het verschil in gedrag was enorm. Ze is natuurlijk al 9, wat het lastig inschatten maakt hoeveel tijd ze er nog zal zijn. Haar leven is pittig genoeg geweest, ik wil absoluut het beste voor haar. Zouden jullie me advies kunnen geven vanuit jullie perceptie? Wellicht hebben jullie ideeën waar ik nog niet aan heb gedacht?
 13. Avalon

  Doei Four

  Bedankt allemaal. Ik heb echt veel aan jullie steun. Ik ben behoorlijk de weg kwijt. Ik weet dat ik de eerlijkste keuze heb gemaakt maar het filmpje van zijn laatste uur blijft afspelen in mijn hoofd. Het aanblik van Roxy in rouw is wat me het zwaarst valt. Ik hoop dat we zijn verlies snel een plekje kunnen geven..
 14. Avalon

  Doei Four

  Doei Fourtje, m'n opa'tje, m'n mini vriend, 16 september zou je 8 jaar geworden zijn.. in huis gehaald voor Roxy. Je gekscherende naam gekregen als mijn vierde konijn en omdat je 'four/voor' Roxy was. Met je timide karaktertje en met Rox als struise dame als grote liefde aan je zij. Wat heb ik van jou gehouden.. Afgelopen week hebben we hele dagen samen doorgebracht om je op te lappen. Het leek zoveel beter te gaan.. Je werd uiteindelijk boos als ik voor de zoveelste keer een spuitje aan je mond zette. 'Ik vind ook wel eens iets niet leuk' zei ik nog tegen je. En man, wat was vandaag niet leuk. Complicaties waren opgetreden en er was geen redden meer aan. Strak van de pijnstillers was je vanmorgen nog zo vrolijk en levenslustig, maar je lichaam dacht daar anders over. De eerlijkste keuze was om je te laten gaan.. 'Het spijt me zo' zei ik nog met tranen tegen je, en je had dondersgoed door wat er aan kwam. Toen ik je ziel uit je ogen zag glijden brak mijn hart.. toen ik thuis kwam en daar alles nog was zoals ik het achter had gelaten knakte ik echt pas in tweeën. Ik ben huilend bij Roxy gaan zitten en ze voelde feilloos aan wat de situatie was. Ze zit treurig in een hoekje en we missen je zo.. met je grote blauwe ogen, je zachte vachtje en je grootse liefde voor Rox.. Mijn hart ligt in duizend stukjes. Doei maatje, mijn kleine baby vriend. Het gemis is groot ❤️ Alle kusjes van Rox voor jou.
 15. Bedankt allemaal. Doet me goed 🙂 wat een rotdag zo zeg.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .