Ga naar inhoud

HannahP

Members
  • Items

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door HannahP

  1. Bedankt voor je berichtje, de dierenarts heeft vroeger wel eens laxeermiddel gegeven maar ik wist niet dat dat ook preventief helpt, lijkt mij inderdaad een goed idee!

    Als hij ziek is zijn de keutels altijd klein en als hij beter is zie ik soms haren in zijn keutels, maar voor de rest zijn ze normaal. Hij wordt echter ook ziek als hij niet aan het ruien is. Het heeft dus niet alleen te maken met de haren.

  2. Hey,

    Mijn konijn is ongeveer om de 3 maanden een paar dagen ziek, hij heeft dan buikpijn en zit te bibberen en weigert te eten. Ik geef hem buikmassages, dwangvoer en pilletjes tegen de kramp en zo gaat het altijd wel voorbij. Ik ga ook niet meer naar de dierenarts omdat ik het nu zelf kan, en hij wordt altijd beter. Alleen vraag ik mij af waarom hij ziek wordt. De dierenarts wist het ook niet. Hij heeft een perfect gezond dieet (dagelijks hooi, groenten, beetje korrels, stukje appel) maar volgens mij is zijn darmstelsel gewoon heel gevoelig. Het gebeurt vaak tijdens zijn rui dus ingeslikte vacht zal wel een rol spelen maar op andere tijden wordt hij ook wel ziek. Heeft iemand anders ook een konijn die zo snel buikpijn krijgt?

    Alvast bedankt!

    Hannah

     

  3. Dankje voor je reactie, nee ik denk niet dat de dierenarts een gebitscontrole heeft gedaan.

    Maar als hij zijn harde bodembedekking kan eten zou hij toch geen gebitsproblemen moeten hebben?

    Hij eet alleen maar één of twee sprietjes hooi als ik het onder zijn neus steek. Voor de rest heeft hij geen interesse.

  4. Hoi,

    ik heb vorige maand een konijntje gekocht, hij werd twee weken geleden gecastreerd, alles ging goed... maar de laatste paar dagen lust hij plots geen hooi meer.

    Ik weet niet of de castratie er mee te maken heeft maar ik ben bezorgd? Ik geef hem een handje korrels in de ochtend, een hoopje groenten in de avond... en voor de rest eet hij zijn bodembedekking (pellets van stro) en doet hij alsof hij razende honger heeft. Wat moet ik doen?

    Alvast bedankt,

    Hannah

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .